,
Готем
Царство
Брати по зброї
Загрузка...

Луї де Фюнес

Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес Луї де Фюнес
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, режисер
Ім'я (лат.): Louis de Funes
Зріст: 1.64 м
Дата народження: 31 липня 1914 | лев
Місце народження: Курбевуа, Верхня Сена, Франція
Дата смерті: 27 січня 1983 | 68 років
Місце смерті: Нант, Франція
Жанри: комедія, драма, кримінал
Дружина: Жермен Елоді Кароє (розлучення) ... одна дитина, Жанна де Фюнес ... двоє дітей

Біографія:

Луї Жермен Давід де Фюнес де Галарза народився 31 липня 1914 року поблизу Парижа в місті Курбевуа. Батько Луї працював в ювелірному магазині, мати була домогосподаркою. Шкільні роки де Фюнес провів весело, жартуючи над вчителями і однокласниками. Свої комічні здібності він продовжив розвивати на театральній сцені. Жартував він і вдома, і в магазині. Без гумору Луї не міг прожити і дня - такий день вважався втраченим. До свого повноліття де Фюнес виявився не готовим до строкової служби, про що свідчила його вага у 55 кг, чим сам Луї був вкрай розчарований і збентежений.

Найважче де Фюнесу довелося у воєнні роки. Він з честю утримував за собою місце комірника на складі, завдяки чому міг нормально харчуватися та продовжити навчання у театральних школах. У 1942 році Луї одружився на актрисі Жермен Елоді Кароє, а у 1944 році на світ з'явився син де Фюнеса - Патрік де Фюнес. Тоді, щоб прогодувати дружину і дитину, Луї довелося шукати собі більш високооплачуване місце. Так він перебирався з однієї роботи на іншу, поки Друга Світова війна не залишила Париж.

У кіно де Фюнес дебютував в 1945 році маленькою, практично непомітною для людського ока, роллю у фільмі «Барбізонська спокуса». Потім його запросили ще на одну епізодичну роль, а потім ще на одну, а потім і ще ... У цілому за шістнадцять з половиною років акторської діяльності до 1961 року у скарбничці у де Фюнеса було вже за сто епізодичних ролей. Але головні ролі де Фюнесу не пропонували, його не помічали. Слава і визнання прийшли до Луї лише на початку шістдесятих, коли його завалили пропозиціями. Де Фюнес не розгубився, і вже до кінця шістдесятих він став найвисокооплачуваним актором Франції.

А почалося все з фільму «Не спійманий — не злодій», де Луї вперше по-справжньому відкрив глядачеві свій талант коміка, пройдисвіта і шахрая. Його герой, Блер був саме таким, а Луї треба було просто бути собою. Приголомшливий успіх фільму гарантував де Фюнесу участь у ряді наступних картин з незмінною роллю хитрого шахрая - це «Диявол і десять заповідей» (1962), «Жандарм із Сен-Тропе» (1964), «Фантомас» (1964). Особливо вдалим вийшов «Фантомас» Андре Юнебеля, де Луї інакше, як головною прикрасою картини, не назвеш. Його герой, комісар Жюв - дурний, але відважний хранитель порядку, очолює парад класичної французької комедії і по сьогоднішній день.

Наступними картинами за участю де Фюнеса стали продовження «Фантомаса» і «Жандармів із Сен-Тропе», «Маленький купальник», «Людина - оркестр», «Роззява» і ще кілька досить вдалих фільмів. Але кульмінацією всього акторського майстерності де Фюнеса, коли-небудь побаченого нами на екранах, став образ низенького диригента з кінофільму «Велика прогулянка» (1966) Жерара Урі. Існуванню того факту, що «Велика прогулянка» більше тридцяти років лідирувала за касовими зборами в країні, не поступаючись місцем закордонним блокбастерам, Франція повинна бути зобов'язана саме Луї де Фюнесу, ну і його партнерові по знімальному майданчику, містеру Бурвілю. Ці актори прекрасні, вони - французька гордість і французьке надбання.

Кілька наступних років де Фюнес намагається стрибнути вище голови - придумати таку смішну гримасу, щоб комусь стало погано. Іноді йому це вдається, а частіше він повторюється - вічно удосконалюватися ще нікому не вдавалося. Але приходить день, коли погано стає йому самому - через інфаркт Луї змушений перервати всі намічені зйомки. Другий напад наздоганяє де Фюнеса вже у госпіталі. Доживати свій вік, постійно озираючись на хворе серце - страшне катування для кожного. Луї ж продовжує сміятися і жартувати ... аж до 27 січня 1983 року.

27 січня 1983 - Великий Комік Луї де Фюнес помер.

Фільмографія:

1982 Жандарм і жандарметки / Le Gendarme Et Les Gendarmettes
1981 Суп з капустою / La Soupe aux choux
1979 Скупий / L 'Avare
1979 Жандарм та інопланетяни / Le Gendarme Et Les Extra-Terrestres
1978 Свара / La Zizanie
1976 Крильце чи ніжка / L 'Aile Ou La Cuisse
1973 Пригоди Раввіна Якова / Les Aventures De Rabbi Jacob
1971 Вмостившись на древі / Sur Un Arbre Perche
1971 Манія величності / La Folie Des Grandeurs
1971 Джо (зайнята людина) / Jo
1970 Людина - оркестр / L`homme orchestre
1970 Жандарм на відпочинку / Le Gendarme En Balade
1969 Заморожений / Hibernatus
1968 Татуйований / Le Tatoue
1968 Маленький купальник / Le Petit Baigneur
1968 Жандарм одружується / Le Gendarme se marie
1967 Оскар / Oscar
1966 Фантомас проти Скотленд-Ярду / Fantomas Contre Scotland Yard
1966 Ресторан пана Септіма / Le Grand Restaurant
1966 Великі канікули / Les Grandes Vacances
1966 Велика прогулянка / La Grande Vadrouille
1965 Фантомас розбушувався / Fantomas Se Dechaine
1965 Роззява / Le corniaud
1965 Гульвіси / Les Bons vivants / Un grand seigneur
1965 Жандарм у Нью-Йорку / Le Gendarme A New York
1964 Фантомас / Fantomas
1964 Миша серед чоловіків (Під жіночим керівництвом) / Un drole de caid
1964 Жандарм із Сен-Тропе / Le Gendarme De Saint-Tropez
1963 Ланцюгова реакція / Carambolages
1963 Щасливчики / Les Veinards
1963 Пік-Пік / Pouic-Pouic
1963 Гра в ящик / Des pissenlits par la racine
1963 Висадіть банк / Faites sauter la banque!
1962 Ми поїдемо в Довіль / Nous irons a Deauville
1962 Місячне світло в Мобежем / Un clair de lune a Maubeuge
1962 Диявол і десять заповідей / Le Diable Et Les Dix Commandements
1962 Джентльмен з Епсома / Le Gentleman d'Epsom
1962 Вендета / La Vendetta
1961 Злочин не вигідно / Le Crime ne paie pas
1961 Прекрасна американка / La Belle Americaine
1961 Капітан Фракасс / Le Capitaine Fracasse
1960 Простодушний / Candide ou l'optimisme au XXe siecle
1960 Приміські поїзди / Les Tortillards
1960 В воді, в якій бульбашки / Dans l'eau ... qui fait des bulles! ...
1959 Тото в Мадриді / Toto, Eva e il pennello proibito
1959 пройдисвіти / I Tartassati / Fripouillard et Cie
1959 Мій приятель циган / Mon pote le gitan
1958 Таксі, причіп і корида / Taxi, Roulotte et Corrida
1958 Деяким подобається похолоднее / Les Raleurs ... font leur beurre / Certains l'aiment froide
1958 Не спійманий - не злодій / Ni vu ... Ni connu ...
1958 Життя удвох / La Vie a deux
1957 Абсолютно недоречно (Як лайно в ополонці) / Comme un cheveu sur la soupe
1956 Через Париж / La Traversee De Paris
1956 Папа, мама, моя дружина і я / Papa, Maman, ma femme et moi
1956 Малютки у роззяви / Bebes a gogo
1956 Короткий розум / Courte Tete
1956 Закон вулиць / La Loi des rues
1955 Шелест / Frou-Frou
1955 Порочні / Les Impures
1955 Нестерпний пан Базіка / L'Impossible Monsieur Pipelet
1955 Наполеон: Шлях до вершини / Napoleon
1955 Якби нам розповіли про Париж / Si Paris nous etait conte
1955 День добрий, усмішка / Bonjour sourire
1955 Гусари / Les Hussards
1955 Банда батька / La bande a papa
1955 Mädchen ohne Grenzen
1954 Хліб у траві / Le Ble en herbe
1954 Службові сходи / Escalier de service
1954 Сімейна сцена / Scenes de menage
1954 Пеп встановлюють закон / Les pepees font la loi
1954 Папа, мама, служниця і я / Papa, maman, la bonne et moi ...
1954 Мадемуазель Нітуш / Mam'zelle Nitouche
1954 Королева Марго / La Reine Margot
1954 Інтриганка / Les Intrigantes
1954 Інгрід, історія фотомоделі / Ingrid - Die Geschichte eines Fotomodells
1954 За замкненими дверима / Huis Clos
1954 Баран з п'ятьма ногами (Такі різні долі) / Le Mouton a cinq pattes
1954 Ах! Ці прекрасні вакханки / Ah! Les belles bacchantes
1954 Квітнева рибка / Poisson d'avril
1953 Таємниця Елен Марімон / Le Secret d'Helene Marimon
1953 Дивне бажання пана Барда / L'Etrange desir de Monsieur Bard
1953 Спальня старшокласниць / Le chemin de l'ecoliers / Dortoir des grandes
1953 Сміх / Le Rire
1953 Лицар ночі / Le Chevalier de la nuit
1953 Нічні компанії / Les Compagnes de la nuit
1953 Муки / Tourments
1953 Чоловіки думають тільки про це / Les hommes ne pensent qu'a ca
1953 Мій братик із Сенегалу / Mon frangin du Senegal
1953 гульні в шинках / La Tournee des grands ducs
1953 Корсари Булонського лісу / Les Corsaires du Bois de Boulogne
1953 Капітан Черевики / Capitaine Pantoufle
1953 До біса чеснота / Au diable la vertu
1953 Вірте мені / Faites-moi confiance
1952 Я був їм три рази / Je l'ai ete trois fois
1952 Суд Божий / Le Jugement de Dieu
1952 Сім смертних гріхів / Les Sept peches capitaux
1952 шаноблива повія / La Putain respectueuse
1952 Паризькі горобці Moineaux de Paris
1952 Вона і я / Elle et moi
1952 Невинні в Парижі / Innocents in Paris
1952 Любов - не гріх / L'Amour n'est pas un peche
1952 Легко і коротко одягнений / Legere et court vetue
1952 Їх було п'ятеро / Ils etaient cinq
1952 Життя порядної людини / La Vie d'un honnete homme
1952 Довгі зуби / Les Dents longues
1952 Пан Таксі / Monsieur Taxi
1952 Пан Легіньон-стрілочник / Monsieur Leguignon, lampiste
1952 Восьме мистецтво і манера / Le Huitieme art et la maniere
1952 Вовки полюють вночі / Les Loups chassent la nuit
1952 Втеча мосьє Перля / La Fugue de Monsieur Perle
1952 Tambour battant
1952 Le Sorcier blanc
1951 Перехожа / La Passante
1951 Поїздка до Америки / Le Voyage en Amerique
1951 Отрута / La Poison
1951 Ні відпустки для пана мера / Pas de vacances pour Monsieur le Maire
1951 Моя дружина чудова / Ma femme est formidable
1951 Молоді чемпіони / Champions Juniors
1951 Любов під парасолькою / Un amour de parapluie
1951 Індик / Le Dindon
1951 Гравці / Les Joueurs
1951 Життя - гра / La vie est un jeu
1951 Шлюбне агентство / Agence matrimoniale
1951 Боніфацій-сомнамбула / Boniface Somnambule
1951 Бібі Фрікотен / Bibi Fricotin
1951 90 degres a l'ombre
1951 Boite a vendre
1950 Вулиця без закону / La Rue sans loi
1950 Солом'яний коханець / L'Amant de paille
1950 Приємне божевілля / Folie douce
1950 Міністерство праці / Quai de Grenelle
1950 Король балаканини / Le Roi du bla bla bla
1950 Кнока / Knock
1950 Його величність мсьє Дюпон / Sa majeste Monsieur Dupont / Prima comunione
1950 Алая Роза / La Rose rouge
1950 Адреса невідома / Sans laisser d'adresse
1949 Я люблю тільки тебе / Je n'aime que toi
1949 Побачення з удачею / Rendez-vous avec la chance
1949 Ні уїк-ендів y нашої любові / Pas de week-end pour notre amour
1949 Якийсь пан / Un certain monsieur
1949 Мій друг Сенфуан / Mon ami Sainfoin
1949 Місія в Танжері / Mission a Tanger
1949 Мільйонери на один день / Millionnaires d'un jour
1949 До побачення пан Грок / Au revoir Monsieur Grock
1949 Вийшов у світ / Vient de paraître
1949 Адемай на прикордонному посту / Ademai au poteau-frontiere
1948 Гесклен / Du Guesclin
1947 Круїз для невідомого / Croisiere pour l'inconnu
1947 Будинок останнього шансу / Le Chateau de la derniere chance
1947 Антуан і Антуанетта / Antoine et Antoinette
1946 Шість втрачених годин / Six heures a perdre
1946 Остання притулок / Dernier refuge
1945 Барбізонська спокуса / La Tentation de Barbizon

Нагороди та премії:

Сезар, 1980 рік
Переможець: Почесний Сезар
17704
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Цілком Таємно
Стародавні
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.