,
Аладдін
Доктор Хаус
Життя з Луї
Загрузка...

Ешлі Джадд

Ешлі Джадд Ешлі Джадд Ешлі Джадд Ешлі Джадд Ешлі Джадд Ешлі Джадд Ешлі Джадд
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Ashley Judd
Зріст: 1.70 м
Дата народження:
Місце народження: Гранада Хіллс, Каліфорнія, США
Жанри: 19 квітня 1968 | овен
Чоловік: Даріо Франчітті

Біографія:

Ешлі Джадд народилася 19 квітня 1968 року в Гранада Хіллс. Коли Ешлі було чотири роки її батьки розлучилися і вона з мамою і сестрою переїхали жити в Кентуккі. Жили вони дуже бідно і через постійні переїзди Ешлі змінила 12 шкіл.

У 1982 році її мати і сестра Вайнона створили дует «The Judds» який став дуже популярний і матеріальне становище сім'ї значно покращився.

Навчалася Ешлі в університеті Кентуккі на факультеті французької мови та літератури. Але в 1990 році вона покинула навчання. Закінчила університет у 2007 році, отримавши ступінь бакалавра з французької мови.

Після того як Ешлі переїхала до Лос-Анджелесу її стали пропонувати невеликі ролі у серіалах. Одна з таких стала роль у серіалі «Зоряний шлях: Наступне покоління». Так як заробітки були не великі, Ешлі одночасно працювала офіціанткою в ресторані.

У 1994 році Ешлі одержала свою першу роль у фільмі «Природжені вбивці». Однак епізоди з її участю були вирізані з прокатної версії фільму.

Головним проривом для Ешлі стала роль у фільмі Майкла Манна «Сутичка». На знімальному майданчику у неї зав'язався роман з Робертом Де Ніро. Щоправда він був недовгим.

У 1997 Ешлі зіграла в трилері «Цілуючи дівчат» де її партнером був Морган Фрімен.

У 2002 році Карл Франклін запросив її у фільм «Особливо тяжкі злочини». Коли вона дізналася що буде знову грати з Морганом Фріменом - відразу ж погодилася на роль.

У 2004 році дебютувала на бродвейській сцені в постановці «Кішка на розпеченому даху».

У 2010 році вийшов фільм «Зубна фея» де партнером Ешлі був Дуейн Джонсон, а в 2011 Джадд зіграла з Патріком Демпсі в кримінальній комедії «Липучка»

Фільмографія:

2011 Missing / Missing (ТБ) ... Becca Winstone
2011 Історія дельфіна / Dolphin Tale ... Lorraine Nelson
2011 Липучка / Flypaper ... Kaitlin
2010 Родовід сім'ї / Who Do You Think You Are? (серіал)
2009 Зубна фея / Tooth Fairy
2009 Переправа / Crossing Over ... Denise Frankel
2009 Гелен / Helen ... Helen
2006 Приходь раніше / Come Early Morning ... Lucy Fowler
2006 Глюки / Bug ... Agnes White
2004 Улюбленець / De-Lovely ... Linda Porter
2004 Амнезія / Twisted ... Jessica Shepard
2002 Фріда / Frida ... Tina Modotti
2002 Божественні таємниці сестричок Я-Я / Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood ... Younger Vivi Abbott Walker
2002 Особливо тяжкі злочини / High Crimes ... Claire Kubik
2001 Флірт зі звіром / Someone Like You ... ... Jane Goodale
2000 Ryan Interview, The ... Fredericka Rose
2000 Там, де серце / Where the Heart Is ... Lexie Coop
2000 An All-Star Tribute to Joni Mitchell ... Host
1999 Наш друг, Мартін / Our Friend, Martin ... Mrs. Dale, озвучка
1999 Подвійний прорахунок / Double Jeopardy ... Elizabeth 'Libby' Parsons
1999 Свідок / Eye of the Beholder ... Joanna Eris
1998 Саймон Бірч / Simon Birch ... Rebecca Wenteworth
1997 Цілуючи дівчат / Kiss the Girls ... Dr. Kate McTiernan
1997 Саранча / Locusts, The ... Kitty
1996 Dick Richards ... Julie
1996 Нормальне життя / Normal Life ... Pam Anderson
1996 Час вбивати / A Time to Kill ... Carla Brigance
1996 Норма Джин і Мерилін / Norma Jean & Marilyn ... Norma Jean Dougherty
1995 Сутичка / Heat ... Charlene Shiherlis
1995 Дим / Smoke ... Felicity
1995 Темний полудень / Passion of Darkly Noon, The ... Callie
1994 Природжені вбивці / Natural Born Killers ... Grace Mulberry
1993 Рубі в раю / Ruby in Paradise ... Ruby Lee Gissing
1992 Till Death Us Do Part ... Gwen Fox
1992 Каффс / Kuffs ... Wife of Paint Store Owner
1991 - 1996 Сестри / Sisters ... Reed Halsey
1987 - 1994 Зоряний шлях: Наступне покоління / Star Trek: The Next Generation ... Ensign Lefler

Нагороди:

Золотий глобус, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Улюбленець»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Подвійний прорахунок»)

Золотий глобус, 1997 рік
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТВ («Норма Джин і Мерилін»)

Премія «Еммі», 1996 рік
Номінація за роль в «Норма Джин і Мерилін»

Премія Асоціації кінокритиків Чикаго, 1994 рік
У категорії «Найбільш багатообіцяюча актриса» за роль у фільмі «Рубі в раю»

Премія Independent Spirit Award, 1994 рік
У категорії «Краща жіноча роль» за роль у фільмі «Рубі в раю»
3408
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Картковий будинок
Слуга народу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.