,
Пуститися берега
Водолій
Цілком Таємно
Загрузка...

Метт Деймон

Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон Метт Деймон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист
Ім'я (лат.): Matt Damon
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 8 жовтня 1970 | терези
Місце народження: Кембридж, Массачусетс, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Дружина: Лючіано Баррозо ... троє дітей

Біографія:

Метью Пейдж Деймон народився в сім'ї податкового інспектора і викладачки коледжу. У родоводі Деймона є шотландські, англійські і фінські коріння.

Перші два роки хлопчик жив в облаштованому районі Бостона в Ньютоні разом з батьками і своїм братом Кайлом, який був старшим за нього на три роки. У 1973 році батьки актора вирішили розлучитися. Діти з матір'ю, Ненсі Карлссон-Пейдж, були змушені переїхати до Кембриджу і оселитися в одному будинку разом з п'ятьма іншими сім'ями. Будучи восьмирічним хлопчиком, Метт знайомиться зі своїм майбутнім кращим другом і колегою Беном Аффлеком, який жив у сусідньому кварталі. У 16 років Метью вирішує поїхати до Нью-Йорку на один з акторських кастингів. Родичі не схвалюють дії Деймона-молодшого, відпускаючи його тільки за умови, що він сам зможе заплатити собі дорогу. На той момент в скарбничці Мета було двісті американських доларів, на які він і відправився за своєю мрією.

Свої перші ролі Деймон грає ще в студентські роки. Він починає з епізодичних ролей з однією фразою. Але рухається вперед упевнено.

Натхненний акторством, Метт залишає навчання в Університеті. У 1996 році його чекала головна роль у фільмі «Мужність в бою» в парі з Мег Райан. Щоб підготуватися до зйомок, Метт втратив 20 кг, пробігаючи 18 км в день і підтримуючи строгу дієту: 1 яйце, парений броколі і запечена картопля на день.

У 1997 році виходить фільм «Розумник Вілл Хантінг», який зібрав 225 мільйонів доларів у світовому прокаті і приніс Деймону і Аффлеку статуетку «Оскар» за кращий сценарій, який Бен і Метт створювали, ще студентами.

У 1995 році актор відмовляється від ролі Фі Ірода у фільмі Сема Реймі «Швидкий і мертвий». Згодом роль дістанеться Леонардо ДіКапріо. Актором також була втрачена роль у стрічці «Померти в ім'я». З 1998 по 1999 рік Деймон задіяний в таких картинах, як «Врятувати рядового Райана», «Догма», «Талановитий містер Ріплі». До речі, для зйомок в останньому Деймону довелося знову сісти на дієту (актор схуднув на 13,5 кілограма), а також навчитися грі на піаніно.

У Метта були романи з моделлю Карою Сендс, актрисами Клер Дейнс, Мінні Драйвер, Вайноною Райдер і Пенелопою Крус.

Зі своєю майбутньою дружиною, Лючіаною Баррозо, Деймон познайомився в 2003 році в Маямі. Весілля відбулося через два роки після знайомства. Метт Деймон став вітчимом дочки Баррозо від попереднього шлюбу. У 2006 році Лючіано народила Метту дочку Ізабеллу, а у 2008-му на світ з'явилася Джіа Завала. «Це величезне щастя бути батьком. Ви не уявляєте, що твориться в душі! Коли мої діти сміються, радіють щиро, мені здається, найчерствіший і цинічний татусь зможе розплакатися в цей момент».

Фільмографія:


Несс / Ness ... Eliot Ness
2014 Мисливці за скарбами / The Monuments Men ... James Granger
2013 Теорема Зеро / The Zero Theorem ... Management
2013 Елізіум / Elysium ... Max
2013 За канделябрами (ТБ) / Behind the Candelabra ... Scott Thorson
2012 Земля обітована / Promised Land ... Steve Butler
2012 - ... Оселя брехні (серіал) / House of Lies ... Matt Damon
2011 Ми купили зоопарк / We Bought a Zoo ... Бенджамін Мі
2011 Веселі ніжки 2 / Happy Feet 2 in 3D ... Krill, озвучка
2011 Зараза / Contagion ... Томас Емхоф
2011 Міняючи реальність / Adjustment Bureau, The ... Девід Норріс
2010 Справжня мужність / True Grit
2009 Людський фактор / Human Factor, The ... Франсуа Пієнаар
2009 Не брати живим / Green Zone ... офіцер Рой Міллер
2009 Інформатор / Informant, The ... Марк Вітекер
2008 Че: Частина друга / Che: Part Two ... Шварц
2007 Молодість без молодості / Youth Without Youth ... Магазинний репортер, у титрах не зазначений
2007 Ультиматум Борна / Bourne Ultimatum, The ... Джейсон Борн
2007 Тринадцять друзів Оушена / Ocean's Thirteen ... Лайнус Колдвелл / Ленні Пепперідж
2006 Хибна спокуса / Good Shepherd, The ... Едвард Вілсон
2006 Відступники / Departed, The ... Колін Салліван
2005 Сиріана / Syriana ... Брайан Вудман
2005 Брати Грімм / Brothers Grimm, The ... Вільгельм Грімм
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean's Twelve ... Лайнус Колдвелл
2004 Перевага Борна / Bourne Supremacy, The ... Джейсон Борн
2004 Говард Зінн: Як зберегти нейтралітет у поїзді / Howard Zinn: You Can't Be Neutral on a Moving Train ... голос
2004 Дівчина з Джерсі / Jersey Girl ... співробітник піар-агентства
2004 Євротур / EuroTrip ... Донні
2003 Застряг у тобі / Stuck on You ... Боб Тенор
2003 Saltlake Van Sant (відео) ... Метт Деймон
2002 Визнання небезпечної людини / Confessions of a Dangerous Mind ... Метт
2002 Ідентифікація Борна / Bourne Identity, The ... Джейсон Борн
2002 Третій зайвий / Third Wheel, The ... Кевін, в титрах не вказаний
2002 Джері / Gerry ... Джеррі
2001 Одинадцять друзів Оушена / Ocean's Eleven ... Лайнус Колдвелл
2000 Нестримні серця / All the Pretty Horses ... John Grady Cole
2000 Знайти Форрестера / Finding Forrester ... Стівен Сандерсон
2000 Легенда Багера Банса / Legend of Bagger Vance, The ... Раннульф Джуну
2000 Титан А.Е. / Titan A.E. ... Кейл Такер, озвучка
1999 Талановитий містер Ріплі / Talented Mr. Ripley, The ... Том Ріплі
1999 Догма / Dogma ... Локі
1998 - 2006 Вілл і Грейс / Will & Grace (серіал) ... Овен
1998 Шулера / Rounders ... Майк Макдермот
1998 Врятувати рядового Райана / Saving Private Ryan ... рядовий Джеймс Раян
1997 Розумник Вілл Хантінг / Good Will Hunting ... Вілл Хантінг
1997 Благодійник / Rainmaker, The ... Руді Бейлор
1997 У гонитві за Емі / Chasing Amy ... Шон Оран
1996 Блиск слави / Glory Daze ... Едгар
1996 Мужність в бою / Courage Under Fire ... Спеціаліст Іларіо
1995 Гарні старі хлопці / Good Old Boys, The (ТБ) ... Коттон Калловей
1993 Джеронімо: Американська легенда / Geronimo: An American Legend ... другий лейтенант Бріттон Девіс
1992 Шкільні узи / School Ties ... Чарлі Діллон
1990 Син - висхідна зірка / Rising Son (ТБ) ... Чарлі Робінсон
1988 Хороша мати / Good Mother, The ... Екстра
1988 Містична піца / Mystic Pizza ... Стімер

Нагороди та премії:

Оскар, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Нескорений»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Інформатор!»), Краща чоловіча роль другого плану («Нескорений»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Краща бійка («Ультиматум Борна»); Краща чоловіча роль («Ультиматум Борна»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Перевага Борна»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Краща екранна команда («Одинадцять друзів Оушена»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Талановитий містер Ріплі»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Кращий музичний виступ («Талановитий містер Ріплі»); Кращий лиходій («Талановитий містер Ріплі»)

Оскар, 1998 рік
Переможець: Кращий сценарій («Розумник Вілл Хантінг»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Розумник Вілл Хантінг»)

Золотий глобус, 1998 рік
Переможець: Кращий сценарій («Розумник Вілл Хантінг»)
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Розумник Вілл Хантінг»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Розумник Вілл Хантінг»); Кращий поцілунок («Розумник Вілл Хантінг»); Краща чоловіча роль («Розумник Вілл Хантінг»)

Берлінський кінофестиваль, 1998 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за видатні особисті досягнення («Розумник Вілл Хантінг»)
7904
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Сліпа зона
Бійся ходячих мерців
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.