,
Абатство Даунтон
Пригоди Джекі Чана
Касл
Загрузка...

Семюел Л. Джексон

Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон Семюел Л. Джексон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер
Ім’я (лат.): Samuel L. Jackson
Зріст: 1.89 м
Дата народження: 21 грудня 1948 | стрілець
Місце народження: Вашингтон, округ Колумбія, США
Жанри: Драма, трилер, бойовик
Дружина: ЛаТаня Річардсон ... одна дитина

Біографія:

Народився Семюел Л. Джексон у Вашингтоні, округ Колумбія 21 грудня 1948, проте дитинство своє, разом з мамою, бабусею та дідусем проводить в Чаттануга. Під час навчання в коледжі «Morehouse», Джексон разом зі своїми друзями створюють трупу афро-американців «Театр тільки для нас». Трудитися на благо своєї майбутньої кар'єри Джексон починає в Нью-Йорку, куди він приїжджає в 1977 році, грає на телебаченні, в театрі, в кіно.

Репутацію одного з найбільш шанованих акторів Голлівуду актор здобуває, виконуючи протягом багатьох років ролі наркоманів і тому подібних персонажів. У вийшов на екрани в 1991 році фільм «Тропічна малярія», Джексон грає роль неврівноваженого наркомана, брата головного героя фільму. Удостоєна особливої ​​нагороди на Каннському кінофестивалі роль, виводить актора на абсолютно новий рівень популярності.

Особливо вдало складалася кар'єра актора в 1994 році. Показ «Загрози суспільству» і «Парку Юрського періоду» все ще продовжується в деяких кінотеатрах, у той час як актор, спільно з Джоном Траволтою, працює над роллю найманого вбивці у картині «Кримінальне чтиво» Квентіна Тарантіно . За цю роль актор отримує Оскар. Ще більше визнання з боку глядачів отримує роль озлобленого батька в некомерційному фільмі «Нова Ера». На наступний рік Джексон виконує одну з головних ролей в картині «Втрачаючи Ісаю», а також у високо бюджетній картині «Поцілунок смерті». Проявити свій акторський талан у всій його красі Джексону дозволяють різнопланові ролі в наступних п'яти стрічках. У 1996 році це «Довгий поцілунок на добраніч» і роль приватного детектива, потім роль розлюченого батька у фільмі «Час убивати», незалежний фільм «Відпочинок дерев», «Великий білий обман», і картина стала режисерським дебютом Пола Томаса Андерсена - «Подвійна ставка».

Відновлює свою співпрацю з Тарантіно актор, в 1997 році, знявшись у фільмі «Джекі Браун». Наступну свою роль Джексон грає у фільмі «Затока Єви», в якій він дебютує в ролі продюсера, після чого повністю зосереджується на серії комерційних проектів. Актор знімається в «Сфері», «Перемовник», «Глибоке голубе море», крім того, грає другорядну роль у фільмі «Поза полем зору». Повільно, але впевнено Джексон закріплює за собою статус актора першого плану, остаточно підтвердити цей статус йому дозволяє робота в, приреченому на успіх фільму «Зоряні Війни: Епізод I - Прихована загроза», Джорджа Лукаса.

Надалі Джексон, в акторській майстерності якого вже ніхто не сумнівався, грає рівно, не показуючи нічого особливого. На загальному фоні картин, в яких він взяв участь за останні 8 років виділяються: «Шафт», «xXx», «1408» і, що вийшли на екран роком пізніше - фантастичний бойовик «Телепорт» (2008) і анімаційний фільм «Зоряні війни: Війни клонів».

Незважаючи на те, що глядачі чекають від Джексона виключно супер-ролей, темношкірий актор за супер-славою не женеться, віддаючи перевагу проводити більше часу вдома, зі своєю донькою Зої, і красунею дружиною ЛаТаня Річардсон. Незважаючи на це популярність актора від року до року тільки лише зростає.

Фільмографія:

2014 Нік Ф'юрі / Nick Fury ... Nick Fury, чутки
2014 Особливо небезпечна / Barely Lethal
2012 Джанго вільний / Django Unchained ... Stephen
2012 Самаритянин / The Samaritan ... Foley
2012 Замбезія / Zambezia ... Tendai
2012 Месники / The Avengers ... Nick Fury
2011 xXx: Повернення Ксандера Кейджа / xXx: The Return of Xander Cage ... Agent Augustus Gibbons
2011 Джек / Jack ... Pete Chandler
2011 Зустріч зі злом / Meeting Evil ... Richie
2011 Вбивчі ігри / Arena ... Logan
2011 Заборона / Prohibition (серіал) ... озвучка
2011 Капітан Америка: Перший Месник / Captain America: The First Avenger ... Nick Fury
2011 Африканські кішки: Королівство сміливості / African Cats ... оповідач, озвучка
2010 Вечірній експрес «Сансет Лімітед» / The Sunset Limited (ТБ) ... Black
2010 Копи на підхваті / The Other Guys ... P.K. Highsmith
2010 Залізна людина 2 / Iron Man 2 ... Nick Fury
2009 Квантовий квест: Космічна одіссея / Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey ... Fear
2010 Немислимо / Unthinkable
2009 Астробой / Astro Boy ... Zog
2009 Безславні виродки / Inglourious Basterds ... оповідач, озвучка, в титрах не вказаний
2009 Ванджінс: Любовна історія / Vengeance: A Love Story ... John Dromoor
2009 Blown ... Julian Lezard
2009 Мати і дитя / Mother and Child ... Paul
2008 Месник / Spirit, The ... The Octopus
2008 Душі чоловіків / Soul Men ... Louis Hinds
2008 Ласкаво просимо до Лейкв'ю / Lakeview Terrace ... Abel Turner
2008 Зоряні війни: Війни Клонів / Star Wars: The Clone Wars ... Mace Windu
2008 Залізна людина / Iron Man ... Nick Fury, в титрах не вказаний
2008 Госпел Гілл / Gospel Hill ... Peter Malcolm
2008 Телепорт / Jumper ... Roland
2007 Чистильник / Cleaner ... Tom Carver
2007 1408 / 1408 ... Gerald Olin
2007 Воскрешаючи Чемпа / Resurrecting the Champ ... Champ
2007 Африканський самурай / Afro Samurai (серіал) ... Afro Samurai
2006 Фарс пінгвінів / Farce of the Penguins (відео) ... оповідач, озвучка
2006 Будинок хоробрих / Home of the Brave ... Will Marsh
2006 Стогін чорної змії / Black Snake Moan ... Lazarus
2006 Зміїний політ / Snakes on a Plane ... Neville Flynn
2006 Бомби і блокбастери Тінсельтауна / Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ... Jules Winnfield, хроніка, у титрах не вказаний
2006 Зворотний бік правди / Freedomland ... Lorenzo Council
2005 - 2008 Гетто / Boondocks, The (серіал) ... Gin Rummy
2005 Та сама людина / Man, The ... Derrick Vann
2005 Зоряні війни: Епізод 3 - Помста Сітхів / Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith ... Mace Windu
2005 xXx: Новий рівень / xXx: State of the Union ... Agent Augustus Gibbons
2005 Тренер Картер / Coach Carter ... Coach Ken Carter
2004 Суперсімейка / Incredibles, The ... Lucius Best / Frozone
2004 'Pulp Fiction' on a Dime: A 10th Anniversary Retrospect (ТБ) ... хроніка
2004 Вбити Білла 2 / Kill Bill: Vol. 2 ... Rufus
2004 Амнезія / Twisted ... John Mills
2004 В моїй країні / Country of My Skull ... Langston Whitfield
2003 Unchained Memories: Readings from the Slave Narratives ... Reader
2003 SWAT: Спецназ міста ангелів / SWAT ... Sgt. Dan 'Hondo' Harrelson
2003 База «Клейтон» / Basic ... West
2002 Будинок на Турецькій вулиці / House on Turk Street, The ... Jack Friar
2002 Три Ікси / xXx ... Agent Augustus Gibbons
2002 Зоряні війни: Епізод 2 - Атака клонів / Star Wars: Episode II - Attack of the Clones ... Mace Windu
2002 В чужому ряду / Changing Lanes ... Doyle Gipson
2002 Comeback, The
2001 Формула 51 / 51st State, The ... Elmo McElroy
2001 Клошар / Caveman's Valentine, The ... Romulus Ledbetter
2000 Незламний / Unbreakable ... Elijah Price
2000 Шафт / Shaft ... John Shaft
2000 Правила бою / Rules of Engagement ... Col. Terry L. Childers
2000 Any Given Wednesday ... Willie Nutter
1999 Глибоке синє море / Deep Blue Sea ... Russell Franklin
1999 Зоряні війни: Епізод 1 - Прихована загроза / Star Wars: Episode I - The Phantom Menace ... Mace Windu
1999 - 2006 WWF Smackdown! (Серіал)
1998 Червона скрипка / Le violon rouge ... Charles Morritz
1998 Перемовник / Negotiator, The ... Lt. Danny Roman
1998 Поза полем зору / Out of Sight ... Hejira Henry, в титрах не вказаний
1998 Сфера / Sphere ... Dr. Harry Adams
1997 Джекі Браун / Jackie Brown ... Ordell Robbie
1997 Затока Єви / Eve's Bayou ... Louis Batiste
1997 187 / One Eight Seven ... Trevor Garfield
1996 Довгий поцілунок на добраніч / Long Kiss Goodnight, The ... Mitch Henessey
1996 Час вбивати / A Time to Kill ... Carl Lee Hailey
1996 Істина у вині / Trees Lounge ... Wendell
1996 Великий білий обман / Great White Hype, The ... Rev. Fred Sultan
1996 Подвійна ставка / Sydney ... Jimmy
1995 Міцний Горішок 3: Помирати з піснею / Die Hard: With a Vengeance ... Zeus Carver
1995 Поцілунок смерті / Kiss of Death ... Calvin Hart
1995 Втрачаючи Ісаю / Losing Isaiah ... Kadar Lewis
1994 Аве, Цезар / Hail Caesar ... Mailman
1994 У пошуках одноокого Джиммі / Search for One-eye Jimmy, The ... Col. Ron
1994 Кримінальне чтиво / Pulp Fiction ... Jules Winnfield
1994 Новий час / New Age, The ... Dale Deveaux
1994 Зухвалий / Fresh ... Sam
1994 Спиною до стіни / Against the Wall (ТБ) ... Jamaal
1994 Напад на Вест-Поінт: Трибунал над Джонсоном Вітакером / Assault at West Point: The Court-Martial of Johnson Whittaker (ТБ) ... Richard Greener
1993 Справжня любов / True Romance ... Big Don
1993 Парк Юрського періоду / Jurassic Park ... Ray Arnold
1993 Загроза для суспільства / Menace II Society ... Tat Lawson
1993 Емос і Ендрю / Amos & Andrew ... Andrew Sterling
1993 Заряджена зброя 1 / Loaded Weapon 1 ... Sgt. Wes Luger
1992 Secret World of Spying, The (ТБ) ... LCDR Robby Jackson
1992 Батьки й сини / Fathers & Sons ... Marshall
1992 Танець на могилі / Jumpin 'at the Boneyard ... Mr. Simpson
1992 Ігри патріотів / Patriot Games ... Lt. Cmdr. Robby Jackson
1992 Білі піски / White Sands ... Greg Meeker
1992 Авторитет / Juice ... Trip
1991 Бандитський правосуддя / Dead and Alive: The Race for Gus Farace (ТБ) ... Hatcher
1991 Тільки бізнес / Strictly Business ... Monroe
1991 - 1993 Я полечу / I'll Fly Away (серіал) ... Walter Harper
1991 Джонні Замша / Johnny Suede ... B-Bop
1991 Лихоманка джунглів (/ Jungle Fever ... Gator Purify
1990 Повернення Суперфлая / Return of Superfly, The ... Nate Cabot
1990 - 2009 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Louis Taggert
1990 Славні хлопці / Goodfellas ... Stacks Edwards
1990 Той, що виганяє диявола 3 / Exorcist III, The ... Blind Man in Dream
1990 Блюз про краще життя / Mo 'Better Blues ... Madlock
1990 Весілля Бетсі / Betsy's Wedding ... Taxi Dispatcher
1990 Удар по системі / A Shock to the System ... Ulysses
1990 Спокуса / Def by Temptation ... Minister Garth
1989 Море любові / Sea of ​​Love ... Black Guy
1989 Роби як треба / Do the Right Thing ... Mister Señor Love Daddy
1989 Догляд мерця / Dead Man Out (ТБ) ... Calvin Fredricks
1989 Людина на ім'я «Яструб» / A Man Called Hawk (серіал)
1988 - 2008 Американське пригода / American Experience, The (серіал) ... The Steward
1988 Поїздка в Америку / Coming to America ... Hold-Up Man
1988 Шкільне здивування / School Daze ... Leeds
1987 Едді Мерфі без купюр / Eddie Murphy Raw ... Eddie's uncle
1987 Magic Sticks / Magic Sticks ... Bum
1987 Uncle Tom's Cabin (ТБ) ... George
1987 - 1991 Days and Nights of Molly Dodd, The (серіал) ... Brother Elvis
1985 - 1988 Спенсер / Spenser: For Hire (серіал) ... Leroy Clancy
1981 Регтайм / Ragtime ... Gang Member # 2
1978 Trial of the Moke, The (ТБ)
1977 Displaced Person, The (ТБ)
1972 Разом назавжди / Together for Days ... Stan

Продюсер:

2012 Самаритянин / The Samaritan ... виконавчий продюсер
2009 Африканський самурай: Воскресіння / Afro Samurai: Resurrection (ТБ)
2007 Чистильник (2007) Cleaner
2007 Африканський самурай / Afro Samurai (серіал)
2001 Формула 51 / 51st State, The
2001 Клошар / Caveman's Valentine, The
1997 Пристанище Єви / Eve's Bayou

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Кращий одяг («Шафт»)

Золотий глобус, 1998 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Джекі Браун»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Джекі Браун»)

Берлінський кінофестиваль, 1998 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу чоловічу роль («Джекі Браун»)

Золотий глобус, 1997 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Час вбивати»)

Оскар, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Кримінальне чтиво»)

Золотий глобус, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Кримінальне чтиво»); Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТВ («Спиною до стіни»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Кримінальне чтиво»)

Британська академія, 1995 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану («Кримінальне чтиво»)

Каннський кінофестиваль, 1991 рік
Переможець: Кращий актор другого плану («Лихоманка джунглів»)
5573
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Водолій
Декстер
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.