,
Абатство Даунтон
Південний Парк
11.22.63
Загрузка...

Квентін Тарантіно

Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно Квентін Тарантіно
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист, режисер, оператор
Ім'я (лат.): Quentin Tarantino
Зріст: 1.85 м
Дата народження: 27 березня 1963 | овен
Місце народження: Ноксвіль, Теннессі, США
Жанри: Комедія, трилер, документальний

Біографія:

Мати Квентіна Тарантіно, вийшла заміж за Торі Тарантіно в 15 років, тільки закінчивши школу. Їй рухало виключно бажання стати незалежною жінкою. Як і слід було очікувати, шлюб не вдався, пара швидко розпалася. Про свою вагітність Конні дізналася тільки після розлучення. Дівчина навіть не намагалася зв'язатися з батьком дитини. Та й сам Квентін ніколи не виявляв інтересу до пошуку свого біологічного батька. Відомо лише те, що він також був актором.

Коли Квентіну виповнилося два роки, Конні Макхью разом з дитиною переїхала на південь Лос-Анджелеса, де Квентін Тарантіно провів все дитинство. У Ломіте він пішов в молодшу школу Fleming, де ще й брав уроки драми. Коли Квентіну було два з половиною роки, його мати вийшла заміж за музиканта Курта Заступила. Він усиновив Квентіна Тарантіно і дав йому своє прізвище. Після Тарантіно повернув своє колишнє прізвище, вважаючи її більш придатною для сцени.

Мати робила кар'єру в галузі фармакології та працювала весь день, а її чоловік, Курт, працював тільки ночами. Через це Квентін Тарантіно більшу частину часу проводив у компанії батька та його друзів. У такій компанії він часто сидів перед телевізором, постійно переглядаючи серіали і телевізійні шоу. До того ж батьки часто водили сина в кіно, це було їхнє найулюбленішим заняттям. Все це і вплинуло на вибір Тарантіно професії.

В юності у Квентіна почалися проблеми зі школою: він не хотів навчатися в християнській школі і почав прогулювати. Мати поставила умову: син вільний кинути школу, але тільки якщо замість навчання піде на роботу. Таким чином вона хотіла довести дитині, що життя без освіти - це не суцільне свято. Першою роботою Квентіна була посада білетера в залі кінотеатру, де показували порно. Мати знала, що її син працює в кінотеатрі, але не уявляла, на чому саме спеціалізується цей сінематограф.

Освіту Квентін Тарантіно все-таки отримав: він став відвідувати вечірні курси акторської майстерності Джеймса Беста. На цих курсах Квентін Тарантіно познайомився зі сценаристом Крейгом Хейменном. Ця дружба принесла Тарантіно корисні зв'язки. Наприклад, знайомство з Кетрін Джеймс, яка стала менеджером на зйомках знаменитої чорної комедії «Кримінальне чтиво».

Сценарій свого першого повнометражного фільму «Скажені пси» Квентін Тарантіно написав за три тижні. Роботою зацікавився актор Харві Кейтіль, завдяки якому фільм отримав фінансову підтримку великої студії. Фільм вийшов дуже жорстоким, деякі глядачі навіть йшли із залу. Однак «Скажені пси» отримали похвалу критиків, вдалі касові збори і зайняв своє місце в фільмотеці будь-якого шанувальника кіно.

Незабаром вийшли ще два фільми, зняті за сценарієм Квентіна Таранто: «Справжня любов» і «Природжені вбивці».

На кінофестивалі в Торонто Квентін познайомився з тоді ще режисером Робертом Родрігесом, з яким вони стали кращими друзями. Разом Тарантіно і Родрігес створили фільми, які стали культовими: містичний бойовик «Від заходу до світанку», чорну комедію «Чотири кімнати», одна з головних ролей в якій зіграла Мадонна. У бойовику «Відчайдушний» Квентін Тарантіно зіграв свій знаменитий епізод з анекдотом.

Багато критиків вважають творчість Тарантіно «несерйозною» і «низькою».

«Мене вже 16 років запрошують на Канський фестиваль, тому що я, по-вашому, знімаю несерйозні фільми? - Відповідає на це сам режисер. - Хтось називає їх "низькими", але тільки не я. Для мене знімати фільм про білявок у в'язниці - не менш поважне заняття, ніж екранізувати романи Генрі Джеймса. З єдиною різницею: екранізації романів Генрі Джеймса мені абсолютно не подобаються, а от фільми про білявок у в'язниці бувають чудо як гарні! І знімати я хочу саме такі картини. Я повертаю "низьким", напівзабутим жанрами повагу, якого вони заслуговують. І сучасне звучання, вашу мать! І роблю це в стилі "божевільного Квентіна", що означає, що вони ні на кого і ні на що не схожі. Крім, звичайно, долбанутих Квентіна, адже це я!»

У свій час ходили чутки про те, що Квентін Тарантіно крутить роман з Умою Турман, проте режисер спростував ці припущення. За словами Квентіна Тарантіно, Ума Турман - його муза і краща подруга, нарівні з Мадонною. Квентін Тарантіно досі неодружений і бездітний. Він вважає, що все це буде заважати робити кар'єру.

«Я не стверджую, що я не буду женитися і не заведу дітей, поки мені не виповниться 60 років, але поки я зробив саме такий вибір і піду по одній дорозі, оскільки це - мій час, щоб робити фільми», - заявляє Тарантіно.

Фільмографія:

2007 Сукіякі Вестерн Джанго / Sukiyaki Western Django ... Piringo
2007 Планета страху / Planet Terror ... The Rapist
2007 Доказ смерті / Death Proof ... Warren
2007 Грайндхаус / Grindhouse ... The Rapist, / Warren
2004 Планета Піттів / Planet of the Pitts
2001 - 2006 Шпигунка / Alias ​​(серіал) ... McKenas Cole
2000 Ніккі, диявол - молодший / Little Nicky ... Deacon
1996 Дівчина № 6 / Girl 6 ... Q.T.
1995 Від заходу до світанку / From Dusk Till Dawn ... Richard Gecko
1995 Танцюй зі мною, поки ми любимо / Dance Me to the End of Love ... Groom
1995 Чотири кімнати / Four Rooms ... Chester
1995 Відчайдушний / Desperado ... Pick-up Guy
1995 Дестіні включає радіо / Destiny Turns on the Radio ... Johnny Destiny
1994 Той, хто закоханий / Somebody to Love ... Bartender
1994 Спи зі мною / Sleep with Me ... Sid
1994 Кримінальне чтиво / Pulp Fiction ... Jimmie Dimmick
1992 Едді Преслі / Eddie Presley ... Asylum Attendant
1992 Скажені пси / Reservoir Dogs ... Mr. Brown
1987 День народження мого кращого друга / My Best Friend's Birthday ... Clarence Pool
1985 - 1992 Золоті дівчатка / Golden Girls, The (серіал) ... Elvis Impersonator

Режисер:

2014 Вбити Білла 3 / Kill Bill: Vol. 3
2009 Безславні виродки / Inglourious Basterds
2007 Доказ смерті / Death Proof
2007 Грайндхаус / Grindhouse
2005 Місто гріхів / Sin City
2004 Вбити Білла 2 / Kill Bill: Vol. 2
2003 Вбити Білла / Kill Bill: Vol. 1
2003 - 2009 Джиммі Кіммел в прямому ефірі / Jimmy Kimmel Live! (Серіал)
2000 - 2010 C.S.I. Місце злочину / CSI: Crime Scene Investigation (серіал)
1997 Джекі Браун / Jackie Brown
1995 Чотири кімнати / Four Rooms
1994 Кримінальне чтиво / Pulp Fiction
1992 Скажені пси / Reservoir Dogs
1987 День народження мого кращого друга / My Best Friend's Birthday

Продюсер:

2010 Мачете / Machete
2008 Пекельна поїздка / Hell Ride
2007 Планета страху / Planet Terror
2007 Хостел 2 / Hostel: Part II
2007 Доказ смерті / Death Proof
2007 Грайндхаус / Grindhouse
2006 Шаленство волі / Freedom's Fury
2005 Долтрі Келхун / Daltry Calhoun
2005 Хостел / Hostel
2004 Пригоди Модест Блейз / My Name Is Modesty: A Modesty Blaise Adventure
1999 Від заходу до світанку 3: Дочка ката / From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter (відео)
1999 Від заходу до світанку 2: Криваві гроші з Техасу / From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (відео)
1998 Господь сказав - Ха! / God Said, 'Ha!'
1996 Запеклася кров / Curdled
1995 Від заходу до світанку / From Dusk Till Dawn
1995 Чотири кімнати / Four Rooms
1993 Убити Зої / Killing Zoe
1993 Залізна мавпа / Siu nin Wong Fei Hung ji: Tit Ma Lau
1991 Після півночі / Past Midnight
1987 День народження мого кращого друга / My Best Friend's Birthday

Сценарист:

2014 Вбити Білла 3 / Kill Bill: Vol. 3
2009 Безславні виродки / Inglourious Basterds
2007 Доказ смерті / Death Proof
2007 Грайндхаус / Grindhouse
2004 Вбити Білла 2 / Kill Bill: Vol. 2
2003 Вбити Білла / Kill Bill: Vol. 1
2000 - 2010 C.S.I. Місце злочину / CSI: Crime Scene Investigation (серіал)
1997 Джекі Браун / Jackie Brown
1996 Запеклася кров / Curdled
1995 Від заходу до світанку / From Dusk Till Dawn
1995 Танцюй зі мною, поки ми любимо / Dance Me to the End of Love
1995 Чотири кімнати / Four Rooms
1994 Кримінальне чтиво / Pulp Fiction
1994 Природжені вбивці / Natural Born Killers ... розповідь
1993 Справжнє кохання / True Romance
1992 Скажені пси / Reservoir Dogs
1987 День народження мого кращого друга / My Best Friend's Birthday

Нагороди та премії:

Сезар, 2011 рік
Переможець: Почесний Сезар

Оскар, 2010 рік
Номінації: Кращий режисер («Безславні виродки»); Кращий сценарій («Безславні виродки»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Кращий режисер («Безславні виродки»); Кращий сценарій («Безславні виродки»)

Британська академія, 2010 рік
Номінації: Кращий режисер («Безславні виродки»); Кращий оригінальний сценарій («Безславні виродки»)

Каннський кінофестиваль, 2009 рік
Номінації: Золота пальмова гілка («Безславні виродки»)

Каннський кінофестиваль, 2007 рік
Номінації: Золота пальмова гілка («Доказ смерті»)

Каннський кінофестиваль, 2005 рік
Номінації: Золота пальмова гілка («Місто гріхів»)

Берлінський кінофестиваль, 1998 рік
Номінації: Золотий Ведмідь («Джекі Браун»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Від заходу до світанку»)

Оскар, 1995 рік
Переможець: Кращий сценарій («Кримінальне чтиво»)
Номінації: Кращий режисер («Кримінальне чтиво»)

Золотий глобус, 1995 рік
Переможець: Кращий сценарій («Кримінальне чтиво»)
Номінації: Кращий режисер («Кримінальне чтиво»)

Британська академія, 1995 рік
Переможець: Кращий оригінальний сценарій («Кримінальне чтиво»)
Номінації: Кращий фільм («Кримінальне чтиво»); Премія імені Девіда Ліна за досягнення в режисурі («Кримінальне чтиво»)

Сезар, 1995 рік
Номінації: Кращий фільм на іноземній мові («Кримінальне чтиво»)

Каннський кінофестиваль, 1994 рік
Переможець: Золота пальмова гілка («Кримінальне чтиво»)

Санденс, 1992 рік
Номінації: Гран-прі в категорії «Драматичний фільм» («Скажені пси»)
6743
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Шанс
Тихий океан
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.