,
Абатство Даунтон
Як козаки...
Помаранчевий - хіт сезону
Загрузка...

Міккі Рурк

Міккі Рурк Міккі Рурк Міккі Рурк Міккі Рурк Міккі Рурк Міккі Рурк Міккі Рурк Міккі Рурк Міккі Рурк Міккі Рурк
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист
Ім'я (лат.): Mickey Rourke
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 16 вересня 1952 | діва
Місце народження: Скенектад, штат Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, кримінал, трилер
Дружина: Дебра Фойер (розлучення); Керрі Отіс (розлучення)

Біографія:

Філіп Андре Рурк народився у сім'ї з ірландськими та французькими коренями. Відносини в родині були напруженими, і батьки майбутнього актора розійшлися, коли йому було 6 років.

Разом з матір'ю Міккі переїжджає до Флориди в один з бідних передмість Маямі - Ліберті-Сіті. Тут він починає проводити багато часу на вулиці і поступово занурюється у атмосферу злочинного світу, в його коло спілкування входять вуличні хулігани, повії, сутенери і наркодилери. Не відрізнявся спокійним характером Міккі знаходить виплеск свою енергію в заняттях боксом. У перший період своєї боксерської кар'єри Міккі проводить 47 боїв у середній вазі. У 19 років в одному з боїв він отримує важке струс головного мозку, і йому доводиться кинути бокс, як виявилося згодом, тимчасово.

Як не дивно, у цей же час він знайомиться з драматичним мистецтвом: Міккі відвідує шкільний драмгурток і бере участь у виставах, втім, поки на ролях другого плану. Захоплення театром продовжується і в стінах Університету Маямі. Тут він отримує свою першу серйозну роль в університетському виставі за п'єсою Жана Жене «Високий нагляд». Початківець актор проявляє свій неабиякий талант і після першого успіху вирішує пов'язати своє життя з мистецтвом.

У 1975 році Міккі переїжджає до Нью-Йорку і поступає у Акторську студію Лі Страсберга. Життя на новому місці спочатку була дуже важка. Щоб зводити кінці з кінцями і платити за навчання, Рурку доводиться підробляти викидайлом у барі для трансвеститів, продавати каштани в Центральному парку, чистити басейни і навіть натаскувати бійцівських собак. Поступово Міккі починає зніматися у фільмах, але поки лише статистом або в невеликих епізодичних ролях. Перше визнання публіки приходить до нього після зйомок фільму «Бійцівська рибка» у 1983 році. Фільм не став популярним у США, проте блискуча гра Рурка не залишилася непоміченою. На молодого актора звернули увагу багато режисерів. Справжній успіх прийшов до нього після фільму «9 ½ тижнів». Фільм став класикою жанру і набув статусу культового, а Міккі увійшов до списку світових кінозірок і став секс-символом Голлівуду. Після цієї роботи Міккі міг дозволити собі зніматися лише в тих фільмах, які відносив до розряду «справжнього кіно»: «П'янь», «Відхідна молитва», «Франциск». У цей же період Рурк зіграв у, можливо, кращою на сьогоднішній день своєї ролі - приватного детектива Гаррі Ейнджело у фільмі «Серце ангела». До кінця 1980-х Рурк був одним з найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду. Це був період найбільшого розквіту Міккі як актора.

Останньою серйозною роллю, якої закінчився цей період, можна вважати роботу у фільмі «Куля». Після зйомок у цьому фільмі кар'єра актора поступово почала скочуватися вниз. Рурк вже не отримував хороших ролей, і врешті-решт йому довелося погоджуватися на прохідні ролі в другорядних фільмах. Рідкісні успіхи, наприклад, ролі у фільмах «Одного разу в Мексиці», «Місто гріхів», вже не могли витримати порівняння з більш ранніми роботами Міккі.

Справжнє повернення Міккі Рурка трапилося в 2008 році, коли на екрани вийшов фільм «Рестлер», що приніс акторові «Золотий глобус» за головну роль. Зараз ім'я Рурка знову на слуху, і актор зайнятий у кількох проектах. Міккі вважає, що найкраща роль його життя ще попереду.

Не варто забувати і про боксерську кар'єру актора. На початку 90-х років Міккі повертається на боксерський ринг. З 1991 по 1994 роки Рурк провів 8 боїв: 6 перемог і 2 нічиї. Будучи сорокарічним новачком з дитячим досвідом аматорських спарингів, Рурк, тим не менш, вирішує заробляти собі на життя професійним боксом. За свої перемоги він розплатився роздробленою вилицею, кілька разів зламаним носом, у шести місцях зламаною рукою і втратою чутливості в пальцях. У результаті травм акторові знадобилося провести декілька пластичних операцій. Однак вони були проведені невдало, це призвело до деякого спотворення обличчя Міккі. Наприклад, для того щоб відновити ніс, Рурку довелося пересадити хрящ зі свого вуха. Незважаючи на не самий вдалий досвід боїв, Міккі зізнається, що бокс є однією з важливих частин його життя.

Міккі Рурк був двічі одружений і двічі розлучений. Перша дружина - Дебра Фойер (1981-1989 роки), друга дружина - Керрі Отіс 1992-1998 роки). Після другого розлучення Керрі загрузла в наркотиках, а Рурк намагався покінчити з собою. Але зараз у актора нове життя.

Фільмографія:

2012 Сім психопатів / Seven Psychopaths ... Charlie
2012 Нестримні 2 / Expendables 2, The ... Тул, чутки
2012 Клуб сліпих ублюдків / Blind Bastard Club, The
2012 Дика Міссіссіппі / Mississippi Wild
2011 Одинадцять хвилин / Eleven Minutes
2011 Мона Ліза / Mona Lisa
2011 Красунчик, малюк і автомат / Pretty, Baby, Machine ... Baby Face Nelson, чутки
2011 Війна Богів: Безсмертні / Immortals ... King Hyperion
2011 Кур / Courier, The
2010 Ігри пристрасті / Passion Play ... Nate
2010 Нестримні / Expendables, The ... Тул
2010 Залізна людина 2 / Iron Man 2 ... Ivan Vanko
2010 Тринадцять / 13 ... Джеферсон
2008 Інформатори / Informers
2008 Кілер / Killshot ... Blackbird
2008 Рестлер / The Wrestler ... Ренді Робінсон "Таран"
2008 Нічна робота / The Night Job ... Boots
2008 Смертельний постріл / Killshot ... Арманд Дегас
2006 Громобій / Stormbreaker - Даріус Сейл
2005 Доміно / Domino ... Ед Мосби
2005 Місто гріхів / Sin City ... Марв
2004 Гнів / Man on Fire ... Джордан
2003 Одного разу в Мексиці: Відчайдушний 2 / Once Upon a Time in Mexico ... Біллі
2003 Шоу століття / Masked and Anonymous ... Едмунд
2003 Вищий пілотаж / Spun ... кухар
2001 Жуки / They Crawl ... Тіні Фрейкс
2001 Вбивство в чужому місті / Picture Claire ... Едді
2001 Стеження / The Follow ... Хасбенд
2001 Обіцянка / The Pledge ... Джим Олстред
2000 Прибрати Картера / Get Carter ... Сіріус Пейс
2000 Звірофабрика / Animal Factory ... трансвестит
1999 Викрадення чемпіона / Shergar ... Гевін О'Рурк
1999 Закон помсти / Out in Fifty ... Джек Брекена
1999 Тіні / Shades ... Пол Салліван
1999 Cousin Joey
1998 Гущі, ніж кров / Thicker Than Blood ... батько Френк Ларкін
1998 Баффало 66 / Buffalo '66 ... Букмейкер
1998 Кривавий четвер / Thursday ... детектив Касар
1997 Під вогнем / Point Blank ... Руді Рей
1997 Благодійник / The Rainmaker ... Броузер Стоун
1997 Інші 9 1 / 2 тижнів / Love in Paris - 9 1 / 2 weeks 2 ... Джон
1997 Колонія / Double Team ... Ставрос
1996 Куля / Bullet ... Бутч "Куля" Штейн
1996 Вихід у червоне / Exit in Red ... Ед Альтман
1995 Час падіння / Fall Time ... Флоренс
1994 Скарлет і Френк / F.T.W. ... Френк Т. Уелс
1994 Останній ізгой / The Last Outlaw ... Греф
1992 Білі піски / White Sands ... Горман Леннокс
1991 Харлей Девідсон і ковбой Мальборо / Harley Davidson and the Marlboro Man ... Харлі Девідсон
1990 Години відчаю / Desperate Hours ... Майкл Босворт
1990 Дика орхідея / Wild Orchid ... Джеймс Віллер
1989 Джоні - красунчик / Johnny Handsome ... Джон Сідлей
1989 Франческо / Francesco ... Франциск Асізскій
1988 Свій хлопець / Homeboy ... Джонні Уолкер
1987 П'янь / Barfly ... Генрі Чінаскі
1987 Відхідна молитва / A Prayer for the Dying ... Мартін Феллон
1987 Серце ангела / Angel Heart ... Геррі Енджел
1986 Дев'ять із половиною тижнів / Nine 1/2 Weeks ... Джон
1985 Рік дракона / Year of the Dragon ... Стенлі Вайт
1984 Хрещений батько Грінвіч-Віллідж / Pope of Greenwich Village ... Чарлі
1983 Бійцівська рибка / Rumble Fish ... мотоцикліст
1982 Закусочна / Diner ... Роберт "бугі" Шефтель
1982 Еврика / Eureka ... Ауреліо Д'Амато
1981 Жар тіла / Body Heat ... Тедді Льюїс
1981 Hardcase ... Perk Dawson
1980 Ворота раю / Heaven's Gate ... Нік Рей
1980 Справа подружжя раутів / Rape and Marriage: The Rideout Case ... Джон Раут
1980 Сила любові / Act of Love ... Джозе Сібулковскі
1980 Затемнення / Fade to Black ... Річчі
1980 Страх над містом / City in Fear ... Тоні Пейті
1979 1941 / 1941 ... рядовий Різ

Сценарист:

1996 Куля / Bullet
1994 Останній ковбой / F.T.W.
1988 Свій хлопець / Homeboy

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2011 рік
Номінації: Кращий лиходій («Залізна людина 2»)

Оскар, 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Рестлер»)

Золотий глобус, 2009 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Рестлер»)

Британська академія, 2009 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Рестлер»)

Жорж, 2006 рік
Номінації: Кращий актор

Золота малина, 1991 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Години відчаю»)
6341
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Готем
Грімм
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.