,
Стріла
Секс і Каліфорнія
Південний Парк
Загрузка...

Антоніо Бандерас

Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас Антоніо Бандерас
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист, композитор
Ім'я (лат.): Antonio Banderas
Зріст: 1.74 м
Дата народження: 10 серпня 1960 | лев
Місце народження: Малага, Андалусія, Іспанія
Жанри: Комедія, драма, документальний
Дружина: Мелані Гріффіт ... одна дитина; Ана Леса (розлучення)

Біографія:

Антоніо Бандерас народився 10 серпня 1960 року в маленькому іспанському містечку у звичайній католицькій родині. Його батько працював комісаром поліції, а мати - вчителькою в місцевій школі.

У дитинстві Антоніо мріяв про футбольну кар'єру, однак доля розпорядилася інакше, в 14 років хлопчик отримав серйозну травму, після якої про професійну кар'єру футболіста довелося забути. Мрії юного Бандераса перейшли у світ кіно. Він вступив до місцевої школи драматичних мистецтв, а в 19 років вирушив підкорювати Мадрид.

У Мадриді Антоніо грав незначні ролі в театрах, але в 1982 році відомий режисер Педро Альмодовар запропонував йому роль у картині «Лабіринт пристрастей». Кінодебют приніс чималий успіх молодому актору. І надалі Антоніо починає все частіше з'являтися в картинах Альмодовара. Фільми «Зв'яжи мене», «Матадор», «Закон бажання», «Жінки на межі нервового зриву» принесли Бандерасу справжню популярність і славу в іспанському кінематографі.

На початку 90-х актор вирішує переїхати до Голлівуду, щоб домогтися визнання за межами своєї країни. Не проходить і року, як актор отримує роль у оскароносному фільмі «Філадельфія», де його партнером стає знаменитий Том Генкс. Потім слідують ролі в «Інтерв'ю з вампіром», «Чотири кімнати» і «Відчайдушний», що принесли Бандерасу довгоочікуване визнання всього світу.

Проте справжня популярність приходить до актора після виходу на екрани фільмів «Евіта» і «Маска Зорро», у яких партнерами Антоніо стали Мадонна, Ентоні Хопкінс і Кетрін Зета-Джонс. Лише після них Бандерас отримує статус голлівудського актора світової величини.

Крім акторської роботи Бандерас пробував себе і в ролі режисера. Його картинами стали: «Жінка без правил» та «Літній дощ». Також актор займається випуском власної лінії чоловічої парфумерії, і саме його голосом розмовляє Кіт у чоботях з популярного мультфільму «Шрек». За своє життя Антоніо Бандерас зробив запаморочливу кар'єру. Він по праву вважається одним з найпопулярніших іспанських акторів. Бандерас став першим у своїй країні, хто отримав номінацію на "Золотий глобус" і першим іспанським актором, що отримав свою зірку на Алеї слави.

У 1988 році Антоніо Бандерас одружився на іспанській актрисі Ана Леса. Одруження проходило в Мадриді, а серед іменитих гостей на весіллі були присутні Педро Альмодовар і актриса Кармен Маура. Антоніо і Ана прожили у шлюбі одинадцять років, поки на зйомках картини «Двоє - це занадто» актор не познайомився з американською зіркою Мелані Гріффіт.

У 1996 році закохані одружилися, і в цьому ж році на світ з'явилася їхня дочка Стела Дель Кармен. Сім'я проживає в Лос-Анджелесі з двома дочками Мелані від попередніх шлюбів.

Фільмографія:

2012 Соло / Solo
2012 Далі / Dali ... Salvador Dali
2011 Чорне золото / Black Gold ... Nassib
2011 Кіт у чоботях / Puss in Boots ... Puss in Boots, озвучка
2011 Шкіра, в якій я живу / La piel que habito ... Ledgard
2011 Діти шпигунів 4: Армагеддон / Spy Kids 4: All the Time in the World ... Gregorio Cortez
2011 Нокаут / Haywire
2010 Великий постріл / Big Bang, The ... Ned Cruz
2010 Шрек: Хелловін / Scared Shrekless (ТБ) ... Puss in Boots, озвучка
2010 Шрек назавжди / Shrek Forever After ... Puss in Boots, озвучка
2010 Ти зустрінеш таємничого незнайомця / You Will Meet a Tall Dark Stranger ... Greg
2008 Кодекс злодія / The Code ... Gabriel Martin
2008 Інший чоловік / Other Man, The ... Ralph
2008 Новий хлопець моєї мами / My Mom's New Boyfriend ... Tommy Lucero / Martinez
2007 Sexo en el platо (ТБ) ... Antonio Benítez / Ricky, хроніка
2006 De quе te ries? (ТБ) ... Art Dodge, хроніка
2006 Місто на кордоні / Bordertown ... Alfonso Diaz
2006 Тримай ритм / Take the Lead ... Pierre Dulaine
2005 ... A Father ... A Son ... Once Upon a Time in Hollywood (ТБ) ... Alejandro Murrieta / Zorro, хроніка
2005 Легенда Зорро / Legend of Zorro, The ... Zorro / Alejandro
2005 Pablo G. del Amo, un montador de ilusiones ... Miguel, хроніка
2004 Die Geschichte des erotischen Films (ТБ) ... хроніка
2003 Мріючи про Аргентину / Imagining Argentina ... Carlos Rueda
2003 Панчо Вілья / And Starring Pancho Villa as Himself (ТБ) ... Pancho Villa
2003 Одного разу в Мексиці: Відчайдушний 2 / Once Upon a Time in Mexico ... El Mariachi
2003 Діти шпигунів 3: Гра закінчена / Spy Kids 3-D: Game Over ... Gregorio Cortez
2002 Балістика: Екс проти Сівер / Ballistic: Ecks vs. Sever ... Agent Jeremiah Ecks
2002 Фріда / Frida ... David Alfaro Siqueiros
2002 Діти шпигунів 2: Острів несправджених надій / Spy Kids 2: Island of Lost Dreams ... Gregorio Cortez
2002 Фатальна жінка / Femme Fatale ... Nicolas Bardo
2001 Спокуса / Original Sin ... Luis Antonio Vargas
2001 Діти шпигунів / Spy Kids ... Gregorio Cortez
2001 Тіло / Body, The ... Father Matt Gutierrez
1999 Бий в кістку / Play It to the Bone ... Cesar Dominguez
1999 Хлопець з Білої річки / White River Kid, The ... Morales Pittman
1999 13-й воїн / 13th Warrior, The ... Ahmed Ibn Fahdlan
1998 - 2004 Площі Голлівуду / Hollywood Squares (серіал) ... Guest Appearance
1998 Маска Зорро / Mask of Zorro, The ... Alejandro Murrieta, Zorro
1996 Евіта / Evita ... Chе
1995 Un sueno de cine. Homenaje a Ana Belеn (ТБ) ... Fray Josе, хроніка, у титрах не зазначений
1995 Двоє - це занадто / Two Much ... Art Dodge
1995 Незнайомець / Never Talk to Strangers ... Tony Ramirez
1995 Наймані вбивці / Assassins ... Miguel Bain
1995 Чотири кімнати / Four Rooms ... Man
1995 Целулоїдний шафа / Celluloid Closet, The ... Miguel Аlvarez, хроніка, у титрах не зазначений
1995 Відчайдушний / Desperado ... El Mariachi
1995 Рапсодія Майамі / Miami Rhapsody ... Antonio
1994 Інтерв'ю з вампіром / Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles ... Armand
1994 Любов і морок / Of Love and Shadows ... Francisco
1993 Його звали Беніто / Giovane Mussolini, Il (серіал) ... Benito Mussolini
1993 Філадельфія / Philadelphia ... Miguel Alvarez
1993 Будинок духів / House of the Spirits, The ... Pedro Tercero Garcia
1993 Обурення / ¡Dispara! ... Marcos
1992 Королі Мамбо / Mambo Kings, The ... Nestor Castillo
1992 Жінка під дощем / Una mujer bajo la lluvia ... Miguel
1991 Нова земля / Terra Nova ... Antonio
1990 La otra historia de Rosendo Juаrez (ТБ) ... Rosendo Juаrez
1990 Проти вітру / Contra el viento ... Juan
1990 Зв'яжи мене / iAtame! ... Ricky
1989 Біла голубка / La blanca Paloma ... Mario
1989 El acto ... Carlos
1989 Якщо вони скажуть, що ти відчуваєш / Si te dicen que cai ... Marcos
1989 Спуститися за покупками / Bajarse al moro ... Alberto
1989 Mujer de tu vida: La mujer feliz, La (ТБ) ... Antonio
1988 Потрійне злочин / Bаton rouge ... Antonio
1988 Задоволення вбивати / El placer de matar ... Luis
1988 Жінки на межі нервового зриву / Mujeres al borde de un ataque de nervios ... Carlos
1987 Якими вони були / Asi como habian sido ... Damian
1987 Закон бажання / La ley del deseo ... Antonio Benítez
1986 Бред любові / Delirios de amor
1986 27 годин / 27 horas ... Rafa
1986 Загадка / Puzzle
1986 Матадор / Matador ... Angel
1985 Закрите справу / Caso cerrado ... Preso
1985 Двір фараона / La corte de Faraón ... Fray José
1985 Реквієм по іспанському селянинові / Requiem por un campesino espanol ... Paco
1984 Ходулі / Los zancos ... Alberto
1984 Сеньйор Галіндез / El señor Galíndez ... Eduardo
1984 Caso Almeria, El
1983 Y del seguro ... libranos Senor!
1982 Накладні вії / Pestanas postizas ... Antonio Juan
1982 Лабіринт пристрастей / Laberinto de pasiones ... Sadec

Продюсер:

2012 Соло / Solo
2012 Goleor / Goleor ... виконавчий продюсер
2009 Жінка і смерть / Lady and the Reaper (La dama y la muerte), The
2008 Зниклий рисенок / El lince perdido
2008 Три дні / Tres días
2006 Літній дощ / El camino de los ingleses
1999 Хлопець з Білої річки / White River Kid, The

Режисер:

2012 Соло / Solo
2006 Літній дощ / El camino de los ingleses
1999 Жінка без правил / Crazy in Alabama

Сценарист:

2012 Соло / Solo

Композитор:

2003 Одного разу в Мексиці: Відчайдушний 2 / Once Upon a Time in Mexico

Нагороди та премії:

Карлові Вари, 2009 рік
Переможець: Нагорода голови фестивалю

Сан-Себастьян, 2008 рік
Переможець: Приз Donostia за видатні особисті досягнення

Берлінський кінофестиваль, 2007 рік
Переможець: Приз асоціації європейських кінотеатрів («Літній дощ»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Краща комедійна роль («Шрек 2»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Панчо Вілья»)

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Маска Зорро»)

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Номінації: Краща бійка («Маска Зорро»)

Венеціанський кінофестиваль, 1999 рік
Номінації: Золотий лев («Жінка без правил»)

Золотий глобус, 1997 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Евіта»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Відчайдушний»); Самий бажаний чоловік
6579
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Уламки щастя
Касл
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.