,
Абатство Даунтон
Аладдін
Касл
Загрузка...

Орландо Блум

Орландо Блум Орландо Блум Орландо Блум Орландо Блум Орландо Блум Орландо Блум Орландо Блум Орландо Блум
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім'я (лат.): Orlando Bloom
Зріст: 1.79 м
Дата народження: 13 січня 1977 | козоріг
Місце народження: Кентербері, Кент, Англія, Велика Британія
Жанри: Комедія, драма, документальний
Дружина: Міранда Керр ... одна дитина

Біографія:

Актор народився 13 січня 1977 року в Кентербері, одному з найдавніших міст на південному сході Англії (графство Кент). Батько Орландо був професором права в університеті Кента, цікавився питаннями расової сегрегації, а мати - успішної бізнесвумен, керуючої мовною школою для іноземців.

За збігом життєвих обставин чотирирічний Орландо і його старша сестра Саманта втрачають батька, вихованням дітей займається мати і друг сім'ї Колін Стоун, який згодом візьме над ними опіку (пізніше Орландо зізнається, що саме Колін є його біологічним батьком).

Мати Орландо, Соня, людина творчо активна і тяжіє до мистецтва, з ранніх років всіляко намагалася прищепити цю любов своїм дітям - ставила дикцію, вчила декламувати вірші, заохочувала заняття мовами, театром, фотографією. У шкільні роки Орландо не був «зіркою компанії», дівчатка особливого інтересу не виявляли, до того ж хлопчик страждав дислексією (погано запам'ятовував, навіть плутав обриси букв), що було зайвим приводом для глузувань однолітків.

Згадуючи свою школу, актор зізнавався, що якби він тоді був трохи впевненіше в собі, то його життя склалося б інакше.

У шістнадцять років актор переїжджає до Лондона, де протягом двох років грає в національному молодіжному театрі, паралельно навчаючись в Британсько-американській академії драматичного мистецтва. Після академії Блуму пропонують невелику роль у фільмі Брайана Гілберта «Вайльд».

Ця епізодична роль юного актора в ігровому кіно бомбою не стала і була різко розкритикована журналістами. У 1999 році у Блума з'являється власний агент, не без старань якого Орландо отримує одну з головних своїх ролей - ельфа Леголаса в трилогії Пітера Джексона «Володар кілець», екранізації роману Толкієна. Після «Володаря перснів» Орландо прокинувся відомим - його ім'я входить до двадцятки найбільш запитуваних в Інтернеті. Роль Леголаса також принесла акторові премію «Імперія».

У 2001 році Блум знімається в заснованій на реальних подіях військовій драмі Рідлі Скотта «Падіння чорного яструба», а в 2002 і 2003 роках продовжує працювати в інших двох частинах трилогії - «Володар перснів: Дві вежі» і «Володар перснів: Повернення короля».

У 2003 році Блум потрапляє на один знімальний майданчик з Джонні Деппом, Кірою Найтлі і Джеффрі Рашем, які стають його партнерами по фільму Гора Вербінські «Пірати Карибського Моря: Прокляття чорної перлини». Картина виявилася комерційно успішною, зібравши більше 650 мільйонів доларів у світовому прокаті. У 2004 Блума запрошують на роль красеня Паріса в історичній драмі «Троя» (за мотивами давньогрецької епічної поеми Гомера «Іліада»), де його партнером по фільму стає Бред Пітт.

А в 2005 році актор знімається в таких успішних проектах, як історична картина Рідлі Скотта «Царство небесне» і мелодрама Камерона Кроу «Елізабеттаун».
У 2006-му Блум бере участь у зйомках продовження першого фільму про пригоди піратів «Пірати Карибського моря 2: Скриня мерця», потім отримує епізодичну роль в романтичній комедії Алека Кешишьяна «Кохання та інші катастрофи».

З 2002 по 2006 рік актор зустрічався з американською актрисою Кейт Босворт. З чуток, Блум також крутив амурні справи з такими дивами Голлівуду, як Кірстен Данст, Сієнна Міллер, Ума Турман, Джессіка Біл, Пенелопа Крус, Дженніфер Еністон і Наомі Харріс.

Влітку 2010 року Орландо одружився на австралійській супермоделі і "ангелі" «Victoria's Secret» Міранді Керр, яка, згідно зі списком журналу Forbes, входить в десятку найбагатших топ-моделей світу. 6 січня 2011 року Міранда народила сина Флінна.

Фільмографія:

2012 Хоббіт: Несподіване подорож / Hobbit: An Unexpected Journey, The ... Legolas
2012 Лорета / Laureate, The ... Robert Graves
2012 Ідея в Америці / Idea in America
2011 Мушкетери / Three Musketeers, The ... Duke of Buckingham
2011 Хороший лікар / Good Doctor, The ... Dr. Martin Ploeck
2011 Боротьба за ваше право / Fight for Your Right Revisited ... Johnny Ryall, короткометражка
2011 Червоне коло / Red Circle, The ... Corey
2010 Головна вулиця / Main Street ... Harris Parker
2010 Хрест / Cross, The
2010 Симпатія до Диявола / Sympathy for Delicious ... The Stain
2009 Нью-Йорк, я люблю тебе / New York, I Love You ... David
2007 Пірати Карибського Моря: На краю світу / Pirates of the Caribbean: At World's End ... Will Turner
2006 Кохання та інші катастрофи / Love and Other Disasters ... Hollywood Paolo
2006 Пірати Карибського Моря: Скриня мерця / Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest ... Will Turner
2005 Елізабеттаун / Elizabethtown ... Drew Baylor
2005 Царство Небесне / Kingdom of Heaven ... Balian de Ibelin
2004 Гавань / Haven ... Shy
2004 «Троя / Troy» ... Paris
2004 Хлопець з кальцію / Calcium Kid, The ... Jimmy Connelly
2003 Володар перснів: Повернення короля / Lord of the Rings: The Return of the King, The ... Legolas
2003 Пірати Карибського Моря: Прокляття чорної перлини / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ... Will Turner
2003 Банда Келлі / Ned Kelly ... Joseph Byrne
2002 Володар перснів: Дві вежі / Lord of the Rings: The Two Towers, The ... Legolas Greenleaf
2001 Падіння чорного яструба / Black Hawk Down ... Blackburn
2001 Володар перснів: Хранителі персня / Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The ... Legolas Greenleaf
1997 Вайльд / Wilde ... Rent Boy
1997 - 2008 Суто англійські вбивства / Midsomer Murders (серіал) ... Peter Drinkwater
1986 - 2008 Катастрофа / Casualty (серіал) ... Extra

Продюсер:

2011 Хороший лікар / Good Doctor, The
2004 Гавань / Haven ... співпродюсер

Нагороди:

Золота малина, 2008 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Пірати Карибського Моря: На краю світу»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Краща екранна команда («Пірати Карибського Моря: Прокляття чорної перлини»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Європейський прорив року

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Переможець: Чоловічий прорив року («Володар перснів: Хранителі персня»)
5889
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Безсоромні
Заборонене кохання
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.