,
Аладдін
Американська історія злочинів
Стародавні
Загрузка...

Колін Ферт

Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт Колін Ферт
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист
Ім'я (лат.): Colin Firth
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 10 вересня 1960 | діва
Місце народження: Грейшотт, Гемпшир, Велика Британія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Дружина: Мег Тіллі (розлучення) ... одна дитина; Лівія Гіуггіолі ... двоє дітей

Біографія:

Колін Ферт народився 10 вересня 1960 року в британському містечку Грейшотт в сім'ї викладачів. Батько хлопчика викладав історію в коледжі короля Альфреда в Вінчестері, а мати - релігію в університеті.

Відразу після народження батьки відправили маленького Коліна до Нігерії, до його бабусі та дідуся - вони були місіонерами методистської церкви, але вже у 5 років Ферт повернувся до Англії і разом з сім'єю переїхав до Вінчестерського містечка Монтгомері, де і пройшло дитинство майбутнього знаменитого актора.

Середню освіту Колін отримав у школі Аламейн, проте спогади про шкільні роки у Ферта не дуже щасливі.

Ази акторської професії Колін Ферт став освоювати одразу після шкільної лави, відправившись в Драматичний центр Лондона.
Там і відбувся його дебют на театральній сцені - актор зіграв одну з головних ролей у виставі «Інша країна», а в 1984 році взяв участь в його телевізійної версії.

У цьому ж році Колін знявся в іншому телевізійному фільмі - «Камілла», який лише закріпив за ним амплуа істинного англійського джентльмена. До речі, згодом актор практично не відходив від обраного образу.

У 1989 році Ферт отримує головну роль у фільмі «Вальмон», екранізації знаменитого епістолярного роману «Небезпечні зв'язки», успішно з нею справляється і отримує позитивні відгуки на свою адресу.

Однак справжнім проривом стала участь у шестисерійному телевізійному фільмі виробництва BBC «Гордість і упередження», де Колін зіграв містера Дарсі. Взявши участь у цьому проекті, Ферт вніс свої ім'я в історію кінематографа, а образ Дарсі, створений уявою Джейн Остін, назавжди злився з образом цього талановитого актора.

Істинний же успіх і всесвітню славу Колін отримав завдяки картині «Щоденник Бріджит Джонс», де зіграв головну роль знову під ім'ям містера Дарсі. Його партнерами по знімальному майданчику стали такі зірки, як Рене Зеллвегер і Х'ю Грант. Фільм мав шалений успіх, а Колін Ферт став справжньою зіркою світу кіно.

В даний час Колін продовжує зніматися в кіно і грати в театрі. Серед його робіт такі успішні картини, як «Англійський пацієнт», «Закоханий Шекспір», «Реальна любов». За участь у фільмі «Самотній чоловік» Ферт був удостоєний нагороди Венеціанського кінофестивалю і премії Bafta як кращий актор. Актор також написав художнє оповідання «Управління нічого» і веде активну політичну діяльність.

У 1989 році у Коліна Ферта почався роман з актрисою Мег Тіллі, з якою він познайомився на зйомках фільму «Вальмон». Стосунки пари продовжилися сім років і незважаючи на те, що вони розлучилися, в пам'ять про їх колишню любов залишився син Вілл, що народився в 1990 році.

У 1995 році Колін знайомиться з Лівією Гіуггіолі, режисером-документалістом, на зйомках серіалу «Ностромо». І вже через два роки, вони стають чоловіком і дружиною.

Зараз щасливе подружжя проживають в Лондоні і Римі та виховують двох своїх синів.

Фільмографія:

2011 Шпигун, вийди геть! / Tinker, Tailor, Soldier, Spy
2011 Земля обітована / Promised Land, The ... Robert Chambers
2010 Колос / Colossus, The ... Francis Wills
2010 Головна вулиця / Main Street ... Gus Leroy
2010 Промова короля / King's Speech, The ... King George VI
2009 Однокласниці 2 / St Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold ... Geoffrey Thwaites
2009 Різдвяна історія / A Christmas Carol ... Fred
2009 Одинокий чоловік / A Single Man ... Prof. George Falconer
2009 Доріан Грей / Dorian Gray ... Lord Henry Wotton
2008 Легка поведінка / Easy Virtue ... Mr. Whittaker
2008 Генуя / Genova ... Joe
2008 Мамма Міа! / Mamma Mia! ... Harry Bright
2008 Випадковий чоловік / Accidental Husband, The ... Richard Bratton
2007 Однокласниці / St. Trinian's ... Geoffrey Thwaites
2007 Вона мене знайшла / Then She Found Me ... Frank
2007 Останній легіон / Last Legion, The ... Aurelius
2007 Коли ти останнього разу бачив свого батька? / And When Did You Last See Your Father? ... Blake
2006 Celebration (ТБ) ... Russell
2006 Народжені рівними (ТБ) / Born Equal ... Mark
2005 Моя жахлива няня / Nanny McPhee ... Mr. Brown
2005 Де ховається правда / Where the Truth Lies ... Vince
2004 Бріджит Джонс: Межі розумного / Bridget Jones: The Edge of Reason ... Mark Darcy
2004 Травма / Trauma ... Ben
2003 Реальна любов / Love Actually ... Jamie Bennett
2003 Дівчина з перлинною сережкою / Girl with a Pearl Earring ... Johannes Vermeer
2003 Чого хоче дівчина / What a Girl Wants ... Henry Dashwood
2003 Пелюстки надії / Hope Springs ... Colin Ware
2002 Як важливо бути серйозним / Importance of Being Earnest, The ... John 'Jack' Worthing
2001 Лондініум / Londinium ... Allen Portland
2001 Змова / Conspiracy (ТБ) ... Dr. Wilhelm Stuckart
2001 Щоденник Бріджит Джонс / Bridget Jones's Diary ... Mark Darcy
2000 Блакитна кров / Relative Values ... Peter Ingleton
1999 Швидкий Донован / Donovan Quick (ТБ) ... Donovan Quick
1999 Поворот гвинта / Turn of the Screw, The (ТБ) ... Master
1999 Чорна Гадюка туди-сюди / Blackadder Back & Forth ... William Shakespeare
1999 Секретний жіночий сміх / Secret Laughter of Women, The ... Matthew Field
1999 Моє веселе життя / My Life So Far ... Edward Pettigrew
1998 Закоханий Шекспір / Shakespeare in Love ... Lord Wessex
1997 Тисяча акрів / A Thousand Acres ... Jess Clark
1997 Загострення пристрастей / Fever Pitch ... Paul Ashworth
1996 Ностромо / Nostromo (серіал) ... Charles Gould
1996 Англійський пацієнт / English Patient, The ... Geoffrey Clifton
1995 Гордість і упередження / Pride and Prejudice (серіал) ... Mr. Fitzwilliam Darcy
1995 Моя жахлива няня / Nanny McPhee ... Cedric Brown
1995 Коло друзів / Circle of Friends ... Simon Westward
1994 Ляльковод / Playmaker ... Ross Talbert, Michael Condren
1993 Година свині / Hour of the Pig, The ... Richard Courtois
1993 Заручники / Hostages (ТБ) ... John McCarthy
1992 Performance (серіал) ... Charles Holroyd
1991 Out of the Blue (ТБ) ... Alan
1991 Фатальна жінка / Femme Fatale ... Joseph Prince
1990 Крила слави / Wings of Fame ... Brian Smith
1989 Вальмон / Valmont ... Valmont
1988 Апартаменти нуль / Apartment Zero ... Adrian LeDuc
1988 Tumbledown (ТБ) ... Robert Lawrence
1987 Tales from the Hollywood Hills: Pat Hobby Teamed with Genius (ТБ) ... Rene Wilcox
1987 Таємничий сад / Secret Garden, The (ТБ) ... Adult Colin Craven
1987 Місяць у селі / A Month in the Country ... Tom Birkin
1985 Голландські дівчата / Dutch Girls (ТБ) ... Neil Truelove
1985 1919 / Nineteen Nineteen ... Young Alexander
1984 Камілла / Camille (ТБ) ... Armand Duval
1984 Інша країна / Another Country ... Tommy Judd
1972 - 1984 Королівський суд / Crown Court (серіал) ... PC Franklin
1951 - 2010 Зал слави Hallmark / Hallmark Hall of Fame (серіал) ... Adult Colin Craven

Нагороди та премії:

Оскар, 2011 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Промова короля»)

Золотий глобус, 2011 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Промова короля»)

Британська академія, 2011 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Промова короля»)

Оскар, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Самотній чоловік»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Самотній чоловік»)

Британська академія, 2010 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Самотній чоловік»)

Венеціанський кінофестиваль, 2009 рік
Переможець: Кубок Вольпі за кращу чоловічу роль («Самотній чоловік»)

Європейська кіноакадемія, 2004 рік
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Дівчина з перлинною сережкою»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Щоденник Бріджет Джонс»)

Британська академія, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Щоденник Бріджет Джонс»)

Європейська кіноакадемія, 2001 рік
Переможець: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Щоденник Бріджет Джонс»)
8052
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гострі козирки
Царство
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.