,
Цілком Таємно
Чорний список
Заборонене кохання
Загрузка...

Софі Лорен

Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен Софі Лорен
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Sophia Loren
Зріст: 1.74 м
Дата народження: 20 вересня 1934 | діва
Місце народження: Рим, Італія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Карло Понті (помер) ... двоє дітей

Біографія:

Батько Софі був актором пересувного театру. Мати майбутньої актриси після народження дочки поїхала за ним до Риму, але чоловік так і не одружився з нею. Софі з матір'ю повернулися до невеликого містечка поблизу Неаполя, Поццуолі. Там пройшло все дитинство Софі Шиколоне. У 14 років вона перемогла на місцевому конкурсі краси "Принцеса моря", після чого переїхала з мамою назад у Рим. За худорбу Софі отримала прізвисько "Стекетто" - "жердинка".

"Жердинка" завоювала титул на загальнонаціональному конкурсі краси у Римі і стала успішно працювати моделлю. Але їх спільна з мамою мрія була кіно. Софі знімалася в епізодичних ролях, набирала досвід і зв'язки, і нарешті їй запропонували велику роль у фільмі «Африка за морями». Тоді і народжується псевдонім Лорен - режисерові не сподобалося звучання прізвища Шиколоне.

Вирішальною стала зустріч Софі Лорен з режисером Вітторіо Де Сіка, який зробив актрису знаменитою. Майбутня зірка ніколи не соромилася свого тіла, знімаючись в оголеному вигляді. На початку 60-х років її чоловік, продюсер Карло Понті, викупив всі фільми за участю Софі, де та грала відверті сцени, щоб уникнути міжнародних скандалів.

Серйозні критики звернули увагу на Софі Лорен після фільму Де Сіка «Золото Неаполя». Похвалу критиків Лорен отримувала, граючи жінок з простого народу, серед якого вона виросла.

Свій перший "Оскар" Лорен отримала за роль у фільмі «Чочара». Драма про дочку і матері, які пережили жахи війни, стала однією з найбільш сильних і емоційних ролей Лорен.

Софі часто надходили пропозиції з Голлівуду. Вона не дуже успішно, але дуже активно працювала на американській фабриці мрій. Її першим голлівудським проектом був фільм «Гордість і пристрасть», у якому вона грала з Кері Грантом. У той час ходили чутки про закоханість актора в Софі. Софі Лорен - одна з небагатьох іноземних актрис, яка отримала зірку на Голлівудській Алеї Слави.

У 1967 році їй випала честь знятися в останньому фільмі Чарлі Чапліна «Графиня з Гонконгу» в ролі російської повії.

Ще працюючи моделлю, Софія познайомилася з продюсером Карло Понті. Він був старший на 22 роки, був одружений. Коли просте захоплення переросло у серйозний роман, Софі зажадала розлучення. Не дочекавшись офіційного розлучення, в 1957 році Софія і Карло таємно повінчалися у Мексиці. Тільки в 1966 році Понті офіційно одружився на Софі. Весь цей час пару засуджував Ватикан, і церква не хотіла давати розлучення Понті. Довгий час пара була бездітна. Софі не могла завагітніти, у неї були два викидні. Пройшовши курс лікування, Лорен народила двох синів: Карло Понті-молодшого, а ще через чотири роки Едуарда.

У Лорен були розбіжності не тільки з духовною, але і з державною владою. У 1982 році Софі Лорен провела 17 днів у в'язниці за несплату податків.

Софі Лорен до цих пір залишається спокусливою жінкою. У 2007 році 72-річна актриса знялася голою для календаря Pirelli. Секретом своєї краси і тройності вона називає ... величезну тарілку спагетті кожен день!

Фільмографія:

2009 Дев'ять / Nine ... Mamma
2006 Марчелло, одна солодка життя / Marcello, una vita dolce ... грає саму себе, хроніка
2004 Фаршировані перці йдуть у справу / Peperoni ripieni e pesci in faccia ... Maria
2004 У скляному будинку / Lives of the Saints ... Teresa Innocente
2002 Тільки між нами / Between Strangers ... Olivia
2001 Франческа і Нунціата / Francesca e Nunziata ... Francesca Montorsi
1997 Сонце / Soleil ... Maman Levy
1995 Старі буркуни розбушувалися / Grumpier Old Men ... Maria Sophia Coletta Ragetti
1994 Висока мода / Pret-a-Porter ... Isabella de la Fontaine
1990 Субота, неділя і понеділок / Sabato, domenica e lunedi ... Rosa Priore
1988 Hollywood Sex Symbols ... хроніка
1988 Дві жінки / Ciociara, La ... Cesira
1988 Щаслива мандрівниця (серіал) / The Fortunate Pilgrim ... Lucia
1986 Сміливість / Courage ... Marianna Miraldo
1984 Аврора / Qualcosa di biondo ... Aurora
1979 Вогнева міць / Firepower ... Adele Tasca
1978 Зоряна мішень / Brass Target ... Mara
1978 Кривава сутичка двох чоловіків з-за однієї вдови, імовірно з політичних мотивів / Fatto di sangue fra due uomini per causa di una vedova - si sospettano moventi politici ... Titina Paterno
1978 Анджела / Angela ... Angela Kincaid
1977 Незвичайний день / Giornata particolare, Una ... Antonietta
1976 Перевал Кассандри / The Cassandra Crossing ... Jennifer Rispoli Chamberlain
1975 Лялечка гангстера / Pupa del gangster, La ... Pupa
1974 Коротка зустріч / Brief Encounter ... Anna Jesson
1974 Вердикт / Verdict ... Teresa Leoni
1974 Поїздка / Viaggio, Il ... Adriana de Mauro
1972 Людина з Ла Манчі / Man of La Mancha ... Aldonza, Dulcinea
1972 Білий, червоний і ... / Bianco, rosso e. .. ... Hermana Germana
1971 Леді Свобода / Mortadella, La ... Maddalena Ciarrapico
1971 Дружина священика / Moglie del prete, La ... Valeria Billi
1970 Соняшники / ... Giovanna
1968 Привиди по-італійськи / Questi fantasmi ... Maria Lojacono
1967 Жила-була ... / C'era una volta ... ... Isabella Candeloro
1967 Графиня з Гонконгу / A Countess from Hong Kong ... Natascha
1967 Lionpower from MGM ... хроніка, у титрах не вказана
1966 Арабеска / Arabesque ... Yasmin Azir
1966 Юдифь / Judith ... Judith
1965 Леді Л / Lady L ... Lady Louise Lendale, Lady L
1965 Операція «Арбалет» / Operation Crossbow ... Nora
1964 Visitando a las estrellas ... грає саму себе 1964 Шлюб по-італійськи / Matrimonio all'italiana ... Filumena Marturano
1964 Падіння Римської імперії / The Fall of the Roman Empire ... Lucilla
1963 Вчора, сьогодні, завтра / Ieri, oggi, domani ... Adelina Sbaratti / Anna Molteni / Mara
1962 П'ять миль до півночі / Couteau dans la plaie, Le ... Lisa Macklin
1962 Затворники Альтон / Sequestrati di Altona, I ... Johanna
1962 Мадам Сен-Жон / Madame Sans-Gene ... Catherine Hubscher, dite "Madame Sans-Gene"
1962 Боккаччо 70 / Boccaccio '70 ... Zoe
1961 Ель Сід / El Cid ... Jimena
1960 Чочара / Ciociara, La ... Cesira
1960 Мільйонери / The Millionairess ... Epifania Parerga
1960 Це почалося в Неаполі / It Started in Naples ... Lucia Curcio
1960 Дихання скандалу / A Breath of Scandal ... Princess Olympia
1960 Чортиця в рожевому трико / Heller in Pink Tights ... Angela Rossini
1959 Така жінка / That Kind of Woman ... Kay
1958 Чорна орхідея / The Black Orchid
1958 Плавучий будинок / Houseboat ... Cinzia Zaccardi
1958 Ключ / The Key ... Stella
1958 Любов під в'язами / Desire Under the Elms ... Anna Cabot
1957 Легенда про загублений / Legend of the Lost ... Dita
1957 Гордість і пристрасть / The Pride and the Passion ... Juana
1957 Хлопчик на дельфіні / Boy on a Dolphin ... Phaedra
1956 Щастя бути жінкою / Fortuna di essere donna, La ... Antonietta Fallari
1955 Хліб, любов і ... / Pane, amore e. .. ... Donna Sofia, a Smargiassa
1955 Прекрасна мельничиха / Bella mugnaia, La ... Carmela
1955 Жінки з річки / Donna del fiume, La ... Nives Mongolini
1955 Знак Венери / Segno di Venere, Il ... Agnese Tirabassi
1954 Giorno in pretura, Un ... Anna
1954 Шкода, що ти каналія / Peccato che sia una canaglia ... Lina Stroppiani
1954 Аттіла завойовник / Attila ... Honoria
1954 Золото Неаполя / Oro di Napoli, L '... Sofia
1954 Неаполітанська карусель / Carosello napoletano ... Sisina
1954 Бідність і благородство / Miseria e nobilta ... Gemma
1954 Наші часи / Tempi nostri ... The girl
1953 Дві ночі з Клеопатрою / Due notti con Cleopatra ... Cleopatra / Nisca
1953 Ми перебуваємо в галереї / Ci troviamo in galleria ... Marisa
1953 Недільний день добрих людей / Domenica della buona gente, La ... Ines
1953 Країна Кампанелли / Paese dei campanelli, Il
1953 Прочани любові / Pellegrini d'amore
1953 Аїда / Aida ... Aida
1953 Африка за морями / Africa sotto i mari ... Barbara Lama
1952 Фаворитка / Favorita, La ... Leonora
1952 Настроювач прибув / E arrivato l'accordatore ... Amica di Giulietta
1952 Тов ¬ па білих людей / Tratta delle bianche, La ... Elvira
1952 Мрія про Зорро / Sogno di Zorro, Il ... Conchita
1951 Lebbra bianca ... A girl in the boardinghouse
1951 Чарівник мимоволі / Mago per forza, Il ... La Sposa
1951 Мільярдерка з Мілана / Milano miliardaria ... Extra
1951 Господар пароплава / Padrone del vapore, Il ... Ballerinetta
1951 Ганна / Anna ... Night club assistant, у титрах не вказана
1951 Це був він ... так! так! / Era lui ... si! si! ... Odalisca
1951 Камо грядеши? / Quo Vadis ... Lygia's slave, у титрах не вказана
1951 Io sono il capataz / ... Segretaria del Dittatore
1950 Тото Тарзан / Toto Tarzan ... Una tarzanide
1950 Серця над морем / Cuori sul mare ... Extra, у титрах не вказана
1950 Шість дружин Синьої Бороди / Sei mogli di Barbablu, Le ... Ragazza rapita
1950 Голос / Voto, Il ... Un popolana alla festa di Piedigrotta
1950 - 1967 What's My Line? ... грає саму себе - Mystery Guest
1948 - 1971 Toast of the Town ... Actress

Нагороди та премії:

Венеціанський кінофестиваль, 1998 рік
Переможець: Золотий лев за внесок в світовий кінематограф

ММКФ, 1997 рік
Переможець: Спеціальний Срібний «Святий Георгій» за внесок в світовий кінематограф

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Висока мода»)

Берлінський кінофестиваль, 1994 рік
Переможець: Почесний Золотий Ведмідь

Оскар, 1991 рік
Володар почесної премії з формулюванням «одному з скарбів світового кінематографа».

Оскар, 1965 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Шлюб по-італійськи»)

Золотий глобус, 1965 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Шлюб по-італійськи»)

ММКФ, 1965 рік
Переможець: Срібна премія за кращу жіночу роль («Шлюб по-італійськи»)

Оскар, 1962 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Чочара»)

Британська академія, 1962 рік
Переможець: Найкраща іноземна актриса («Чочара»)
* Єдина володарка премії «Оскар» за кращу жіночу роль у фільмі іноземною мовою

Каннський кінофестиваль, 1961 рік
Переможець: Срібна премія за кращу жіночу роль («Чочара»)

Венеціанський кінофестиваль, 1958 рік
Переможець: Кубок Вольпі за кращу жіночу роль («Чорна орхідея»)
7479
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Майстри сексу
Шерлок
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.