,
Люцифер
Безсоромні
І мертві підуть
Загрузка...

Холлі Беррі

Холлі Беррі Холлі Беррі Холлі Беррі Холлі Беррі Холлі Беррі Холлі Беррі Холлі Беррі Холлі Беррі Холлі Беррі Холлі Беррі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Halle Berry
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 14 серпня 1966 | лев
Місце народження: Клівленд, Огайо, США
Жанри: Комедія, драма, документальний
Чоловік: Ерік Бенет (розлучення); Девід Джастіс (розлучення)

Біографія:

Мати Холлі, Джудіт Енн, була медсестрою у психіатричній лікарні. Батько, Джером Джессі Беррі, афроамериканець, спочатку працював в тій же лікарні, а потім став водієм автобуса. Але з обома батьками Холлі прожила не довго. Коли їй виповнюється чотири, батьки розлучаються. Вона з сестрою залишається у матері.

У дитинстві їм було непросто - дві чорні дівчинки в білому районі. Але мати вважала, що головне - життєва стійкість, і навчала цього дочок. Холлі стає редактором шкільної газети, президентом класу і капітаном групи підтримки місцевої шкільної команди. Вона виграє свій перший конкурс - на звання королеви шкільного балу.

Після закінчення школи бере участь ще в декількох конкурсах краси. У 1985 році отримує титул Miss Teen All-American, потім - «Міс Огайо США 1986», «Перша віце-міс США 1986» і нарешті займає 6 місце на «Міс світу».

У 20 років Холлі вступає до коледжу на відділення радіожурналістики, але кидає навчання. Їй більше хочеться зробити кар'єру моделі. Це їй вдається тільки на рівні любителя, адже зріст дівчини всього 168 см. Тоді вона поступає на курси акторської майстерності в Чикаго.

Вона відвідує кастинги, але пропонують тільки участь в рекламних роликах і епізодичні ролі. Нарешті вона отримує роль наркоманки у фільмі «Тропічна лихоманка». Щоб вжитися в образ, за ​​десять днів до зйомок вона перестає митися і спілкується зі справжніми наркоманами.

У 1993 році вона знімається разом з Едді Мерфі у фільмі «Бумеранг». Кар'єра поступово йде вгору. Після стрічки «Справа Ісаї» її помічають, і починають надходити пропозиції. У 1996-му Холлі Беррі стає обличчям компанії Revlon. За роль Дороті Дендрідж Холлі отримує «Золотий глобус» і «Еммі» як краща актриса телефільмів.

У 2002 році актриса отримує «Оскар» за роль у фільмі «Бал монстрів». А ось за головну роль в проваленій картині «Жінка-Кішка» Беррі отримує «Золоту малину». Ця антинагороди дістається їй як найгіршій актрисі 2005 року. На церемонії вручення вона з'являється особисто, ставши другим актором з 1980 року, хто це робить.

Зараз Холлі Беррі - одна з найбільш високооплачуваних актрис Голлівуду. У 2010 році вона в чотирнадцятий раз потрапляє в список «Найкрасивіших знаменитостей», складений журналом People. Але у сфері її інтересів не тільки акторська діяльність. У 2008 році актриса випускає свій дебютний аромат парфумів - Halle by Halle Berry. У 2010-му з'являється другий аромат - Pure Orchid.

Холлі Беррі була одружена двічі. Перший раз її чоловіком стає бейсбольний гравець - «Атланта Брейвз» Девід Джастіс, весілля проходило 1 січня 1993 року, а розлучення оформляють вже в 1997-му. Холлі дуже важко переживає розрив, навіть робить спробу самогубства.

Другим обранцем стає музикант Ерік Бенет. Їх весілля проходить на пляжі Санта-Барбари на початку 2001 року. Беррі удочерила дочку Еріка - Індію, але і це не рятує шлюб. Через п'ять років вони розлучилися.

З 2005-го Беррі зустрічається з моделлю Гебріелем Обрі, який на 9 років молодший за свою кохану. 16 березня 2008 у Гебріела і Холлі з'являється дочка Нала Аріїла Обрі. У 2010 році пара розірвала відносини. Зараз Холлі в основному займається дочкою.

Фільмографія:

2014 Тулія / Tulia ... Vanita Gupta
2014 Класний хід / Class Act ... Tierney Cahill
2013 Тривожний виклик / The Call ... Jordan Turner
2013 Муві 43 / Movie 43 ... Emily
2012 Хмарний атлас / Cloud Atlas ... Meronym
2012 Щастя у волоссі / Nappily Ever After ... Venus Johnson
2012 Сурогат / Surrogate, The
2012 Хто така Доріс Пейн? / Who Is Doris Payne? ... Doris Payne
2011 Заклинателька акул / Dark Tide ... Kate Mathieson
2011 Клуб анонімних туфлеголіков / Shoe Addicts Anonymous ... Sandra Anderson
2011 Старий Новий рік / New Year
2011 Грабіжники / Skank Robbers, The
2010 Любов до свободи: Історія про чорношкірих патріотів Америки / For Love of Liberty: The Story of America's Black Patriots (ТБ) ... On-Camera Host
2009 Френкі та Еліс / Frankie and Alice ... Frankie / Alice
2007 Те, що ми втратили / Things We Lost in the Fire ... Audrey Burke
2007 Ідеальний незнайомець / Perfect Stranger ... Ro
2006 Люди Ікс: Остання битва / X-Men: The Last Stand ... Ororo Munroe / Storm
2005 Їхні очі бачили Бога / Their Eyes Were Watching God (ТБ) ... Janie Starks
2004 Жінка-кішка / Catwoman ... Patience Phillips, Catwoman
2003 Готика / Gothika ... Miranda Grey
2003 Люди Ікс 2 / X2 ... Ororo Munroe / Storm
2002 Помри, але не зараз / Die Another Day ... Jinx
2001 Бал монстрів / Monster's Ball ... Leticia Musgrove
2001 Пароль «Риба-меч» / Swordfish ... Ginger Knowles
2000 Люди Ікс / X-Men ... Ororo Munroe / Storm
1999 Познайомтесь із Дороті Дендрідж / Introducing Dorothy Dandridge (ТБ) ... Dorothy Dandridge
1998 Чому дурні закохуються / Why Do Fools Fall in Love ... Zola Taylor
1998 Булворт / Bulworth ... Nina
1998 Весілля / Wedding, The (ТБ) ... Shelby Coles
1997 Чорношкірі американські принцеси / B * A * P * S ... Nisi
1996 Дружина багатія / Rich Man's Wife, The ... Josie Potenza
1996 У гонитві за сонцем / Race the Sun ... Miss Sandra Beecher
1996 Наказано знищити / Executive Decision ... Jean, Flight Attendant
1995 Справа Ісаї / Losing Isaiah ... Khaila Richards
1995 Соломон і цариця Савська / Solomon & Sheba (ТБ) ... Nikhaule / Queen Sheba
1994 Флінтстоуни / Flintstones, The ... Rosetta Stone
1993 Програма / Program, The ... Autumn Haley
1993 Батьківство / Father Hood ... Kathleen Mercer
1993 Квін / Queen (серіал) ... Queen
1992 Бумеранг / Boomerang ... Angela Lewis
1991 Останній бойскаут / Last Boy Scout, The ... Cory
1991 Лише бізнес / Strictly Business ... Natalie
1991 Тропічна лихоманка / Jungle Fever ... Vivian
1989 Живі ляльки / Living Dolls (серіал) ... Emily Franklin
1987 - 1993 Інший світ / A Different World (серіал) ... Jaclyn
1979 - 1993 Тиха пристань / Knots Landing (серіал) ... Debbie Porter

Продюсер:

2014 Тулія / Tulia
2014 Класний хід / Class Act
2010 Френкі та Елісс / Frankie & Alice
2005 Лакаванна Блюз / Lackawanna Blues (ТБ) ... виконавчий продюсер
1999 Познайомтесь із Дороті Дендрідж / Introducing Dorothy Dandridge (ТБ) ... виконавчий продюсер

Нагороди:

Золотий глобус, 2011 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Френкі та Елісс»)

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТВ («Їх очі бачили Бога»)

Золота малина, 2005 рік
Переможець: Найгірша жіноча роль («Жінка-кішка»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Готика»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Помри, але не зараз»)

Британська академія, 2003 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Бал монстрів»)

Оскар, 2002 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Бал монстрів»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Бал монстрів»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Бал монстрів»)

Берлінський кінофестиваль, 2002 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу жіночу роль («Бал монстрів»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Краща екранна команда («Люди Ікс»)

Золотий глобус, 2000 рік
Переможець: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТВ («Познайомтесь із Дороті Дендрідж»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Найбажаніша жінка («Флінтстоуни»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Прорив року («Бумеранг») Найбажаніша жінка («Бумеранг»)
4205
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Останнє королівство
Південний Парк
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.