,
Стріла
Водолій
Секс і Каліфорнія
Загрузка...

Білл Мюррей

Білл Мюррей Білл Мюррей Білл Мюррей Білл Мюррей Білл Мюррей Білл Мюррей Білл Мюррей Білл Мюррей Білл Мюррей Білл Мюррей
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер, режисер
Ім'я (лат.): Bill Murray
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 21 вересня 1950 | діва
Місце народження: Вілметт, Іллінойс, США
Жанри: Комедія, драма, документальний
Дружина: Дженніфер Батлер (розлучення) ... четверо дітей; Мікі Келлі (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Білл Мюррей народився в Вілметте, ставши п'ятою дитиною в дружній ірландської сім'ї. Його батько був торговим агентом компанії з продажу деревини, а мати всю себе присвятила дітям. У дитинстві Вільям був неспокійною дитиною. Він вічно клеїв дурня, прогулював школу, часто бився і жартував над своїми викладачами. Проте ще тоді він взяв участь у кількох шкільних спектаклях, правда, в основному через можливість поспілкуватися зі своїми однолітками.

Насилу здобувши середню освіту, Мюррей вступив до медичного коледжу в Колорадо. Але отримати диплом медпрацівника Біллу не вдалося: його виключили з навчального закладу після того, як його заарештувала поліція за спробу перевозу марихуани.

Повернувшись в Чикаго, Мюррей перебивався всілякими випадковими заробітками, поки не потрапив у відому акторську студію Second City, де вже навчався один з його братів.

Незабаром сталося те, що зумовило майбутнє американського актора, його найняли в якості ведучого на шоу «Суботнім вечором в прямому ефірі». Програма користувалася такою популярністю, що Білла Мюррея тут же запросили зніматися в Голівуд. Першою голлівудської роллю актора стала роль власника майданчика для гольфу у фільмі «Гольф-клуб». Потім була участь у комедії «Фрикадельки». Мюррей погодився з тією умовою, що замість фіксованого гонорару він отримає відсоток від прокату. Ця божевільна для тоді ще маловідомого актора ідея принесла відмінну прибуток: «Фрикадельки» несподівано для їх творців зібрали в прокаті більше 43 млн доларів.

Тим не менше, справжня слава і популярність обрушилися на Білла Мюррея в 1984 році, після виходу на екран фантастичної комедії «Мисливці за привидами». Роль у цьому фільмі принесла Вільяму його першу номінацію на «Золотий глобус». Отримати ж заповітну статуетку акторові вдасться лише через 9 років. У 2004 році за свою талановиту гру в картині «Труднощі перекладу» Мюррей не тільки отримав «Золотий глобус», а й був номінований на «Оскар». Роль в «Труднощі перекладу» стала кращою в його кар'єрі, і саме завдяки їй світу стало ясно, що актор Білл Мюррей не просто один з найвідоміших американських коміків, а визнаний світом багатогранний актор, якому підвладні всі жанри кінематографа. Надалі успіхом користувалися й інші фільми за участю Вільяма: «День Бабака», «Кава та сигарети», «Зламані квіти», «Дикість» та інші.

Приватне життя Білла Мюррея завжди була під завісою таємниці. Актор вкрай рідко дозволяє собі вислови на цю тему. Проте відомо, що перший раз Білл Мюррей одружився в 1980 році. Його дружиною стала Маргарет Келлі, шлюб з якою тривав тринадцять років. У них народилося двоє синів, але в 1994 році пара розлучилася. Через деякий час актор одружився вдруге. Його коханою стала художниця по костюмах Дженніфер Батлер, яка народила йому ще трьох синів. Але і цей шлюб розпався.

Фільмографія:

2015 Відділ потойбічних справ / BOO: Bureau of Otherworldly Operations ... озвучка
2014 Рок на Сході / Rock the Kasbah
2014 Олівія Кіттрідж / Olive Kitteridge (міні-серіал) ... Jack Kennison
2014 Безіменний проект Кемерона Кроу / Untitled Cameron Crowe Project
2014 Святий Вінсент де Ван Найс / St. Vincent ... St. Vincent de Van Nuys
2014 Готель «Гранд Будапешт» / The Grand Budapest Hotel ... M. Ivan
2014 Мисливці за скарбами / The Monuments Men ... Richard Campbell
2013 Альфа Хауз / Alpha House (серіал) ... Senator Vernon Smits
2012 Запаморочливі фантазії Чарлі Свона III / A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III ... Saul
2012 Королівство повного місяця / Moonrise Kingdom
2012 Гайд Парк на Гудзоні / Hyde Park on Hudson ... Franklin D. Roosevelt
2010 Яструби на висоті / Ballhawks ... оповідач, озвучка
2010 Ігри пристрасті / Passion Play ... Happy Shannon
2009 Фантастичний містер Лис / Fantastic Mr. Fox ... Badger, озвучка
2009 Поховайте мене живцем / Get Low ... Frank Quinn
2008 Межа контролю / Limits of Control, The ... American
2008 Місто Ембер: Втеча / City of Ember ... Mayor Cole
2008 Будь кмітливим / Get Smart ... Agent 13
2007 Поїзд на Дарджилінг / The Darjeeling Limited ... The Businessman
2005 Загублене місто / The Lost City ... The Writer
2005 Зламані квіти / Broken Flowers ... Don Johnston
2004 Водне життя зі Стівом Зіссу / Life Aquatic with Steve Zissou, The
2004 Гарфілд / Garfield ... озвучка
2003 Кава і сигарети / Coffee and Cigarettes ... Bill Murray
2003 Труднощі перекладу / Lost in Translation ... Bob Harris
2001 Поговоримо про секс / Speaking of Sex ... Ezri Stovall
2001 Родина Тененбаумів / The Royal Tenenbaums ... Raleigh St. Clair
2001 Осмосис Джонс / Osmosis Jones ... Frank Detomello
2000 Янголи Чарлі / Charlie ... John Bosley
2000 Гамлет / Hamlet ... Polonius
1999 Честь скаута / Scout's Honor
1999 Колиска буде гойдатися / Cradle Will Rock ... Tommy Crickshaw
1998 Академія Рашмор / Rushmore ... Herman Blume
1998 З друзями як ці ... / With Friends Like These ... ... Maurice Melnick
1998 Дикі штучки / Wild Things ... Kenneth Bowden
1997 Людина, яка занадто мало знала / The Man Who Knew Too Little ... Wallace 'Wally' Ritchie
1996 Більше за життя / Larger Than Life ... Jack Corcoran
1996 Заводила / Kingpin ... Ernie McCracken
1994 Ед Вуд / Ed Wood ... Bunny Breckinridge
1993 Скажений пес і Глори / Mad Dog and Glory ... Frank Milo
1993 День бабака / Groundhog Day ... Phil Connors
1991 А як же Боб? / What About Bob? ... Bob 'Bobby' Wiley
1990 Зміна декорацій / Quick Change ... Grimm
1989 Мисливці за привидами 2 / Ghostbusters II ... Dr. Peter Venkman
1998 Історії з мого дитинства (серіал)
1988 Скнара / Scrooged ... Frank Cross
1986 Лавка жахів / Little Shop of Horrors ... Arthur Denton
1984 Ніщо не вічне / Nothing Lasts Forever
1984 Вістря бритви / The Razor's Edge
1984 Мисливці за привидами / Ghost Busters ... Dr. Peter Venkman
1982 Тутсі / Tootsie ... Jeff Slater
1981 Нашивки / Stripes ... John Winger
1981 - 1983 ССТВ Нетворк 90 / SCTV Network 90 (серіал) ... Various
1981 Steve Martin's Best Show Ever ... Bytes
1980 Загублені черевики / Loose Shoes ... Lefty Schwartz
1980 Гольфклуб / Caddyshack ... Carl Spackler
1980 Де бродить буйвол / Where the Buffalo Roam
1979 Відео містера Майка Мондо / Mr. Mike's Mondo Video ... Man on the street
1979 Фрикадельки / Meatballs ... Tripper Harrison
1978 Монті Пайтон. Рутлз / The Rutles: All You Need Is Cash ... Bill Murray the K.
1976 Наступна зупинка село Грінвіч / Next Stop, Greenwich Village ... Nick Kessler
1976 TVTV Show, The ... Various

Продюсер:

1990 Зміна декорацій / Quick Change

Режисер:

1990 Зміна декорацій / Quick Change

Нагороди:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Самий божевільний епізод («Ласкаво просимо в Zомбіленд»)

Жорж, 2006 рік
Номінації: Кращий актор

Жорж, 2005 рік
Номінації: Кращий актор

Оскар, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Труднощі перекладу»)

Золотий глобус, 2004 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Труднощі перекладу»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Труднощі перекладу»)

Британська академія, 2004 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Труднощі перекладу»)

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Академія Рашмор»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Краща комедійна роль («День бабака»)

Премія каналу «MTV», 1992 рік
Номінації: Краща комедійна роль («А як же Боб?»)

Золотий глобус, 1985 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Мисливці за привидами»)
4211
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Люцифер
Грімм
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.