,
Хроніки Шаннари
Пригоди Мерліна
Помаранчевий - хіт сезону
Загрузка...

Меріл Стріп

Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп Меріл Стріп
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Meryl Streep
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 22 червня 1949 | рак
Місце народження: Саміт, Нью-Джерсі, США
Жанри: Драма, документальний, комедія
Чоловік: Дон Гаммер ... четверо дітей

Біографія:

Мері Луїза Стріп народилася 22 червня 1949 року у Саміті, штат Нью-Джерсі. Батько, Херрі Вільям - менеджер фармацевтичної компанії, мати Мері - художниця. Сім'я належала до пресвітеріанської церкви, мати Меріл Стріп мала швейцарське, ірландське і англійське походження, батько - голландське, його далекі предки були сефардами. У Меріл Стріп - два молодших брата, Ден і Гаррі. Вона навчалася у Вищій школі Бернардс в Бернардсвілле (Нью-Джерсі), а потім отримала ступінь бакалавра в коледжі Вассар по відділенню драми і ступінь магістра мистецтв Єльського університету.

Після закінчення університету Стріп перебралася до Нью-Йорка, де свої перші театральні ролі виконала під час Нью-Йоркського шекспірівського фестивалю в постановках «Приборкання норовливої» і «Міра за міру». В останній з них її соратником по сцені був актор Джон Казале, з яким у акторки незабаром почався роман.

Після невдалого прослуховування для фільму «Кінг-Конг», коли Діно де Лаурентіс назвав актрису «потворної», Стріп вдало пройшла проби для свого дебютного фільму «Джулія», який вийшов на екрани в 1977 році. Через рік Меріл з'явилася у фільмі «Мисливець на оленів», разом з Джоном Казале, у якого на той час діагностували рак. У тому ж році вона виконала у мінісеріалі «Голокост» роль німкені, яка вийшла заміж за єврейського художника. Після закінчення зйомок вона вирушила з рекламною кампанією фільму в Німеччину й Австрію, а після повернення виявила, що стан Казале сильно погіршився, і весь свій час провела з ним, аж до його смерті 12 березня 1978 року.

Після його смерті, бажаючи заглушити своє горе, вона стала приймати більше пропозицій на зйомки в кіно і на телебаченні. Той же рік приніс їй перший акторський успіх: Стріп була номінована на премію «Оскар» за свою роль у «Мисливець на оленів», а також удостоїлася «Еммі» за мінісеріал «Голокост». Крім роботи, і в особистому житті у неї склалося все добре - у вересні 1978 року вона вийшла заміж за скульптора Дону Гаммера.

У 1979 році Меріл Стріп з'явилася в картинах «Манхеттен» Вуді Аллена, «Спокуса Джо Таємниця» Джеррі Шацберга і «Крамер проти Крамера» Роберта Бентона. Всі ці три фільми були з захопленістю прийняті публікою і критиками, а також відзначені багатьма преміями, у тому числі «Оскаром» і «Золотим глобусом» за роль у «Крамер проти Крамера».

Після такого успіху Меріл Стріп стала досить затребувана в Голлівуді і отримувала безліч нових пропозицій на зйомки. При цьому Стріп погоджувалася на будь-які ролі, бажаючи грати абсолютно різних персонажів. Прикладом тому стала картина «Жінка французького лейтенанта», яка принесла актрисі номінацію на премію «BAFTA».

У 1982 році Стріп успішно себе показала як драматичної актриси в картині «Вибір Софі», роль в якому принесла їй премію «Оскар» за кращу жіночу роль. Успіх не залишив її і в наступній її роботі в біографічному фільмі «Силквуд», де вона виконала роль активістки Карен Силквуд, працівниці фабрики з очищення плутонію, яка вступає в боротьбу з адміністрацією, винуватої у багатьох порушеннях технології і, як наслідок, в радіоактивному зараженні співробітників.

У своїх наступних фільмах Меріл показала себе як різнопланова актриса. У неї були примітні драматичні ролі у фільмах «Неспокійне серце» (1985), «З Африки» (1985) і «Чортополох» (1987), а також комедійні в картинах «Дияволиця» і «Смерть їй до лиця» (1992). З 1984 по 1990 рік вона шість разів ставала володаркою премії «Вибір народу», а в 1990 була названа «Світовий улюбленицею».

1990-ті роки виявилися менш успішними в кар'єрі Стріп. Майже всі її роботи в кіно були відзначені різними преміями або номінаціями. Серед них ролі в картинах «Дика річка» (1994), «Мости округу Медісон» (1995), «Кімната Марвіна» (1996), «Справжні цінності» (1998) і «Музика серця» (1999).
Сучасні проекти

У 2002 році актриса отримала премію «Золотий глобус», а також безліч номінацій на інші нагороди за роль доктора Сюзан Орлеан у фільмі «Адаптація» з Ніколасом Кейджем у головній ролі. У тому ж році вона з'явилася разом з Ніколь Кідман і Джуліанною Мур в картині «Годинник», знятої за романом Майкла Каннінгема. Фільм був відзначений великою кількістю кінонагород, а всі три актриси отримали схвальні відгуки критиків. Через рік вона виконала відразу чотири ролі в мінісеріалі «Ангели в Америці», за який їй була вручена премія «Еммі». У 2004 році Американський інститут кіномистецтва присудив Меріл Стріп премію за досягнення всього життя, за її величезний внесок в американську культуру, кіно і телебачення.

Одні з останніх своїх великих ролей Стріп зіграла у фільмах «Диявол носить Prada» (2006), що зібрав у прокаті понад 300 млн доларів США, і у фільмі (екранізації мюзиклу) «Мамма Міа!» (2008), який став не менш успішним у прокаті . У 2009 році на екрани вийшов фільм «Сумнів», в якому Меріл Стріп зіграла сестру Елозіус, і за цю роль Стріп отримала чергову номінацію на «Оскар». Також Стріп стала переможцем у номінації «Краща актриса» премії «Золотий глобус» у 2010 році за фільм «Джулі і Джулія».

Фільмографія:

2012 Найперший / First Man ... The President
2010 Лід на дні світу / Ice at the Bottom of the World, The ... Louise Doodlum
2009 Новий проект Ненсі Майєрс / Untitled Nancy Meyers Project
2009 Як все заплутано / It`s Complicated ... Jane
2009 Джулі і Джулія / Julie & Julia ... Julia Child
2008 Сумнів / Doubt ... Sister Aloysius Beauvier
2008 Мамма MIA! / Mamma Mia! ... Donna
2007 Леви для ягнят / Lions for Lambs ... Janine Roth
2007 Версія / Rendition ... Corrine Whitman
2007 Вечір / Evening ... Lila Ross
2007 Темна історія / Dark Matter ... Joanna Silver
2006 Диявол носить «Prada» / Devil Wears Prada, The ... Miranda Priestly
2006 Music of Regret, The / ... The Woman
2006 Компаньйони / A Prairie Home Companion ... Yolanda Johnson
2005 Мій кращий коханець / Prime ... Lisa Metzger
2005 - 2008 Sexes (серіал)
2004 Лемоні Снікет: 33 нещастя / Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events ... Aunt Josephine
2004 Манчжурський кандидат / Manchurian Candidate, The ... Eleanor Shaw
2004 Голлівуд і Голокост / Imaginary Witness: Hollywood and the Holocaust
2003 Ангели в Америці / Angels in America (серіал) ... Ethel Rosenberg
2002 Годинники / Hours, The ... Clarissa Vaughan
2002 Адаптація / Adaptation. ... Susan Orlean
1999 Музика серця / Music of the Heart ... Roberta Guaspari
1999 Хрізантемум / Chrysanthemum
1998 Справжні цінності / One True Thing ... Kate Gulden
1998 Танці під час Лунази / Dancing at Lughnasa ... Kate 'Kit' Mundy
1997 Перший не зашкодить / First Do No Harm ... Lori Reimuller
1997 - 2008 Цар гори / King of the Hill (серіал)
1996 Кімната Марвіна / Marvin's Room ... Lee
1996 До і після / Before and After ... Dr. Carolyn Ryan
1995 Живий океан / Living Sea, The
1995 Мости округу Медісон / Bridges of Madison County, The ... Francesca Johnson
1994 Дика річка / River Wild, The ... Gail Hartman
1993 Будинок духів / House of the Spirits, The ... Clara del Valle Trueba
1992 Смерть їй до лиця / Death Becomes Her ... Madeline Ashton
1991 Захищаючи твоє життя / Defending Your Life ... Julia
1990 Листівки з краю світу / Postcards from the Edge ... Suzanne Vale
1989 Cilla's Goodbye to the '80s
1989 Дияволиця / She-Devil ... Mary Fisher
1988 Крик у темряві / Cry in the Dark, A
1987 Будяк / Ironweed ... Helen Archer
1986 Ревнощі / Heartburn ... Rachel Louise Samstat, Forman
1985 З Африки / Out of Africa ... Karen Blixen
1985 Неспокійне серце / Plenty ... Susan Traherne
1984 Закохані / Falling in Love ... Molly Gilmore
1983 Силквуд / Silkwood ... Karen Silkwood
1982 Вибір Софі / Sophie's Choice ... Sophie Zawistowski
1982 У нічній тиші / Still of the Night
1982 Аліса в палаці / Alice at the Palace ... Alice
1981 Жінка французького лейтенанта / French Lieutenant's Woman, The ... Sarah / Anna
1981 Kiss Me, Petruchio ... Katherine
1979 Крамер проти Крамера / Kramer vs. Kramer ... Joanna Kramer
1979 Соблазнение Джо таємниця / Seduction of Joe Tynan, The
1979 Незвичайна жінка ... та інші / Uncommon Women ... and Others ... Leilah
1979 Манхеттен / Manhattan ... Jill
1978 Мисливець на оленів / Deer Hunter, The ... Linda
1978 Голокост / Holocaust (серіал) ... Inga Helms Weiss
1977 Джулія / Julia ... Anne Marie
1977 Самий смертоносний сезон / Deadliest Season, The ... Sharon Miller
1977 Таємна служба / Secret Service ... Edith Varney
1975 Усі люблять карусель / Everybody Rides the Carousel

Нагороди та премії:

Оскар, 2012 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Залізна леді»)

Золотий глобус, 2012 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Залізна леді»)

Британська академія, 2012 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Залізна леді»)

Берлінський кінофестиваль, 2012 рік
Переможець: Почесний Золотий Ведмідь

Оскар, 2010 рік
Номінація: Краща жіноча роль («Джулі і Джулія: Готуємо щастя за рецептом»)

Золотий глобус, 2010 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Джулі і Джулія: Готуємо щастя за рецептом»)
Номінація: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Як все заплутано»)

Оскар, 2009 рік
Номінація: Краща жіноча роль («Сумнів»)

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Сумнів»); Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Мамма MIA!»)

Оскар, 2007 рік
Номінації: Краща актриса(«Диявол носить Prada»)

Золотий глобус, 2007 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Диявол носить Prada»)

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Номінації: Кращий лиходій («Диявол носить Prada»)

Британська академія, 2007 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Диявол носить Prada»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Манчжурський кандидат»)

Британська академія, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Манчжурський кандидат»)

Золотий глобус, 2004 рік
Переможець: Краща акторка міні-серіалу або фільму на ТБ («Ангели в Америці»)

ММКФ, 2004 рік
Переможець: Приз імені К.С. Станіславського «Вірю!»

Оскар, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Адаптація»)

Золотий глобус, 2003 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Адаптація»)
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Годинник»)

Британська академія, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Годинник»); Краща жіноча роль другого плану («Адаптація»)

Берлінський кінофестиваль, 2003 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу жіночу роль («Годинник»)

Оскар, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Музика серця»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Музика серця»)

Оскар, 1999 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Справжні цінності»)

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Справжні цінності»)

Берлінський кінофестиваль, 1999 рік
Переможець: Почесний приз Berlinale Camera Award

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща акторка міні-серіалу або фільму на ТБ («Перший не зашкодить»)

Золотий глобус, 1997 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Кімната Марвіна»)

Оскар, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Мости округу Медісон»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Мости округу Медісон»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Дика річка»)

Золотий глобус, 1993 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Смерть їй до лиця»)

Оскар, 1991 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Листівки з краю світу»)

Золотий глобус, 1991 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Листівки з краю світу»)

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Дияволиця»)

Оскар, 1989 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Крик у темряві»)

Золотий глобус, 1989 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Крик у темряві»)

Каннський кінофестиваль, 1989 рік
Переможець: Срібна премія за кращу жіночу роль («Крик у темряві»)

Оскар, 1988 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Чортополох»)

Британська академія, 1987 рік
Номінації: Краща жіноча роль («З Африки»)

Оскар, 1986 рік
Номінації: Краща жіноча роль («З Африки»)

Золотий глобус, 1986 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («З Африки»)

Британська академія, 1985 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Силквуд»)

Оскар, 1984 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Силквуд»)

Золотий глобус, 1984 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Силквуд»)

Британська академія, 1984 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Вибір Софі»)

Оскар, 1983 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Вибір Софі»)

Золотий глобус, 1983 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Вибір Софі»)

Оскар, 1982 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Жінка французького лейтенанта»)

Золотий глобус, 1982 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Жінка французького лейтенанта»)

Британська академія, 1982 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Жінка французького лейтенанта»)

Британська академія, 1981 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Крамер проти Крамера»)

Оскар, 1980 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Крамер проти Крамера»)

Золотий глобус, 1980 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Крамер проти Крамера»)

Британська академія, 1980 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Мисливець на оленів»); Краща жіноча роль другого плану («Манхеттен»)

Оскар, 1979 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Мисливець на оленів»)

Золотий глобус, 1979 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Мисливець на оленів»)
6486
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Майстри сексу
Пригоди Джекі Чана
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.