,
Доктор Хаус
Коломбо
Пуаро Агати Крісті
Загрузка...

Маріон Котіяр

Маріон Котіяр Маріон Котіяр Маріон Котіяр Маріон Котіяр Маріон Котіяр Маріон Котіяр Маріон Котіяр Маріон Котіяр
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Marion Cotillard
Зріст: 1.69 м
Дата народження: 30 вересня 1975 | терези
Місце народження: Париж, Франція
Жанри: Комедія, драма, трилер
Чоловік: Незаміжня ... одна дитина

Біографія:

Мама Маріон - актриса, батько - режисер, засновник театральної трупи, викладач в акторській школі. Ну ким ще могла стати Котіяр, як не актрисою? У дитинстві Маріон навчалася в школі драматичного мистецтва і брала уроки співу. І вже в 6 років з'явилася на сцені в п'єсах, спеціально поставлених для неї батьком.

Першу роль на телебаченні Маріон виконала в епізоді серіалу «Нікуди бігти» і після цього почала регулярно зніматися в кіно. Дебютною роботою на великому екрані стала роль у фільмі «Історія хлопчика, який хотів, щоб його поцілували». У тому ж році отримала одну з головних ролей у молодіжному серіалі «Крайній межа». Вона продовжувала зніматися у кіно, але всі ролі були прохідними, і Маріон в професійному плані тупцювала на місці.

Щасливим квитком для Маріон став хіт Люка Бессона «Таксі». Цей фільм один із найуспішніших в історії кінематографа Франції 1990-х років. У 2002 і 2003 року Маріон знялася у продовженні цього фільму «Таксі 2» і «Таксі 3». Після цих робіт вона стала зіркою і почала отримувати одну пропозицію за одним.

Для зйомок у фільмі «Милі штучки» Маріон Котіяр відвідувала додаткові курси співу, так як грала одразу двох сестер-близнят, і обидві ролі вимагали вокальних навичок.

У драмі про першу світову війну «Довгі заручини» Маріан виконала дуже драматичну і життєву роль: героїня Маріон - колишня повія, чий коханий загинув на війні. Як зазначав режисер, Жан-П'єр Жене, Маріон дуже нервувала на зйомках, не дивлячись на те, що її роль була другорядною (головну героїню виконала Одрі Тоту). За свою гру Котіяр отримала премії «Сезар» у номінації «Краща актриса другого плану».

Популярність Котіяр злетіла. У 2005 році вийшло 6 фільмів з її участю. А на роль Едіт Піаф у фільмі «Життя в рожевому кольорі» Котіяр вибрали з декількох сотень пробувалися актрис. За цей фільм Котіяр отримала премію «Золотий глобус» у номінації «Краща жіноча роль мюзиклу» і «Оскар» за «Кращу жіночу роль».

Одна з останніх сильних робіт Котіяр - роль у фільмі Крістофера Нолана «Початок». Маріон стала партнеркою Леонардо ДіКапріо. Як зізналася актриса, цілуватися з ДіКапріобуло куди приємніше, ніж з її попереднім партнером по фільму «Джонні ДДеппом. "Мабуть, Депп ніжний тільки зі своєю коханою - Ванессою Параді" - вирішила Маріон.

Під час зйомок фільму «Закохайся в мене, якщо насмілишся» Маріон познайомилася з актором Ґійомом Кане, партнером по фільму. У той час Ґійом був одружений на Дайан Крюгер, і роман з Маріон Котіяр був тільки за сценарієм. Але через 4 роки актор розлучився зі своєю дружиною, партнери по фільму почали зустрічатися поза екраном. У фільмі «Останній політ», про льотчицю, яка вирушила у Сахару шукати зниклого чоловіка, пара зіграла в любов вже у новому статусі. 19 травня 2011 року актриса вперше стала мамою, народивши Ґійому Кане - сина.

Фільмографія:

2012 Друге пришестя / Second Coming ... Galia
2012 Темний лицар повертається / Dark Knight Rises, The ... чутки
2011 Зараза / Contagion ... Dr. Leonora Orantes
2011 Опівночі в Парижі / Midnight in Paris ... Muse
2010 Маленькі секрети / Les petits mouchoirs ... Marie
2010 Початок / Inception ... Mal
2010 Леді в блакитному. Шанхай / Lady Blue Shanghai
2010 Forehead Tittaes (відео)
2009 Дев'ять / Nine ... Luisa Contini
2009 Le dernier vol de Lancaster ... Chubbie Miller
2009 Джонні Д. / Public Enemies ... Billie Frechette
2007 Життя в рожевому кольорі / La Vie en Rose ... Edith Piaf
2007 Таксі 4 / Taxi 4
2006 Хороший рік / A Good Year ... Fanny Chenal
2006 Гра за правилами / Fair Play ... Nicole
2006 Dikkenek ... Nadine
2006 Ти і я / Toi et moi ... Lena
2005 Чорний ящик / Boite noire, La ... Isabelle Kruger / Alice
2005 При всій моїй повазі до вас / Sauf le respect que je vous dois ... Lisa
2005 Марія / Mary ... Gretchen Mol
2005 Любов у повітрі / Ma vie en l'air ... Alice
2005 Кавалькада / Cavalcade ... Alizee
2005 Еді / Edy ... Cеline / La chanteuse du rеve
2004 Тривалі заручини / Un long dimanche de fiançailles ... Tina Lombardi
2004 Невинність / Innocence ... Mademoiselle Eva
2003 Велика риба / Big Fish ... Josephine
2003 Закохайся в мене, якщо наважишся / Jeux d'enfants ... Sophie Kowalsky
2003 Таксі 3 / Taxi 3 ... Lilly Bertineau
2002 Приватне розслідування / Une affaire privée ... Clarisse Entoven
2001 Бумер / Boomer ... Mme Boomer
2001 Heureuse
2001 Миленький штучки / Les jolies choses ... Marie / Lucie
2001 Une femme piеgеe (ТБ) ... Florence Lacaze
2001 Небезпечні / Redoutables, Les (серіал)
2001 Ліза / Lisa ... Lisa
2000 Le marquis
2000 Quelques jours de trop
2000 Таксі 2 / Taxi 2 ... Lilly Bertineau
1999 Несамовиті / Furia ... Elia
1999 Синьова до самої Америки / Du bleu jusqu'en Amérique ... Solange
1999 Appel de la cave, L '... Rachel
1999 Війна в горах / La guerre dans le Haut Pays ... Julie Bonzon
1998 Interdit de vieillir (ТБ) ... Abigail Dougnac
1998 Таксі / Taxi ... Lilly Bertineau
1996 @ mour est а rеinventer, L '(серіал) ... Laurence
1996 Mouette, La ... Valеria
1996 Прекрасна зелена / a belle verte ... Macha
1996 Як я обговорював ... (Мою сексуальне життя) / Comment je me suis disputе ... (Ma vie sexuelle) ... Student
1996 Chloе (ТБ) ... Chloe
1995 Snuff Movie
1994 Історія про хлопчика, який хотів би кого-небудь поцілувати / Histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasse, L '... Mathilde
1992 - 1998 Горець / Highlander (серіал) ... Lori Bellian

Продюсер:

Друге пришестя / Second Coming

Нагороди та премії:

Жорж, 2011 рік
Номінації: Краща іноземна актриса

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Дев'ять»)

Оскар, 2008 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Життя в рожевому кольорі»)

Золотий глобус, 2008 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Життя в рожевому кольорі»)

Британська академія, 2008 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Життя в рожевому кольорі»)

Каннський кінофестиваль, 2004 рік
Переможець: Приз компанії «Шопар» кращою молодій актрисі
6647
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Уламки щастя
Останнє королівство
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.