,
Кохання проти долі
Гра престолів
Декстер
Загрузка...

Руні Мара

Руні Мара Руні Мара Руні Мара Руні Мара Руні Мара
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Rooney Mara
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 17 квітня 1985 | овен
Місце народження: Бедфорд, Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, трилер, комедія

Біографія:

Руні Мара народилася і виросла в місті Бедфорд, штат Нью-Йорк. Руні дочка Тімоті Крістофера Мара - віце-президента спортивної команди «New York Giants» - і Кетлін Макналті. У Руні є два брата Деніел і Конор і сестра - актриса Кейт.

У Мари ірландські та італійські коріння - її предки володіли величезними територіями в графстві Даун. Мара - правнучка засновника футбольного клубу «Пітсбург Стілерз», Арта Руні-Молодшого, і засновника команди «New York Giants» Тіма Мара. Її прадід Веллінґтон Мара, був власником команди «Giants», яка пізніше перейшла до її дядька, Джону Мара. З 1972 року, її прадід Тім Руні керував стадіоном і трасою для гонок «Yonkers Raceway» в місті Йонкерс, штат Ню-Йорк.

Закінчила школу Fox Lane в 2003 році, після чого вирушила в подорож по Еквадору, Перу і Болівії в рамках програми «Traveling School» з вивчення навколишнього середовища. У 2010 закінчила школу індивідуального навчання «Gallatin School» (де вивчала психологію і міжнародне соціальне право) при Нью-Йоркському університеті.

Мара управляє благодійним фондом «Faces of Kibera», поставляючи їжу, одяг і ліки жителям нетрів Кібера на околиці Найробі, столиці Кенії, де проживає 1 млн осіб на квадратну милю. Мета фонду - побудувати притулок на території розміром в 6 акрів. Для благодійних аукціонів використовуються предмети команд «Pittsburgh Steelers» і «New York Giants», у тому числі продаються і на сайті eBay.

Мара відвідувала цей регіон в якості волонтера в 2006 році, бажаючи допомогти сиротам, батьки яких, в більшості випадків, померли від СНІДу та захворювань, пов'язаних з ВІЛ-інфекцією. «Цим людям потрібна допомога, але ніхто з них її не отримує», говорить актриса у своєму інтерв'ю журналу «Interview» у 2009 році. У той момент вона ще не знімалася в якості актриси, тому зараз дівчині трохи складно поєднувати її діяльність і роботу, але, за словами Мари, «вона не може займатися чимось одним».

Переїхала в Лос-Анджелес на початку 2007 року, де тимчасово жила зі своєю сестрою. Актриса розповіла, що це дуже зближувало їх, і тепер вони часто зустрічаються, щоб обговорити роботу і різні проекти. В інтерв'ю для New York Post описала американський футбол, як «клей, який зміцнює сім'ю».

У кіно Руні дебютувала в 2005 році зігравши у фільмі жахів «Міські легенди 3: Кривава Мері». У 2006 році вона знялася в одному епізоді серіалу «Закон і порядок». У 2010 році вийшло одразу два фільми за участю Руні, перший - фільм жахів «Жах на вулиці Вязів», ремейк однойменного фільму 1984 року, а другий - «Соціальна мережа», в якому розповідається про історію створення соціальної мережі Facebook. На початку 2012 року, вийшов фільм Девіда Фінчера - «Дівчина з тату дракона», де Руні зіграла головну роль.

Фільмографія:

Дівчина, яка грала з вогнем / The Girl Who Played with Fire ... Lisbeth Salander
2015 Скрижалі долі / The Secret Scripture ... Young Roseanne McNulty
2015 Керол / Carol ... Therese Belivet
2015 Поза законом / Untitled Terrence Malick Project
2015 Пен / Pan ... Tiger Lily
2014 Сміття / Trash ... Olivia
2013 Вона / Her ... Catherine
2013 Побічний ефект / Side Effects ... Emily Taylor
2013 Несвяті / Ain't Them Bodies Saints ... Ruth Guthrie
2011 Дівчина з тату дракона / The Girl with the Dragon Tattoo ... Lisbeth Salander
2010 Соціальна мережа / Social Network, The ... Erica
2010 Кошмар на вулиці В'язів / A Nightmare on Elm Street ... Nancy Holbrook
2009 Таннер Голл / Tanner Hall ... Fernanda
2009 Протест молодості / Youth in Revolt ... Taggarty
2009 Друзі з перевагою / Friends (With Benefits) ... Tara
2009 Виклик / Dare ... Courtney
2009 Cезон перемог / Winning Season, The ... Wendy
2008 - 2009 Чистильник / Cleaner, The (серіал) ... Rebecca Smith
2008 Хлопець мрії / Dream Boy ... Evelyn
2007 Жіночий клуб розслідувань вбивств / Women's Murder Club (серіал) ... Alexis Sherman
2005 Міські легенди 3: Кривава Мері / Urban Legends: Bloody Mary (відео) ... Classroom Girl # 1
1999 - 2010 Закон і порядок: Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Jessica DeLay
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Megan

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Дівчина з тату дракона»)
3665
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Південний Парк
Касл
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.