,
Вікінги
Дві дівчини без копійчини
Чорний список
Загрузка...

Єлизавета Боярська

Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська Єлизавета Боярська
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Elizaveta Boyarskaya
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 20 грудня 1985 | стрілець
Місце народження: Ленінград, СРСР
Жанри: Драма, мелодрама, комедія
Чоловік: Максим Матвєєв

Біографія:

Єлизавета Боярська народилася в одній з найвідоміших акторських пар Росії. Навряд чи знайдеться така людина, яка б не знала народного артиста Михайла Боярського, знаменитого д'Артаньяна, який підкорив мільйони жіночих сердець. Мама Лізи - Лариса Луппіан, звичайно ж, більшою мірою відома, як дружина всіма улюбленого мушкетера.

Незважаючи на настільки зіркових батьків, Ліза в дитинстві не збиралася ставати акторкою. Вона мріяла бути журналісткою.

Їй було 13 років, коли одного дня до них у квартиру подзвонили з кіностудії і запитали Михайла Боярського. Батько у той час був на зйомках, про що Ліза і повідала. А у відповідь раптом почула несподівану пропозицію знятися в серіалі в ролі наркоманки Аліси, дочки багатих батьків. Так відбувся дебют Лізи Боярської на екрані. Але навіть після цього дівчинка не змінила своїх планів щодо майбутньої професії.

Власне і батьки не дуже вірили в акторське майбутнє дочки. Швидше вони бачили в акторах сина Сергія. Але, все сталося якраз навпаки ...

У школі Ліза Боярська вчилася посередньо, але в останні два роки вона взялася за розум і все надолужила. Після закінчення школи дівчина, як і мріяла, зібралася вступати на факультет журналістики. Вона вже записалася на курси, і ось тут-то раптом усвідомила, що це - не її.

Буквально за два місяці до початку іспитів до театральний Ліза прийняла доленосне рішення продовжити акторську династію Боярських (вона стала дев'ятою людиною в сім'ї, яка вибрала для себе цей шлях). Незважаючи на таку спонтанність, рішення було цілком усвідомленим, адже Ліза прекрасно розуміла, що акторство - це зовсім не феєрична професія.

Вирішити і здійснити - дві великі різниці. Ліза вибрала Санкт-Петербурзьку державну академію театрального мистецтва. Вона з'явилася на іспити, здивувавши інших абітурієнтів. Їм здавалося, що дочка таких батьків повинні прийняти без іспитів. Як би не так! Які поблажки?! Замість звичайних десяти хвилин дівчину «ганяли» цілу годину. Вона і співала, і танцювала, і говорила на різних мовах, поки, нарешті, не довела екзаменаторам, що гідна бути студенткою ...

Лізу зарахували на курс професора, народного артиста Росії, видатного театрального режисера Льва Абрамовича Додіна. Дівчина із захватом поринула в навчання, раз по раз доводячи, що вона гідний продовжувач династії Боярських. У період навчання вона блискуче зіграла роль Гонерельі у виставі Малого драматичного театру «Король Лір», за яку була удостоєна престижної премії «Золотий софіт».

Тоді ж почалася і кінокар'єра молодої акторки. У 2004 році Єлизавета Боярська знялася в невеликій ролі сестри Ерни в німецько-італійській військовій драмі режисера Олівера Хіршбігель «Бункер», а рік потому зіграла свою першу велику роль у вітчизняному кіно. Нею стала Танька у військовій драмі Олександра Рогожкіна «Перший після Бога» - зворушлива дівчина, безнадійно закохана в бравого капітана-підводника.

У тому ж році Ліза знялася ще в одній історичній стрічці. У драмі «Своє чуже життя», що оповідає про післяреволюційний період, вона зіграла Франсуазу Фаберже. Ліза зізнається, що їй взагалі дуже симпатизують історичні картини, адже сама себе вона вважає несучасним людиною.

У 2006 році Єлизаветі довелося спробувати себе в новому жанрі. До цього вона грала виключно в драмах, а цього разу Алла Сурікова запросила її в свою нову мелодраму «Ви не залишите мене». Ліза впоралася, продемонструвавши своє різнобічне акторське обдарування. Її героїня - молода актриса Вірочка - суцільний потік енергії, він просто б'є з неї ключем. Як зізнається Ліза: «Мені доводилося постійно себе« накручувати». Вона навіжена дурочка: весь час говорить, верещить, плаче, регоче. Але я була дуже задоволена - дія відбувається в п'ятдесятих роках: моя улюблена мода, сукні-дзвони ... і, звичайно, мені хотілося себе відчути в новій якості». До речі, в цій картині Єлизавета вперше знімалася разом з батьком, і за її зізнанням, це було дуже цікаво і досить незвично.

Для ролі Верочки Лізі довелося піти на невелику жертву - актрису кілька разів перефарбовували в рудий колір. Але хіба це перешкода? Як зізнається сама Ліза, якщо їй випаде по-справжньому що стоїть матеріал то вона і налисо готова поголитися, а не тільки перефарбуватися ...

У 2007 році Єлизавета Боярська закінчила Петербурзьку театральну академію, і була прийнята в штат Молодий студії МДТ - Театру Європи, в якому почала грати ще в студентські роки.

Її ім'я вже стало досить відомим в Росії. Про неї почали говорити вже не як про дочку Боярського, а саме, як про актрису, що має великий творчий потенціал. У 2007 році Єлизавета з успіхом знялася у військовій стрічці режисера Олени Немих «Я повернуся», втіливши на екрані драматичну долю дівчини Мусі Растопчин. Її героїню під час Великої Вітчизняної війни насильно відвезли з Росії до Німеччини. Після війни вона повертається в рідне село, але тут днвушку не дуже то чекають ...

У цьому ж році Лізу запросили на роль дочки д'Артаньяна в продовження знаменитої історії про мушкетерів. Зіграти дочка героя, який прославив твого батька! Напевно це було б здорово! Але ... Ліза відмовилася. Як зізнається вона сама: «Тому що мені не зовсім підійшов сценарій».

Хто знає, може бути, вона і права. Продовження старих, всіма улюблених фільмів, рідко бувають вдалими. Хоча ... На пропозицію знятися в продовженні знаменитої «Іронії долі» Ліза відповіла згодою ...

Першою реакцією Лізи Боярської на запрошення в «Іронію долі» був цілком природний переляк. Замахнутися на майже святе для російських глядачів! Як і мільйони наших співгромадян, вона буквально виросла з «Іронією долі» і полюбила цю картину. «Я з нетерпінням чекала моменту, коли зможу почитати сценарій, - розповідає Єлизавета. - А коли вже читала його - сміялася до сліз! Це було дуже смішно! Я просто вражена того, як там все було закручено! І відразу ж зрозуміла, що хочу мати до цього відношення і хочу, щоб це побачили».

Режисер фільму Тимур Бекмамбетов хвацько закрутив сценарій, повернувши героїню першого фільму Надю (Барбару Брильську) до її нареченому Іполита (Юрій Яковлєв). Єлизаветі ж дісталася роль їх дочки Надії.

Розповідаючи про роботу над роллю, Єлизавета признається: «Ця роль для мене дуже дивна. Мене в кадрі багато, але я майже весь час мовчу. Спочатку я все намагалася придумати, що ж я там роблю, виправдати свою появу. Але в підсумку зрозуміла, що така лінія поведінки прописана в сценарії не випадково. У цей передноворічний вечір моя героїня спочатку знаходиться в ситуації споглядання. Перед нею скоморошничати два молодих людини, намагаючись довести хто кращий. Якщо ще третя людина, тобто я, вступить в цю боротьбу, буде надто густо, буде перебір. А їй адже потрібно придивитися до обох, щоб зробити вибір». Що ж стосується самої героїні, то Єлизавета каже, що дуже полюбила її: «Вона для мене - ідеал сучасної петербурзької дівчини. Трішки холодна, трохи інфернальна, горда, твереза, впевнена в собі. Людина з гідністю і честю. Вона - не цукерка в обгортці, не гламурна дівиця. Зовні вона може здатися дуже звичайною, але всередині моя Надя - скринька з скарбами».

Сина Лукашина у картині зіграв популярний актор Костянтин Хабенський. До речі, з Хабенським Єлизавета Боярська до цього часу вже перетиналася. Ще до «Іронії» вони протягом трьох місяців разом знімалися у фільмі «Адмірал», де Хабенський грає головну роль, а Єлизавета Ганну Тімірєву - його кохану.

Творці фільму не намагалися переплюнути класиків, або погрітися в променях слави Рязанова, вони лише спробували створити сучасну історію, яка практично повторила ту, першу. Створити так, щоб ця історія набула актуальність, органічно вписавшись у нинішні обставини. І це їм вдалося. Напевно про нього будуть сперечатися. Хтось лаяти, а хтось хвалити. І вже точно напевно його будуть порівнювати з оригіналом. Ось тільки чи треба? Фільм вийшов не гірше і не краще рязанівської «Іронії». Він просто інший. Глядачі отримали чудову сучасну новорічну казку, яка займе своє місце в їхніх серцях, і не стане одноденкою.

Єлизавета Боярська до цих пір живе разом з батьками і їхати від них не поспішає. Навіщо? «Іноді так втомлююся, що потрібен хтось, щоб мене погодувати, роздягнути, помити, розстелити ліжко, укласти ... - Каже Ліза. - «Доглядом» за мною займається мама». На особисте життя у Лізи майже не залишається часу. Робота, робота, робота. Або вона просто ще не готова до сімейного життя?

Відпочинком від роботи для неї служать зустрічі з друзями і сон, а ось на всілякі вечірки вона намагається не ходити. Єлизавета дуже любить класичні фортепіанні твори, музику до фільмів. «Це і заряджає перед роботою, і розслабляє після», - зізнається вона. Також до класики або ретро вона тяжіє і в стилі одягу. Ще Ліза дуже любить природу, особливо російську, хоча і вважає себе суто міським людиною.

Влітку 2010 року Ліза нарешті вийшла заміж. Її обранцем став московський актор, зірка фільму «Стиляги» Максим Матвєєв. З Лізою вони разом знімалися у фільмі "Не скажу", де грали закохану пару. І взаємне почуття плавно перетекли з екрана в життя. Заради Лізи Максиму довелося розлучитися зі своєю дружиною - актрисою МХТ Яною Секста.

Фільмографія:

2012 Матч
2011 М.У.Р (серіал) ... дружина Муравйова
2011 Комплекс повноцінності (ТБ) ... Незнайомка № 1
2011 П'ять наречених
2011 Петро Перший. Заповіт (ТБ) ... Марія Кантемир
2010 Маленькі трагедії ... озвучка
2010 Не скажу
2010 Маленькі трагедії
2010 Місяць-місяць ... Зінаїда Разбаева
2009 Я повернуся (серіал) ... Муся Растопчин
2009 Людина з бульвару Капуцинів
2008 Адмірал ... Ганна Василівна Тімірьова
2007 Іронія долі. Детальніше ... Надюша
2006 Запасний інстинкт (серіал) ... Лєра
2006 Ви не залишите мене ... Вірочка
2006 Грозові ворота (ТБ) ... Саша
2006 Парк радянського періоду ... Олена Іванівна Волкова
2006 Юнкера (серіал)
2005 Перший після Бога ... Танька
2005 Своє чуже життя (ТБ) ... Франсуаза Фаберже
2004 Бункер / Der Untergang ... Schwester Erna
2003 Демон півдня (ТБ) ... Олена Гладишева
2003 - 2008 Кобра: Антитерор (серіал) ... Настя
2001 Ключі від смерті (серіал) ... Аліса
2001 Агент національної безпеки 3 (серіал) ... дівчина в барі
2000 - 2007 Забійна сила (серіал) ... Ліза

Нагороди та премії:

Жорж, 2011 рік
Номінації: Краща російська актриса

Кінонагороди «MTV-Росія», 2009 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Адмірал»)

Кінонагороди «MTV-Росія», 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Іронія долі. Продовження»); Прорив року («Іронія долі. Продовження»)

Кінонагороди «MTV-Росія», 2006 рік
Номінації: Прорив року («Перший після Бога»)

2006 Лауреат премії "Золотий софіт" за роль Гонерильи у виставі "Король Лір"
Лауреат Незалежної Молодіжної премії "Тріумф"
17643
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
11.22.63
Слуга народу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.