,
Чорний список
Заборонене кохання
Дівчата
Загрузка...

Рене Зеллвегер

Рене Зеллвегер Рене Зеллвегер Рене Зеллвегер Рене Зеллвегер Рене Зеллвегер Рене Зеллвегер Рене Зеллвегер Рене Зеллвегер Рене Зеллвегер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Renée Zellweger
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 25 квітня 1969 | тілець
Місце народження: Кеті, Техас, США
Жанри: Комедія, драма, документальний
Чоловік: Кенні Чесні (анульовано)

Біографія:

Рене Кетлін народилася в маленькому містечку в передмісті Х'юстона. Поки її мати, норвежка Келльфрід Ірен Андреассен, працювала гувернанткою, а батько, швейцарець Еміль Еріх Целльвегер (діти використовують англізовану вимову цього німецького прізвища), трудився в нафтопереробній компанії, маленька Рене бігала по п'ятах за старшим братом Дрю.

Вона його обожнювала і намагалася в усьому його наслідувати, тоді і з'явилося її захоплення спортом і мрії про спортивну кар'єру. У школі Рене активно займалася легкою атлетикою. Але серйозна травма поставила хрест на професійному спорті. Знічев'я Рене стала відвідувати драмгурток. Світ кіно здавався їй дуже далеким, в їхньому містечку не було навіть кінотеатру.

Поступивши в Техаський університет, Рене вибирає спеціалізацію в галузі журналістики. Щоб набрати потрібні години для диплома з англійської літератури, вона записується на курс драми ... І несподівано захоплюється театром і драматичною грою. - «У якийсь момент я відчула, що акторство - вже не просто спосіб зайняти вільний час, а частина мене самої».

Спочатку Рене Зельвегер бере участь в постановках напівпрофесійних труп і знімається в рекламі. Їй доводиться терпіти невдоволення режисерів, продюсери радять змінити немодельную зовнішність, яка дісталася їй від матері. Проте колишня спортсменка не звикла здаватися і не пропускає жодного кастингу.

І вже в 1994-м починаюча актриса з'являється у Голлівуді. Роль Дороті Бойд в комедії - «Джеррі Магваєр» перетворила Рене на справжню зірку. Режисер Камерон Кроу вибрав маловідому актрису, хоча на роль претендували такі зірки, як Вайнона Райдер, Кемерон Діаз, Бріджит Фонду. Партнером Рене став Том Круз, а її кар'єра в кіно пішла на підйом.

У 2003-му Рене Зельвегер отримує - «Оскар» за роль другого плану в - «Холодній горі».

І ось в прокат виходить - «Щоденник Бріджит Джонс» - фільм про дівчину, якій не щастить з особистим життям. Для того щоб знятися в комедії, актрисі довелося закинути дієти і набрати зайві кілограми. Рене стає справжньою зіркою світового рівня, шанувальники закидають її листами, а режисери пропозиціями про роботу.

Після грандіозного успіху першої частини - «Щоденника» продюсери вирішили зняти продовження. Для нього актрисі довелося набрати 15 кілограмів. Зате крім гонорару вона отримала 3,5 млн доларів як втішний приз за зіпсовану фігуру. Незабаром студія Working Title планує запустити у виробництво третю частину - «Щоденника Бріджит Джонс»

Рене Зельвегер відома своїми гучними романами. Серед її шанувальників такі знаменитості, як Брюс Вілліс, Джордж Клуні, Джим Керрі. Несподіванкою для преси стала її весілля в 2005-му зі співаком кантрі Кенні Чесні. Але шлюб тривав лише 4 місяці. Зараз у Рене новий обранець - чарівний Бредлі Купер, і вони готуються до весілля.

Фільмографія:

2011 Бріджит Джонс 3 / Bridget Jones 3
2010 Моя любовна пісня / My Own Love Song
2009 Справа № 39 / Case 39 ... Emily Jenkins
2009 Мій єдиний / My One and Only ... Anne Deveraux
2008 Замерзла з Майамі / New in Town ... Lucy Hill
2008 Аппалуза / Appaloosa ... Allison French
2008 Любов поза правилами / Leatherheads ... Lexie Littleton
2006 Міс Поттер / Miss Potter ... Beatrix Potter
2005 Нокдаун / Cinderella Man ... Mae Braddock
2005 Bridget Jones Interviews Colin Firth (відео) ... Bridget Jones, в титрах не вказана
2004 Бріджит Джонс: межі розумного / Bridget Jones: The Edge of Reason ... Bridget Jones
2004 Підводна братва / Shark Tale ... Angie, озвучка
2003 Холодна гора / Cold Mountain ... Ruby Thewes
2003 До біса любов! / Down with Love ... Barbara Novak
2002 Чикаго / Chicago ... Roxie Hart
2002 Білий олеандр / White Oleander ... Claire Richards
2001 Щоденник Бріджет Джонс / Bridget Jones ... Bridget Jones
2000 Я, знову я та Ірен / Me, Myself & Irene ... Irene
2000 Сестричка Бетті / Nurse Betty ... Betty Sizemore
1999 Холостяк / Bachelor, The ... Anne Arden
1998 Справжні цінності / One True Thing ... Ellen Gulden
1998 Дорожче рубінів / A Price Above Rubies ... Sonia Horowitz
1997 Детектор брехні / Deceiver ... Elizabeth
1996 Джеррі Магваєр / Jerry Maguire ... Dorothy Boyd
1996 Цілий величезний світ / Whole Wide World, The ... Novalyne Price
1995 Собаче життя / Low Life, The ... Poet
1995 Магазин «Імперія» / Empire Records ... Gina
1994 Повернення техаської різанини бензопилою / Return of the Texas Chainsaw Massacre, The ... Jenny
1994 Любов і кольт 45-го калібру / Love and a .45 ... Starlene Cheatham
1994 Шейк, Реттл і Рок! / Shake, Rattle and Rock! (ТБ) ... Susan
1994 Вісім секунд / 8 Seconds ... Buckle Bunny
1994 Реальність кусається / Reality Bites ... Tami
1993 Хлопець з того світу / My Boyfriend's Back ... в титрах не вказана
1993 Вбивство в Хартленді / Murder in the Heartland (ТБ) ... Barbara Von Busch, в титрах не вказана
1992 Смак до вбивства / A Taste for Killing (ТБ) ... Mary Lou
1997 - 2008 Біографія / Biography (серіал) ... Dorothy Boyd,
1987 - 1997 Одружені з дітьми / Married with Children (серіал) ... Mindy, в титрах не вказана
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host

Нагороди:

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Міс Поттер»)

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Бріджит Джонс: межі розумного»)

Оскар, 2004 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Холодна гора»)

Золотий глобус, 2004 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Холодна гора»)

Британська академія, 2004 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Холодна гора»)

Оскар, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Чикаго»)

Золотий глобус, 2003 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Чикаго»)

Британська академія, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Чикаго»)

Оскар, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Щоденник Бріджет Джонс»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Щоденник Бріджет Джонс»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Щоденник Бріджет Джонс»)

Британська академія, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Щоденник Бріджет Джонс»)

Золотий глобус, 2001 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Сестричка Бетті»)

Премія каналу «MTV», 1997 рік
Номінації: Прорив року («Джеррі Магваєр»)
3415
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Картковий будинок
Як козаки...
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.