,
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Гра престолів
Сліпа зона
Загрузка...

Міла Йовович

Міла Йовович Міла Йовович Міла Йовович Міла Йовович Міла Йовович Міла Йовович Міла Йовович Міла Йовович
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер, композитор
Ім'я (лат.): Milla Jovovich
Зріст: 1.74 м
Дата народження: 17 грудня 1975 | стрілець
Місце народження: Київ, СРСР (Україна)
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Пол Андерсон ... одна дитина; Шоун Ендрюс (анульований); Люк Бессон (розлучення)

Біографія:

У 1980 році родина Міли Йовович емігрувала до Лондона, потім переїхала до міста Сакраменто, США, а потім до Лос-Анжелесу. Її батьки (мама - актриса, батько - лікар-педіатр) працювали прислугою у будинку режисера Брайана де Пальми.

Через своє радянське походження і невисокі статки батьків у Міли не складалися відносини в школі. Проте мама Міли, відома радянська актриса Галина Логінова («Тіні зникають опівдні») мріяла подарувати дочки те життя, яке у самій в Голлівуді не склалася. Вона не шкодувала коштів на навчання Міли танцям, музиці і акторській майстерності. Та й сам де Пальма не раз відзначав вдалу зовнішність і фотогенічність дівчинки.

У модельному бізнесі Міла з 11 років. Одного разу юну модель помітив великий фотограф Річард Аведон. Міла стала з'являтися на обкладинках молодіжних журналів. Вона працювала з такими відомими брендами як Hugo Boss, Guess, Calvin Klein. Її денні гонорари доходили до $ 3 тисяч.

Дебютом у кіно для Йовович став фільм «Злиття двох місяців» режисера Залмана Кінга. А в 15 років Міла отримала головну роль у фільмі «Повернення у блакитну лагуну». У 1996 році пробується на роль у «П'ятому елементі» Люка Бессона, але кастинг не пройшла. Мабуть, їй судилось зніматися в цьому фільмі. Незабаром Йовович випадково зустрілася з Бессоном в одному готелі і умовила режисера ще раз її прослухати. Мілу затвердили. Картина стала класикою світового кіно, а Міла стала зіркою Голлівуду.

Ось вже кілька років Міла задіяна у кривавій сазі "Оселя зла". Кінокритики часто задають актрисі питання, що змушує її грати у бездумному шутері, коли вона здатна на серйозні драматичні ролі. На що Міла відповідає: "Ми з молодшим братом часто грали в комп'ютерну гру Resident Evil, і коли запропонували знятися у однойменному фільмі, я подумала: братик буде мною пишатися. Я навіть не знаю, які ще фантастичні фільми з жінкою в головній ролі мали таке кількість продовжень. Тільки «Чужі», напевно ... Мені подобається відчувати себе супергероєм в міні-спідниці!"

А в 2010 році Міла знялася в картині російського режисера Тимура Бекмамбетова «Викрутаси» разом зі своїм близьким другом Іваном Ургантом.

Також Йовович серйозно захоплюється музикою. Вона навіть випустила два альбоми The Divine Comedy (1994) і The People Tree Sessions (1998). Зараз Йовович спільно з актрисою Кармен Хоук створює лінію одягу Jovovich-Hawk.

У 2010 році Міла Йовович представила сумку від Tommy Hilfiger, яка була випущена обмеженим тиражем в допомогу асоціації Breast Health International. Це благодійна організація, займається проблемами раку грудей у ​​жінок.

Міла була одружена з актором Шоном Ендрюсом, з яким познайомилася на зйомках фільму «Приголомшені та збентежені», де вона грала епізодичну роль. Закохані були дуже молоді (Мілі на той момент було 18 років) і нерозумні, і мати Йовович наполягла на якнайшвидшому розірвання поспішного шлюбу. У статусі подружжя закохані протрималися місяць.

Після був ще один службовий роман: Міла Йовович вийшла заміж за режисера Люка Бессона. У статусі дружини Міла знялася в головній ролі з Бессоновський «Жанна Д'Арк», але відразу після зйомок шлюб розпався. Всього Бессон і Йовович прожили два роки.

5 листопада 2007 Міла народила дочку від режисера Пола Андерсона. Ім'я малятка - Ева Габо. Через два роки молоді батьки офіційно зареєстрували відносини.

Фільмографія:

2012 Оселя зла 5 / Resident Evil: Retribution ... Еліс
2012 Не залишай спроб / Keep Coming Back ... Крістал, чутки
2012 Хроніка / Chronicle ... Міссіс Молі, чутки
2011 Особи в натовпі / Faces in the Crowd ... Ганна Марчант
2011 Зимова королева / Winter Queen, The ... Амалія Бежнецька
2011 Bad Luck / Bad Luck
2011 Bringing Up Bobby / Bringing Up Bobby ... Олівія
2011 Мушкетери / Three Musketeers, The ... Міледі де Вінтер
2010 Викрутаси ... Надя
2010 Стоун / Stone ... Лусітта Крісон
2010 Брудна дівчисько / Dirty Girl ... Сью-Енн
2010 Оселя зла 4: Потойбічне життя / Resident Evil: Afterlife ... Еліс
2009 Четвертий вид / Fourth Kind, The ... Еббі Тайлер / грає саму себе
2009 Ідеальна втеча / A Perfect Getaway ... Сідні
2007 Оселя зла 3: Вимирання / Resident Evil: Extinction ... Еліс
2006 Калібр 45 / .45 ... Кейт
2006 Ультрафіолет / Ultraviolet ... Вайлет
2004 Оселя зла 2: Апокаліпсис / Resident Evil: Apocalypse ... Еліс
2002 Будинок на Турецькій вулиці / House on Turk Street, The ... Ерін
2002 Ну ти й недоумок / You Stupid Man ... Надін
2002 Оселя зла / Resident Evil ... Еліс
2002 Лялька / Dummy ... Фангора
2001 Зразковий самець / Zoolander ... Катинка
2000 Золота пил / Claim, The ... Люція
2000 Готель «Мільйон доларів» / Million Dollar Hotel, The ... Елоїза
1999 Жанна Д'Арк / Messenger: The Story of Joan of Arc, The ... Жанна д'Арк
1998 Його гра / He Got Game ... Дакота Бьорнс
1997 П'ятий елемент / Fifth Element, The ... Лілу
1993 Приголомшені та збентежені / Dazed and Confused ... Мішель Борроуз
1992 Чаплін / Chaplin ... Мілдред Херріс
1992 Каффс / Kuffs ... Майя Карлтон
1991 Повернення у блакитну лагуну / Return to the Blue Lagoon ... Ліллі
1990-1993 Паркер Льюіс не може програти / Parker Lewis Can't Lose (серіал) ... Робін Фекновіц
1990 Одружені … та з дітьми / Married with Children (серіал) ... Іветт
1988-1990 Рай / Guns of Paradise (серіал) ... Кеті
1988 Нічний потяг до Катманду / Night Train to Kathmandu, The ... Лілі МакЛеод
1988 Злиття двох місяців / Two Moon Junction ... Саманта Делонпре

Продюсер:

2011 Особи в натовпі / Faces in the Crowd ... виконавчий продюсер

Композитор:

1993 Джентльмен, який впав / Gentleman Who Fell

Нагороди та премії:

Золота малина, 2000 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Жанна Д'Арк»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Краща бійка («П'ятий елемент»)

Золота малина, 1998 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («П'ятий елемент»)

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Гірша нова зірка («Повернення у блакитну лагуну»)
9558
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дракони: Захисники Тупу
Декстер
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.