,
Шерлок
Коломбо
Дракони: Захисники Тупу
Загрузка...

Джек Ніколсон

Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон Джек Ніколсон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист, режисер
Ім'я (лат.): Jack Nicholson
Зріст: 1.77 м
Дата народження: 22 квітня 1937 | тілець
Місце народження: Нептун,, Нью-Джерсі, США
Жанри: Драма, комедія, документальний
Дружина Сандра Найт (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Джек Ніколсон народився 22 квітня 1937 року в американському містечку Нетун. Серед предків Джека були голландці, ірландці та італійці.

Дитинство у майбутньому одного із найпопулярніших акторів сучасності не можна назвати звичайним. Хлопчика виховували бабуся Етель Мей Роадс і дідусь Джон Ніколсон, які взяли на себе відповідальність за Джека, щоб їхня дочка Джун Френсіс змогла продовжити свою кар'єру танцівниці.

Лише в 1974 році Ніколсон дізнався, ким припадали йому ті, кого він вважав батьками, свою матір ж Джек все дитинство вважав сестрою, а про батька акторові досі нічого невідомо.

Кар'єра Джека Ніколсона почалася відразу після закінчення школи, коли він влаштувався на роботу в кіностудію MGM і там же потрапив на акторські курси. Після свого кінодебюту в 1963 році в трилері «Терор» Джек, не отримавши популярності, став все більше проявляти себе як режисер і сценарист, лише зрідка з'являючись у малобюджетних картинах. Тим не менш, ні акторська робота цього періоду у фільмах «Плакса-вбивця», «Магазинчик жахів», «Ворон», «Страх», ні його сценарії картин «Острів грому», «Політ люті», «Втеча в нікуди» не мали успіху.

Справжній прорив актора у світ великого кіно відбувся лише в 1969 році, коли Ніколсон знявся у фільмі «Безпечний їздок». Ця роль не просто принесла Джеку довгоочікувану популярність, але і номінації на найпрестижніші премії кінематографа - «Золотий глобус» і «Оскар». Ті ж успіхи актор повторив уже через рік. За гру у фільмі «П'ять легких п'єс» Ніколсон знову номінований на ці премії як кращий актор.

Отримати ж свою першу заповітну статуетку Джеку вдалося завдяки картині «Пролітаючи над гніздом зозулі», що вийшла на екрани в 1975 році. Через три роки він знову стає володарем «Оскара» за кращу чоловічу роль другого плану у фільмі «Мова ніжності». Але і на цьому невгамовний Ніколсон не зупинився. У 1997 році Джек знову стає переможцем за талановиту роботу в картині «Краще не буває».

Крім цих картин, удостоєних таких високих премій і нагород і по праву отримали статус кіношедеврів, за свою творчу кар'єру Ніколсон виконав безліч не менш цікавих і зачаровують ролей: роль в одному з найстрашніших фільмів «Сяйво», роль Джокера у фільмі «Бетмен» і , звичайно, роль перевертня у фільмі «Вовк». Джек поповнював свою творчу скарбничку найрізноманітнішими картинами: від складних психологічних картин до легких комедій і навідних жах трилерів.

В даний час актор продовжує свою акторську діяльність. З останніх його робіт успішними стали картини «Про Шмідта», «Управління гнівом», «Кохання за правилами та без них», «Відступники».

Джек Ніколсон і зараз продовжує вважатися одним із найвидатніших акторів в історії кінематографа і його премії і нагороди лише служать безперечним доказом цього. В арсеналі актора 12 номінацій на премію «Оскар», три з яких завершилися перемогою, сім нагород «Золотий глобус» і премії центру Кеннеді і Американського інституту кінематографа.

Джек Ніколсон завжди користувався популярністю у жінок, в ранзі його коханих побували найкрасивіші актриси і моделі сучасності. Незважаючи на це, за своє життя Джек був одружений всього один раз. Щасливиць стала актриса Сандра Найт, що подарувала Ніколсону за п'ять років шлюбу дочку Дженніфер. Однак 8 серпня 1968 пара розлучилася.

Після розлучення актор більше жодного разу не вступав в офіційний шлюб, при цьому постійно заводячи то тривалі, то короткострокові романи. Йому приписують романтичні відносини з такими зірками Голлівуду, як Мішель Пфайфер, Меріл Стріп. Самими ж тривалими стосунками Ніколсона став сімнадцятирічний цивільний шлюб з акторкою Анжелікою Х'юстон.

Крім дочки Дженніфер у Ніколсона ще четверо дітей від трьох різних жінок: Калеб Годдард, Ханні Холман, Лорейн і Реймонд Ніколсон.

Фільмографія:

2011 Americana... Edgar Johnson (rumored) (анонсовано / announced)
2010 Звідки ти знаєш? / How Do You Know? ... Charles
2007 Поки не зіграв в ящик / Bucket List, The ... Edward Cole
2006 Відступники / Departed, The ... Francis 'Frank' Costello
2005 80s (серіал)
2003 Любов за правилами і без / Something's Gotta Give ... Harry Sanborn
2003 Управління гнівом / Anger Management ... Dr. Buddy Rydell
2002 Про Шмідта / About Schmidt ... Warren Schmidt
2002 Afterthoughts (ТБ) ... David
2001 Обіцянка / Pledge, The ... Jerry Black
1997 Краще не буває / As Good as It Gets ... Melvin Udall
1996 Кров і вино / Blood and Wine ... Alex Gates
1996 Марс атакує! / Mars Attacks! ... President James Dale, Art Land
1996 Вечірня зірка / Evening Star, The ... Garrett Breedlove
1995 Постовий на перехресті / Crossing Guard, The ... Freddy Gale
1994 Вовк / Wolf ... Will Randall
1994 - 2008 HBO: Перший погляд / HBO First Look (серіал)
1992 Хоффа / Hoffa ... James R. 'Jimmy' Hoffa
1992 Декілька хороших хлопців / A Few Good Men ... Col. Nathan R. Jessep
1992 Чоловічі клопоти / Man Trouble ... Eugene Earl Axline, aka Harry Bliss
1990 Два Джейка / Two Jakes, The ... Jake Gittes
1989 Бетмен / Batman ... Joker, Jack Napier
1987 Будяк / Ironweed ... Francis Phelan
1987 Теленовини / Broadcast News ... Bill Rorich
1987 Іствікські відьми / Witches of Eastwick, The ... Daryl Van Horne
1986 Elephant's Child (ТБ) ... оповідач, озвучка
1986 Ревнощі / Heartburn ... Mark Louis Forman
1985 Честь родини Прицці / Prizzi's Honor ... Charley Partanna
1983 Мова ніжності / Terms of Endearment ... Garrett Breedlove
1982 Кордон / Border, The ... Charlie Smith
1981 Notre Dame de la Croisette ... Star of 'The Postman Always Rings Twice', в титрах не вказаний
1981 Червоні / Reds ... Eugene 'Gene' O'Neill
1981 Регтайм / Ragtime ... Pirate at Beach, в титрах не вказаний
1981 Листоноша завжди дзвонить двічі / Postman Always Rings Twice, The ... Frank Chambers
1980 Сяйво / Shining, The ... Jack Torrance
1978 На південь / Goin 'South ... Henry Lloyd Moon
1976 Останній магнат / Last Tycoon, The ... Brimmer
1976 Ізлучіни Міссурі / Missouri Breaks, The ... Tom Logan
1975 Пролітаючи над гніздом зозулі / One Flew Over the Cuckoo's Nest ... Randle Patrick McMurphy
1975 Стан / Fortune, The ... Oscar Sullivan aka Oscar Dix
1975 Томмі / Tommy ... The Specialist
1975 Професія: Репортер / Professione: reporter ... David Locke
1974 Китайський квартал / Chinatown ... Jake 'J.J.' Gittes
1973 Останній наряд / Last Detail, The ... Billy "Bad Ass" Buddusky
1972 Садовий король / King of Marvin Gardens, The ... David Staebler
1971 Безпечне місце / A Safe Place ... Mitch
1971 Пізнання плоті / Carnal Knowledge ... Jonathan Fuerst
1970 Терроманія / Rebel Rousers, The ... Bunny
1970 П'ять легких п'єс / Five Easy Pieces ... Robert Eroica Dupea
1970 В ясний день побачиш вічність / On a Clear Day You Can See Forever ... Tad Pringle
1969 Безтурботний їздець / Easy Rider ... George Hanson
1968 Псих виходить / Psych-Out ... Stoney
1967 Вогонь на поразку / Shooting, The ... Billy Spear
1967 Мотоангели пекла / Hells Angels on Wheels ... Poet
1967 Різанина в день Святого Валентина / St. Valentine's Day Massacre, The ... Gino, Hit Man, в титрах не вказаний
1965 Втеча в нікуди / Ride in the Whirlwind ... Wes
1964 Задня двері в пекло / Back Door to Hell ... Burnett
1964 Втеча до люті / Flight to Fury ... Jay Wickham
1964 Прапорщик Пулвер / Ensign Pulver ... Dolan
1963 Терор / Terror, The ... Lt. Andre Duvalier
1963 Ворон / Raven, The ... Rexford Bedlo
1962 Little Amy (ТБ) ... Jefferson City Coach
1962 Покинута земля / Broken Land, The ... Will Brocious
1961 - 1966 Доктор Кілдер / Dr. Kildare (серіал) ... Jaime Angel
1960 Стадс Лоніган / Studs Lonigan ... Weary Reilly
1960 Too Soon to Love ... Buddy
1960 - 1968 Шоу Енді Гріффіта / Andy Griffith Show, The (серіал) ... Marvin Jenkins
1960 Дика перегони / Wild Ride, The ... Johnny Varron
1960 Маленький магазинчик жахів / Little Shop of Horrors, The ... Wilbur Force
1959 - 1960 Містер Щасливчик / Mr. Lucky (серіал) ... Martin
1959 - 1963 Hawaiian Eye (серіал) ... Tony Morgan
1958 Плакса-вбивця / Cry Baby Killer, The ... Jimmy Wallace
1958 - 1961 Sea Hunt (серіал)

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Відступники»)

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Переможець: Кращий лиходій («Відступники»)

Британська академія, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Відступники»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Кохання за правилами та без них»)

Оскар, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Про Шмідта»)

Золотий глобус, 2003 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Про Шмідта»)

Британська академія, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Про Шмідта»)

ММКФ, 2001 рік
Переможець: Приз імені К.С. Станіславського «Вірю!»

Оскар, 1998 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Краще не буває»)

Золотий глобус, 1998 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Краще не буває»)

Оскар, 1993 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Декілька хороших хлопців»)

Золотий глобус, 1993 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Хоффа») Краща чоловіча роль другого плану («Декілька хороших хлопців»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Кращий лиходій («Декілька хороших хлопців») Краща чоловіча роль («Декілька хороших хлопців»)

Золота малина, 1993 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Хоффа»)

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Бетмен»)

Британська академія, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Бетмен»)

Оскар, 1988 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Чортополох»)

Золотий глобус, 1988 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Чортополох»)

Оскар, 1986 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Честь сім'ї Пріцци»)

Золотий глобус, 1986 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Честь сім'ї Пріцци»)

Оскар, 1984 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Мова ніжності»)

Золотий глобус, 1984 рік
Краща чоловіча роль другого плану («Мова ніжності»)

Британська академія, 1983 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Червоні»)

Оскар, 1982 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Червоні»)

Золотий глобус, 1982 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Червоні»)

Британська академія, 1977 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Пролітаючи над гніздом зозулі»)

Оскар, 1976 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Пролітаючи над гніздом зозулі»)

Золотий глобус, 1976 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Пролітаючи над гніздом зозулі»)

Оскар, 1975 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Китайський квартал»)

Золотий глобус, 1975 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Китайський квартал»)

Британська академія, 1975 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Китайський квартал»)

Оскар, 1974 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Останній вбрання»)

Золотий глобус, 1974 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Останній вбрання»)

Каннський кінофестиваль, 1974 рік
Переможець: Срібна премія за кращу чоловічу роль («Останній вбрання»)

Золотий глобус, 1972 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Пізнання плоті»)

Оскар, 1971 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («П'ять легких п'єс»)

Золотий глобус, 1971 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («П'ять легких п'єс»)

Каннський кінофестиваль, 1971 рік
Номінації: Золота пальмова гілка («Він сказав поїхали»)

Оскар, 1970 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Безпечний їздок»)

Золотий глобус, 1970 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Безпечний їздок»)

Британська академія, 1970 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Безпечний їздок»)
5402
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Грімм
Заборонене кохання
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.