,
Життя з Луї
Чорний список
Гострі козирки
Загрузка...

Дакота Феннінг

Дакота Феннінг Дакота Феннінг Дакота Феннінг Дакота Феннінг Дакота Феннінг Дакота Феннінг Дакота Феннінг
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Dakota Fanning
Зріст: 1.66 м
Дата народження: 23 лютого 1994 | риби
Місце народження: Кон'єрс, Джорджія, США
Жанри: Драма, комедія, фентезі

Біографія:

Американська актриса Дакота Феннінг народилася в невеликому містечку Кон'єрс (штат Джорджія, США) 23 лютого 1994 року. Грою на сцені захоплювалася з раннього дитинства, відвідувала, розташований неподалік від будинку театральний гурток, де разом з іншими дітьми ставила невеликі п'єски.

Обдарованість п'ятирічної дівчинки не вислизнула від уваги викладачів, які висловили свої думки на цей рахунок батькам Дакоти. Батьки не пошкодували грошей ні на агента для Дакоти, не на поїздку в Лос-Анджелес, куди вона була запрошена на проби. Поїздка, запланована на пару тижнів, завершилася остаточним переїздом всього сімейства в Лос-Анджелес.

Перші ролі не змусили себе довго чекати. Спочатку це були ролі запрошеної «зірки» в різних популярних серіалах, таких як «Швидка допомога», «Друзі», «Еллі Макбілл» та інших, а незабаром пішли і перші ролі в кіно. Кінодебют маленької актриси відбувся в картині «Березневі коти», що мала успіх у молодіжному середовищі.

За роль дочки, яка страждає душевним розладом батька, роль якого виконав Шон Пенн, в драмі Джессі Нельсона «Я Сем», Дакота була номінована на премію Гільдії кіноакторів. Коли, наймолодша претендентка за всю історію існування гільдії вийшла на сцену для того щоб виголосити свою подячну промову, з'ясувалося, що її зросту явно недостатньо для того щоб дотягнутися до мікрофону. На допомогу юному даруванню прийшов ведучий номінації, Орландо Блум, який на всьому протязі її виступу тримав перед Дакотою, знятий зі стійки мікрофон.

Потім була спільна робота з Шарліз Терон, Стюартом Таунсендом і Кевіном Бейконом в драматичному трилері «24 години», в якому Фаннінг зіграла, викрадену у батьків доньку. У цьому ж році Феннінг разом з Різ Візерспун знялася в романтичній комедії «Стильна штучка» і невеликому телевізійному серіалі «Викрадений». Після були ролі в комедійній мелодрамі «Міські дівчата» та у сімейній комедії «Кіт».

В черговий раз зіграти викрадену дівчинку, Дакоті довелося вже в 2004 році. Блискуче зігравши в парі з Дензелом Вашингтоном у фільмі «Лють», що виконав роль її охоронця, Дакота в значній мірі сприяла успіху цієї картини.

Ще більш успішним для дівчинки став 2005-й рік, в якому, відразу ж після ролі доньки, яка страждає роздвоєнням особистості батька, роль якого виконав великий Роберт Де Ніро, Дакота разом з Томом Крузом знялася в комерційному суперхіті від Стівена Спілберга «Війна світів», що зібрав в прокаті понад півмільярда доларів.

У 2009-2010 роках Дакота зіграла невелику роль у другій і третій частинах «Сутінкової саги» («Новий місяць» і «Затемнення»).

У 2010 вийшов фільм «Раневейс» за участю Дакоти, Крістен Стюарт, Стелли Маїв і Скаут Тейлор-Комптон, де Феннінг грає Шері Керрі, вокалістку групи The Runaways.

З грудня 2010 року актриса знімається у двох останніх фільмах «Сутінкової саги».

Фільмографія:

Нічні рухи / Night Moves ... Dena Brauer
2013 Еффі / Effie ... Euphemia 'Effie' Gray
2013 Дуже хороші дівчатка / Very Good Girls ... Lilly Berger
2013 Furious Angel / Furious Angel ... Lily
2012 Життя у мотелі / The Motel Life ... Annie James
2012 Сутінки Сага: Світанок - Частина 2 / Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, The ... Jane
2012 Життя в мотелі / Motel Life, The
2011 Сутінки Сага: Світанок - Частина 1 / Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, The ... Jane
2011 Піднесення / Rise ... Laurence Owen
2010 Сутінки. Сага. Затемнення / Eclipse ... Jane
2010 Раневейс / The Runaways ... Cherie Currie
2009 Сутінки. Сага. Новий місяць / New Moon ... Jane
2009 Кораліна у Світі Кошмарів / Coraline ... Coraline Jones, озвучка
2009 П'ятий вимір / Push ... Cassie Holmes
2008 Таємне життя бджіл / Secret Life of Bees, The ... Lily Owens
2008 Політ завдовжки в життя / Winged Creatures ... Anne Hagen
2007 Кутласс / Cutlass ... Lacy
2007 Зацькована / Hounddog ... Lewellen
2006 Павутиння Шарлотти / Charlotte's Web ... Fern
2005 Мрійник / Dreamer: Inspired by a True Story ... Cale Crane
2005 Ліло та Стіч 2 / Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch (відео) ... Lilo
2005 Війна світів / War of the Worlds ... Rachel Ferrier
2005 Гра у схованки / Hide and Seek ... Emily Callaway
2005 Дев'ять життів / Nine Lives ... Maria
2004 Лють / Man on Fire ... Pita
2004 На кордонах нереального / In the Realms of the Unreal ... оповідач / Vivian Girls, озвучка
2003 Кім Всемогутня: Боротьба у часі / Kim Possible: A Sitch in Time (ТБ) ... Preschool Kiml, озвучка
2003 Кіт / Cat in the Hat, The ... Sally
2003 Міські дівчата / Uptown Girls ... Lorraine "Ray" Schleine
2002 Викрадений / Taken (серіал) ... Allie Keys
2002 Гензель і Гретель / Hansel & Gretel ... Katie
2002 Стильна штучка / Sweet Home Alabama ... Young Melanie
2002 24 години / Trapped ... Abigail Jennings
2001 Батькове Різдво / Father Xmas ... Clairee
2001 Я - Сем / I Am Sam ... Lucy Diamond Dawson
2001 - 2006 Ліга справедливості / Justice League (серіал) ... Young Wonder Womanl, озвучка
2001 - 2002 Шоу Елен / Ellen Show, The (серіал) ... Young Ellen
2001 Березневі коти / Tomcats ... Little Girl in Park
2000 - ... C.S.I. Місце злочину / CSI: Crime Scene Investigation (серіал) ... Brenda Collins
2000 - 2006 Сильне ліки / Strong Medicine (серіал) ... Edie's Girl
2000 - 2006 Малкольм у центрі уваги / Malcolm in the Middle (серіал) ... Emily
1999 - ... Гріффіни / Family Guy (серіал) ... Little Girll, озвучка
1997 - 2002 Еллі МакБіл / Ally McBeal (серіал) ... 5 Year Old Ally
1997 - 2004 Практика / Practice, The (серіал) ... Alessa Engel
1996 - 2002 Спін Сіті / Spin City (серіал) ... Cindy
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал) ... Mackenzie
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Delia Chadsey
1988 Мій сусід Тоторо / Tonari no Totoro ... Satsuki, англійська версія

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Раневейс»)

Премія каналу «MTV», 2006 рік
Номінації: Краща роль у фільмі жахів / трилеріВійна світів»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Переможець: Краща роль у фільмі жахів / трилері («Гра в хованки»)
4541
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Помаранчевий - хіт сезону
Секс і Каліфорнія
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.