,
Заборонене кохання
Чорний список
Хроніки Шаннари
Загрузка...

Рейчел Вайс

Рейчел Вайс Рейчел Вайс Рейчел Вайс Рейчел Вайс Рейчел Вайс Рейчел Вайс Рейчел Вайс Рейчел Вайс Рейчел Вайс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Rachel Weisz
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 7 березня 1971 | риби
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Комедія, драма, мелодрама
Чоловік: Даррен Аронофскі (розлучення) ... одна дитина; Деніел Крейґ

Біографія:

Британська актриса, володарка «Оскара» і «Золотого глобуса» за роль у фільмі «Відданий садівник». Відома також за ролями в «Мумії», «Константин: повелитель темряви», «Агора».

Рейчел Вайс Ханна народилася 7 березня 1970 року в Лондоні. Її мати, Едіт Рут Тейх, має австро-італійське коріння, вона народилася у Відні, працювала спочатку вчителькою, пізніше стала психотерапевтом. Батько Рейчел, інженер і винахідник Джордж Вайс , походить із родини угорських євреїв. Джордж і Едіт іммігрували до Англії під час Другої світової війни. У Рейчел є молодша сестра Мінні, вона стала художником.

Рейчел вчилася у престижній приватній школі для дівчаток. У віці 14 років дівчинка стала моделлю. Закінчивши школу, вона вступила до коледжу Трініті Холл Кембриджського університету, де стала вивчати англійську літературу. Проте ще більше її захопив театр, Рейчел заснувала театральний гурток Talking Tongues, написала для нього п'єсу і зіграла в ній головну роль. Постановка отримала приз знаменитого Единбурзького фестивалю. Після цього Вайс дебютувала на професійній сцені і була відзначена премією як «кращий новачок» на думку Лондонського кола критиків.

У 1993 році Вайс отримала свою першу роль на телебаченні - в серіалі «Інспектор Морс», за ним послідували ролі в телефільмах. Свою першу кінороль Рейчел Вайс зіграла в 1995 році в екшн трилері «Ланцюгова реакція», де її партнером був Кіану Рівз. Невелика, але яскрава роль дісталася потім Рейчел у фільмі Бернардо Бертолуччі «Я танцюю сама по собі». До 1998 року Рейчел багато знімалася в британських фільмах, таких як «Моє літо з Дес», «Віднесені морем», «Я хочу тебе».

Світову популярність актриса одержала після виходу на екрани пригодницького фільму «Мумія», в якому Рейчел Вайс зіграла головну жіночу роль. Фільм став касовим хітом і за першою частиною послідував сиквел «Мумія повертається», що зібрав у 2001 році 433 000 000 доларів.

У 2001 році на екрани також вийшла історична драма «Ворог біля воріт», в якому Рейчел зіграла російську дівчину Таню. У 2002 році Рейчел знялася з «королем романтичної комедії» Х'ю Грантом у фільмі «Мій хлопчик». У 2005 році вона знову зустрілася з Кіану Рівзом на зйомках, на цей раз стильної екранізації коміксу «Костянтин: Володар темряви».

У 2005 році Рейчел Вайс знялася у бразильського режисера Фернандо Мейреллеса в незалежному проекті «Відданий садівник», присвяченому проблемам Африки. Ця екранізація гостросюжетного роману Джона Ле Карре принесла Рейчел світове визнання і безліч нагород, в тому числі «Оскар».

У 2006 році на екрани вийшла драма «Фонтан», в якій Рейчел зіграла дві ролі: іспанську королеву в минулому і невиліковно хвору письменницю в сьогоденні. Її партнером у цьому фільмі, знятому її нареченим Дарреном Аронофскі, став Хью Джекман. Її наступним фільмом стали «Мої чорничні ночі» Вонга Кар-Вая.

У авантюрній комедії «Брати Блум» Вайс зіграла чарівну жертву афери двох братів у виконанні Едріана Броуді і Марка Руффало. У жовтні 2009 року на екрани вийшла історична драма «Агора», сценарій якої був написаний спеціально для Вайс. У тому ж році вийшла в прокат кримінальна драма «Милі кости» за участю Рейчел. Її нова робота - «Викривач» - брав участь в 2010 році в кінофестивалі в Торонто.

Паралельно з кіно Рейчел постійно грає на театральній сцені. Проривом у театральній кар'єрі для неї стала роль Гільди на Вест-Енді. Вона грала в постановках за п'єсами Теннессі Вільямса і Ніла Ла Бута. У 2009 році Вайс зіграла Бланш в п'єсі «Трамвай бажань» і отримала за цю роль престижну премію Олів'є.

У 2001 року вона одружилася з американським режисером Дарреном Аронофскі. У Рейчел і Даррена є син Генрі Чанса, який народився у травні 2006 року в Нью-Йорку. Після розлучення з Аронофскі у 2011 році актриса одружилася вдруге з актором Деніелом Крейґом.

Фільмографія:

2015 Лобстер / The Lobster
2014 Худий і кішка / Skinny and Cat ... Margaret Bourke White
2013 Оз: Великий та могутній / Oz: The Great and Powerful ... Evanora
2012 Спадок Борна / The Bourne Legacy ... Dr. Marta Shearing
2012 Калейдоскоп любові / 360 ... Rose
2011 Дім марень / Dream House ... Libby
2011 Глибоке синє море / The Deep Blue Sea ... Hester Collyer
2011 Восьма сторінка / Page Eight (ТБ) ... Nancy Pierpan
2010 Стукачка / The Whistleblower ... Kathryn Bolkovac
2009 Милі кости / The Lovely Bones ... Abigail Salmon
2009 Агора / Agora ... Hypatia
2008 Брати Блум / The Brothers Bloom ... Penelope
2008 Так, можливо ... / Definitely, Maybe ... Summer Hartley
2007 Фред Клаус, брат Санти / Fred Claus ... Wanda
2007 Мої чорничні ночі / My Blueberry Nights ... Sue Lynne Copeland
2006 Фонтан / Fountain, The ... Isabel / Izzi Creo
2006 Alberto Iglesias, el músico fiel (ТБ) ... Tessa Quayle, хроніка, у титрах не вказана
2006 XX premios Goya (ТБ) ... Tessa Quayle, хроніка
2005 Відданий садівник / Constant Gardener, The ... Tessa Quayle
2005 Костянтин: Володар темряви / Constantine ... Angela Dodson / Isabel Dodson
2004 Заздрість / Envy ... Debbie Dingman
2003 Вердикт за гроші / Runaway Jury ... Marlee
2003 Афера / Confidence ... Lily
2003 Образ речей / Shape of Things, The ... Evelyn Ann Thompson
2002 Мій хлопчик / About a Boy ... Rachel
2001 Enemy at the Gates: Through the Crosshairs (відео) ... Tania
2001 Мумія повертається / Mummy Returns, The ... Evelyn Carnahan O'Connell, Princess Nefertiri
2001 Ворог біля воріт / Enemy at the Gates ... Tania Chernova
2000 Фантастичний світ Брета Істона Елліса / This Is Not an Exit: The Fictional World of Bret Easton Ellis ... Lauren Hynde
2000 Красиві істоти / Beautiful Creatures ... Petula
1999 Історії підземки / Tube Tales (ТБ)
1999 Смак сонячного світла / Sunshine ... Greta
1999 Мумія / Mummy, The ... Evelyn Carnahan
1998 Моє літо з Дес / My Summer with Des (ТБ) ... Rosie
1998 Я хочу тебе / I Want You ... Helen
1998 Три англійки за містом / Land Girls, The ... Ag
1997 Схильність / Bent ... Prostitute
1997 Попутники / Going All the Way ... Marty Pilcher
1997 Віднесені морем / Swept from the Sea ... Amy Foster
1996 Ланцюгова реакція / Chain Reaction ... Dr. Lily Sinclair
1996 Краса, що вислизає / Stealing Beauty ... Miranda
1995 Машина смерті / Death Machine ... Junior Executive
1994 Сімнадцятиріччя / Seventeen (ТБ)
1994 Біле добро / White Goods (ТБ) ... Elaine
1993 Наказано прибрати / Dirtysomething (ТБ) ... Becca
1993 Червоне і чорне / Scarlet and the Black, The (серіал) ... Mathilde de la Mole
1991 - 1993 Тропічна спека / Sweating Bullets (серіал) ... Joey
1987 - 2000 Інспектор Морс / Inspector Morse (серіал) ... Arabella Baydon

Продюсер:

2006 Ерагон, Eragon ... Saphira

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2013
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Глибоке синє море»)

Гойя, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Агора»)

Оскар, 2006 год
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Відданий садівник»)

Золотий глобус, 2006 год
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Відданий садівник»)

Британська академія, 2006 год
Номінації: Краща жіноча роль («Відданий садівник»)

Премія Гільдії акторів, 2006 год
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Відданий садівник»)

Європейська кіноакадемія, 2001 рік
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу жіночу роль («Ворог біля воріт»)

Сатурн, 2000 рік
Номінації: Краща актриса («Мумія»)
4791
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Брати по зброї
Злі пташки
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.