,
Теорія великого вибуху
Тихий океан
Американці
Загрузка...

Джейсон Стетхем

Джейсон Стетхем Джейсон Стетхем Джейсон Стетхем Джейсон Стетхем Джейсон Стетхем Джейсон Стетхем
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім'я (лат.): Jason Statham
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 26 липня 1967 | лев
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Трилер, бойовик, кримінал

Біографія:

Джейсон Стетхем - англійський актор, найбільш відомий за фільмами режисера Гая Річі «Карти, гроші і два стволи», «Револьвер» і «Великий Куш». Також знімався в головних ролях в декількох американських фільмах «Перевізник», «Адреналін», «Війна», «Смертельні перегони». Джейсон Стетхем самостійно виконує всі свої трюки у фільмах. У «Перевізнику» навіть виконував трюки під водою та під час погоні. У молодості Джейсон професійно займався плаванням. У 1992 році Джейсон зайняв 12-е місце на чемпіонаті світу зі стрибків у воду. Деякий час Джейсон працював моделлю в компанії «French Connection», що виробляє одяг.

Джейсон Стетхем народився в Лондоні (Англія, Велика Британія) 26 липня 1967 року в сім'ї - лаундж-співака і швачки. Виріс Джейсон на лондонських вулицях.

У юнацькому віці домігся значних спортивних успіхів. У кінці вісімдесятих був включений до складу збірної Великобританії з стрибків у воду. Незважаючи на те, що йому так і не довелося взяти участь ні в одній Олімпіаді, заняття спортом допомогли йому пробитися у світ шоу-бізнесу.

Свіже обличчя для нової колекції чоловічого одягу, одне з модельних агентств вирішує пошукати в спортивному середовищі. Однак більша частина спортсменів порахували, що подібна пропозиція не відповідає їхньому статусу. Набагато простіше в цьому сенсі став Джейсон, який проходить фотопроби, в результаті яких його затверджують на посаді.

В якості «обличчя» нової лінії одягу Джейсон об'їздив половину земної кулі, побувавши в Лондоні, Парижі та багатьох інших європейських столицях, де він брав участь у різних світських вечірках. На одній із таких вечірок, Джейсон знайомиться з режисером Гаєм Річчі, який згодом стане провідником Стетхема в світ великого кіно.

Кінодебют Джейсона відбувся в 1998 році в кримінальній комедії «Карти, гроші і два стволи», яка стала справжнім проривом у середовищі європейського кіно-андеграунду. Фільм приносить першу популярність актору.

Два роки по тому Джейсон знявся ще одній картині Гая Річчі - «Великий Куш» (2000). Картина користується популярність в американському прокаті, завдяки чому Стетхем отримує запрошення попрацювати в Голлівуді.

По приїзду до Голлівуду нестачі ролей Джейсон не відчуває, знімаючись щорічно в декількох картинах. Найбільшу популярність здобули картини: «Перевізник» (2002), «Перевізник 2» (2005), «Стільниковий» (2004), «Адреналін» (2006) і «Смертельні перегони» (2008). Крім того, із задоволенням зіграв роль у картині Гая Річі «Револьвер» (2005), за першим проханням «повернувся» до режисера, який свого часу дав старт його кар'єрі.

На сьогоднішній день актор, що називається нарозхват, при цьому те, що йому пропонують досить однотипні ролі, його анітрохи не бентежить. У 2008 році вийшла третя частина знаменитого «Перевізника» - «Перевізник 3» (2008). Ще дві картини за участю актора «Адреналін: Висока напруга» та «Пограбування на Бейкер-Стріт» з'явились на екранах в 2009 році.

Про особисте життя актора відомо не багато. Сім років зустрічався з англійською актрисою Келлі Брук, проте їх відносини перервалися після знайомства Келлі зі своїм майбутнім чоловіком - актором Біллі Зейном. Наступною дівчиною актора стала співачка Софі Монк, проте їх стосунки тривали недовго.

Фільмографія:

Віва безумство! / Viva La Madness (серіал)
2017 Форсаж 8 / Furious 8 ... Deckard Shaw
2016 Механік: Воскресіння / Mechanic: Resurrection ... Arthur Bishop
2015 Шпигунка / Spy ... Rick Ford
2015 Форсаж 7 / Furious Seven ... Deckard Shaw
2014 Шалена карта / Wild Card ... Nick Wild
2014 Нестримні 3 / The Expendables 3 ... Lee Christmas
2013 Останній рубіж / Homefront ... Phil Broker
2013 Ефект колібрі / Hummingbird ... Joey
2012 Паркер / Parker ... Parker
2012 Нестримні 2 / Expendables II, The ... Лі Крістмас
2012 Захисник / Safe
2011 Професіонал / Killer Elite, The ... Денні Брюс
2011 Pretty, Baby, Machine ... чутки
2011 Без компромісів / Blitz ... детектив Том Брант
2011 Гномео та Джульєтта / Gnomeo & Juliet ... Тібальт, озвучка
2010 Механік / Mechanic, The ... Артур Бішоп
2010 Нестримні / Expendables, The ... Лі Крістмас
2010 Тринадцять / 13 ... Джеспер
2099 Адреналін: Висока напруга / Crank: High Voltage ... Чев Челіос
2008 Перевізник 3 / Transporter 3 ... Френк Мартін
2008 Смертельні перегони / Death Race ... Дженсен
2008 Пограбування на Бейкер-Стріт / Bank Job, The ... Террі Літер
2007 Війна / War ... Агент ФБР Джон Кроуфорд
2006 В ім'я короля: Історія облоги підземелля / In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale ... Фермер
2006 Адреналін / Crank ... Чев Челіос
2006 Рожева пантера / Pink Panther, The ... Ів Глюан
2005 Теорія Хаосу / Chaos ... детектив Квентін Коннерс
2005 Револьвер / Revolver ... Джейк Грін
2005 Лондон / London ... Бейтмен
2005 Перевізник 2 / Transporteur II, Le ... Френк Мартін
2004 Стільниковий / Cellular ... Ітан Грір
2004 Співучасник / Collateral ... людина в аеропорту
2003 Пограбування по-італійськи / Italian Job, The ... Красунчик Роб
2002 Перевізник / Transporter, The ... Френк Мартін
2001 Костолом / Mean Machine ... Чернець
2001 Протистояння / One, The ... агент МВА Еванс Фунш
2001 Привиди Марса / Ghosts of Mars ... сержант Джеріко Батлер
2000 Зроби голосніше / Turn It Up ... містер Бі
2000 Великий куш / Snatch ... Турок
1998 Карти, гроші і два стволи / Lock, Stock and Two Smoking Barrels ... Бейкон
21823
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Грімм
Краще подзвоніть Солу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.