,
11.22.63
Водолій
Дівчата
Загрузка...

Дензел Вашингтон

Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон Дензел Вашингтон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер
Ім'я (лат.): Denzel Washington
Зріст: 1.84 м
Дата народження: 28 грудня 1954 | козоріг
Місце народження: Маунт-Вернон, Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, трилер, документальний
Дружина: Паулеттa Вашингтон ... четверо дітей

Біографія:

Народився Дензел Вашингтон в місті Маунт-Вернон (Нью-Йорк) 28 грудня 1954 року. Батько Дензела був священиком, а мати працювала в салоні краси. Хлопчик став другою (з трьох) дитиною в сім'ї. По закінченню школи вступає до університету Фордгем на факультет журналістики. Під час навчання регулярно бере участь у постановках студентської трупи. Працьовитий і талановитий Дензел отримує стипендію на навчання в Американській Театральній Консерваторії, яку він незабаром покине, не провчившись там і одного року.

Молодому актору з відмінною характеристикою не склало труднощів відразу ж потрапити на телебачення. Невелика роль у телефільмі «Вільма» стає першою його роботою. На зйомках він знайомиться з Паулеттою Пірсон, яка через кілька років стає його дружиною. З Паулетт актор живе і донині, виховуючи разом з нею чотирьох дітей.

На великому екрані Дензел дебютує в комедії Майкла Шульца «Копія в негативі». Знімається у двох гостросоціальних картинах з політичним підтекстом «Історія солдата» і «Влада». Першу номінацію на Оскар отримує в 1987 році за роль другого плану у фільмі «Клич Свободи». Стів Біко у виконанні актора - вище всяких похвал. Проте в ті роки він був набагато більше відомий в США як доктор Філіп Чендлер, один з героїв телесеріалу «Святий Елзвер». Надзвичайно миловидний і ввічливий доктор не залишив байдужою жодну американську домогосподарку. Свій перший Оскар за роль другого плану Дензел отримує в кінці дев'яностих за образ рядового Тріпа у фільмі Едварда Цвіка «Слава».

У 1990 році під час зйомок картини «Стан серця» знайомиться зі Спайком Лі, спільно з яким працює над фільмом «Блюз про краще життя». Чергова спільна робота Дензела і Спайка «Малкольм Ікс» виходить на екрани в 1992 році. Блискуча гра Вашингтона в цій картині приносить йому нагороду за кращу чоловічу роль на кінофестивалі в Берліні і другу номінацію на Оскар. У 1994 році разом з Томом Генксом знімається в гучній «Філадельфії» Джонатана Демме.

Особливе місце в кар'єрі актора займають ролі поліцейських, офіцерів, військових і детективів. У другій половині дев'яностих подібні ролі йому дістаються у фільмах: «Віртуозність», «Диявол в голубій сукні», «Мужність в бою», «Занепалий» і «Влада страху» (1999 ).

Після чергової спільної роботи зі Спайком Лі в картині «Його гра», на екрани виходить одна з найбільш пам'ятних стрічок за участю Дензела - «Облога». Відмінна робота Вашингтона і інших голлівудських зірок - Брюса Вілліса, Аннетт Бенінг, плюс захоплюючий сюжет картини, забезпечують їй хороші касові збори.

За філігранну роботу у фільмі «Ураган» Дензел отримує «Золотий Глобус», приз за кращу чоловічу роль на Берлінському кінофестивалі і номінацію на Оскар. Оскар за головну роль у фільмі «Тренувальний день» актор отримує в 2001 році, ставши другим афроамериканцем (перший Сідней Пуатьє) за всю історію кіноакадемії, удостоєним нагороди в одній з найбільш престижних номінацій (за головну роль).

Просто чудовий Вашингтон в драмі «Лють» Тома Скота, яка очолила низку успіхів актора, не перервалася і до цього дня. Хороші касові збори, теплі відгуки критиків і глядачів, отримують і всі його подальші роботи: «Дежа Вю», «Не спійманий - не злодій», «Великі сперечальники», «Гангстер».

На сьогоднішній день за плечима Дензела Вашингтона більше 40 прекрасних ролей, і судячи з усього зупинятися на досягнутому актор не збирається.

Фільмографія:

2014 Праведник / The Equalizer ... Robert McCall
2013 Два стволи / 2 Guns ... Robert 'Bobby' Trench
2012 Рейс / Flight ... Whip Whitaker
2012 Код доступу «Кейптаун» / Safe House ... Tobin Frost
2010 Некерований / Unstoppable ... Frank
2010 Книга Ілая / Book of Eli, The ... Eli
2009 Захоплення підземки 1 2 3 / Taking of Pelham 1 2 3, The ... Walter Garber
2007 Великі сперечальники / Great Debaters, The ... Melvin B. Tolson
2007 Гангстер / American Gangster ... Frank Lucas
2006 Дежа Вю / Deja Vu ... Doug Carlin
2006 Бомби і блокбастери Тінсельтауна / Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ... Alonzo
2006 Не спійманий - не злодій / Inside Man ... Detective Keith Frazier
2005 80s (серіал) ... Steve Biko
2004 Маньчжурський кандидат / Manchurian Candidate, The ... Ben Marco
2004 Moving Image Salutes Richard Gere (ТБ)
2004 Лють / Man on Fire ... Creasy
2004 Die Geschichte des erotischen Films (ТБ) ... хроніка
2003 Поза часом / Out of Time ... Matthias Lee Whitlock
2002 Історія Антуана Фішера / Antwone Fisher ... Dr. Jerome Davenport
2002 Джон Кью / John Q ... John Quincy Archibald
2001 Тренувальний день / Training Day ... Alonzo
2000 Згадуючи Титанів / Remember the Titans ... Coach Herman Boone
1999 Ураган / Hurricane, The ... Rubin 'Hurricane' Carter
1999 Влада страху / Bone Collector, The ... Lincoln Rhyme
1998 Осада / Siege, The ... Anthony 'Hub' Hubbard
1998 Його гра / He Got Game ... Jake Shuttlesworth
1998 Занепалий / Fallen ... John Hobbes
1996 NBA at 50 (ТБ)
1996 Дружина священика / Preacher's Wife, The ... Dudley
1996 Мужність в бою / Courage Under Fire ... Lt. Colonel Nathaniel Serling
1995 - 2000 Казкові історії для всіх дітей / Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (серіал) ... Humpty Dumpty
1995 Диявол у блакитному платті / Devil in a Blue Dress ... Easy Rawlins
1995 Віртуозність / Virtuosity ... Lt. Parker Barnes
1995 Багряний приплив / Crimson Tide ... Lt. Commander Ron Hunter
1993 Філадельфія / Philadelphia ... Joe Miller
1993 Справа про пеліканів / Pelican Brief, The ... Gray Grantham
1993 Багато галасу з нічого / Much Ado About Nothing ... Don Pedro of Aragon
1992 Малкольм Ікс / Malcolm X ... Malcolm X
1992 Джеллі Ролл Мортон на Бродвеї / Jammin ': Jelly Roll Morton on Broadway (ТБ) ... оповідач
1991 Рикошет / Ricochet ... Nick Styles
1991 Миссисипская масала / Mississippi Masala ... Demetrius Williams
1990 Блюз про краще життя / Mo 'Better Blues ... Bleek Gilliam
1989 Стан серця / Heart Condition ... Napoleon Stone
1989 Слава / Glory ... Pvt. Trip
1989 Могутній Куінн / Mighty Quinn, The ... Xavier Quinn
1988 За королеву та країну / For Queen & Country ... Reuben James
1987 Baka: The People of the Rainforest (ТБ) ... оповідач
1987 Клич волі / Cry Freedom ... Steve Biko
1986 Історія Джорджа МакКенна (ТБ) / George McKenna Story, The ... George McKenna
1986 Влада / Power ... Arnold Billing
1984 Історія солдата / A Soldier's Story ... Pfc. Peterson
1984 Ліцензія на вбивство / License to Kill (ТБ) ... Martin Sawyer
1982 - 1988 Сент-Елсвер / St. Elsewhere (серіал) ... Dr. Philip Chandler
1981 Точна копія / Carbon Copy ... Roger Porter
1979 Коріолан / Coriolanus (відео) ... Aedile / Roman Citizen / Volscian Citizen / Roman Soldier / Volscian Soldier
1979 Плоть і кров / Flesh & Blood (ТБ) ... Kirk
1977 Вільма / Wilma (ТБ) ... Robert Eldridge, age 18

Продюсер:

2011 У чорно-білому / In Black and White
2009 Книга Ілая / Book of Eli, The
2002 Історія Антуана Фішера / Antwone Fisher
2000 Життя і робота Гордона Паркса / Half Past Autumn: The Life and Works of Gordon Parks (ТБ)
1995 Генк Аарон: Наздоганяючи мрію / Hank Aaron: Chasing the Dream ... виконавчий продюсер

Режисер:

2007 Великі сперечальники / Great Debaters, The
2002 Історія Антуана Фішера / Antwone Fisher

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Гангстер»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Кращий лиходій («Гангстер»); Краща чоловіча роль («Гангстер»)

Оскар, 2002 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Тренувальний день»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Тренувальний день»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Переможець: Кращий лиходій («Тренувальний день»)
Номінації: Краща репліка («Тренувальний день»)

Оскар, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ураган»)

Золотий глобус, 2000 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Ураган»)

Берлінський кінофестиваль, 2000 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу чоловічу роль («Ураган»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Багряний приплив»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Філадельфія»); Самий бажаний чоловік («Справа про пеліканів»)

Оскар, 1993 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Малкольм Ікс»)

Золотий глобус, 1993 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Малкольм Ікс»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Малкольм Ікс»)

Берлінський кінофестиваль, 1993 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу чоловічу роль («Малкольм Ікс»)

Оскар, 1990 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Слава»)

Золотий глобус, 1990 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Слава»)

Оскар, 1988 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Клич свободи»)

Золотий глобус, 1988 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Клич свободи»)

Посилання:

www.denzelx.com
6357
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Брати по зброї
Чорний список
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.