,
Готем
Теорія великого вибуху
Величне століття. Роксолана
Загрузка...

Рассел Кроу

Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу Рассел Кроу
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер
Ім'я (лат.): Russell Crowe
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 7 квітня 1964 | Овен
Місце народження: Веллінгтон, Нова Зеландія
Жанри: Драма, документальний, бойовик
Дружина: Даніель Спенсер ... двоє дітей

Біографія:

Рассел Кроу народився 7 квітня 1964 року в Веллінгтоні (Нова Зеландія) в сім'ї Алекса та Джоселін Кроу, ставши другою дитиною в сім'ї після старшого брата Террі Кроу.

Сім'я майбутньої зірки була пов'язана з шоу-бізнесом: дід, наприклад, був лауреатом кінематографічної премії Другої світової війни. - «Я був на зйомках фільмів і на зйомках телевізійних передач з 5 і до 9 років», - розповідає Рассел. Сім'я переїжджає до Сіднея, потім знову повертається до Нової Зеландії.

Доходів сім'ї постійно не вистачає. Щоб допомогти, Рассел кидає навчання у школі та починає працювати. Йому доводиться мити посуд у ресторанах, працювати офіціантом і грати зі старими в бінго.

У той же час він активно займається музикою: пише пісні, створює власну рок-групу «Roman Antix», яка пізніше повним складом переходить в «The Ordinary Fear of God». Нарешті Рассел вирішує, що пора почати сольну кар'єру.

Акторська кар'єра в Рассела починається в ранньому дитинстві. Вже в п'ять років малюк з'являється в епізоді австралійського телесеріалу «Spyforce». Щоправда, другий раз він опиняється на знімальному майданчику тільки через 15 років.

Після роботи в кількох серіалах Кроу вдається отримати головну роль у фільмі - «Перехрестя». У 1992-му на екран виходить картина - «Бритоголові» про життя підліткової банди, за цю роль Рассела Кроу нагороджують національної кінопремією Австралійського інституту кіно. З моменту виходу фільму молодого актора помічають не тільки глядачі, але і режисери. Починають надходити пропозиції з Голлівуду.

Потім Кроу двічі був номінований на - «Оскар» - за фільми - «Ігри розуму» та - «Своя людина» (де він працює в парі з Аль Пачіно). І у 2000 році Рассел нарешті отримує цю престижну нагороду за кращу чоловічу роль - він зіграв полководця Максимуса в фільмі - «Гладіатор». Щоб привести свої м'язи в порядок після фільму - «Своя людина», довелося напружено тренуватися в спортзалі і в перервах між зйомками.

В даний час роботи в актора хоч відбавляй. Практично кожного року в прокат виходять картини з його участю, а частенько і не одна. Рівно через 10 років після - «Гладіатора», в травні 2010 року, вийшов - «Робін Гуд» з Расселом Кроу в головній ролі.

У 2003 році в свій день народження Рассел Кроу одружився на актрисі та співачці Денієль Спенсер. Вони познайомилися ще на зйомках фільму - «Перехрестя», але довгий час залишалися тільки друзями.

Якщо раніше Рассел був відомий своїми буйними витівками, то тепер він зразковий чоловік і зразковий сім'янин. У нього росте двоє синів: Чарлі та Тенісон. Заради дітей після 36 років куріння, Рассел кинув палити.

Не так давно Кроу: взявши приклад з Кіану Рівза і Джонні Деппа, зайнявся музикою. У 19 років він вже робив спробу стати рок-зіркою та навіть записав декілька пісень.

Фільмографія:

2016 Славні хлопці / The Nice Guys ... Jackson Healy
2015 Батьки і дочки / Fathers and Daughters ... Jake Davis
2014 Шукач води / The Water Diviner ... Connor
2014 Ной / Noah ... Noah
2014 Зимова фантазія / Winter's Tale
2013 Місто пороку / Broken City ... mayor
2012 Західний світ / Westworld ... чутки
2011 Людина із залізним кулаком / Man with the Iron Fists, The
2010 Три дні на втечу / The Next Three Days ... John Brennan
2010 Робін Гуд / Robin Hood ... Robin Hood
2009 Брудна музика / Dirt Music
2009 Велика гра / State of Play ... Cal McAffrey
2008 Ніжність / Tenderness ... Detective Cristofuoro
2008 Тiло Брехнi / Body of Lies ... Ed Hoffman
2007 Гангстер / American Gangster ... Det. Richie Roberts
2007 Потяг до Юми / 3:10 to Yuma ... Ben Wade
2006 Хороший рік / A Good Year ... Max Skinner
2006 50 premios Sant Jordi de cinematografía (ТБ) ... Jim Braddock, хроніка, у титрах не зазначений
2005 Нокдаун / Cinderella Man ... Jim Braddock
2003 Господар морів: На краю Землі / Master and Commander: The Far Side of the World ... Capt. Jack Aubrey
2003 Celebrity Naked Ambition (ТБ) ... хроніка
2002 Кращі сцени єдиноборств у фільмах / Ultimate Fights from the Movies (відео) ... Maximus Decimus Meridius, хроніка
2001 Ігри розуму / A Beautiful Mind ... John Nash
2000 Доказ життя / Proof of Life ... Terry Thorne
2000 Гладіатор / Gladiator ... Maximus
1999 Своя людина / Insider, The ... Jeffrey Wigand
1999 Таємниця Аляски / Mystery, Alaska ... John Biebe
1 998 70-а церемонія вручення премії «Оскар» / 70th Annual Academy Awards, The (ТБ) ... Officer Wendell 'Bud' White, хроніка, у титрах не зазначений
1997 На грані розриву / Breaking Up ... Steve
1997 Небеса у вогні / Heaven's Burning ... Colin
1997 Таємниці Лос-Анджелеса / LA Confidential ... Officer Wendell 'Bud' White
1995 Магія / Rough Magic ... Alex Ross
1995 Віртуальність / Virtuosity ... SID 6.7
1995 Немає шляху назад / No Way Back ... FBI Agent Zack Grant
1995 Швидкий і мертвий / Quick and the Dead, The ... Cort
1994 Чого ми стоїмо в життя / Sum of Us, The ... Jeff Mitchell
1993 Миттєвості любові / For the Moment ... Lachlan
1993 Молоти над ковадлом / Hammers Over the Anvil
1993 Срібний вітер / Silver Brumby, The ... The Man
1993 Любов у ритмі лімбо / Love in Limbo
1992 - 1993 Late Show, The (серіал) ... Shirty, the Slightly Aggressive Bear
1992 Скіни / Romper Stomper ... Hando
1992 Експерт / Spotswood ... Kim Barry
1991 Доказ / Proof ... Andy
1991 Наречені Христа / Brides of Christ (серіал) ... Dominic Maloney
1991 - 1996 Поліцейський загін порятунку / Police Rescue (серіал) ... Constable Tom 'Bomber' Young
1990 Перехрестя / Crossing, The
1990 Кривава клятва / Blood Oath ... Lt. Jack Corbett
1985 - 2009 Сусіди / Neighbours (серіал) ... Kenny Larkin

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Нокдаун»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Хазяїн морів: На краю Землі»)

Оскар, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Золотий глобус, 2002 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Ігри розуму»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Британська академія, 2002 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Ігри розуму»)

Оскар, 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Гладіатор»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Краща бійка («Гладіатор»); Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Гладіатор»)

Оскар, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Своя людина»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Своя людина»)

Британська академія, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Своя людина»)
8089
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Сімпсони
Декстер
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.