,
Готем
Гра престолів
Чорний список
Загрузка...

Айшварія Рай

Айшварія Рай Айшварія Рай Айшварія Рай Айшварія Рай Айшварія Рай
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Aishwarya Rai
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 1 листопада 1973 | скорпіон
Місце народження: Мангалор, Карнатака, Індія
Жанри: Драма, мелодрама, мюзикл
Чоловік: Абішек Баччан

Біографія:

Айшварія Рай народилася 1 листопада 1973 року в невеликому індійському містечку Мангалор у родині офіцера торгового флоту і письменниці, ставши другою дитиною в сім'ї.

Вже в дитинстві дівчинка захоплювалася класичною музикою і танцями, проте в її плани тоді не входили ні модельний бізнес, ні кінокар'єра. Маленька Айшварія Рай мріяла стати лікарем, однак після закінчення коледжу вона вступила до університету Рахеджл, де отримала освіту як архітектор.

Зоряний шлях Айшварії Рай почався з перемоги на конкурсі «Міс світу» у 1994 році. З цього моменту дівчина отримує звання індійської моделі номер один, а її кар'єра стрімко набирає обертів. З двох тисяч дівчат Айшварію Рай вибирають для рекламної компанії Pepsi, вона знімається для обкладинки журналу Voque і стає обличчям європейських та індійських модних будинків та виробників косметики. Не дивно, що і кінорежисери не залишили юну Рай без уваги. Боллівуд засипає Айшварію Рай пропозиціями знятися в кіно.

Акторський дебют, що відбувся в 1997 році у фільмі «Дует», не викликав великого успіху, однак за другий свій фільм «Закоханий самозванець» Рай нагородили премією як кращу дебютантку. А вже у 2000 році індійська актриса Айшварія Рай отримала нагороду за кращу жіночу роль у фільмі «Навіки твоя».

Справжню ж славу актрисі приніс відомий фільм «Девдас», що став першою боллівудської картиною, показаної на міжнародному Каннському фестивалі. Фільм побив рекорди за зборами не тільки в Індії, але і в США.

Після цього Айшварія Рай починає підкорювати вершини Голлівуду. Першою англомовної стрічкою, у якій вона взяла участь, став фільм «Наречена та забобони», а потім пішли й інші: «Гордість і упередження», «Принцеса спецій», «Останній легіон», «Рожева пантера 2». У фільмах «Хаос» і «Астерікс на Олімпійських іграх» її партнерами стали відомі Майкл Дуглас, Жерар Депардьє та Ален Делон.

На даний момент Айшварії Рай присвячено 17000 веб-сайтів, її запрошують такі журнали, як Stuff Magazine, GQ, New York Times та інші. Рай є першою індійською актрисою, яка стала членом журі Канського фестивалю, і першою індійською жінкою, що зайняла місце у восковому музеї мадам Тюссо.

Айшварії Рай приписують романи з такими відомими боллівудським акторами, як Салмон Кхан і Вівек Оберой. Але дістати індійську красуню в дружини вдалося лише акторові Абішеку Баччану. 14 січня 2007 пара оголосила про заручини, а 20 квітня того ж року узаконила свої відносини.

Фільмографія:

2010 Раван / Raavana ... Sita
2010 Благання / Guzaarish
2010 Singularity
2009 Endhiran
2009 Рожева пантера 2 / Pink Panther 2, The ... Sonia
2008 За стопах батька 2 / Sarkar Raj ... Anita Rajan
2008 Джодха і Акбар / Jodhaa Akbar ... Jodhaa Bai
2007 Journey Across India ... Mumtaz Mahal
2007 Останній легіон / Last Legion, The ... Mira
2007 Гуру / Guru ... Sujata
2006 Байкери 2 / Dhoom: 2 ... Sunehri
2006 Красуня Лакнау / Umrao Jaan ... Ameeran / Umrao Jaan
2006 Спровокована / Provoked: A True Story ... Kiranjit Ahluwalia
2005 Принцеса спецій / Mistress of Spices ... Tilo
2005 Банті і бабла / Bunty Aur Babli ... Special Appearance
2005 Сум'яття почуттів / Shabd ... Antara Vashisth / Tammana
2004 Наречена та забобони / Bride & Prejudice ... Lalita Bakshi
2004 Ну що, закохався? / Kyun ...! Ho Gaya Na ... Diya Malhotra
2004 Зустріч під дощем / Raincoat ... Neerja 'Neeru'
2004 Борг понад усе / Khakee ... Mahalaxshmi
2003 Лід на душі / Kuch Naa Kaho ... Namrata Shrivastav
2003 Піщинка / Chokher Bali ... Binodini
2003 Серцева прихильність / Dil Ka Rishta ... Tia Sharma
2002 Повернути сина / Shakthi: The Power ... Dream Girl
2002 23rd March 1931: Shaheed ... Special Appearance
2002 Нас не догонят / Hum Kisi Se Kum Nahin ... Komal Rastogi
2002 Єдина / Hum Tumhare Hain Sanam ... Special Appearence
2002 Девдас / Devdas ... Parvati
2001 Острів любові / lbela ... Sonia
2000 Голос серця / Sanam Tere Hain Hum ... Special Appearance
2000 Закохані / Mohabbatein ... Megha
2000 Кілька слів про любов / Dhaai Akshar Prem Ke ... Sahiba Gareval
2000 Моє серце - для тебе! / Hamara Dil Aapke Paas Hai ... Preeti Vyas
2000 Азарт любові / Josh ... Shirley
2000 Знайти себе / Kandukondain Kandukondain ... Meenakshi
2000 Фатальний свято / Mela ... Champakali
1999 Ravoyi Chandamama ... Special Appearance
1999 Ритми любові / Taal ... Mansi
1999 Навіки твоя / Hum Dil De Chuke Sanam ... Nandini
1999 Повернення додому / Aa Ab Laut Chalen ... Pooja Walia
1998 Безневинна брехня / Jeans ... Madhumitha / Vaishnavi
1997 І вони полюбили один одного ... Aur Pyaar Ho Gaya ... Ashi Kapoor
1997 Iruvar ... Pushpa / Kalpana
6936
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Водолій
Тихий океан
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.