,
Грімм
Бійся ходячих мерців
Помаранчевий - хіт сезону
Загрузка...

Кортні Кокс

Кортні Кокс Кортні Кокс Кортні Кокс Кортні Кокс Кортні Кокс Кортні Кокс Кортні Кокс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер, режисер, сценарист
Ім'я (лат.): Courteney Cox
Зріст: 1.65 м
Дата народження: 15 червня 1964 | близнята
Місце народження: Бірмінгем, Алабама, США
Жанри: Комедія, драма, трилер
Чоловік: Девід Аркетт (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Батьки Кортні розлучилися в 1974 році, коли їй було 10 років. Вона залишилася з матір'ю, а через деякий час у неї з'явився вітчим, як і батько, бізнесмен, Хантер Копленд. Кортні Кокс, дуже активна в дитинстві, була і тенісисткою, і плавчихою, і членом групи підтримки.

Закінчивши школу, Кокс пішла вчитися на факультет дизайну, але, провчившись трохи більше року, кинула навчання заради кар'єри моделі. Вона була впевнена в своєму модельному майбутньому після підписання контракту з агентством «Форд». Вже працюючи манекенницею, Кокс стала відвідувати акторські курси, де їй допомогли позбутися нав'язливого південного акценту.

Дебютом на телебаченні для актриси стало слово «місячні», коли вона з'явилася в рекламі тампонів. Але запрошувати в кіно її почали після виходу на екран успішного кліпу Брюса Спрінгстіна.

Йдучи на кастинг серіалу «Друзі», Кортні сподівалася отримати роль Рейчел, але в результаті їй дісталася Моніка Геллер. І завдяки цій ролі у 2005 році разом з напарницями по серіалу Кокс потрапила в Книгу рекордів Гіннесса як найбільш високооплачувана актриса на телебаченні. Однак на відміну від своїх партнерок вона ні разу не була номінована на «Еммі».

Самою великою роллю Кортні Кокс стала роль в фільмах жахів «Крик». Кокс навіть отримала пропозицію знятися в популярному серіалі «Відчайдушні домогосподарки», але через вагітність актрисі довелося відмовитися від такої цікавої пропозиції.

У червні 1999 року Кортні стала дружиною свого партнера по фільму «Крик». Девід Аркетт був молодший актриси на сім років. Після п'яти років спільного життя пара завела дитину - в 2004 році у них народилася дочка Коко Райлі Аркетт. Партнерка Кортні Кокс по серіалу «Друзі» Дженніфер Еністон стала хрещеною матір'ю дитини. У 2010 році пара оголосила про своє розлучення.

Фільмографія:

2011 Інтернет-терапія / Web Therapy (серіал) ... Serena Duvall
2011 Крик 4 / Scream 4 ... Gale Weathers-Riley
2010 У пошуках Теда Деммі / In Search of Ted Demme
2009-2010 Звабливі та вільні / Cougar Town (серіал) ... Jules Cobb
2008 Веб-терапія / Web Therapy (серіал) ... Serena DuVall; короткометражка
2008 Казки на ніч / Bedtime Stories ... Wendy
2008 Monday Before Thanksgiving, The ... Cece; короткометражка
2007-2008 Жовта преса / Dirt (серіал) ... Lucy Spiller
2006 Мандрівник / Tripper, The ... Cynthia
2006 Капітан Зум: Академія супергероїв / Zoom ... Marsha Holloway
2006 Роги і копита / Barnyard ... Daisy the Cow, озвучка
2004 Листопад / November ... Sophie Jacobs
2001 Скоро все налагодиться / Get Well Soon ... Lily Charles
2001-2010 Клініка / Scrubs (серіал) ... Dr. Taylor Maddox
2001 А ось і доктор / Shrink Is In, The ... Samantha Crumb
2001 3000 миль до Грейсленд / 3000 Miles to Graceland ... Cybil Waingrow
2000 6th Annual Screen Actors Guild Awards (ТБ)
1999 Любовний трикутник / Alien Love Triangle ... Alice; короткометражка
1999 Крик 3 / Scream 3 ... Gale Weathers
1999 Скажені гроші / Runner, The ... Karina
1997 Крик 2 / Scream 2 ... Gale Weathers
1997 Заповіді / Commandments ... Rachel Luce
1996 Крик / Scream ... Gale Weathers
1995-2000 Казкові історії для всіх дітей / Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (серіал) ... Emerald Salt Pork
1995 Sketch Artist II: Hands That See (ТБ) ... Emmy O'Connor
1994-2004 Друзі / Friends (серіал) ... Monica Geller
1993 Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин / Ace Ventura: Pet Detective ... Melissa Robinson
1993 Проблеми з Ларрі / Trouble with Larry, The (серіал) ... Gabriella Easden
1992 Протилежна стать, і як з ним жити / Opposite Sex and How to Live with Them, The ... Carrie Davenport
1992 Заради дитини / Battling for Baby (ТБ) ... Katherine
1991 Мортон і Хейз / Morton & Hayes (серіал) ... Princess Lucy
1991 Блакитна пустеля / Blue Desert ... Lisa Roberts
1990 Трясти дерево / Shaking the Tree ... Kathleen
1990 Містер Доля / Mr. Destiny ... Jewel Jagger, Forklift operator, Larry's Secretary
1990-1996 Як у кіно / Dream On (серіал) ... Alisha
1990 Цікавість вбиває / Curiosity Kills (ТБ) ... Gwen
1990-1998 Сайнфілд / Seinfeld (серіал) ... Meryl
1989 Коли ми зустрінемося знову / Till We Meet Again (серіал) ... Marie-Frederique 'Freddy' de Lancel
1989 Роксана: Премія Пулітцера / Roxanne: The Prize Pulitzer (ТБ) ... Jacquie Kimberly
1988 Я буду вдома на Різдво / I'll Be Home for Christmas (ТБ) ... Nora Bundy
1988 Кокон 2: Повернення / Cocoon: The Return ... Sara
1987 Викривлений вниз / Down Twisted ... Tarah
1987 Якщо сьогодні вівторок, це все ще має бути Бельгія / If It's Tuesday, It Still Must Be Belgium (ТБ) ... Hana Wyshocki
1987 Володарі всесвіту / Masters of the Universe ... Julie Winston
1985 Мученики науки / Misfits of Science (ТБ) ... Gloria Dinallo
1984-1996 Вона написала вбивство / Murder, She Wrote (серіал) ... Carol Bannister
1982-1989 Сімейні узи / Family Ties (серіал) ... Lauren Miller
1977-1986 Човен кохання / Love Boat, The (серіал) ... Carol
1956-2010 Як обертається світ / As the World Turns (серіал) ... Bunny

Продюсер:

2009-2010 Звабливі та вільні / Cougar Town (серіал) ... виконавчий продюсер (22 episodes, 2009-2010)
2008 Butler's in Love, The ... виконавчий продюсер; короткометражка
2007-2008 Жовта преса / Dirt (серіал) ... виконавчий продюсер (20 episodes, 2007-2008)
2006 Мандрівник / Tripper, The
2005 Talk Show Diaries (ТБ) ... виконавчий продюсер
2001 А ось і доктор / Shrink Is In, The ... виконавчий продюсер

Нагороди:

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТВ (комедія або мюзикл) («Звабливі та вільні»)

Золота малина, 2002 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («3000 миль до Грейсленд»)
5355
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Південний Парк
Безсоромні
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.