,
Аладдін
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Хроніки Шаннари
Загрузка...

Зої Салдана

Зої Салдана Зої Салдана Зої Салдана Зої Салдана Зої Салдана
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Zoe Saldana
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 19 червня 1978 | близнята
Місце народження: Нью-Джерсі, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Зої Салдана народилася в Нью-Джерсі, в сім'ї домініканця і пуерториканки. Зої має лівійські, ірландські, ямайські та індійські корені.

Зої однаково добре володіє двома мовами - іспанською та англійською. Більшу частину свого раннього дитинства вона провела в Квінсі, Нью-Йорк. У 10 років, вона переїхала зі своєю сім'єю в Домініканську Республіку, де вони жили протягом наступних семи років. Салдана поступила в одну з найпрестижніших шкіл танцю в Домініканській Республіці, щоб займатися балетом. В 17 років вона повернулась до Квінсу і почала виступати з театральною трупою Faces. Ці уявлення не тільки дали їй цінний досвід, а й стали джерелом великої гордості, оскільки вона розуміла, що має значення для таких самих молодих людей, як вона. Пізніше Зої була прийнята на роботу в акторське агентство. Її талант до танців та акторська майстерність допомогли отримати її першу роль на великому екрані - вона зіграє талановиту балерину Єву у фільмі «Авансцена» в 2000 році.

Салдана була все ще членом Faces, коли вона отримала роль в епізоді серіалу «Закон і порядок» (епізод "Merger", який вийшов у 1999 році). Вона покинула школу після виходу фільму «Авансцена», роль в цьому фільмі призвела до продовження її кар'єри. У 2002 році вона з'являється в мелодрамі «Перехрестя», де вона зіграла разом з Брітні Спірс і у фільмі «Барабанний дріб». Вона зіграла піратку Анну-Марію у «Піратах Карибського моря: Прокляття "Чорної перлини"» і з'явилася в багатьох телешоу і фільмах, включаючи «Термінал» та романтичну комедію «Вгадай, хто?». У фільмі «Аватар» Зої Салдана зіграла Нейтірі, принцесу На'ві.

Вона - єдина актриса, яка зіграла у трьох фільмах, які займали під час прокату місця в першій двадцятці протягом трьох тижнів поспіль. Ці фільми - «Аватар», «Невдахи», і «Смерть на Похоронах».

30 червня 2010 було оголошено в Us Weekly, що Салдана заручена зі своїм давнім другом, актором і президентом My Fashion Database Кітом Бріттоном.

Фільмографія:

2015 Аватар 3 / Avatar 3 ... Нейтірі
2014 Аватар 2 / Avatar 2 ... Нейтірі
2012 Зоряний шлях: Сіквел / Untitled Star Trek Sequel ... Ніота Ухура
2011 Коломбіана / Colombiana ... Каталея Рестрепо
2010 Хлопчики-нальотчики / Takers ... Ліллі
2010 Ідіоти / Idiots (відео) ... Кайе
2010 Гарячі пальми / Burning Palms ... Сара Коттон
2010 Невдахи / Losers, The ... Аїша
2010 Смерть на похоронах / Death at a Funeral ... Ілейн
2009 Аватар / Avatar ... Нейтірі
2009 Зоряний шлях / Star Trek ... Ніота Ухура
2009 Special zu 'Star Trek XI' (ТБ) / Special zu 'Star Trek XI'
2009 Скептик / Skeptic, The ... Кессі
2008 Точка обстрілу / Vantage Point ... Енджі Джонс
2007 Помутніння розуму / Blackout ... Клодін
2007 Після сексу / After Sex ... Кет
2006-2007 Шестеро / Six Degrees (серіал) ... Реджина
2006 Кардіолог / Ways of the Flesh ... Донна
2006 Винагорода / Premium ... Чарлі
2005 Прокляття батька Кардони / La maldición del padre Cardona ... Флор
2005 10 брудних вчинків / Dirty Deeds ... Рейчел Бафф
2005 Вгадай, хто? / Guess Who ... Тереза Джоунс
2005 Сузір'я / Constellation ... Роза Боксер
2004 Спокуса / Temptation ... Енні
2004 Гавань / Haven ... Андреа
2004 Термінал / Terminal, The ... Долорес Торрес
2003 Пірати Карибського Моря: Прокляття чорної перлини / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ... Анна-Марія
2002 Барабанний дріб / Drumline ... Лейла
2002 Перехрестя / Crossroads ... Кіт
2001 Snipes / Snipes ... Шеріл
2001 Get Over It / Вірус кохання ... Меггі
2000 Авансцена / Center Stage ... Єва Родрігес
1999 - ... Закон і порядок. Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Gabrielle Vega

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Аватар»), Краща жіноча роль («Аватар»)

Жорж, 2010 рік
Номінації: Краща іноземна актриса

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Барабанний дріб»)
6967
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Американська історія злочинів
Доктор Хаус
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.