,
Гострі козирки
Величне століття. Роксолана
11.22.63
Загрузка...

Ліам Нісон

Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон Ліам Нісон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім'я (лат.): Liam Neeson
Зріст: 1.93 м
Дата народження: 7 червня 1952 | близнята
Місце народження: Беллімен, Північна Ірландія
Жанри: Драма, документальний, трилер
Дружина: Наташа Річардсон (померла) ... двоє дітей

Біографія:

Актор Вільям Джон Нісон, більш відомий як Ліам Нісон, народився в Північній Ірландії 7 червня 1952. Він не входить в так звану голлівудську еліту, але разом тим обдарований ірландець не позбавлений армії прихильників. Його популярність особливого роду. Достатньо один раз побачити Ліама Нісона, щоб запам'ятати його назавжди. Багатьом він відомий по військовій драмі «Список Шиндлера». Ця роль стала однією з найкращих в кар'єрі актора і навіть принесла йому номінацію на «Оскар».

Ліам Ніссон: «Я став актором у 22 роки, а в «Списку Шиндлера», який приніс мені популярність, знявся в 40. У мене був час підготуватися до слави. І я залишаюся католиком, часто молюся і вірю в силу молитви. Я молюся вже багато років - за людей, які потрапили в біду, за родичів і друзів родини. І кожен раз дякую Богові за те, що він мені дав. Адже я - найщасливіша людина на світі. Я можу займатися тим, що мені подобається, і мені платять за це купу грошей. Я повинен був би працювати в Белфасті на який-небудь фабриці, а замість цього живу в Америці, в розкішному будинку і в мене є все, що я тільки можу побажати».

Зараз за плечима Нісона більше 70 картин, але мало хто знає, що шлях до слави був вельми тернистий. Колись Ліам перепробував безліч занять: був вантажником, оператором автокара у фірмі «Гіннес», асистентом архітектора і навіть боксером. Бокс для Ліама був головним захопленням життя, в якому він досяг певних успіхів. Боксерський ринг залишився в минулому, але пам'ять про нього жива до цих пір - в одному з поєдинків акторові зламали ніс. Проте, дивлячись на Ліама Нісона, можна сказати, що цей нюанс лише додає йому особливий шарм. Крім того, актор входить в сотню найвродливіших чоловіків.

Своє навчання Нісон почав у Королівському університеті в Белфасті, але незабаром був відрахований за хронічну неуспішність. Однак пізніше волею долі повернувся туди знову, але цього разу в якості ... викладача. Як учень-невдаха став учителем - невідомо, в будь-якому випадку кар'єрі педагога він віддав перевагу кар'єрі актора. Справа в тому, що другою пристрастю після боксу, був театр. Довгий час він грав на невеликих аматорських сценах, які незабаром змінилися професійними на знаменитому Бродвеї. У 1976 році він почав грати в белфастському театрі «Lyric Players», а через пару років, переїхавши до Дубліна, очолив місцеві підмостки «Abbey Theatre».

Вирішальну роль у його кінокар'єрі зіграло саме лицедійство. Спочатку молодого актора помітив режисер Джон Бурмен, запропонувавши роль лицаря - сера Гавейна у фільмі-епосі «Ескалібур», а пізніше і сам Стівен Спілберг, який запросив Ліама в картину «Список Шиндлера». Слідом за цією стрічкою пішли інші, не менш успішні і захоплюючі. У особливій пошані такі фільми, як «Банди Нью-Йорка», «Зоряні війни», «Реальна любов», «Бетмен: Початок» та «Хроніки Нарнії ...».

Крім почесних номінацій на церемоніях нагородження, в арсеналі Ліама Нісона є і такі важливі почесті як звання офіцера Ордена Британської Імперії від королеви Єлизавети II, отриманий в 1999 році. А у 2008 році Американський фонд Ірландії удостоїв Ліама Нісона премії виконавчих мистецтв за внесок у мистецтво в Ірландії.

Якщо у світі кіно і телебачення удача ні на мить не покидала Ліама, то в повсякденному доля влаштувала йому чимало перевірок на міцність. У 2001 році актор, катаючись на мотоциклі, зіткнувся з оленем, в результаті чого отримав серйозні травми. На лікарняному ліжку актор вирішив не залежуватися і після реабілітації знову відправився на зйомки.

У 2009 році на долю Нісона випало одне з найважчих випробувань. Під час відпочинку на одному з гірськолижних курортів розбилася його дружина Наташа Річардсон. Довгий час Ліам чергував біля ліжка коханої, але врятувати її, на жаль, не вдалося.

Переживши трагедію, актор повернувся до роботи, адже у нього залишилося двоє синів, яких потрібно «поставити на ноги». Хочеться вірити, що в майбутньому у талановитого актора буде більше ролей і менше потрясінь.

Фільмографія:

2016 Кінець імперії / End of an Empire
2016 Голос монстра / A Monster Calls
2015 Мовчання / Silence ... Father Ferreira
2015 Заручниця 3 / Taken 3 ... Bryan Mills
2015 Всю ніч в бігах / Run All Night ... Jimmy Conlon
2014 Прогулянка серед могил / A Walk Among the Tombstones ... Matt Scudder
2014 Пророк / The Prophet ... Mustafa, озвучка
2014 Мільйон способів втратити голову / A Million Ways to Die in the West ... Clinch
2014 Леґо фільм / The Lego Movie ... Bad Cop, Good Cop, Pa Cop, озвучка
2014 Повітряний маршал / Non-Stop ... Bill Marks
2013 Реальна білка / The Nut Job ... Raccoon, озвучка
2013 Третя персона / Third Person ... Michael
2013 Телепартач: І знову здрастє / Anchorman 2: The Legend Continuesa ...
2013 Король сафарі / Khumba ... Phango, озвучка
2013 Jeff Wayne's Musical Version of the War of the Worlds Alive on Stage! The New Generation ... The Journalist
2012 Викрадена 2 / Taken 2 ... Bryan Mills
2012 Темний лицар повертається / The Dark Knight Rises ... Ra's Al Ghul
2012 Морський бій / Battleship ... Admiral Shane
2012 Гнів Титанів / Wrath of the Titans ... Zeus
2011 Сірий / The Grey ... Ottway
2011 - ... Життя таке коротке (серіал) / Life's Too Short ... Liam Neeson
2011 Похмілля-2: з Вегаса до Бангкока / The Hangover Part II ...
2011 Дитячий сад поезії (ТБ) / A Child's Garden of Poetry ... озвучка
2011 Невідомий / Unknown ... Dr. Martin Harris
2010 Три дні на втечу / The Next Three Days ... Damon
2010 Хроніки Нарнії: Підкорювач Світанку / The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader ... Aslan, озвучка
2010 Команда «А» / A-Team, The ... Hannibal
2010 Битва Титанів / Clash of the Titans ... Zeus
2009 Життя за гранню / After.Life ... Eliot Deacon
2009 Хлоя / Chloe ...
2009 П'ять хвилин раю / Five Minutes of Heaven (ТБ) ... Alistair Little
2008 Інший чоловік / Other Man, The ... Peter
2008 Викрадена / Taken ... Bryan Mills
2006 Водопад Ангела / Seraphim Falls ... Carver
2005 Сніданок на Плутоні / Breakfast on Pluto ... Father Liam
2005 Бетмен: Початок / Batman Begins ... Henri Ducard
2005 Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа / he Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe ...
2005 Царство небесне / Kingdom of Heaven ... Godfrey
2004 Кінсі / Kinsey ... Alfred Kinsey
2004 Голлівуд і Голокост / Imaginary Witness: Hollywood and the Holocaust
2002 - 2003 Діти волі / Liberty's Kids: Est. 1776 (серіал) ... John Paul Jones
2003 Реальна любов / Love Actually ... Daniel
2002 Банди Нью-Йорка / Gangs of New York ... 'Priest' Vallon
2002 К-19 / K-19: The Widowmaker ... Mikhail Polenin
2002 Зоряні війни: Епізод II - Атака клонів / Star Wars: Episode II - Attack of the Clones ... Qui-Gon Jinn, озвучка, у титрах не зазначений, хроніка
2002 Кращі сцени єдиноборств у фільмах / Ultimate Fights from the Movies (відео) ... Danny, хроніка
2000 Людина, яка прийшла на обід / Man Who Came to Dinner, The (ТБ) ... Host
2000 Супершпигун / Gun Shy ... Charles 'Charlie' Mayeaux
1999 Привид будинку на пагорбі / Haunting, The ... Dr. David Marrow
1999 Зоряні війни: Епізод 1 - Прихована загроза / Star Wars: Episode I - The Phantom Menace ... Qui-Gon Jinn
1998 Знедолені / Misеrables, Les ... Jean Valjean
1996 Clark Gable: Tall, Dark and Handsome ... Host
1996 Майкл Коллінз / Michael Collins ... Michael Collins
1996 До і після / Before and After ... Ben Ryan
1995 Люм'єр і компанія / Lumiеre et compagnie
1995 Роб Рой / Rob Roy ... Robert Roy MacGregor
1994 Нелл / Nell ... Dr. Jerome 'Jerry' Lovell
1993 Список Шиндлера / Schindler's List ... Oskar Schindler
1993 Рубін Каїра / Ruby Cairo ... Dr. Fergus Lamb, Feed the World
1993 Ітен Фроум / Ethan Frome ... Ethan Frome
1992 Сила віри / Leap of Faith ... Sheriff Will Braverman
1992 Чоловіки та дружини / Husbands and Wives ... Michael Gates
1992 Револьвер / Revolver ... Man
1992 Світло у темряві / Shining Through ... Franze-Otto Dietrich
1991 Під підозрою / Under Suspicion ... Tony Aaron
1990 Переступаючи межу / Big Man, The ... Danny Scoular
1990 Людина темряви / Darkman ... Peyton Westlake, Darkman
1989 Найближчий родич / Next of Kin ... Briar Gates
1988 Бадьорість духів / High Spirits ... Martin Brogan
1988 Хороша мати / Good Mother, The ... Leo Cutter
1988 Гра в смерть / Dead Pool, The ... Peter Swan
1988 Задоволення / Satisfaction
1987 Sweet as You Are (ТБ) ... Martin Perry
1987 Підозрюваний / Suspect
1987 Відхідна молитва / A Prayer for the Dying ... Liam Docherty
1987 Поклявся мовчати / Sworn to Silence (ТБ) ... Vincent Cauley
1986 Дует для солістки / Duet for One
1986 Ягня / Lamb ... Michael Lamb
1986 Зберегти мрію / Hold the Dream (ТБ) ... Blackie O'Neill
1986 Місія / Mission, The ... Fielding
1986 Якщо настане завтра / If Tomorrow Comes ... Insp. Andrе Trignant
1985 Невинність / Innocent, The
1985 Король Артур / Arthur the King (ТБ) ... Grak
1984 Баунті / Bounty, The ... Seaman Charles Churchill
1984 Жіночий характер / A Woman of Substance (серіал) ... Blackie O'Neill
1984 Острів Елліс / Ellis Island (серіал) ... Kevin Murray
1984 - 1989 Поліція Майамі: Відділ моралі / Miami Vice (серіал) ... Sean Carroon
1983 Крулл / Krull ... Kegan
1983 Nailed ... Young Catholic
1981 Charlie Was a Rich Man (ТБ)
1981 Екскалібур / Excalibur ... Gawain
1979 Крістіана / Christiana
1979 Pilgrim's Progress ... Evangelist
1970 - 1984 Play for Today (серіал) ... Dermot

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Кінсі»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Краща бійка («Зоряні війни: Епізод 1 - Прихована загроза»)

Золотий глобус, 1997 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Майкл Коллінз»)

Венеціанський кінофестиваль, 1996 рік
Переможець: Кубок Вольпі за кращу чоловічу роль («Майкл Коллінз»)

Оскар, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Список Шиндлера»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Список Шиндлера»)

Британська академія, 1994 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Список Шиндлера»)
11116
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Картковий будинок
Таємниці Ґравіті Фолз
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.