,
Декстер
Картковий будинок
Краще подзвоніть Солу
Загрузка...

Ален Делон

Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон Ален Делон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист, режисер
Ім'я (лат.): Alain Delon
Зріст: 1.82 м
Дата народження: 8 листопада 1935 | скорпіон
Місце народження: Со (О-де-Сен)
Жанри: Драма, кримінал, трилер
Дружина: Розалі Ван Бремен (розлучення) ... двоє дітей; Наталі Делон (розлучення) ... одна дитина;

Біографія:

Ален Делон народився 8 листопада 1935 року в південному передмісті Парижа. Його батько володів власним кінозалом, а мати, залишивши професію фармацевта, працювала там білетером. Сімейне щастя Делонів тривало недовго. Батьки Алена розлучилися, коли хлопчикові не було ще й трьох років. Незабаром мати знову вийшла заміж за власника ковбасної крамниці, після чого вихованням маленького Алена займалася його няня мадам Неро.

Володіючи навіженим характером, Делон не відрізнявся зразковою поведінкою в школі, через що був часто змушений змінювати навчальні заклади. В кінці-кінців мати з вітчимом вирішили навчити хлопчика професії ковбасника. Однак у 17 років Ален почав мріяти про військову кар'єру, і в 1953 році майбутня кінозірка і секс-символ 60-80-х років вирушив на війну в Індокитаї.

Через три роки повернувшись до Парижа, Делон за порадою друзів розсилає свої фото кінопродюсерам, правда, чує у відповідь лише відмови. На щастя, юний Ален не зневірився. У 1956 році він відправляється на фестиваль у Канни, де йому посміхається удача: на нього звертає увагу відомий кінорежисер Ів Аллегре. І в 1957 році в картині Аллегре «Коли втручається жінка» відбувся акторський дебют Алена Делона. Після цього на молодого актора градом посипалися пропозиції про зйомки. Тим не менш, жодна роль не принесла Алену популярності.

Все змінилося в 1963 році, коли на екранах з'явилася картина «На яскравому сонці». Фільм став хітом, а Ален - визнаним улюбленцем глядачів, відомим і за межами рідної Франції. Надалі щороку на екрани виходило відразу по кілька фільмів за участю Делона.

У 1965 році французькому акторові випадає шанс поповнити свою фільмографію і голлівудськими картинами. Він знімається в «Народжений злодієм», «Зниклий загін», «Чи горить Париж?», «Техас за річкою». Делон також знявся і в картині російських режисерів Олександра Алова і Володимира Наумова «Тегеран-43», відзначеної золотого призу Московського міжнародного кінофестивалю.

У 2003 році Ален оголосив про закінчення своєї акторської діяльності, проте в 2008 році він знову знявся в кіно, виконавши роль Юлія Цезаря у фільмі «Астерікс і Обелікс на Олімпійських іграх». Крім кар'єри кіноактора Ален Делон проявив себе як талановитий актор театру, режисер, продюсер, сценарист і співак.

Найяскравішим романом Алена Делона по праву вважаються її відносини з австрійською кіноактрисою Ромі Шнайдер. Преса називала їх найкрасивішою парою, і всі з нетерпінням чекали весілля закоханих. Однак, заручившись в 1959 році, через 6 років Ромі та Ален розлучилися.

13 серпня 1964 Ален Делон одружився з Наталі Бартелемі. У цьому ж році у щасливого подружжя з'явився син Ентоні. Проживши 4 роки у шлюбі, подружжя все-таки розійшлися.

Після розлучення коханими Делона були актриса Мірей Дарк, з якою він прожив 15 років у цивільному шлюбі, а потім голландська манекенниця Розалі Ван Бремен, яка подарувала йому ще двох дітей - дочку Анну і сина Алена-Фаб'єна. У 1997 році Ален і Розалі розлучилися, і на сьогоднішній день легенда французького кінематографа самотній.

Фільмографія:

2008 Астерікс і Обелікс на Олімпійських іграх / Asterix aux jeux olympiques ... Jules Cesar
2003 Лев / Le Lion ... John Bullit
2003 - 2004 Френк Ріва / Frank Riva (серіал) ... Frank Riva
2001 Комісар Монтале: Смертельні ігри / Fabio Montale (серіал) ... Fabio Montale
2000 Багатоликий Зорро / The Many Faces of Zorro, ... Archival footage
1998 Один шанс на двох / Une chance sur deux ... Julien Vignal
1997 День і ніч / Le Jour et la nuit ... Alexandre
1995 Сто й одна ніч Симона Синема / Cent et une nuits de Simon Cinema, Les ... Alain Delon, en visite
1994 Плюшевий ведмедик / Ours en peluche, L '... Jean Riviere
1993 Злочин / Un crime ... Maitre Charles Dunand
1992 Повернення Казанови / Le Retour de Casanova ... Casanova
1990 Танцювальна машина / Dancing Machine ... Alan Wolf
1990 Нова хвиля / Nouvelle vague ... Lui: Roger Lennox, Richard Lennox
1988 Не будите сплячого поліцейського / Ne reveillez pas un flic qui dort ... Eugene Grindel
1987 Дорога Америка: Листи додому з В'єтнаму / Dear America: Letters Home from Vietnam ... Recitant
1986 Перехід / Le Passage ... Jean Diaz
1985 Слово поліцейського / Parole de flic ... Daniel Pratt
1984 Наша історія / Notre histoire ... Robert Avranche
1983 Любов Свана / Un amour de Swann ... Baron de Charlus
1982 Неприборканий / Le Battant ... Jacques Darnay
1982 Шок / Le Choc ... Martin Terrier / Christian
1981 За шкуру поліцейського / Pour la peau d'un flic ... Choucas
1981 Тегеран-43 ... Inspector Georges Roche
1980 Трьох потрібно прибрати / 3 hommes a abattre ... Michel Gerfaut
1979 Військовий лікар / Le Toubib ... Jean-Marie Despree
1979 Конкорд: Аеропорт-79 / The Concorde: Airport '79 ... Capt. Paul Metrand
1978 Обережно, дивляться діти / Attention, les enfants regardent ... L'homme
1977 Смерть негідника / Mort d'un pourri ... Xavier 'Xav' Marechal
1977 поспішає людей / L 'Homme presse ... Pierre Niox
1977 Армагедон / Armaguedon ... Dr. Michel Ambrose
1977 Банда / Le Gang ... Robert, dit 'le dingue'
1976 Мсьє Кляйн / Mr. Klein ... Mr. Klein
1976 Америка в кіно / America at the Movies ... оповідач / Recitant
1976 Як бумеранг / Comme un boomerang ... Jacques Batkin
1975 Циган / Le Gitan ... Hugo Sennart, Le Gitan
1975 Поліцейська історія / Flic Story ... Roger Borniche
1975 Зорро / Zorro ... Don Diego, the false Miguel de la Serna / El Zorro
1974 Борсаліно і компанія / Borsalino & Co. ... Roch Siffredi
1974 Крижана груди / Seins de glace, Les ... Marc Rilson
1974 Раса панів / La Race des 'seigneurs' ... Julien Dandieu
1973 Двоє в місті / Deux hommes dans la ville ... Gino Strabliggi
1973 Великий калібр / Tony Arzenta ... Tony Arzenta
1973 Підозра / Granges brulees, Les ... Le juge Pierre Larcher
1973 Скорпіон / Scorpio ... Jean Laurier, a.k.a. Scorpio
1973 Лікування шоком / Traitement de choc ... Devilers
1972 Шпик / Un flic ... Commissaire Edouard Coleman
1972 Ледоруб / The Assassination of Trotsky ... Frank Jackson
1972 Перша ніч спокою / La Prima notte di quiete ... Daniele Dominici
1971 Жив-був поліцейський / Il etait une fois un flic ... L'homme qui cherche Rodriguez
1971 Червоне сонце / Soleil rouge ... Gauche, a.k.a. Gotch Kink
1971 Вдова Кудер / La Veuve Couderc ... Jean Lavigne
1971 Тихіше баси! / Doucement les basses ... Simon Medieu
1971 Повернення набридливої ​​комахи / Fantasia chez les ploucs ... Un caïd
1970 Медлі / Madly ... Julien Dandieu
1970 Червоне коло / Cercle rouge, Le ... Corey
1970 Борсаліно / Borsalino ... Roch Siffredi
1969 Сицилійський клан / Clan des Siciliens, Le ... Roger Sartet
1969 Джефф / Jeff ... Laurent
1969 Басейн / La Piscine ... Jean-Paul
1968 Мотоциклістка / The Girl on a Motorcycle ... Daniel
1968 Прощай, друг / Adieu l'ami ... Dino Barran
1968 Три кроки в маренні / Histoires extraordinaires ... William Wilson
1967 Диявольськи Ваш / Diaboliquement vôtre ... Pierre Lagrange a.k.a. Georges Campo
1967 Самурай / Samouraï, Le ... Jef Costello
1967 Шукачі пригод / Aventuriers, Les ... Manu
1966 Чи горить Париж? / Paris brule-t-il? ... Jacques Chaban-Delmas
1966 Техас за річкою / Texas Across the River ... Don Andrea Baldazar aka Baldy
1966 Зниклий загін / Lost Command ... Capt. Phillipe Esclavier
1965 Жив-був злодій / Once a Thief ... Eddie Pedak
1964 Жовтий роллс-ройс / The Yellow Rolls-Royce ... Stefano
1964 Нескорений / L 'Insoumis ... Thomas
1964 Хижаки / Felins, Les ... Marc
1964 Чорний тюльпан / La Tulipe noire ... Julien de Saint Preux, Guillaume de Saint Preux
1963 Ланцюгова реакція / Carambolages ... Lambert
1963 Леопард / Gattopardo, Il ... Tancredi Falconeri
1963 Мелодія з підвалу / Melodie en sous-sol ... Francis Verlot
1962 Диявол і десять заповідей / Le Diable et les dix commandements ... Pierre Messager, the son
1962 Затемнення / L 'Eclisse ... Piero
1962 Пес / Le Chien
1961 Як добре жити / Che gioia vivere ... Ulysse Cecconato
1961 Знамениті любовні історії / Amours celebres ... Prince Albert / Le duc Albert
1960 Рокко і його брати / Rocco ei suoi fratelli ... Rocco Parondi
1959 на яскравому сонці / Plein soleil ... Tom Ripley / Philippe Greenleaf
1959 Дорога школярів / Le Chemin des ecoliers ... Antoine Michaud
1959 Слабкі жінки / Faibles femmes ... Julien Fenal
1958 Христина / Christine ... Franz Lobheiner
1958 Будь красивою і мовчи / Sois belle et tais-toi ... Loulou
1957 Коли втручається жінка / Quand la femme s'en mele ... Jo

Продюсер:

2003-2004 Френк Ріва / Frank Riva (серіал)
1993 Злочин / Un crime ... виконавчий продюсер
1992 Повернення Казанови / Retour de Casanova, Le ... виконавчий продюсер
1990 Танцювальна машина / Dancing Machine
1988 Не будите сплячого поліцейського / Ne réveillez pas un flic qui dort
1986 Перехід / Le passage
1985 Слово поліцейського / Parole de flic
1983 Молодожен / Le jeune marié
1982 Неприборканий / Le battant
1980 Трьох потрібно прибрати / 3 hommes à abattre
1979 Військовий лікар / Le toubib
1978 Потужна гра / Power Play
1977 Смерть негідника / Mort d'un pourri
1977 поспішає людей / L'homme pressé
1976 Мсьє Кляйн / Mr. Klein
1975 Циган / Le gitan
1975 Поліцейська історія / Flic Story
1974 Борсаліно і компанія / Borsalino and Co.
1974 Крижана груди / Les seins de glace
1973 Двоє в місті / Deux hommes dans la ville
1973 Великий калібр / Tony Arzenta
1971 Тихіше баси! / Doucement les basses
1970 Медлі / Madly
1970 Борсаліно / Borsalino
1964 Нескорений / L'insoumis

Cценарист:

1993 Злочин / Un crime
1990 Танцювальна машина / Dancing Machine
1988 Не будите сплячого поліцейського / Ne reveillez pas un flic qui dort
1986 Перехід / Le Passage
1985 Слово поліцейського / Parole de flic
1982 Неприборканий / Le Battant
1982 Шок / Le Choc
1981 За шкуру поліцейського / Pour la peau d'un flic
1980 Трьох потрібно прибрати / 3 hommes a abattre
1976 Як бумеранг / Comme un boomerang

Режисер:

1982 Неприборканий / Le Battant
1982 Шок / Le Choc
1981 За шкуру поліцейського / Pour la peau d'un flic

Нагороди та премії:

Берлінський кінофестиваль, 1995 рік
Переможець: Почесний Золотий Ведмідь

Золотий глобус, 1964 рік
Номінації: Самий багатообіцяючий новачок серед чоловіків («Леопард»)
3649
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Уламки щастя
Брати по зброї
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.