,
Доктор Хаус
Абатство Даунтон
Бійся ходячих мерців
Загрузка...

Джекі Чан

Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан Джекі Чан
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім'я (лат.): Jackie Chan
Зріст: 1.74 м
Дата народження: 7 квітня 1954 | овен
Місце народження: Гонконг
Жанри: Бойовик, комедія, драма
Дружина: Джоан Лін ... одна дитина (Джейсі Чан)

Біографія:

Джекі Чан народився 7 квітня 1954 року в Гонконзі в сім'ї Чарльза і Лі-лі Чан. Коли хлопчику було сім років, батьки переїхали до Австралії для роботи в Китайському посольстві, а Джекі відправили вчитися в Пекінську оперу. Дисципліна в школі була залізна. Прокидаючись о 5 годині ранку, діти вирушали на заняття з танців, міміці, акторської майстерності, співу і звичайно, рукопашного бою. Робочий день тривав до опівночі, свята були вкрай рідкісним явищем і нічим не впливали на важкий розпорядок дня.

Таке виховання не пройшло дарма. Вже у 8 років Чан отримав свою першу роль, а після закінчення навчання у його творчій скарбничці було близько 20 епізодичних ролей.

Здобувши освіту, Джекі почав свій шлях у світ кіно в якості каскадера, зрідка з'являючись у різних картинах як актор. Тим не менш, жодна з цих робіт не принесла Чану успіху.

Лише в 1978 році після виходу відразу двох картин за участю Джекі («Змія в тіні Орла» і «П’яний майстер») Чан отримав частку визнання і популярності. Знявшись ще у декількох успішних фільмах, таких, як «Молодий майстер», «Поліцейська історія», «Проект А», «Мої щасливі зірки» і «Серце дракона», на початку 80-х Джекі все ж таки зважився вирушити до Голлівуду підкорювати вершини за межами своєї країни.

Однак Америка не відразу скорилася цього цілеспрямованому акторові. Перші роботи Джекі не викликали великого інтересу у США, і дуже довгий час Чан так і не міг добитися бажаної популярності. Хоча все-таки деякі картини наближали актора до наміченої мети. Наприклад, фільм «Бійка в Бронксі», що вийшов у 1995 році, мав успіх у американської аудиторії. Втішало і те, що на батьківщині актора його слава зростала не по днях, а по годинах.

І у 1999 році безжурний Чан все-таки домагається свого. Фільм «Година пік», що швидко став хітом в Америці, приніс акторові справжню популярність і визнання. Після цього Джекі став самим популярним китайським актором Голлівуду. Його наступні картини («Смокінг», «Хто я?», «Медальйон» та інші) мали приголомшливий успіх і принесли акторові ще більш запаморочливу славу.

В даний час Джекі Чан є найвідомішим азіатським актором у світі. Він відомий не тільки своїм унікальним акробатичним стилем боротьби, а й неперевершеним комедійним даром. Його успішна кар'єра відзначена почесними зірками на Авеню зірок у Гонконгу, Алеї зірок у Голлівуді і Старому Арбаті в Москві.

Крім цього Чан є талановитим співаком, власником модельного агентства і мережі ресторанів, а також веде активну благодійну діяльність.

Джекі Чан одружений на актрисі Лінь Фенцзяю, в шлюб з якою він вступив 1 грудня 1982 року. У цьому ж році на світ з'явився їхній син Чень Цзумін.

Також Джекі є батьком Ети Чжолінь, яка народилася 19 листопада 1999 від позашлюбного зв'язку Чан з актрисою Елейн Цілі.

Фільмографія:

2011 1911 / Xinhai geming ... Huang Xing
2011 Шаолінь / Shaolin ... Cook
2010 Легенда про Сілкбое / Legend of Silk Boy, The ... Xu Rongcun
2010 Карате-пацан / Karate Kid, The ... Mr. Han
2010 Великий солдат / Da bing xiao jiang ... the Soldier
2009 Шпигун по сусідству / Spy Next Door, The ... Bob Ho
2009 Заснування Китаю / Jian guo da ye ... Li Jishen's Interviewer
2009 Інцидент Синдзюку / San suk si gin ... Steelhead
2008 Заборонене царство / Forbidden Kingdom, The ... Lu Yan / Old Hop
2007 Година пік 3 / Rush Hour 3 ... Lee
2006 Немовля на $ 30 000 000 / Bo bui gai wak ... Fong Ka Ho
2005 Міф / San wa ... General Meng Yi / Dr Jack Chan
2004 Нова поліцейська історія / Xin jing cha gu shi ... Senior Insp. Chan Kwok-Wing
2004 Хроніки Хуаду: Лезо троянди / Fa dou daai jin ... Lord of Armour
2004 Навколо світу за 80 днів / Around the World in 80 Days ... Passepartout / Lau Xing
2004 Операція «Фенікс» / Da lao ai mei li ... Client of Julie
2003 Miss World 2003 (ТБ) ... Judging Panelist
2003 Медальйон / Medallion, The ... Eddie Yang
2003 Близнюки / Chin gei bin ... Jackie
2003 Шанхайські лицарі / Shanghai Knights ... Chon Wang
2002 Смокінг / Tuxedo, The ... Jimmy Tong
2002 Кращі сцени єдиноборств у фільмах / Ultimate Fights from the Movies (відео) ... Wong Fei-Hung, хроніка
2001 Година пік 2 / Rush Hour 2 ... Chief Inspector Lee
2000 Випадковий шпигун / Dak miu mai shing ... Buck Yuen / Jackie Chan
2000 Брюс Лі: Шлях воїна / Bruce Lee: A Warrior's Journey (відео) ... хроніка
2000 Шанхайський полудень / Shanghai Noon ... Chon Wang
1999 Поліція майбутнього / Dak ging san yan lui ... Poor Fisherman
1999 Король комедії / Hei kek ji wong ... Famous Movie Star
1999 Чудовий / Boh lee chun ... C.N. Chan
1998 Година пік / Rush Hour ... Chief Inspector Lee
1998 Хто я? / Wo shi shei ... Who Am I?
1997 Містер Крутий / Yat goh hiu yan ... Jackie
1996 Top Fighter 2 (відео) ... хроніка
1996 Перший удар / Ging chaat goo si 4: Ji gaan daan yam mo ... Insp. Chan Ka Kui
1995 Eastern Heroes: The Video Magazine (відео)
1995 Громобій / Pik lik feng ... Chan Foh To
1995 Розбирання в Бронксі / Hong faan kui ... Keung
1994 Кіно помсти / Cinema of Vengeance
1994 Легенда про п'яний майстра / Jui kuen II ... Wong Fei-hung
1994 Супер поліцейський 2 / Chao ji ji hua ... Inspector Chan
1993 Кримінальна історія / Zhong an zu ... Inspector Chan
1993 Міський мисливець / Sing si lip yan ... Ryu Saeba
1992 Брюс Лі і манія Кунг Фу / Bruce Lee and Kung Fu Mania ... хроніка
1992 Поліцейська історія 3: суперполіцейськими / Ging chaat goo si 3: Chiu kap ging chaat ... Insp. Chan Ka Kui
1992 Близнюки-дракони / Shuang long hui ... Ma Yau / Die Hard
1992 Хлопець з Тибету / Xi Zang xiao zi ... Cameo appearance
1991 Збруя бога 2: Операція Кондор / Fei ying gai wak ... Jackie Condor
1990 Острів вогню / Huo shao dao ... Lung / Steve Tong
1989 Чудеса / Ji ji ... 'Charlie' Cheng Wah Kuo
1988 Поліцейська історія 2 / Ging chaat goo si juk jaap ... Chan Ka Kui
1988 Дракони назавжди / Fei lung mang jeung ... Jackie Lung
1987 Проект А: Частина 2 / 'A' gai wak juk jap ... Dragon Mao
1986 Збруя Бога / Long xiong hu di ... Jackie
1986 Пустотливі хлопці / Nui ji za pai jun ... Prisoner
1986 Покровитель 2 / Shen yong shuang xiang pao xu ji
1985 Серце дракона / Long de xin ... Ted / Tat Fung
1985 Поліцейська історія / Ging chat goo si ... Chan Ka Kui
1985 Мої щасливі зірки 2 / Xia ri fu xing ... Muscles
1985 Покровитель / Protector, The ... Billy Wong
1985 Мої щасливі зірки / Fuk sing go jiu ... Muscles
1984 Закусочна на колесах / Kuai can che ... Thomas
1984 Гонки «Гарматне ядро» 2 / Cannonball Run II ... Jackie Chan, Mitsubishi Engineer
1984 Роза / Shen yong shuang xiang pao ... Motorcycle Cop # 2
1983 Проект А / 'A' gai waak ... Dragon Mi Yong
1983 Переможці та грішники / Qi mou miao ji: Wu fu xing ... CID 07
1983 Безстрашна гієна 2 / Long teng hu yue ... Chan Lung
Тисяча дев'ятсот вісімдесят дві Особливе завдання / Mai nei dak gung dui ... Sammy
1982 Лорд Дракон / Long xiao ye ... Dragon
1981 Гонки «Гарматне ядро» / Cannonball Run, The ... Jackie Chan, Subaru Driver
1980 Бійка в Беттл Крик / Big Brawl, The ... Jerry Kwan
1980 Трохи Кунг-Фу / Dian zhi gong fu gan chian chan ... Jiang
1980 Молодий майстер / Shi di chu ma ... Dragon
1979 Кулак дракона / Long quan ... Tang How-Yuen
1979 Безстрашна гієна / Xiao quan guai zhao ... Shing Lung
1978 Астральне Кунг-фу / Quan jing ... Yi-Lang
1978 П'яний майстер / Jui kuen ... Wong Fei-Hung
1978 Чудові охоронці / Fei du juan yun shan ... Lord Ting Chung
1978 Мистецтво Шаоліня - змія і журавель / She hao ba bu ... Hsu Yin-Fung
1978 Змія в тіні орла / Se ying diu sau ... Chien Fu
1977 Майстер і боксер / San shi liu mi xing quan ... In opening scene, в титрах не вказаний
1977 Убити з інтригою / Jian hua yan yu Jiang Nan ... Cao Lei
1976 Останнє випробування Шаоліня / Shao Lin mu ren xiang
1976 Метеор - вбивця / Feng yu shuang liu xing ... Wa Wu-Bin / Tiger
1976 Рука смерті / Shao Lin men ... Tan Feng
1976 Новий кулак люті / Xin jing wu men ... A Lung
1976 Гімалаец / Mi zong sheng shou ... в титрах не вказаний
1975 Нескінченні сюрпризи / Pai an jing ji ... Secretary Chen
1975 Все в сім'ї / Hua fei man cheng chun ... Lecherous Rickshaw Driver
1974 Золотий лотос / Jin ping shuang yan ... Pear seller
1973 Геркулес сходу / Ma tou da jue dou ... Thug, в титрах не вказаний
1973 Кулак до куркуля / Chu ba ... Guar
1973 Вихід Дракона / Enter the Dragon ... Thug in Prison, в титрах не вказаний
1973 Розбуджена енергія / Shi po tian jian ... Thug - beats up a woman, в титрах не вказаний
1973 Жінка - поліцейський / Ru jing cha ... Gang Leader
1973 Героїня / Tie wa ... Japanese extra
1973 Грані любові / Bei di yan zhi ... Xiao Liu
1973 Брюс Лі і я / Qi lin zhang ... Extra, в титрах не вказаний
1973 Кулак відплати / Ding tian li di ... Si To
1972 Криваві пальці / Tang ran ke ... Thug - slides along floor, в титрах не вказаний
1972 Леді Кунг Фу / He qi dao ... Black Bear student, в титрах не вказаний
1972 Кулак люті / Jing wu men ... Jing Wu student, в титрах не вказаний
1971 Майстер зі зламаними пальцями / Guang dong xiao lao hu ... Jackie Chan
1971 Бурхлива річка / Gui nu chuan
1971 Лезо / Dao bu liu ren ... Young Ching Yun, в титрах не вказаний
1970 Дівчина зі сталі / Huang jiang nu xia ... Beggar kid, в титрах не вказаний
1969 Дотик Дзен / Xia nu ... Extra, в титрах не вказаний
1966 Великий п'яний герой / Da zui xia ... Kid, в титрах не вказаний
1964 Історія Кью-Глін / Qin Xiang Lian
1962 Великий і малий Вонг Тін Бар / Big and Little Wong Tin Bar ... Kid

Озвучування:

2011 Кунг-фу Панда 2 / Kung Fu Panda 2 ... Monkey
2010 Кунг-фу Панда: Свято / Kung Fu Panda Holiday Special (ТБ) ... Monkey
2008 Кунг-фу Панда / Kung Fu Panda ... Monkey
2001 Прогулянка по Гонконгу з Джеки Чаном / Jackie Chan's Hong Kong Tour (відео) ... оповідач

Режисер:

2011 1911 / Xinhai geming
2010 Великий солдат / Big Soldier
2009 Інцидент Синдзюку / San suk si gin
2008 Ушу / Wushu
2008 Біжи, тато, біжи / Yat kor ho ba ba
2006 Немовля на $ 30 000 000 / Bo bui gai wak
2005 Міф / San wa
2005 Нескінченна печаль / Changhen ge
2005 Будинок гніву / Jing mo gaa ting
2004 Рисова рапсодія / Hainan ji fan
2004 Нова поліцейська історія / Xin jing cha gu shi
2004 Навколо світу за 80 днів / Around the World in 80 Days
2004 Операція «Фенікс» / Da lao ai mei li
2004 Медальйон / Medallion, The
2003 Шанхайські лицарі / Shanghai Knights
2000 Випадковий шпигун / Dak miu mai shing
2000 Шанхайський полудень / Shanghai Noon
1999 Поліція майбутнього / Dak ging san yan lui
1999 Джекі Чан: Мої трюки / Jackie Chan: My Stunts (відео)
1999 Чудовий / Boh lee chun
1998 Спекотна війна / Waan ying dak gung
1998 Джекі Чан: Моє життя / Jackie Chan: My Story (відео)
1995 Громобій / Pik lik feng
1993 Kin chan no Cinema Jack (1993)
1992 На виліт / Wei xian qing ren
1992 Поліцейська історія 3: суперполіцейськими / Ging chaat goo si 3: Chiu kap ging chaat
1992 Актриса / Yuen Ling-yuk
1991 Сердитий Рейнджер / Huo bao lang zi
1990 Джонні за сценою / Wu tai jie mei
1989 Кращий загін 2 / Shen yong fei hu ba wang hua
1988 Кращий загін / Ba wong fa
1987 Рум'яна / Yin ji kau
1986 Пустотливі хлопці / Nui ji za pai jun

Продюсер:

2011 1911 / Xinhai geming
1999 Джекі Чан: Мої трюки / Jackie Chan: My Stunts (відео)
1998 Джекі Чан: Моє життя / Jackie Chan: My Story (відео)
1998 Хто я? / Wo shi shei
1994 Легенда про п'яний майстра / Jui kuen II
1993 Кримінальна історія / Zhong an zu
1991 Збруя бога 2: Операція Кондор / Fei ying gai wak
1989 Чудеса / Ji ji
1988 Поліцейська історія 2 / Ging chaat goo si juk jaap
1987 Брати / Brothers, The
1987 Проект А: Частина 2 / 'A' gai wak juk jap
1986 Збруя Бога / Long xiong hu di
1985 Поліцейська історія / Ging chat goo si
1983 Проект А / 'A' gai waak
1983 Безстрашна гієна 2 / Long teng hu yue
1982 Лорд Дракон / Long xiao ye
1980 Молодий майстер / Shi di chu ma
1979 Безстрашна гієна / Xiao quan guai zhao

Сценарист:

2010 Великий солдат / Big Soldier
2006 Немовля на $ 30 000 000 / Bo bui gai wak
1999 Чудовий / Boh lee chun
1998 Хто я? / Wo shi shei
1991 Збруя бога 2: Операція Кондор / Fei ying gai wak
1988 Поліцейська історія 2 / Ging chaat goo si juk jaap
1987 Проект А: Частина 2 / A 'gai wak juk jap
1986 Збруя Бога / Long xiong hu di
1983 Проект А / 'A' gai waak
1982 Лорд Дракон / Long xiao ye
1980 Трохи Кунг-Фу / Dian zhi gong fu gan chian chan
1980 Молодий майстер / Shi di chu ma

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Краща бійка («Година пік 3»)

Golden Rooster Award, 2005 рік
Переможець: Кращий актор (Нова поліцейська історія)

Golden Horse Film Award (Taiwan), 2004 рік
Переможець: Краща екшн хореографія

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Краща екранна команда («Шанхайські лицарі»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Переможець: Найкраща бійка («Година пік 2»)
Номінації: Краща екранна команда («Година пік 2»)

Всесвітня академія каскадерів Сянган / Hong Kong, 2002 рік
Переможець: Кращий кінотрюкач року

Всесвітня академія каскадерів / World Wide, 2002 рік
Переможець: Почесний тілець (Taurus Honorary Award)

Герой всіх американських сімей, 2002 рік
California Law Enforcement Image Coalition USA

Harvard University Foundation, USA (Boston), 2001 рік
Переможець: Кращий актор

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Переможець: Кращий екранний дует («Година пік»)
Номінації: Краща бійка («Година пік»)

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Номінації: Краща бійка («Перший удар»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Краща бійка («Розбирання в Бронксі»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Переможець: За досягнення на життєвому шляху
17970
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коломбо
Слуга народу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.