,
Пуаро Агати Крісті
Шанс
Хроніки Шаннари
Загрузка...

Бенедикт Камбербетч

Бенедикт Камбербетч Бенедикт Камбербетч Бенедикт Камбербетч Бенедикт Камбербетч Бенедикт Камбербетч Бенедикт Камбербетч
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Benedict Cumberbatch
Зріст: 1.84 м
Дата народження: 19 липня, 1976 | рак
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, комедія

Біографія:

Бенедикт Камбербетч (повне ім'я - Бенедикт Тімоті Карлтон Камбербетч - англійський актор, син актора Тімоті Карлтона (Timothy Carlton) та актриси Ванди Вентхам (Wanda Ventham). Народився 19 липня 1976 року в Лондоні.

Навчався у престижній школі Херроу (Harrow) і в Університеті Манчестера, потім проходив стажування в престижній Лондонській академії музики і драми (London Academy of Music and Dramatic Art). Ще в школі відбувся його найперший дебют на театральній сцені - він зіграв роль Титании, Королеви Казок в шекспірівській п'єсі «Сон у літню ніч».

Найбільш відомий, мабуть, своєю роллю професора Стефена Хокінга в драмі «Хокінг» на каналі ВВС, за яку він удостоївся номінації на Премію Британської академії в категорії кращого актора в 2005 році.

Він з'являвся в двох різних ролях в серіалі «Heartbeat», зіграв головну роль у драматичному серіалі на каналі ITV «Трохи за сорок», а також в комедії-скетчі «Broken News». У 2008 році він виконав одну з головних ролей у драмі ВВС «Останній ворог». У 2009 брав участь у драмі ВВС «Маленький острів». За цю роль він був номінований на премію Британської академії за кращу другорядну роль.

Був номінований на премію «Olivier Award» за виконання ролі Тесмана в «Гедде Габлер» на театральних підмостках.

Камбербетч читав закадровий текст у 6-серійному проекті «South Pacific» (Південний Тихоокеанський регіон, в США - «Wild Pacific»), який виходив на ВВС-2 в червні 2009 року. У травні 2009 року на радіо ВВС «Радіо 4» вийшла радіопостановка роману Джона Мортімера «Rumpole and the Penge Bungalow Murders» (Рампол і Вбивства в бунгало Пенджа). У ній Бенедикт грає молодого Рампола, а «старого» - Тімоті Вест.

На великому екрані він знявся у фільмі «Походження» (2009), де грав Джозефа Хукера.

Нещодавно він зіграв роль Шерлока Холмса в телевізійному серіалі «Шерлок», який був дуже позитивно зустрінутий критикою і публікою.

У 2011 році він знявся у фільмі Стівена Спілберга «Бойовий кінь».

Фільмографія:

2012 Кінець параду / Parade's End (серіал) ... Christopher Tietjens
2012 Хоббіт: Неждана подорож / The Hobbit: An Unexpected Journey ... Smaug / Necromancer
2011 Wreckers ... David
2011 Бойовий кінь / War Horse ... Maj. Jamie Stewart
2011 Шпигун, вийди геть! / Tinker Tailor Soldier Spy ... Peter Guillam
2010 Burlesque Fairytales ... Henry Clark
2010 Третій зірка / Third Star ... James
2010 - ... Шерлок / Sherlock (серіал) ... Sherlock Holmes
2010 Стукачка / The Whistleblower ... Nick Kaufman
2010 У Всесвіт із Стівеном Хоукінгом / Into the Universe with Stephen Hawking (серіал) ... Stephen Hawking
2010 Van Gogh: Painted with Words (ТБ) ... Vincent Van Gogh
2010 Чотири лева / Four Lions ... Negotiator
2009 Small Island (ТБ) ... Bernard
2009 Походження / Creation ... Joseph Hooker
2008 Burlesque Fairytales ... Henry Clark
2008 Міс Марпл: Вбивство - це легко! / Marple: Murder Is Easy (ТБ) ... Luke Fitzwilliam
2008 Ще одна з роду Болейн / Other Boleyn Girl, The ... William Carey
2007 Stuart: A Life Backwards (ТБ) ... Alexander Masters
2007 Спокута / Atonement ... Paul Marshall
2007 Inseparable ... Joe / Charlie
2006 Дивовижна легкість / Amazing Grace ... William Pitt
2006 Потрапити в десятку / Starter for 10 ... Patrick Watts
2005 Подорож на край Землі / To the Ends of the Earth (серіал) ... Edmund Talbot Натан 2005 Барлі / Nathan Barley (серіал) ... Robin
2004 Хокінг / Hawking (ТБ) ... Stephen Hawking
2004 BBC: Дюнкерк / Dunkirk (ТБ) ... Lt Jimmy Langley
2003 Трохи за сорок / Fortysomething (серіал) ... Rory Slippery
2003 Вбити короля / To Kill a King ... Royalist
2003 Шпигуни з Кембриджу / Cambridge Spies (ТБ) ... Edward Hand
2002 Hills Like White Elephants ... The Man
2002 Оксамитові кігтики / Tipping the Velvet (ТБ) ... Freddy
2002 Fields of Gold (ТБ) ... Jeremy
2002 Привиди / Spooks
1996 - 2010 Мовчазний свідок / Silent Witness (серіал) ... Warren Reid
1992 - 2010 Биття серця / Heartbeat (серіал) ... Charles

Нагороди та премії:

Satellite Award, 2008 рік
Номінація: Кращий актор мінісеріалу («Останній ворог»)

Британська академія, 2005 рік
Номінація: Кращий актор («Хокінг»)

Golden Nymph, 2004 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Хокінг»)

Посилання:

www.bc-online.co.uk
7697
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Абатство Даунтон
Сліпа зона
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.