,
Стародавні
Пуститися берега
Готем
Загрузка...

Шайа Лабаф

Шайа Лабаф Шайа Лабаф Шайа Лабаф Шайа Лабаф Шайа Лабаф Шайа Лабаф Шайа Лабаф
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, режисер, продюсер
Ім'я (лат.): Shia LaBeouf
Зріст: 1.76 м
Дата народження: 11 червня 1986 | близнята
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Комедія, драма, сімейний

Біографія:

Шайа Сеїд Лабаф народився 11 червня в 1986 році в Лос-Анджелесі.

Настільки незвичайне ім'я хлопчик отримав від свого дідуся. У перекладі з івриту воно означає «подарунок» або «Божий дар».
Батько працював у цирку, а мати була танцівницею у нічному клубі. Не складно уявити атмосферу, у якій ріс майбутній актор, хоча при цьому Шайа регулярно відвідував синагогу. Сам актор називає свою сім'ю «дивною, але загалом доброю».

Але незабаром в сім'ї почалися проблеми, батько пристрастився до алкоголю, і мати подала на розлучення. Наступні роки стали досить важкими для хлопчика, він навчався разом з важкими підлітками з неблагонадійних сімей, грошей катастрофічно не вистачало. Але саме ця обстановка і дала поштовх до творчого розвитку Шайа. Він почав вигадувати забавні історії.

Вони так би і залишилися не відомими - якщо б їх чисто випадково не знайшла мама Шайа. Їй дуже сподобалися твори сина, і вона попросила адміністрацію клубу, у якому працювала, дати її синові можливість прочитати свої розповіді на сцені. Так у 9 років Шайа дебютував на сцені у жанрі стенд-ап камеді.

Цей досвід допоміг Шайа зі становленням акторської кар'єри: хлопчика помітили агенти. У 12 Лабаф отримав головну роль у телефільмі «Сніданок з Ейнштейном». І до закінчення школи був уже сформованим досвідченим актором.

У 2003 році Шайа дебютував на великому екрані у фільмі «Скарб», щоправда, залишився практично непоміченим. Але актор завжди відрізнявся цілеспрямованістю, і незважаючи на провали, він не здавався.

Нарешті, після виходу фільму «Як впізнати своїх святих» на нього звернули увагу. Ця картина завоювала дві нагороди: за «Кращий акторський дует» і нагороду в категорії «Кращий режисер драми». Кінокритики схвально відгукувалися про молодого актора: «Дуже скоро Шайа Лабаф стане однією з найяскравіших молодих зірок Голлівуду. За такими як він, майбутнє нашого кіно». Що ж, вони мали рацію.

Справжнім проривом для Шайа стала гра у фільмі «Трансформери», після виходу картини на великий екран актор став постійно отримувати пропозиції від кращих режисерів Голлівуду. Однією з його «золотих» робіт стала також роль у четвертій частині пригодницької саги Індіану Джонса.

Окрім сцени, Шайа цікавиться мексиканською кухнею, любить грати на барабанах і навіть організував власну звукозаписну фірму Element Records і кінокомпанію Grassy Slope Films.

Особисте життя актора залишається повною загадкою, довгий час ходили чутки, що у Шайа роман з актрисою Меган Фокс, що природно. Різностатевим партнерам по знімальному майданчику часто приписують інтриги і романи.

Пізніше ходили чутки про роман Шайа з Ріанною. Насправді Шайа закоханий у британську акторку Кері Малліган. Він налаштований серйозно по відношенню до дівчини, і навіть сам наполіг на знайомстві з її батьками, щоб показати себе перед ними у кращому світлі.

Актор курить і не приховує цього. А ще він, як у дитинстві, постійно читає Талмуд, хоча у нього немає часу ходити до синагоги.

Фільмографія:

2012 Найп′яніший округ в світі / Lawless ... Джек
2011 Трансформери: Темний бік Місяця / Transformers: Dark of the Moon ... Sam Сем Вітвікі
2010 Волл-стріт 2: Гроші не сплять / Wall Street: Money Never Sleeps ... Джейк «Джейкоб» Мур
2009 Трансформери 2: Помста занепалого / Transformers 2: Revenge of the Fallen ... Сем Вітвікі
2008 На гачку / Eagle Eye ... Джеррі Шоу / Ітан Шоу
2008 Нью-Йорк, я люблю тебе / New York, I Love You ... Джейкоб
2008 Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа / Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ... Генрі «Пес» Уільямс / Генрі Джонс III
2007 Трансформери / Transformers ... Сем Вітвікі
2007 Лови хвилю! / Surf's Up ... Cody Maverick, озвучка
2007 Параноя / Disturbia ... Кейл
2006 Боббі / Bobby ... Купер
2006 Як впізнати своїх святих / A Guide to Recognizing Your Saints ... Діто в молодості
2005 Тріумф / Greatest Game Ever Played, The ... Френсіс Оумет
2005 Костянтин: Володар темряви / Constantine ... Чейз Крамер
2004 Я, робот / I, Robot ... Фарбер
2003 Битви солдата Келлі / Battle of Shaker Heights, The ... Келлі Ернсуіллер
2003 Ангели Чарлі 2: Тільки вперед / Charlie's Angels: Full Throttle ... Макс
2003 Тупий і ще тупіший тупого: Коли Гаррі зустрів Ллойда / Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd ... Льюїс
2003 Як залишитися в живих / Even Stevens Movie, The ... Луї Стівенс
2003 Скарб / Holes ... Стенлі Ілнетс
2002 День з життя / Tru Confessions ... Едді Волкер
2001 Загнаний / Hounded ... Ронні Ван Дюсен
2001 - 2005 Proud Family, The ... Джоні МакБрайд, озвучка (серіал)
2000 - 2003 Запалюй зі Стівенса / Even Stevens ... Луїс Стівенс (серіал)
1999 - 2000 Диваки і чокнуті / Freaks and Geeks ... Херберт (серіал)
1998 Christmas Path, The ... Кол
1998 Monkey Business ... Вотт
1998 - 2000 Джессі / Jesse
1998 Сніданок з Ейнштейном / Breakfast with Einstein ... Джої
1996 - 2000 Непередбачувана Сьюзан / Suddenly Susan ... Річі (серіал)
1994 - 2003 Дотик ангела / Touched by an Angel ... Джонні (серіал)
1994 - 2005 Швидка допомога / ER ... Дернел Сміт (серіал)
1993 - 2002 Секретні матеріали / X Files, The (серіал)

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («На гачку»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Параноя»); Краща чоловіча роль («Трансформери»)

Британська академія, 2008 рік
Переможець: Висхідна зірка

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Чоловічий прорив року («Скарб»)
6218
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Секс і Каліфорнія
Абатство Даунтон
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.