,
Сімпсони
Помаранчевий - хіт сезону
Відьми Іст-Енду
Загрузка...

Міа Васіковська

Міа Васіковська Міа Васіковська Міа Васіковська
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Mia Wasikowska
Зріст: 1.62 м
Дата народження: 14 жовтня 1989 | терези
Місце народження: Канберра, Австралія
Жанри: Драма, короткометражка, трилер

Біографія:

Міа Васиковська народилася 14 жовтня 1989 року в Канберрі, там же і виросла зі старшою сестрою і молодшим братом. Її мати, Маржена Васіковська, польський фотограф, батько, Джон Рід - австралійський фотограф і коллажіст. У 1998 році, коли Мії було 8 років, її сім'я переїхала в Щецин до Польщі.

З 8 років займалася в балетній студії і мріяла виступати на великій сцені. У п'ятнадцять років Міа Васиковська отримала перше запрошення на участь у зйомках. Тоді вона зіграла роль в австралійській кримінальній драмі «Вбивство в передмісті». У 2007 році їй запропонували роль в австралійських драмах «Козет» і «Шкіра».

Через деякий час, Міа з'явилася на широкому екрані в трилері «Крокодил», драмі «Вересень», військовому трилері «Виклик», в серіалі «Лікування», і в короткометражному фільмі «Я люблю Сару Джейн». Пізніше вона зіграла дівчину Елінор Сміт в американській драмі «Амеліа».

У 2010 році вийшла казка «Аліса в країні чудес» режисера Тіма Бертона, в якому роль Аліси дісталася Мії і принесла їй велику популярність. У 2011 році повинна вийти екранізацію класичного роману Шарлотти Бронте «Джейн Ейр», де Мія зіграє головну роль.

Фільмографія:

2015 Багряний пік / Crimson Peak ... Edith Cushing
2014 Пані Боварі / Madame Bovary ... Emma Bovary
2014 Зоряна карта / Maps to the Stars ... Agatha Weiss
2013 Стежки / Tracks ... Robyn Davidson
2013 Виживуть тільки коханці / Only Lovers Left Alive ... Ava
2013 Двійник / The Double ... Hannah
2012 Стокер / Stoker ... Інді Стокер
2012 Найп′яніший округ в світі / Lawless ... Bertha Minnix
2012 Вид з мосту / A View from the Bridge ... Катерина
2011 Таємничий Альберт Ноббс / Albert Nobbs
2011 Не здавайся / Restless
2011 Джейн Ейр / Jane Eyre ... Джейн Ейр
2010 Аліса в країні чудес / Alice in Wonderland ... Аліса
2010 Дітки в порядку / Kids Are All Right, The ... Джоні
2009 Амелія / Amelia ... Елінор Сміт
2009 Це вечірнє сонце / That Evening Sun ... Памела Чоат
2008 Виклик / Defiance ... Чая Дзіенціелскі
2008 Summer Breaks / Summer Breaks ... Кара
2008 Я люблю Сару Джейн / I Love Sarah Jane ... Сара Джейн
2008-2009 Лікування / In Treatment (серіал) ... Софі
2007 Шкіра / Skin ... Емма
2007 Крокодил / Rogue ... Шері
2007 Cosette / Cosette ... Косетта
2007 Вересень / September ... Амелія Гамільтон
2006 Lens Love Story / Lens Love Story ... Дівчина
2006 Свавілля на околиці / Suburban Mayhem ... Лілія
1998-2009 Всі святі / All Saints (серіал) ... Лілі Вотсон
8370
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Краще подзвоніть Солу
Аладдін
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.