,
Таємниці Ґравіті Фолз
Бійся ходячих мерців
Дівчата
Загрузка...

Морган Фрімен

Морган Фрімен Морган Фрімен Морган Фрімен Морган Фрімен Морган Фрімен Морган Фрімен Морган Фрімен Морган Фрімен Морган Фрімен Морган Фрімен
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режіcсер
Ім'я (лат.): Morgan Freeman
Зріст: 1.89 м
Дата народження: 1 червня 1937 | близнята
Місце народження: Мемфіс, Теннессі, США
Жанри: Драма, кримінал, трилер
Дружина: Джанетт Едейр Бредшоу (розлучення) ... двоє дітей; Мірна Коллі-Лі ... двоє дітей

Біографія:

Народився Морган Фрімен 1 червня 1937 у Мемфісі (штат Теннессі). Перший акторський дебют Моргана відбувся в 1968 році на Бродвеї. Шлях актора на Бродвей був досить незвичайний, перед тим як вступити до школи акторської майстерності в Лос-Анджелесі Морган протягом п'яти років прослужив у Військово-Повітряних силах США.

Широку популярність Фрімен набуває на початку сімдесятих років, взявши участь у «Електричнiй компанії», популярному в той час телесеріалі. На широкому екрані дебютує Морган в 1971 році, у кінострічці «Хто сказав, що я не можу прогулятися по веселці?»

Потім, протягом 9 років, актора переслідували суцільні невдачі і то лише в 1980 році він отримує свою наступну роль, в сповненої жорстокості тюремній драмі «Брубейкер». Знімаючись у «Брубейкер», актор і не підозрював, що наступного разу на великі екрани, він потрапить лише 7 років тому. І не просто потрапить, а буде номінований на Оскар за кращу чоловічу роль другого плану у фільмі «Вуличний Хлопець».

Нехай і з великим запізненням, але і заслужена слава і «Оскар» за головну чоловічу роль знаходять актора в 1989 році, після фільму «Шофер міс Дейзі», в якому Морган був дійсно чудовий. У 1991 році Фрімен разом з Кевіном Костнером знімається у фільмі «Робін Гуд», в якому він зіграв, написану для «білого» роль, що для того часу було досить незвично. Рік по тому філь «Непрощений» у якому актор працював разом з Клінтом Іствудом, отримує Оскар в одній з найбільш престижних номінацій - «Кращий фільм року».

Премію "Оскар" в номінації кращий актор року Моргану приносить, що вийшла на екрани в 1994 році, драма «Втеча із Шоушенка», знята за повістю Стівена Кінга. Найвищий рівень акторської майстерності демонструє Фріман в ролі, що вистежує серійного вбивцю поліцейського, у фільмі «Сім», в якому бере участь і ще одна зірка Голлівуду Бред Пітт. Несподівано вдалим для творців виходить фільм «Цілуючи Дівчат», в якому Фріман перевтілюється в детектива Алекса Кроса. Через рік акторові пропонують роль у фільмі «Амістад» Стівена Спілберга.

Актор продовжує радувати своїх шанувальників талантом і величезною працездатністю, знімаючись в одному фільмі за іншим. У фільмі «Зіткнення з безоднею» акторові «дісталася» роль стурбованого президента США. Потім роль у чорній комедії «Сестричка Бетті», роль детектива у фільмі «І прийшов павук», роль члена адміністрації президента США у фільмі «Ціна страху», офіцера збройних сил в, знятому за повістю Стівена Кінга, «Ловці Снiв». Була й роль бога у фільмі «Брюс Всемогутній», в якому Морган зіграв разом з Джимом Керрі.

У 2005 році актор виходить свій четвертий Оскар (кращий актор другого плану) за фільм «Крихітка на мільйон», під час зйомок якого він знову працює пліч-о-пліч з Клінтом Іствудом. З останніх робіт великого актора звертають на себе увагу його ролі в гучних блокбастерах: «Війна світів», «Бетмен: Початок», «Щасливе число Слевіна» та «Особливо небезпечний».

Про особисте життя актор поширюватися не любить, в скандальних хроніках не фігурує. Неодноразово заявляв про те, що не любить давати інтерв'ю, оскільки вони забирають багато часу, якому актор, безумовно, міг би знайти краще застосування. Морган був одружений чотири рази, має чотирьох дітей, двох доньок і двох синів.

Фільмографія:

2010 Нескорений / Invictus
2010 Harry and the Butler
2010 Остання межа / Last Full Measure, The ... Jimmy Burr
2009 Людський фактор / Human Factor, The ... Nelson Mandela
2009 Крадіжка в музеї / Maiden Heist, The ... Charles
2008 Код / The Code ... Keith Ripley
2008 Особливо небезпечний / Wanted ... Sloan
2008 Темний лицар / Dark Knight, The ... Lucius Fox
2008 Where the Water Meets the Sky ... озвучка
2007 Поки не зіграв в ящик / Bucket List, The ... Carter Chambers
2007 Свято кохання / Feast of Love ... Harry Stevenson
2007 Прощавай, дитинко, прощай / Gone Baby Gone ... Jack Doyle
2007 Еван Всемогутній / Evan Almighty ... God
2006 10 кроків до успіху / 10 Items or Less ... Him
2006 Щасливе число Слевіна / Lucky Number Slevin ... The Boss
2005 Контракт / Contract, The ... Carden
2005 Едісон / Edison ... Moses Ashford
2005 Незакінчене життя / An Unfinished Life ... Mitch Bradley
2005 Бетмен: Початок / Batman Begins ... Lucius Fox
2005 Денні Ланцюговий пес / Danny the Dog ... Sam
2004 Крихітка на мільйон / Million Dollar Baby ... Eddie Scrap-Iron Dupris
2004 Велика крадіжка / Big Bounce, The ... Walter Crewes
2003 Порочне коло / Guilty by Association (відео) ... Police Lieutenant Redding
2003 Брюс Всемогутній / Bruce Almighty ... God
2003 Ловець снів / Dreamcatcher ... Col. Abraham Curtis
2003 Каяття / Levity ... Miles Evans
2002 Ціна страху / Sum of All Fears, The ... DCI William Cabot
2002 Особливо тяжкі злочини / High Crimes ... Charles W. Grimes
2001 І прийшов павук / Along Came a Spider ... Alex Cross
2000 Сестричка Бетті / Nurse Betty ... Charlie
2000 Під підозрою / Under Suspicion ... Captain Victor Benezet
1998 Зіткнення з безоднею / Deep Impact ... President Tom Beck
1997 Злива / Hard Rain ... Jim
1997 Амістад / Amistad ... Theodore Joadson
1997 Цілуючи дівчат / Kiss the Girls ... Dr. Alex Cross
1996 Ланцюгова реакція / Chain Reaction ... Paul Shannon
1996 Молл Флендерс / Moll Flanders ... Hibble
1995 Сім / Se7en ... Detective Lt. William Somerset
1995 Епідемія / Outbreak ... Brig. Gen. Billy Ford
1994 Втеча із Шоушенка / Shawshank Redemption, The ... Ellis Boyd 'Red' Redding
1992 Непрощений / Unforgiven ... Ned Logan
1992 Сила особистості / Power of One, The ... Geel Piet
1991 Робін Гуд: Принц злодіїв / Robin Hood: Prince of Thieves ... Azeem
1990 Багаття марнославства / Bonfire of the Vanities, The ... Judge Leonard White
1989 Слава / Glory ... Sgt. Maj. John Rawlins
1989 Шофер Міс Дейзі / Driving Miss Daisy ... Hoke Colburn
1989 Красунчик Джонні / Johnny Handsome ... Lt. A.Z. Drones
1989 Тримайся за мене / Lean on Me ... Principal Joe Clark
1988 В тверезому розумі й твердій пам'яті / Clean and Sober ... Craig
1988 Криваві гроші / Clinton and Nadine (ТБ) ... Dorsey Pratt
1987 Боротьба за життя / Fight for Life (ТБ) ... Dr. Sherard
1987 Вуличний хлопець / Street Smart ... Fast Black
1986 Місце відпочинку / Resting Place (ТБ) ... Luther Johnson
1985 Gospel at Colonus, The (ТБ) ... Messenger
1985 Страта Реймонда Грема / Execution of Raymond Graham, The (ТБ) ... Warden Pratt
1985 Це було тоді ... Це є і зараз / That Was Then ... This Is Now ... Charlie Woods
1985 Мері / Marie ... Charles Traughber
1985 - 1989 Зона сутінків / Twilight Zone, The (серіал) ... Tony
1985 Вбивства дітей в Атланті / Atlanta Child Murders, The (серіал) ... Ben Shelter
1984 Вчителі / Teachers ... Lewis
1984 Гаррі і син / Harry & Son ... Siemanowski
1981 Смерть пророка / Death of a Prophet (ТБ) ... Malcolm X
1981 Історія Марви Коллінз / Marva Collins Story, The (ТБ) ... Clarence Collins
1981 Очевидець / Eyewitness ... Lieutenant Black
1980 Брубейкер / Brubaker ... Walter
1980 Attica (ТБ) ... Hap Richards
1979 Коріолан / Coriolanus (відео) ... Coriolanus
1979 Юлій Цезар / Julius Caesar (відео) ... Casca
1979 Hollow Image (ТБ) ... Ralph 'Sweet Talk' Simmons
1978 Roll of Thunder, Hear My Cry (ТБ) ... Uncle Hammer
1974 Out to Lunch (ТБ) ... Various
1973 Blade ... Chris
1972 - 2009 Великі подання / Great Performances (серіал) ... Messenger
1971 Хто говорить, що я не можу прокотитися на веселці? / Who Says I Can't Ride a Rainbow! ... Afro
1968 Where Were You When the Lights Went Out? ... Grand Central Commuter, в титрах не вказаний
1966 Чоловік на ім'я Адам / A Man Called Adam ... в титрах не вказаний
1964 Лихвар / Pawnbroker, The ... Man on Street, в титрах не вказаний
1964 - 1999 Інший світ / Another World (серіал) ... Dr. Roy Bingham

Нагороди та премії:

Оскар, 2005 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Крихітка на мільйон»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Крихітка на мільйон»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Сім»)

Оскар, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Втеча з Шоушенка»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Втеча з Шоушенка»)

Премія каналу «MTV», 1992 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Робін Гуд: Принц злодіїв»)

Оскар, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Шофер Міс Дейзі»)

Золотий глобус, 1990 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Шофер Міс Дейзі»)

Берлінський кінофестиваль, 1990 рік
Переможець: Срібний Ведмідь - найкраща акторська команда («Шофер Міс Дейзі»)

Оскар, 1988 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Вуличний хлопець»)

Золотий глобус, 1988 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Вуличний хлопець»)
10165
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Корольок - пташка співоча
Шерлок
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.