,
11.22.63
Південний Парк
Пуститися берега
Загрузка...

Джулія Робертс

Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс Джулія Робертс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Julia Roberts
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 28 жовтня 1967 | скорпіон
Місце народження: Атланта, Джорджія, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Деніел Модер ... троє дітей; Лайл Лаветт (розлучення)

Біографія:

Батько сімейства Робертс, Волтер, працював продавцем водних матраців, а мати - секретарем у церковному приході. Обидва за сумісництвом захоплювалися акторською майстерністю, а Волтер навіть відкрив акторську школу для дітей у Декатур. Тим не менш, фінансове становище сім'ї залишало бажати кращого.

У 1971 році батьки Джулії розлучилися, і незабаром Бетті Лу вийшла заміж вдруге за театрального критика Майкла Мозеса і народила ще одну доньку Ненсі. Однак у 1983 році цей шлюб також розпався.

Джулія здобувала освіту в початковій школі Фитцхью Лі, потім навчалася в середній школі Гріффіна, а потім у коледжі Кемпбелл у Смірні. З 13 років дівчинка працювала офіціанткою в піцерії. Тоді ж маленька Робертс приймала кілька разів участь у місцевому конкурсі краси і декількох аматорських постановках.

Джулія - ​​не єдина знаменитість своєї сім'ї. Ерік Робертс, рідний брат Джулії, теж став актором і мав кілька успішних ролей. Але висот Джулії йому не судилося досягти. Через це відносини між братом і сестрою натягнуті. До того ж після розлучення Еріка зі своєю першою дружиною, Джулія стала на бік жінки, що розлютило Еріка ще більше.

Після закінчення школи Джулія переїхала в Нью-Йорк, щоб серйозно зайнятися акторським ремеслом. Там їй вдалося отримати контракт з модельним агентством Click і на зароблені гроші відвідувати курси акторської майстерності.

Першим появою актриси на екрані стало 15-секундне участь у провальної комедії «Пожежна служба», що вийшла в 1986 році. До того часу вже відомий актор, її брат Ерік, вирішив допомогти сестрі і запропонував їй знятися разом з ним у бойовику «Криваво-червоне». У цей же час Джулія взяла участь у зйомках картин «Задоволення» і «Містична піца». Першим успіхом актриси став фільм «Сталеві магнолії», що вийшов на екран у 1989 році. Картина стала хітом, а Джулія - ​​визнаної і багатообіцяючою зіркою Голлівуду. Також роль в цьому фільмі принесла Робертс премію «Золотий глобус» і номінацію на найпрестижнішу премію «Оскар» в категорії «Краща акторка другого плану».

Однак справжнє визнання Джулія отримала за фільм «Красуня», що вийшов в 1990 році. Партнером по знімальному майданчику Робертс став відомий красунчик Голлівуду Річард Гір. Картина не була оцінена критиками, але у глядачів користувалася шаленою популярністю і в цьому ж році принесла Джулії вже другу номінацію на премію «Оскар».

Отримати ж заповітну статуетку актрисі вдалося лише в 2000 році за біографічну роль у картині «Ерін Брокович». Нарешті-то незвичайний талант Джулії Робертс був по-справжньому оцінений не тільки глядачами, але і прискіпливими кінокритиками.

Серед безлічі фільмів, у яких знялася актриса, особливо слід відзначити як найбільш успішні «Справа про пеліканів», «Весілля кращого друга», «Втеча нареченої», «Посмішка Мони Лізи», «Улюбленці Америки», «Одинадцять друзів Оушена» і звичайно ж, «Ноттінг Хілл».

В даний час Джулія Робертс є найбільш високооплачуваною і затребуваною актрисою в світі, яку по праву можна назвати улюбленицею глядачів усієї планети.

Як і кар'єра, особисте життя Джулії Робертс завжди була в центрі уваги всього світу. Серед її шанувальників такі зірки Голлівуду, як Кіфер Мазерленд, Метью Перрі, Ліам Нісон, Деніел Дей-Льюїс, Бенджамін Бретт.

У 1993 році актриса вийшла заміж за кантрі-співака Лайла Ловетта, але вже менше, ніж через два роки, їхній шлюб розпався.

У 2002 році Джулія вийшла заміж вдруге і, на щастя, мабуть, в останній, за кінооператора Деніела Модера. У 2004 році у закоханих народилася двійня - дівчинка Хезел Патріша і хлопчик Фіннеас Уолтер, а ще через три роки на світ з'явився їхній другий син Генрі Деніел Модер.

Фільмографія:

2013 В'язання по п'ятницях / Friday Night Knitting Club, The ... Georgia Walker
2012 Білосніжка братів Грімм / Brothers Grimm: Snow White, The
2011 Ларрі Краун / Larry Crowne
2010 Їсти, молитися, кохати / Eat, Pray, Love ... Elizabeth Gilbert
2010 День Святого Валентина / Valentine's Day ... Kate
2010 The Friday Night Knitting Club ... Georgia Walker
2009 Подвійна гра / Duplicity ... Claire Stenwick
2008 Світлячки в саду / Fireflies in the Garden ... Lisa Waechter
2007 Війна Чарлі Вілсона / Charlie Wilson's War ... Joanne Herring
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean's Twelve ... Tess Ocean
2004 Близькість / Closer ... Anna
2003 Посмішка Мони Лізи / Mona Lisa Smile ... Katherine Ann Watson
2002 Великий чемпіон / Grand Champion ... Jolene
2002 Визнання небезпечної людини / Confessions of a Dangerous Mind ... Patricia Watson
2002 У всій красі / Full Frontal ... Catherine / Francesca
2001 Одинадцять друзів Оушена / Ocean's Eleven ... Tess Ocean
2001 Улюбленці Америки / America's Sweethearts ... Kathleen "Kiki" Harrison
2001 Мексиканець / The Mexican ... Samantha Barzel
2000 Ерін Брокович / Erin Brockovich ... Erin Brockovich
1999 Наречена Втікачка / Runaway Bride ... Maggie Carpenter
1999 Ноттінг Хілл / Notting Hill ... Anna Scott
1998 Мачуха / Stepmom ... Isabel Kelly
1997 Теорія змови / Conspiracy Theory ... Alice Sutton
1997 Весілля кращого друга / My Best Friend's Wedding ... Julianne Potter
1996 Всі говорять, що я люблю тебе / Everyone Says I Love You ... Von Sidell
1996 Майкл Коллінз / Michael Collins ... Kitty Kiernan
1996 Мері Райлі / Mary Reilly ... Mary Reilly
1995 Тема для розмови / Something to Talk About ... Grace King Bichon
1994 - 2004 Висока мода / Pret-a-Porter (серіал) ... Anne Eisenhower
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал)
1993 Я люблю неприємності / I Love Trouble ... Sabrina Peterson
1993 Справа про пеліканів / The Pelican Brief ... Darby Shaw
1991 Капітан Крюк / Hook ... Tinkerbell
1991 Померти молодим / Dying Young ... Hilary O'Neil
1991 В ліжку з ворогом / Sleeping with the Enemy ... Sara Waters, Laura Burney
1990 - 2009 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Katrina Ludlow
1990 Коматозники / Flatliners ... Rachel Mannus
1990 Красуня / Pretty Woman ... Vivian Ward
1989 Сталеві магнолії / Steel Magnolias ... Shelby Eatenton Latcherie
1989 Червоний, як кров / Blood Red ... Maria Collogero
1988 Містична піца / Mystic Pizza ... Daisy Arujo
1988 Баджа Оклахома / Baja Oklahoma ... Candy Hutchins
1988 Задоволення / Satisfaction ... Daryle Shane
1987 Пожежна команда / Firehouse ... Babs, у титрах не вказана
1986 - 1988 Кримінальна історія / Crime Story (серіал) ... Tracy
1984 - 1989 Поліція Майамі: Відділ моралі / Miami Vice (серіал) ... Polly Wheeler

Продюсер:

2013 В'язання по п'ятницях / Friday Night Knitting Club, The
2011 Jesus Henry Christ
2010 Friday Night Knitting Club, The
2008 Кит Киттредж: Загадка американської дівчинки / Kit Kittredge: An American Girl
2005 Фелісіті: Історія юної американки / Felicity: An American Girl Adventure
2004 Саманта: Канікули американської дівчинки / Samantha: An American Girl Holiday
1998 Мачуха / Stepmom

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Нічого особистого»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Війна Чарлі Вілсона»)

Оскар, 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Ерін Брокович»

Золотий глобус, 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Ерін Брокович»

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Ерін Брокович»
Номінації: Краща репліка ("Ерін Брокович")

Британська академія, 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Ерін Брокович»

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Ноттінг Хіллс

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Втеча нареченої»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Весілля кращого друга»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Весілля кращого друга»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Мері Райлі»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Справа про пеліканів»)

Премія каналу «MTV», 1992 рік
Номінації: Найбажаніша жінка («Померти молодим»); Краща жіноча роль («Померти молодим»)

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Капітан Крюк»)

Оскар, 1991 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Красуня»)

Золотий глобус, 1991 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Красуня»)

Британська академія, 1991 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Красуня»)

Оскар, 1990 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Сталеві магнолії»)

Золотий глобус, 1990 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Сталеві магнолії»)
9176
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Уламки щастя
Слуга народу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.