,
Стародавні
Вікінги
Водолій
Загрузка...

Девід Духовни

Девід Духовни Девід Духовни Девід Духовни Девід Духовни Девід Духовни Девід Духовни Девід Духовни Девід Духовни Девід Духовни Девід Духовни
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер, сценарист
Ім'я (лат.): David Duchovny
Зріст: 1.84 м
Дата народження: 7 серпня 1960 | лев
Місце народження: Нью-Йорк, США
Жанри: Комедія, драма, ток-шоу
Дружина: Теа Леоні (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Девід народився в сім'ї, тісно пов'язаної з освітянської діяльністю. Його батько Амрам Духовни - був публіцистом Американського єврейського комітету, писав книги, а мати Маргарет - емігрантка з Шотландії, викладала в початковій школі. Його батьки розлучилися, коли Девіду було 11 років. Саме тоді Маргарет дала собі слово, що її діти зобов'язані отримати хорошу освіту, щоб усі дороги були для них відкриті. Але ж у Девіда були ще й старший брат із сестрою, і жили вони всі разом у невеликій кімнаті на Мангеттені.

Девід був тихим і спокійним хлопчиком, мріяв стати письменником, мабуть, спрацьовували гени батька. У дванадцять років своїми силами і розумом отримав стипендію, що дає право безкоштовно навчатися в одній з найпрестижніших шкіл Нью-Йорка. Там же він познайомився з Джоном Кеннеді-молодшим (сином покійного президента), з яким грав в одній баскетбольній команді. З відзнакою закінчивши школу, Духовни попрямував прямо в Прінстон, де отримав ступінь бакалавра з педагогіки. Його дипломна робота називалася «Шизофренічна критика чистого розуму в ранніх романах Беккета». Так, цей хлопець не простий, і оригінальності мислення йому не позичати. На цьому він не зупинився, продовжив навчання в аспірантурі Єльського університету, де вивчав англійську літературу. Мало не написав докторську дисертацію, але пристрасно захопився театром. Та й робота сторожа і бармена не особливо добре годувала кандидата наук.

Перша поява на екрані - реклама німецького пива. Девід підходить до справи серйозно, тому бере уроки сценічної майстерності і починає грати на театральних підмостках. У кіно з'являється в маленькій ролі в фільмі «Ділова жінка». А наступну пропозицію було вже від Девіда Лінча, який тоді саме готувався знімати свій легендарний «Твін Пікс». Духовни виступив у ролі секретного агента-трансвестита. Настільки колоритна роль привернула увагу Залмана Кінга, майстри еротичного кіно. Кінг запросив Девіда зніматися в своєму фільмі «Щоденники червоної туфельки», а потім і в однойменному серіалі.

Кріс Картер, режисер майбутніх «Секретних матеріалів», в той період шукав актора на роль таємного агента Фокса Малдера - спецагента ФБР і прихильника теорії змови, ворога прибульців, перевертнів та іншої паранормальної нечисті. Йому запропонували кандидатуру Духовни, але з першого разу актор йому не сподобався, мовляв, зовнішність досить стандартна. Однак після перших кінопроб узяв свої слова назад. Іншого агента грала Джилліан Андерсен, з якою Девід знаходиться в хороших дружніх відносинах, незважаючи на чутки про їх роман. У них склався блискучий акторський тандем, що послужило причиною збільшеної популярності серіалу. За роль Фокса Малдера, Духовни був неодноразово номінований, а в 1997 році став щасливим володарем «Золотого глобуса» в номінації «Краща чоловіча роль на ТБ (драма)». Девід також написав сценарії до кількох серіях і навіть посидів в режисерському кріслі.

Знімаючись в «X-Files», Духовни не забуває і про кіно. У фільмі «Зображуючи Бога» з'являється в ролі хірурга, позбавленого ліцензії за вживання наркотиків в робочий час. Чисто випадково рятує підстреленого злочинця, що приводить його в бандитське угрупування, благо, роботи для хірурга там вистачає. Шукає свою любов в романтичній комедії «Вернись до мене», вивчає осколки метеорита в ролі вчителя біології у фантастичній комедії «Еволюція».

Новий спалах інтересу до Девіда Духовни знову приносять зйомки в серіалі, але на цей раз це «Секс і Каліфорнія». Роль пошарпаного життям письменника Хенка Муді, що перебуває в стані творчої кризи, приносить актору другий «Золотий глобус». Це інший Духовни - не інтелектуал, який доводить, що «істина десь поруч». Це заплутався в собі письменник, який не проти підняти собі настрій за допомогою алкоголю і наркотиків. Він все ще ніжно закоханий у матір своєї дочки, але, не схильний до цнотливості, постійно розважається з новими красунями. Харизматичний, привабливий, з почуттям гумору - прямо як сам Девід Духовни в житті.

У травні 1997 року Девід обвінчався з актрисою Теа Леоні, яка подарувала йому двох дітей. Однак, після 11 років подружнього життя, пара розлучилися. У вільний час займається йогою, плаванням, читає і грає в бейсбол. Пише вірші.

Фільмографія:

2011 Кози / Goats ... Goat Man
2009 Сімейка Джонсів / Joneses, The ... Steve Jones
2008 Секретні матеріали: Хочу вірити / The X-Files: I Want to Believe ... Fox Mulder
2007 - ... Секс і Каліфорнія / Californication (серіал) ... Hank Moody
2007 Секрет / Si j'étais toi ... Dr. Benjamin Marris
2007 Те, що ми втратили / Things We Lost in the Fire ... Brian Burke
2007 Quantum Hoops ... оповідач
2006 Блакитний каченя / Queer Duck: The Movie (відео) ... Tiny Jesus, озвучка
2006 ТБ / TV Set, The ... Mike Klein
2005 Довірся чоловікові / Trust the Man ... Tom Pollack
2005 Threads of Mythology, Part 3 (відео) ... Fox Mulder; короткометражка
2005 Threads of Mythology, Part 1 (відео) / Threads of Mythology, Part 1 ...
2004 Таємниці минулого / House of D ... Tom Warshaw
2004 В шоу тільки дівчата / Connie and Carla ... Jeff
2002-2004 Життя з Бонни / Life with Bonnie (серіал) ... Johnny Volcano
2002 У всій красі / Full Frontal ... Gus
2001 Зразковий самець / Zoolander ... J.P. Prewitt
2001 Еволюція / Evolution ... Dr. Ira Kane
2000 Вернись до мене / Return to Me ... Bob Rueland
1998 Секретні матеріали / X Files, The ... Special Agent Fox Mulder
1998-2004 Секс у великому місті / Sex and the City (серіал) ... Jeremy
1997 Зображуючи Бога / Playing God ... Dr. Eugene Sands
1994-1997 Дакмен / Duckman: Private Dick / Family Man (серіал) ... Richard, озвучка
1993-2004 Фрейзьєр / Frasier (серіал) ... Tom, озвучка
1993-2002 Секретні матеріали / X Files, The (серіал) ... Fox Mulder
1993 Каліфорнія / Kalifornia ... Brian Kessler
1992 Чаплін / Chaplin ... Rollie Totheroh
1992-1997 Кот Ік / Eek! the Cat (серіал) ... Agent Mulder, озвучка
1992 Кіднепінг / Baby Snatcher (ТБ) ... David Anderson
1992 Бетховен / Beethoven ... Brad
1992 Рубі / Ruby ... Officer Tippit
1991 Вознесіння / Rapture, The ... Randy
1991 Не кажи мамі, що няня померла / Don't Tell Mom the Babysitter's Dead ... Bruce
1991 У Джулії двоє коханців / Julia Has Two Lovers ... Daniel
1990 Заперечення / Denial ... John
1990-1991 Твін Пікс / Twin Peaks (серіал) ... DEA Agent Dennis
1990 Погане вплив / Bad Influence ... Club Goer with Glasses
1989 - ... Сімпсони / Simpsons, The (серіал) ... Fox Mulder, озвучка
1989 Новорічний вечір / New Year's Day ... Billy
1988 Ділова жінка / Working Girl ... Tess's Birthday Party Friend

Режисер:

2007 - ...Секс і Каліфорнія / Californication (серіал)
2004 Таємниці минулого / House of D
1993-2002 Секретні матеріали / X Files, The (серіал)

Продюсер:

2012 Народжений для року / Born to Rock
2007 - ... Секс і Каліфорнія / Californication (серіал) ... виконавчий продюсер (37 episodes, 2007-2011)

Cценарист:

2004 Таємниці минулого / House of D
1993-2002 Секретні матеріали / X Files, The (серіал)

Нагороди:

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Секс і Каліфорнія»)

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Секс і Каліфорнія»)

Золотий глобус, 2008 рік
Переможець: Краща чоловіча роль на ТБ (комедія або мюзикл) («Секс і Каліфорнія»)

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Секретні матеріали»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Секретні матеріали»)

Золотий глобус, 1997 рік
Переможець: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Секретні матеріали»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Секретні матеріали»)
5138
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Шанс
Цілком Таємно
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.