,
Абатство Даунтон
Сімпсони
Таємниці Ґравіті Фолз
Загрузка...

Елайджа Вуд

Елайджа Вуд Елайджа Вуд Елайджа Вуд Елайджа Вуд Елайджа Вуд Елайджа Вуд Елайджа Вуд Елайджа Вуд
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Elijah Wood
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 28 січня 1981 | водолій
Місце народження: Сідар-Рапідс, Айова, США
Жанри: Комедія, драма, пригоди

Біографія:

Елайджа Вуд - один з трьох дітей у сім'ї. Його брат - продюсер відеоігор, а сестра - поетеса і актриса Ханна Вуд, вона зіграла в деяких фільмах разом з братом.

Спочатку у Елайджі виявлялися музичні здібності, він співав у шкільному хорі та грав на фортепіано. Але йому не вистачало посидючості, щоб репетирувати і розвивати талант. Він був настільки енергійною та рухливою дитиною, що отримав прізвисько Мавпочка.

Кар'єру Елайджа почав ще в дитинстві з роботи моделлю. У 8 років Вуд поїхав на конференцію Міжнародної Асоціації Моделей і Молодих Талантів в Лос-Анджелес. Журі було вражене талантом і енергією дитини. Потім пішли запрошення в кіно. Свою першу значиму роль у фільмі «Рай» Елайджа отримав після зйомок в картині Річарда Гіра «Внутрішнє розслідування». Критики відзначали гру Вуда як найкращу в фільмі і називали його найталановитішим актором свого покоління.

Проте психологічна драма «Хороший син», де він знімався в головній ролі разом з Макалеем Калкіним, була не дуже популярною. Правда, картина отримала негативні відгуки здебільшого через новий імідж Калкіна. Глядачам було важко сприймати смішного хлопчиська з «Один вдома» у ролі малолітнього психопата.

Після робіт «Зіткнення з безоднею» і «Факультет» знову опинився на хвилі. Ці фільми вплинули на його кар'єру в кіно.

Шалений успіх принесла акторові роль хоббіта Фродо в трилогії «Володар перснів», знятої за культовим романом Толкієна. Щоб отримати цю роль, Елайджа в лісі розігрував сценки з книги в костюмі хоббіта, а записи відсилав продюсерам. Однак, як зізнається сам актор, його улюблена фантастика - «Зоряні війни».

У 2005 році Вуд заснував свою звукозаписну компанію Simian Records і вже в 2006 році підписав контракт з The Apples in Stereo і став режисерувати відео для ансамблю.

Восени 2010 Елайджа розлучився зі своєю подругою - Памелою Рачин. Пара була разом 5 років. Дівчина залишила актора через відмову грати весілля. У свої 29 років Вуд ще не готовий до серйозних стосунків.

До цього моменту про особисте життя актора було відомо дуже мало. Він зустрічався з актрисами Біжу Філліпс і Франка Потенте, яка старша за нього на 7 років. Про ці романи актор нічого не розповідав, і в пресі почали з'являтися чутки про його гомосексуальність. Проте актор пригрозив судовим розглядом тим, хто розпускає неправдиві плітки.

Незважаючи на ангельську зовнішність, Елайджа зовсім не подарунок. Актор гризе нігті, любить міцне слівце і не хоче одружуватися. Як і більшість чоловіків, Елайджа слухає рок, любить смачно і багато поїсти. Сама дурна звичка Елайджі - куріння. До сигарет його привчив http://moviestape.com/persons/6863-josh-hartnett.html під час зйомок фільму «Факультет».

Фільмографія:

2013 Хоббіт: Туди й назад / Hobbit: There and Back Again, The ... Frodo Baggins
2012 Острів скарбів / Treasure Island (ТБ) ... Ben Gunn
2012 Хоббіт: Несподіванa подорож / Hobbit: An Unexpected Journey, The ... Frodo
2012 Трон: Повстання / TRON: Uprising (серіал) ... Beck, озвучка
2012 Revenge for Jolly! / Revenge for Jolly! ... Thomas
2011 Селеста і Джессі навіки / Celeste and Jesse Forever
2011 Роби ноги 2 / Happy Feet Two ... Mumble, озвучка
2011 Boobie / Boobie ... James; короткометражка
2011 Вілфред / Wilfred (серіал) ... Ryan
2011 I Think Bad Thoughts / I Think Bad Thoughts ... Mouse; короткометражка
2010 Боротьба за ваше право / Fight for Your Right Revisited ... Ad-Rock
2010 Boobie ... James
2010 WWII in HD: The Air War (ТБ) ... Andy Rooney
2010 Full of Regret ... Mouse
2010 Романтики / Romantics, The ... Chip Hayes
2009 Поза межами / Beyond All Boundaries ... Corp. Wilfred Hanson / Capt. John C. Chapin
2009 Дев'ять / 9 ... 9, озвучка
2008 Вбивства в Оксфорді / Oxford Murders, The ... Martin
2007 День Зеро / Day Zero ... Aaron Feller
2006 Роби ноги / Happy Feet / Mumble
2006 Боббі / Bobby ... William Avary
2006 Париж, я люблю тебе / Paris, je t'aime ... The Tourist
2005 Світло навколо / Everything Is Illuminated ... Jonathan Safran Foer
2005 Я все ще тут: Реальні щоденники молодих людей, що жили під час Голокосту / I'm Still Here: Real Diaries of Young People Who Lived During the Holocaust / Klaus Lange (ТБ) ... Dawid Rubinowicz
2005 Місто гріхів / Sin City ... Kevin
2005 Хулігани / Hooligans ... Matt Buckner
2004 Вічне сяйво чистого розуму / Eternal Sunshine of the Spotless Mind ... Patrick
2003 Володар перснів 3: Повернення Короля / Lord of the Rings: The Return of the King, The ... Frodo
2003 Діти шпигунів 3: Гра закінчена / Spy Kids 3-D: Game Over ... The Guy
2002 Володар перснів 2: Дві вежі / Lord of the Rings: The Two Towers, The ... Frodo Baggins
2002 Сімнадцятиріччя / Try Seventeen ... Jones
2002 День покаяння / Ash Wednesday ... Sean Sullivan
2001 Володар перснів: Братство кільця / Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The ... Frodo Baggins
2000 Недотепи / Chain of Fools ... Mikey
1999 Політ джмеля / Bumblebee Flies Anyway, The ... Barney Snow
1999 Чорне і біле / Black and White ... Wren
1998 Факультет / Faculty, The ... Casey Connor
1998 Зіткнення з безоднею / Deep Impact ... Leo Beiderman
1997 Олівер Твіст / Oliver Twist ... The Artful Dodger
1997 Крижаний вітер / Ice Storm, The ... Mikey Carver
1996 Фліппер / Flipper ... Sandy
1994 Війна / War, The ... Stuart 'Stu' Simons
1994 Норт / North ... North
1993 Хороший син / Good Son, The ... Mark Evans
1993 Пригоди Гекельберрі Фінна / Adventures of Huck Finn, The ... Huck Finn
1993 - 1999 Забійний відділ / Homicide: Life on the Street (серіал) ... McPhee Broadman
1992 - 2008 HBO: Перший погляд / HBO First Look (серіал) ... Mumble
1992 Свідок / Witness, The ... Little Boy
1992 Вічно молодий / Forever Young ... Nat Cooper
1992 День-О / Day-O ... Dayo
1992 Реклама на радіо / Radio Flyer ... Mike
1991 Рай / Paradise ... Willard Young
1990 Авалон / Avalon ... Michael Kaye
1990 Дитина в ночі / Child in the Night ... Luke
1990 Внутрішнє розслідування / Internal Affairs ... Sean Stretch
1989 Назад у майбутнє 2 / Back to the Future Part II ... Video Game Boys

Продюсер:

2011 Дім / Home, The ... співпродюсер

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Переможець: Краща екранна команда («Володар перснів 2: Дві вежі»)

Премія каналу «MTV», 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Володар перснів: Братство кільця»)
9533
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Злі пташки
Стародавні
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.