,
Водолій
Американська історія злочинів
Друзі
Загрузка...

Том Круз

Том Круз Том Круз Том Круз Том Круз Том Круз Том Круз Том Круз Том Круз Том Круз
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист, режисер
Ім'я (лат.): Tom Cruise
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 3 липня 1962 | рак
Місце народження: Сиракузи, штат Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, документальний, трилер
Дружина: Кеті Холмс (розлучення)... одна дитина; Ніколь Кідман (розлучення) ... двоє дітей; Мімі Роджерс (розлучення)

Біографія:

Томас народився в сім'ї актриси та інженера. Він стає третьою дитиною в сім'ї, де вже є дві дочки. Батьки знаходяться в постійному пошуку роботи, тому сім'я часто переїжджає. Том змінив 15 шкіл в США і Канаді. Навчання дається Тому нелегко, за діагнозу дислексія, тобто нездатність читати.

Нарешті сім'я знаходить постійне місце проживання в Глен Рідж у Нью-Джерсі. Після школи Том рік навчається в духовній школі Franciscan seminary, потім надходить у коледж. Тут він і потрапляє в драмгурток.

За порадою вчителів в 16 років Томас зіграв у мюзиклі «Хлопці і ляльки». З цієї миті він твердо вирішує стати відомим актором. Щоб впритул зайнятися кар'єрою, він переїжджає в Нью-Йорк і починає ходити по нескінченним кастингу. Нарешті, немов у відповідь на його завзятість, він отримує роль. Фільм називається «Безкінечне кохання». Після дебюту слідувало ще декілька стрічок. Але про талант Круза заговорили тільки після виходу картини «Ризикований бізнес» у 1983 році.

Фільм «Кращий стрілець став найбільш касовою картиною 1986 року - Том Круз прокинувся знаменитим. Один за іншим виходять якісні фільми, які користуються успіхом. Круз стає актором, який може привабити глядача однією своєю участю. За «Народжений четвертого липня» Том Круз отримує «Золотий глобус» і номінується на «Оскар» як найкращий актор року.

Піком його кар'єри стає роль у фільмі «Місія нездійсненна». Том Круз стає і актором, і продюсером картини. За фільм «Джеррі Магуайер» актор вдруге номінується на «Оскар» - «За кращу чоловічу роль».

У 1990 році за опитуванням журналу People перше місце серед 50 найкрасивіших людей планети віддано Тому Крузу, на наступний рік і в 1997 році він повторює своє досягнення.

Наступні картини користуються величезним успіхом і мають чудові касові збори: «Ванільне небо» збирає 350 млн доларів, майже стільки ж «Особлива думка», «Останній самурай» (273 млн доларів). Виходять «Місія нездійсненна 2 » і «Місія нездійсненна 3». В даний час йде робота над четвертим фільмом, випуск його намічений на грудень 2011 року.

У 1987 році Том одружується з акторкою Мімі Роджерс, але вже через 3 роки їх шлюб розвалюється. Мімі Роджерс кидає Тома через те, що він не міг стати батьком. На зйомках фільму «Дні грому» у 1990 році Том зустрічає свою наступну дружину - прекрасну Ніколь Кідман. Її не лякає безліч чуток, в тому числі і про орієнтацію актора. У них три спільні картини - «Дні грому», «Далеко-далеко» і «З широко заплющеними очима» - і двоє прийомних дітей: дочка Ізабелла Джейн і син Коннор Ентоні. Парі не вистачило місяця, щоб відзначити 10-річний ювілей спільного життя. Причиною розлучення став бурхливий роман Тома Круза і Пенелопи Крус.

Нинішній шлюб актора був укладений у 2006 році з Кеті Холмс. Подружжя - адепти саєнтології. За півроку до весілля у них народилася дочка Сурі. Її називають найстильнішою дитиною Голлівуду.

Фільмографія:

2012 Крутий хлопець / Hardy Men, The
2012 Рок на віки / Rock of Ages
2011 Місія: нездійсненна 4 / Mission: Impossible IV ... Ethan Hunt
2011 Motorcade
2010 Чоловіки / Men
2010 Лицар дня / Knight and Day ... Milner
2008 Операція Валькірія / Valkyrie ... Colonel Claus von Stauffenberg
2008 Грім у тропіках / Tropic Thunder ... Les Grossman
2007 Леви для ягнят / Lions for Lambs ... Senator Jasper Irving
2006 Inside the IMF (відео)
2006 Mission: Metamorphosis (відео)
2006 Scoring the Mission (відео)
2006 Visualizing the Mission (відео)
2006 Місія нездійсненна 3 / Mission: Impossible III ... Ethan Hunt
2005 80s (серіал) ... Brian Flanagan, хроніка
2005 Війна світів / War of the Worlds ... Ray Ferrier
2005 I Love the '90s: Part Deux (серіал) ... хроніка
2004 This Is Scientology: An Overview of the World's Fastest Growing Religion (відео) ... Man at H.E.L.P. Hollywood, хроніка, у титрах не зазначений
2004 Співучасник / Collateral ... Vincent
2003 XMA: Xtreme Martial Arts (ТБ) ... Interviewee
2003 Останній самурай / Last Samurai, The ... Nathan Algren
2002 Остін Паверс: Ґолдмембер / Austin Powers in Goldmember ... Austin Powers
2002 Особлива думка / Minority Report ... Chief John Anderton
2001 Ванільне небо / Vanilla Sky ... David Aames
2000 Місія нездійсненна 2 / Mission: Impossible II ... Ethan Hunt
1999 Магнолія / Magnolia ... Frank T.J. Mackey
1999 З широко заплющеними очима / Eyes Wide Shut ... Dr. William 'Bill' Harford
1996 Джеррі Маґвайр / Jerry Maguire ... Jerry Maguire
1996 Місія нездійсненна / Mission: Impossible ... Ethan Hunt
1994 Інтерв'ю з вампіром / Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles ... Lestat de Lioncourt
1993 Фірма / Firm, The ... Mitch McDeere
1992 Декілька хороших хлопців / A Few Good Men ... Lt. Daniel Kaffee
1992 Далеко - далеко / Far and Away ... Joseph Donnelly
1990 Дні грому / Days of Thunder ... Cole Trickle
1989 Народжений четвертого липня / Born on the Fourth of July ... Ron Kovic
1988 Людина дощу / Rain Man ... Charlie Babbitt
1988 Молоді стрільці / Young Guns ... Cowboy, в титрах не вказаний
1988 Коктейль / Cocktail ... Brian Flanagan
1987 - 2008 Біографія / Biography (серіал) ... Jerry Maguire
1986 Колір грошей / Color of Money, The ... Vincent Lauria
1986 Кращий стрілець / Top Gun ... Lt. Pete 'Maverick' Mitchell
1985 Легенда / Legend ... Jack
1983 Тільки вірні ходи / All the Right Moves ... Stefen Djordjevic
1983 Ризикований бізнес / Risky Business ... Joel Goodsen
1983 Втрачаючи це / Losin 'It ... Woody
1983 Вигнанці / Outsiders, The ... Steve Randle
1981 Кадети / Taps ... David Shawn
1981 Безкінечне кохання / Endless Love ... Billy

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Грім у тропіках»)

Золота малина, 2006 рік
Переможець: Найбільш докучливі герої жовтої преси
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Війна світів»); Найбільш докучливі герої жовтої преси

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Кращий лиходій («Співучасник»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Останній самурай»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Останній самурай»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Місія нездійсненна 2»)

Оскар, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Магнолія»)

Золотий глобус, 2000 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Магнолія»)

Оскар, 1997 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Джеррі Маґвайр)
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Джеррі Маґвайр»)

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Джеррі Маґвайр»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Інтерв'ю з вампіром»); Самий бажаний чоловік («Інтерв'ю з вампіром»); Кращий лиходій («Інтерв'ю з вампіром»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Номінації: Самий бажаний чоловік («Фірма»); Краща чоловіча роль («Фірма»)

Золотий глобус, 1993 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Декілька хороших хлопців»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Далеко - далеко»); Самий бажаний чоловік («Декілька хороших хлопців»); Краща чоловіча роль («Декілька хороших хлопців»)

Британська академія, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Народжений четвертого липня»)

Оскар, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Народжений четвертого липня»)

Золотий глобус, 1990 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Народжений четвертого липня»)

Золота малина, 1989 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Коктейль»)

Золотий глобус, 1984 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Ризикований бізнес»)
8751
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Злі пташки
Американці
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.