,
Останнє королівство
Гра престолів
Уламки щастя
Загрузка...

Роберт Редфорд

Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд Роберт Редфорд
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер
Ім'я (лат.): Robert Redford
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 18 серпня 1936 | лев
Місце народження: Санта-Моніка, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, документальний, комедія
Дружина Лола Ван Ваген (розлучення) ... четверо дітей; Сибілі Заггарс

Біографія:

Роберт Редфорд-молодший - актор, режисер, продюсер і бізнесмен. Його батько, Редфорд-старший, працював бухгалтером в нафтовій компанії Standard Oil Company, а вечорами пропивав усі гроші. Марта Редфорд виховувала сина практично одна, допомагав їй лише рідний брат чоловіка. Він замінив Роббі батька, але в 1945-му був убитий на війні.

У дитинстві Роберт Редфорд не виділявся ефектною зовнішністю. Швидше навпаки. Тому в п'ятнадцять він махнув на студію «Warner Bros.», щоб стати каскадером, а не актором. Проте його не взяли і він почав демонструвати небезпечні трюки всім охочим за гроші. Потім було навчання в Колорадському університеті, звідки він був вигнаний за пияцтво. Редфорд вирішує стати художником і йде до Європи.

Роберт любить вчитися, любить нові враження і зовсім не любить втрачати час дарма. Серед його досягнень - Паризька академія живопису, подорож автостопом по всій Європі, навчання на театрального художника в Інституті Пратта в Нью-Йорку, навчання в Американській академії драматичного мистецтва.

«Приїхавши до Нью-Йорка в дев'ятнадцять років, я вів себе так, ніби до моєї появи хороших акторів просто не існувало», - згадує актор. Редфорд починає брати участь у постановках на Бродвеї, з'являтися в комедійних телевізійних шоу, зніматися в телефільмах.
Дебют Редфорда в кіно - картина «Військове полювання» (1962). Спочатку до нього не ставилися серйозно - «типовий каліфорнійський блондинчик: кинь палицею в кого-небудь на Малібу, потрапиш в шістьох таких же».

Проте його відрізняє не тільки краса, а й чарівність і розум. Тому його герої на екрані, всі ці спортсмени, гравці, льотчики і бандити, особливо привабливі, вони вміють перемагати і вміють програвати.

У драмі «Погоня» Редфорд дістається перша велика роль. Майстерність його зростає - починається зліт кар'єри.

У 1969 році актор отримує роль в культовому вестерні «Буч Кессіді і Санденс Кід». Ця картина багато в чому визначила його подальшу долю та розвиток всього американського кінематографа.Сімдесяті роки проходять під знаком Редфорда-актора. Глядачі із захопленням чекають кожну нову стрічку.Незабаром Редфорд засновує власну кінокомпанію Wild Wood і фінансує два вдалих політичних фільму: «Кандидат» Сідні Поллака і «Вся президентська рать» Алана Пакула.

Інші відомі картини 70-х: « Афера» (1973) Джорджа Роя Хілла, де Редфорд виступає в ролі чарівного афериста (Оскар, номінація), «Великий Гетсбі» (1974) Джека Клайтона і «Три дні Кондора» (1975) Сідні Поллака .

У вісімдесяті актор і продюсер стає режисером. «Оскар», «Золотий глобус» і нагорода Гільдії американських кінорежисерів присуджені Редфорд за його дебютну роботу «Звичайні люди».Тоді ж у штаті Юта заснований кіноінститут Sundance, який стає одним з найвідоміших у світі. А також Sundance Film Festival - авторитетний міжнародний кінофестиваль незалежного кіно.

В даний час Редфорд виступає як продюсер, режисер і актор у своїх картинах. Хоча й зізнається: «Будучи режисером, я не дуже подобаюся собі як актор. А таким акторам, як я, не дуже подобаються такі режисери, як я ».
Редфорд активно займається громадською діяльністю і критикує політику США у відношенні навколишнього середовища.

Юна студентка Лола Ван Ваген кидає коледж, щоб вийти заміж за чарівного Редфорда. Ця знаменна подія відбувається 12 вересня 1958 - Редфорду лише 22. У Лоли і Роберта виростає троє дітей. Ніщо не віщує розриву. Але бурхливий роман актора з Сонею Брага призводить до розлучення з дружиною після 27 років спільного життя.

Довгий час Редфорд, незважаючи на вік, залишається завидним холостяком. У 2009 році у віці 73 років він нарешті одружується на 52-річній художниці Сибілі Заггарс, з якою зустрічався понад десятиліття.

У нього вже четверо онуків. «Я, може бути, найкрасивіший дід у цьому світі. Ну не вважаючи Марлона Брандо» - жартує актор.

Фільмографія:

2010 Untitled Jackie Robinson Project ... Branch Rickey
2009 A Walk in the Woods ... Bill Bryson
2007 Леви для ягнят / Lions for Lambs ... Professor Stephen Malley
2006 Mark Twain Prize: Neil Simon, The
2005 Незакінчене життя (/ An Unfinished Life ... Einar Gilkyson
2005 Труделл / Trudell
2005 80s ... Denys George Finch Hatton (серіал)
2004 Розрахунок / Clearing, The ... Wayne Hayes
2001 Шпигунські ігри / Spy Game ... Nathan D. Muir
2001 Останній замок / Last Castle, The ... Lt. Gen. Eugene Irwin
2000 New York in the 50's
1998 Enredando sombras
1998 Заклинатель коней / Horse Whisperer, The ... Tom Booker
1996 Близько до серця / Up Close & Personal ... Warren Justice
1993 Непристойна пропозиція / Indecent Proposal ... John Gage
1992 Тіхушнікі / Sneakers ... Martin "Marty" Bishop
1992 Incident at Oglala
1990 Гавана / Havana ... Jack Weil
1986 Орли юриспруденції / Legal Eagles ... Tom Logan
1985 З Африки / Out of Africa ... Denys Finch Hatton
1984 Нормальний / Natural, The ... Roy Hobbs
1980 Брубейкер / Brubaker ... Henry Brubaker
1979 Електричний наїзник / Electric Horseman, The ... Norman 'Sonny' Steele
1977 Далека переправа / A Bridge Too Far ... Maj. Julian Cook
1976 Вся президентська рать / All the President's Men ... Bob Woodward
1975 Три дні Кондора / Three Days of the Condor ... Joseph Turner, The Condor
1975 Великий Уолдо Пеппер / Great Waldo Pepper, The ... Waldo Pepper
1974 Великий Гетсбі / Great Gatsby, The ... Jay Gatsby
1973 Афера / Sting, The ... Johnny Hooker aka Kelly
1973 Зустріч двох сердець / Way We Were, The ... Hubbell Gardner
1972 Єремія Джонсон / Jeremiah Johnson ... Jeremiah Johnson
1972 Кандидат / Candidate, The ... Bill McKay
1972 Крадений камінь / Hot Rock, The ... John Archibald Dortmunder
1970 Little Fauss and Big Halsy ... Halsy Knox
1969 Швидкісний спуск / Downhill Racer ... David Chappellet
1969 Скажіть їм, що Уіллі тут / Tell Them Willie Boy Is Here ... Deputy Sheriff Christopher 'Coop' Cooper
1969 Буч Кессіді і Санденс Кід / Butch Cassidy and the Sundance Kid ... The Sundance Kid
1967 Босоніж по парку / Barefoot in the Park ... Paul Bratter
1966 На злам! / This Property Is Condemned ... Owen Legate
1966 Погоня / Chase, The ... Charlie 'Bubber' Reeves
1965 Внутрішній світ Дейзі Кловер / Inside Daisy Clover ... Wade Lewis
1965 Situation Hopeless ... But Not Serious ... Captain Hank Wilson
1962 Військова полювання / War Hunt ... Pvt. Roy Loomis
1962 - 1965 Година Альфреда Гічкока / Alfred Hitchcock Hour, The (серіал) ... Chuck Marsden
1961 - 1966 Доктор Кілдер / Dr. Kildare (серіал) ... Mark Hadley
1961 - 1963 Шоу Діка Пауелла / Dick Powell Show, The (серіал) ... Nick Oakland
1961 - 1965 Захисники / Defenders, The (серіал) ... Gary Degan
1960 Iceman Cometh, The ... Don Parritt
1960 Tall Story ... Basketball Player, в титрах не вказаний
1959 - 1963 Недоторкані / Untouchables, The (серіал) ... Jackson Emmit Parker
1959 - 1964 Зона сутінків / Twilight Zone, The (серіал) ... Harold Beldon
1958 - 1963 Naked City (серіал) ... Baldwin
1957 - 1962 Маверік / Maverick (серіал) ... Jimmy Coleman
1957 - 1966 Перрі Мейсон / Perry Mason (серіал) ... Dick Hart
1956 - 1961 Театр 90 / Playhouse 90 (серіал) ... Lieutenant Lott
1955 - 1962 Альфред Гічкок представляє / Alfred Hitchcock Presents (серіал) ... Charlie Marx
1951 - 2009 Зал слави Hallmark / Hallmark Hall of Fame (серіал) ... Blue Jacket

Нагороди та премії:

Карлові Вари, 2005 рік
Переможець: Спеціальний приз за видатний внесок у світове кіно

Оскар, 2002 рік
Переможець: Почесний Оскар

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Кращий режисер («Заклинатель коней»)

Оскар, 1995 рік
Номінації: Кращий фільм («Телевікторина»); Кращий режисер («Телевікторина»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Кращий режисер («Телевікторина»)

Британська академія, 1995 рік
Номінації: Кращий фільм («Телевікторина»)

Золота малина, 1994 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Непристойна пропозиція »)

Золотий глобус, 1993 рік
Номінації: Кращий режисер («Там, де тече річка»)

Оскар, 1981 рік
Переможець: Кращий режисер («Звичайні люди »)

Золотий глобус, 1981 рік
Переможець: Кращий режисер («Звичайні люди »)

Оскар, 1974 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Афера»)

Британська академія, 1971 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Скажіть їм, що Уіллі тут »); Краща чоловіча роль («Буч Кессіді і Санденс Кід»); Краща чоловіча роль («Швидкісний спуск»)

Золотий глобус, 1966 рік
Переможець: Найбільш перспективний новачок серед чоловіків («Внутрішній світ Дейзі Кловер»)
3364
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Сліпа зона
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.