,
Стріла
Дві дівчини без копійчини
Стародавні
Загрузка...

Кім Бейсінгер

Кім Бейсінгер Кім Бейсінгер Кім Бейсінгер Кім Бейсінгер Кім Бейсінгер Кім Бейсінгер Кім Бейсінгер Кім Бейсінгер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Kim Basinger
Зріст: 1.71 м
Дата народження: 8 грудня 1953 | стрілець
Місце народження: Афіни, Джорджія, США
Жанри: Драма, кримінал, документальний
Чоловік Рон Бріттон (розлучення); Алек Болдвін (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Кім Бейсінгер народилася 8 грудня 1953 року в маленькому містечку Атенс у великій американській сім'ї. Крім дочки, яку при народженні нарекли Кіміла Енн, батьки виховували ще двох синів і двох дочок. Батько Бейсінгер працював фінансовим консультантом, а мати, в минулому чемпіонка з плавання, - фотомоделлю.
У дитинстві дівчинка страждала зайвою сором'язливістю, лікарі навіть поставили страшний діагноз - схильність до аутизму. Тому не дивно, що в школі успішність Бейсінгер не була дуже високою. Бідолаха Кім так соромилася, що до жаху боялася відповідати на уроках.

Щоб допомогти доньці справитися з цією недугою, батьки вмовили Кім прийняти участь в місцевому конкурсі краси і в 17 років Бейсінгер стала «Міс Джорджія». А в 18 вона вже брала участь у конкурсі «Міс Америка», де отримала почесний титул «Міс язичниця».

Після перемоги на конкурсі почалася успішна кар'єра Кім у модельному бізнесі: переїхавши до Нью-Йорку, Бейсінгер працювала моделлю, з'являючись у багатьох престижних журналах. Вона також знімалася в рекламі, співала, танцювала і грала в аматорських виставах.

Однак цього юної Кім було мало. І в 1976 році вона переїхала в Лос-Анджелес, де й почалася її зіркова кар'єра у світі кіно.
Кінодебютом актриси стала картина «Чоловік, який любив жінок», що вийшла в 1983 році і, тим не менш, не принесла Бейсінгер довгоочікувану славу. У цьому ж році Кім взяла участь у черговій серії бондіани «Ніколи не говори ніколи», після чого на златокудру красуню дійсно звернули увагу. А вже в 1986 році Бейсінгер підкорила всіх, знявшись у фільмі «9 ½ тижнів», отримавши статус самої еротичної актриси Голлівуду.

Наступні картини Кім - «Побачення наосліп», «Немає пощади», «Надін» - лише закріпили успіх актриси. Особливу популярність їй, звичайно ж, принесла роль супутниці Бетмена у фільмі Тіма Бертона, де Бейсінгер грала разом з відомим актором Майклом Кітоном.

Істинний же зоряний час актриси настав у 1997 році, після виходу картини «Таємниці Лос-Анджелеса». Фільм показав, що Кім власниця не тільки приголомшливою зовнішності, а й справжнього акторського таланту, а також приніс актрисі саму почесну премію кіноіндустрії - статуетку «Оскар» за кращу жіночу роль другого плану.
В даний час Кім Бейсінгер є однією з найбільш затребуваних актрис Голлівуду і продовжує поповнювати свою творчу скарбничку цікавими ролями. Фільмів з її участю зараз не так багато, але це лише через те, що Бейсінгер вибирає лише кращі ролі в кращих картинах, які, безсумнівно, ще більше підкреслять достоїнства актриси. І вона, безперечно, може собі це дозволити.

Під час зйомок фільму «Важка країна» Кім Бейсінгер познайомилася з художником-гримером Роном Бріттон. У них відразу зав'язався роман і в 1980 році закохані одружилися. Шлюб тривав 10 років і в 1990 році Кім і Рон розлучилися.

Після розставання з Бріттоном у Бейсінгер зав'язався бурхливий роман зі співаком Принцом, який був, тим не менш, дуже короткостроковим.
Наступні серйозні стосунки у Кім зав'язалися під час зйомок картини «Звичка одружуватися» з партнером по знімальному майданчику Алеком Болдвіном. Алек втратив голову від красуні Бейсінгер і після наполегливих залицянь закоханого Кім все-таки погодилася стати його дружиною. У 1993 році пара одружилася, а в 1995-му у них народилася дочка Ірвін. Проте в 1999 році одна з найкрасивіших пар Голлівуду розлучилася.

Фільмографія:

2010 Смерть і життя Чарлі Сент-Клауда / Charlie St. Cloud ... Louise St. Cloud
2009 Інформатори / Informers, The ... Laura
2008 Поки її не було / While She Was Out ... Della
2008 Палаюча рівнина / Burning Plain, The ... Gina
2006 Велика ставка / Even Money ... Carolyn Carver
2006 Mermaid Chair, The (ТБ) ... Jessie Sullivan
2006 Охоронець / Sentinel, The ... 1st Lady Sarah Ballentine
2004 Стільниковий / Cellular ... Jessica
2004 Елвіс покинув будівлю / Elvis Has Left the Building ... Harmony Jones
2004 Двері в підлозі / Door in the Floor, The ... Marion Cole
2003 Hollywood's Hottest (відео)
2002 Потрібні люди / People I Know ... Victoria Gray
2002 8 миля / 8 Mile ... Stephanie
2000 Спаси і збережи / Bless the Child ... Maggie O'Connor
2000 Я мріяла про Африку / I Dreamed of Africa ... Kuki Gallmann
1997 Таємниці Лос-Анджелеса / LA Confidential ... Lynn Bracken
1994 Висока мода / prеt-а-Porter ... Kitty Potter
1994 Втеча / Getaway, The ... Carol McCoy
1993 Світ Уейна 2 / Wayne's World 2 ... Honey Horneé
1993 Справжня Маккой / Real McCoy, The ... Karen McCoy
1992 Паралельний світ / Cool World ... Holli Would
1992 Остаточний аналіз / Final Analysis ... Heather Evans
1991 Звичка одружуватися / Marrying Man, The ... Vicki Anderson
1989 Бетмен / Batman ... Vicki Vale
1988 Моя мачуха - інопланетянка / My Stepmother Is an Alien ... Celeste Martin
1987 Надін / Nadine ... Nadine Hightower
1987 Побачення всліпу / Blind Date ... Nadia Gates
1986 Без пощади / No Mercy ... Michel Duval
1986 Дев'ять із половиною тижнів / Nine 1/2 Weeks ... Elizabeth
1985 Чого дурні закохуються / Fool for Love ... May
1984 Нормальний / Natural, The ... Memo Paris
1983 Чоловік, який любив жінок / Man Who Loved Women, The ... Louise Carr
1983 Ніколи не кажи «ніколи» / Never Say Never Again ... Domino Petachi
1982 Золотоносна жила / Mother Lode ... Andrea Spalding
1981 Сувора країна / Hard Country ... Jodie
1981 Вбити Джой / Killjoy (ТБ) ... Laury Medford
1979 Відтепер і назавжди / From Here to Eternity (серіал) ... Lorene Rogers
1978 Портрет чарівності / Katie: Portrait of a Centerfold (ТБ) ... Katie McEvera
1978 - 1981 Вегас / Vegas (серіал) ... Allison Jorden
1978 Привид рейсу 401 / Ghost of Flight 401, The (ТБ) ... Prissy Frasier
1977 Пес і кіт / Dog and Cat (ТБ) ... Officer J.Z. Kane
1977 Dog and Cat (серіал) ... Officer J.Z. Kane
1976 Gemini Man (серіал) ... Sheila
1976 - 1981 Ангели Чарлі / Charlie's Angels (серіал) ... Linda Oliver
1974 - 1978 Людина на шість мільйонів доларів / Six Million Dollar Man, The (серіал) ... Lorraine Stenger
1971 - 1977 McMillan & Wife (серіал) ... Janet Carney

Нагороди та премії:

Золота малина, 2005 рік
Номінації: Гірший невдаха «Золотої малини» за перші 25 років існування нагороди

Золота малина, 2001 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Спаси і збережи»)

Оскар, 1998 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Таємниці Лос-Анджелеса»)

Золотий глобус, 1998 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Таємниці Лос-Анджелеса»)

Британська академія, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Таємниці Лос-Анджелеса»)

Золота малина, 1995 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Втеча»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Номінації: Найбажаніша жінка («Втеча»); Кращий поцілунок («Світ Уейна 2»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Найбажаніша жінка («Паралельний світ»)

Золота малина, 1993 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Паралельний світ»)

Премія каналу «MTV», 1992 рік
Номінації: Найбажаніша жінка («Остаточний аналіз»)

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Звичка одружуватися»)

Золота малина, 1987 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («9 ½ тижнів»)

Золотий глобус, 1985 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Нормальний»)
5219
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Друзі
Царство
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.