,
Злі пташки
Цілком Таємно
Грімм
Загрузка...

Джек Блек

Джек Блек Джек Блек Джек Блек Джек Блек Джек Блек Джек Блек Джек Блек Джек Блек Джек Блек
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, Продюсер, Сценарист, Композитор
Ім'я (лат.): Jack Black
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 28 серпня 1969 | діва
Місце народження: Хермоза Біч, США
Жанри: комедія, драма, музика

Біографія:

Джек Блек народився 28 серпня 1969 року в сонячній Каліфорнії, в сім'ї інженерів Томаса Вільяма Блека і Джудіт Коен, яка працювала над проектом космічного телескопа Hubble. Батьки розлучилися, коли Джеку було десять років. Хлопчик переїхав у Калвер-Сіті разом з батьком.

У 1982 році Блек вперше з'явився на телебаченні в рекламному ролику комп'ютерної гри. Батьки запропонували йому перевестися в приватну школу Poseidon, створену для студентів, що борються з традиційною шкільною системою. Джек з радістю прийняв це запрошення, тому що терпіти не міг стандартні навчальні заклади. На його рахунку також диплом школи драматичних мистецтв Crossroads. Потім Блек поступив до Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, але заради шоу-бізнесу покинув навчання. Після цього батько відмовився фінансувати сина, а Джек зайнявся своєю кар'єрою.

Перший час актор з'являвся в епізодичних ролях у ряді телевізійних шоу та серіалів. Потім у його фільмографії з'явилися більш значимі проекти, такі як «Марс атакує!», «Джонні Стерв'ятник», «Ворог держави» та інші.

Проривом Джек Блек вважає роль дивака Джона Кьюсака, продавця у музичному магазині, в комедії «Фанатик».

Акторові стали пропонувати головні ролі в картинах «Любов зла», «Країна диваків», «Школа року», «Кінг Конг», «Відпочинок по обміну»

Одними з найяскравіших та найвдаліших його проектів стали мелодрама «Марго на весіллі», повнометражний мультфільм «Кунг-фу панда», комедії «Грім у тропіках» та «Початок часів».

Він став відомою персоною на телевізійному екрані - глядачі знали Джека Блека як завсідника шоу «Computerman», «Timebelt» і «Laserfart».

Актор також виступив з промовою на відкритті фестивалю скетч-камеді «Awesometown», вбравшись в уніформу колоніальної епохи і запевняючи глядачів, що він не хто інший як Джордж Вашингтон.

У 2006 році Джек Блек став лауреатом премії Nickelodeon Kids Choice і увійшов до братства Pack комедійних акторів, які воліють працювати на одному знімальному майданчику - туди також входять Овен Вілсон, Люк Вілсон, Бен Стіллер та інші відомі коміки.

У шоу «Хто хоче стати мільйонером?» разом з друзями Денісом Лірі та Джиммі Кіммелом він заробив сто двадцять п'ять тисяч доларів, а в одному з епізодів серіалу «Сімпсони» можна почути його голос.

Крім усього іншого, Джек Блек є солістом комедійної рок-групи Tenacious D. У хлопців представлені два альбоми, а деякі з їхніх композицій вважаються саундтреками відомих відеоігор.

У січні 2006 року Блек заручився з віолончелісткою Танею Хейден, дочкою джазового музиканта Чарлі Хейдена та співачки Петри Хейден. Вони обидва закінчили один і той же курс школи драматичних мистецтв Crossroads, але зустрілися тільки через п'ятнадцять років на дні народженні спільного друга. Навесні 2006 року пара офіційно оформила свої відносини в Каліфорнії, а влітку того ж року на світ з'явився їхній син Семмі Джейсон Блек. Через два роки, в травні 2008 року, у закоханих народилася друга дитина Томас Девід Блек.

Фільмографія:

2011 Великий рік / Big Year, The
2011 Берні / Bernie
2011 Маппети / Muppets, The ... грає самого себе, в титрах не вказаний
2011 Кунг-фу Панда 2 / Kung Fu Panda 2 ... По
2010 Боротьба за ваше право / Fight for Your Right Revisited ... MCA
2010 Мандри Гулівера / Gulliver's Travels ... Lemuel Gulliver
2010 Кунг-фу Панда: Свято / Kung Fu Panda Holiday Special (Короткометражка) ... По
2009 - ... Спільнота / Community (серіал) ... Buddy
2009 Початок часів / Year One ... Зед
2008 Prop 8: The Musical / Prop 8: The Musical ... Jesus Christ
2008 Кунг-фу Панда: Таємниці Шаленої П'ятірки / Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (Короткометражка) ... По
2008 Грім у тропіках / Tropic Thunder ... Джефф Кравець - Гарячий LZ
2008 Кунг-фу Панда / Kung Fu Panda ... По
2008 Перемотка / Be Kind Rewind ... Джеррі
2007 - 2008 Acceptable TV / Acceptable TV (серіал)
2007 Lewis Lectures, The / Lewis Lectures, The (ТБ) ... Lewis, озвучка
2007 - ... АйКарлі / iCarly (серіал) ... Aspartamay
2007 Марго на весіллі / Margot at the Wedding ... Малькольм
2006 Відпочинок по обміну / Holiday, The ... Міль
2006 Вибір долі / Tenacious D in The Pick of Destiny ... JB
2006 Суперначо / Nacho Libre ... Начо
2006 Денні Роун: Перший режисер / Danny Roane: First Time Director ... Джек Блек
2005 Awesometown / Awesometown (ТБ) ... Джордж Вашингтон
2005 Кінг Конг / King Kong ... Карл Денем
2005 - ... Офіс / Office, The (серіал) ... Сем
2004 - 2006 Cracking Up / Cracking Up (серіал) ... Bruce Philapousis
2004 - 2008 Том йде до мера / Tom Goes to the Mayor (серіал) ... Trapper JB, озвучка
2004 Підводна братва / Shark Tale ... Ленні, озвучка
2004 Чорна заздрість / Envy ... Nick Vanderpark
2004 Laser Fart / Laser Fart ... The Elegant Hunter
2003 Завзятий Ді: Досконалі шедеври / Tenacious D: The Complete Masterworks ... JB
2003 Школа року / School of Rock, The ... Дьюї Фінна
2002 Біжи, Ронні, біжи / Run Ronnie Run ... Lead Chimney Sweep
2002 - 2003 Школа клонів / Clone High (серіал) ... Pusher / Larry Hardcore, озвучка
2002 Джек Блек: Людина-павук / Jack Black: Spider-Man (ТБ) ... Spider-Man
2002 Льодовиковий період / Ice Age ... Зік, озвучка
2001 Frank's Book / Frank's Book ... Performance Hipster
2001 Країна диваків / Orange County ... Lance Brumder
2001 Любов зла / Shallow Hal ... Хел
2001 - 2003 Шоу Енді Діка / Andy Dick Show, The (серіал) ... J.D
2001 Стерво / Saving Silverman ... J.D. McNugent
2000 Фанатик / High Fidelity ... Barry
1999 Теплове бачення і Джек / Heat Vision and Jack (ТБ) ... Jack
1999 Син Ісуса / Jesus' Son ... Джорджі
1999 Колиска буде гойдатися / Cradle Will Rock ... Сід
1999 - 2000 Tenacious D / Tenacious D (серіал) ... Jack 'JB' Black
1998 Ворог держави / Enemy of the State ... Фідлер
1998 Джонні Стерв'ятник / Johnny Skidmarks ... Джеррі
1997 У наркотичних хвилях / Bongwater ... Devlin
1997 Шакал / Jackal, The ... Ian Lamont
1997 Перекресток миров / Crossworlds ... Steve
1996 Марс атакует! / Mars Attacks! ... Billy Glenn Norris
1996 Фанат / Fan, The ... Broadcast Technician
1996 Кабельщик / Cable Guy, The ... Rick
1996 Био-Дом / Bio-Dome ... Tenacious D
1995 Мертвец идет / Dead Man Walking ... Craig Poncelet
1995 - 1998 Господин Шоу с Бобом и Дэвидом / Mr. Show with Bob and David (серіал) ... Expert
1995 -1997 Одинокий парень / Single Guy, The (серіал) ... Randy
1995 Водный мир / Waterworld ... Pilot
1995 Прощай, любовь / Bye Bye Love ... DJ at Party
1994 Нескінченна історія 3 / Neverending Story III, The ... Slip, Leader of The Nasties
1994 Невиновный / Innocent, The (ТБ) ... Marty Prago
1994 - 2003 Прикосновение ангела / Touched by an Angel (серіал) ... Monte
1994 Слепое правосудие / Blind Justice (ТБ) ... Private
1994 Монти / Monty (серіал) ... Doug
1993 Разрушитель / Demolition Man ... Wasteland Scrap
1993 Крылатые роллеры / Airborne ... Augie
1993 - 2002 Секретные материалы / X Files, The (серіал) ... Bart 'Zero' Liquori
1993 Настоящая любовь / True Romance ... Movie Theatre Attendant
1993 Помечен для убийства / Marked for Murder (ТБ) ... Car Thief
1992 - 1996 Застава фехтувальників / Picket Fences (серіал) ... Кертіс Вільямс
1992 - 1993 Golden Palace, The / Golden Palace, The (серіал) ... Таксист
1992 Боб Робертс / Bob Roberts ... Роджер Девіс
1991 Our Shining Moment / Our Shining Moment (ТБ) ... Підліток
1990 - 1995 Північна сторона / Northern Exposure (серіал) ... Кевін Уілкінс
1989 - ... Сімпсони / Simpsons, The (серіал) ... Міло, озвучка
1989 - 1993 Життя триває / Life Goes On (серіал) ... Скінхед

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Номінації: Краща бійка («Суперначо»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Школа року»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Переможець: Краща комедійна роль («Школа року»)
Номінації: Краща екранна команда («Школа року»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Краща музична сцена («Фанатик»)
Номінації: Чоловічий прорив року («Фанатик»)
5332
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гра престолів
Доктор Хаус
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.