,
Гра престолів
Готем
Гострі козирки
Загрузка...

Джейк Джилленгол

Джейк Джилленгол Джейк Джилленгол Джейк Джилленгол Джейк Джилленгол Джейк Джилленгол Джейк Джилленгол
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім'я (лат.): Jake Gyllenhaal
Зріст: 1.83 м
Дата народження: 19 грудня 1980 | стрілець
Місце народження: Лос-Анджелес, США
Жанри: Драма, комедія, трилер

Біографія:

Вся сім'я Джилленгола пов'язана з кіно. Глава сім'ї Стівен Джилленгол - режисер, його дружина Наомі Фонер - сценаристка. Хрещена мати Джейка - Джеймі Лі Кертіс, а хрещений батько - Пол Ньюман. Рідна сестра Джейка, Меггі Джилленгол, теж актриса, яка стала популярною після фільму «Секретарка».

Сім'я була достатньо забезпечена, але батьки змушували Джейка самостійно заробляти на кишенькові витрати. Він працював рятувальником і посудомийником в ресторані.

Джилленгол з дитинства знімався в картинах батька. Свою першу роль у фільмі «Міські піжони» він отримав в 11 років.

Закінчивши середню школу в Лос-Анджелесі, Джейк поступив в Колумбійський університет у Нью-Йорку на факультет східних релігій. Але через два роки Джейк кинув навчання, щоб впритул зайнятися кінокар'єрою, правда зараз має намір все ж таки закінчити навчання.

Перший успіх прийшов до актора після малобюджетній картини «Гарна дівчинка», де Джилленгол був партнером Дженніфер Еністон.

Джилленгол брав участь у кастингу на головну роль у фільмі «Людина-павук 2», коли здоров'я Тобі Магуайр викликало сумнів у режисерів. Магуайра все ж таки затвердили, а Джілленхал знявся в блокбастері «Післязавтра», який зібрав у прокаті $ 186 млн. Пізніше Магвайр і Джилленгол зустрінуться на знімальний майданчику драми про війну в Іраку «Брати».

Джейк грав в театральних постановках. Його дебют відбувся у виставі «Це наша юність», історія про трьох тінейджерів, які крадуть $ 15 тисяч на старих купюрах і у них є тільки одна ніч, щоб їх витратити. П'єса стала сенсацією Бродвею і була представлена в Лондоні. За цю роль Джилленгол був нагороджений премією London Evening Standard Theate Award в номінації «Кращий актор-дебютант»

Після презентації фільму «Горбата гора» в 2005 році пішли численні чутки про нетрадиційну сексуальну орієнтацію. На це Джилленгол відреагував так: «Слух про мою бісексуальності мене порадував - це означає, що тепер мені доступний набагато ширший вибір ролей. І я відкритий для будь-яких пропозицій. Чесно кажучи, чоловіки мене ніколи сексуально не залучали, але я не думаю, що злякався б якщо б таке сталося».

Сестра Меггі познайомила актора з актрисою Кірстен Данст, з якою разом знімалася у фільмі «Посмішка Мони Лізи» у 2002 році. Джейк і Кірстен були разом два роки, але і після розставання зберегли теплі відносини.

Весь 2007 рік ходили чутки про роман актора з Різ Візерспун, хоча пара повністю спростовувала свої відносини. Але після остаточного розлучення Різ і спільної поїздки акторів у Рим, пара все-таки підтвердила свої відносини. Вони розлучилися в кінці 2009 року. Джейк причиною розставання називав небажання Різ виходити за нього заміж. А Різ відповідала, що не бажала народжувати дітей від завзятого курця. Ось так сигарети гублять не тільки здоров'я, але і любов!

Фільмографія:

2013 Місячний проект / Untitled Moon Project
2011 Приковані / Nailed ... Говард Бьордвел
2011 Вихідний код / Source Code ... Котлер
2010 Кохання та інші ліки / Love and Other Drugs ... Джеймі Ріді
2010 Принц Персії: Піски часу / Prince of Persia: The Sands of Time ... Принц Даста
2009 Брати / Brothers ... Томмі Кехілл
2007 Версія / Rendition ... Даглас Фрімен
2007 Зодіак / Zodiac ... Роберт Грейсміт
2005 Морпіхи / Jarhead ... Ентоні Суоффорд
2005 Горбата гора / Brokeback Mountain ... Джек Твіст
2005 Чоловік, який ходить серед башт / Man Who Walked Between the Towers, The ... оповідач, озвучка
2004 Доказ / Proof ... Хел Доббс
2004 Післязавтра / Day After Tomorrow, The ... Сем Хол
2002 Миля місячного світла / Moonlight Mile ... Джо Нест
2002 Шосе / Highway ... Пайлот Келсон
2002 Хороша дівчинка / Good Girl, The ... Томас Холден Уортнер
2001 Чарівна і приваблива / Lovely & Amazing ... Джордан
2001 Хлопець з міхура / Bubble Boy ... Джиммі Лівінгс
2001 Донні Дарко / Donnie Darko ... Донні Дарко
+1999 Жовтневе небо / October Sky ... Хомер Хікем
1998 Доморощений / Homegrown ... Джейк
1993 Джош і Сем / Josh and S.A.M. ... Леон
1993 Небезпечна жінка / A Dangerous Woman ... Едвард
1993-1999 Забійний відділ / Homicide: Life on the Street (серіал) ... Метт Еллісон
1991 Міські піжони / City Slickers ... Денні Робінс

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Кохання та інші ліки»)

Оскар, 2006 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Горбата гора»)

Премія каналу «MTV», 2006 рік
Переможець: Кращий поцілунок («Горбата гора»), Кращий актор або актриса («Горбата гора»)

Британська академія, 2006 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Горбата гора»)
8661
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
«Найкращий» тиждень мого життя
Життя з Луї
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.