,
Вікінги
Таємниці Ґравіті Фолз
Доктор Хаус
Загрузка...

Адам Сендлер

Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер Адам Сендлер
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист, композитор
Ім'я (лат.): Adam Sandler
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 9 вересня 1966 | діва
Місце народження: Бруклін, Нью-Йорк, США
Жанри: Комедія, мелодрама, драма

Біографія:

Талановитий актор, режисер, сценарист, композитор і просто в усіх відношеннях дивовижна людина.

Адам Річард Сендлер народився 9 вересня 1966 року в Брукліні, Нью-Йорк. Він став третім із чотирьох дітей у сім'ї. Батько Адама, Стенлі, працював інженером, а мати, Джуді, була домогосподаркою і займалася вихованням майбутнього актора, а також його сестер - Елізабет (дантист), Валері (ресторатор) - і брата Скотта (адвокат).

Коли Адам був ще дитиною, його батьки переїхала до Манчестера, графство Нью-Гемпшир.

Сендлер нічим не відрізнявся від інших студентів. Ще в дитинстві він був шкільним клоуном, часто влаштовував вистави однокласникам і викладачам. Але при цьому Адаму ніколи не приходило в голову використовувати свій талант жартівника в кар'єрі. У той час його інтереси були далекі від цього. Він захоплювався боротьбою і грав за молодшу команду Манчестерської Цетральної Середньої школи з баскетболу. Він і зараз нерідко розважається закиданням м'яча у кошик. Але окрім спорту була ще й музика. У 11 років на весіллі своєї сестри Елізабет він під величезні оплески виконав пісню «You're Sixteen» Рінго Старра. Виступ і та похвала, яку він їм заслужив, викликали в хлопчика ентузіазм: ще вчора він був звичайним підлітком, який не чим не відрізняється від інших, а сьогодні він в центрі уваги. І це бажання завжди прагнути до чогось кращого стало для Адама вірним супутником на все його життя.

Інтерес Сендлера до комедії все ріс. Великий вплив на нього зробили актори Мел Брукс і Джон Белуші. Пізніше - Родні Данджерфілд, Білл Мюррей. Варто тільки згадати характер героя Мюррея, гросмейстера гольф-клубу. Невимушена, але при цьому одержимий, він був схильний до яскравих спалахів гніву. Нікого не нагадує? Безумовно, відразу приходить на розум «Щасливець Гілмор».

Коли Адаму виповнилося 17, настав час вступати до коледжу. Він встав перед вибором: не так-то просто було вирішити, з якою професією пов'язати свою подальшу кар'єру. Сендлер стояв перед дверима в майбутнє, але не міг підібрати до замку потрібний ключ. І тоді йому допоміг брат, Скотт запропонував спробувати себе в комедії. Ця ідея здобула успіх, Адам з братом стали їздити по комедійним клубам у Бостоні. Перші виступи давалися йому з трудон, він часто заїкався. Але невдовзі зміг перебороти себе і почав писати комедійні пісеньки, які в подальшому принесуть йому мільйони.

Будучи дитиною з єврейської сім'ї, Адам розумів, що освіта життєво важливо, і він вступив до Нью-йоркського університету на факультет драматичного мистецтва. Це був престижний заклад з філіями по всьому Манхеттену. Колишніми студентами факультету були Алек Болдвін, Джон Легуізамо та Бріджіт Фонда. Звичайно, Адам також продовжував грати в The Dive і в клубі університетського містечка. Там він був помічений деякими студентами, які незабаром приєдналися до команди Сендлера. Серед них були актор Аллен Коверт, директор Френк Корачи і сусід Адама по кімнаті Тім Херліхі, які в подальшому будуть брати участь у запису його найгучніших хітів.

Незважаючи на імідж нешкідливого веселуна, Адам все ж таки був проникливий гравцем і хорошим стратегом. Він намагався прорватися на телебачення і незабаром засвітився на «Шоу Косбі». Тут він зіграв такого собі Смітті в двох епізодах у 1987 році і в двох - у 1988 році.

Ім'я Сендлера починало мати успіх. У 1989 році відбувся його перший дебют у кіно. У російському прокаті фільм відомий «Всіх за борт». Адам зіграв в ньому роль офіціанта-коміка на ім'я Шеккі Московіц. Коли місцевий комік зникає, герой Адама займає його місце. На жаль тут він не зміг повністю показати свій комічний талант. Також у 1989 році Адам вступає в свої перші серйозні відносини з Маргарет Руден, менеджером косметичної компанії.

Сендлер переїздить у Лос-Анджелес, оскільки комедійний жанр в той час був там на піку популярності. Там він грає в Improv Theatre і знайомиться з Деннісом Міллером, який допомагає йому стати учасником популярного шоу «У суботу ввечері» (Saturday Night Live), продюсером якого був Лорн Мітчелс. Вражений зусиллями молодої людини, Мітчелс в 1990 році запрошує Сендлера до себе на SNL. У 1991 році стає зрозуміло, що другого такого Адама Сендлера просто не знайти.

Протягом наступних 5 років Сендлер багато разів з'являвся на SNL в образі оперного співака і хлопчика з їдальні. І на нього стали дивитися не тільки як на шоумена, але і як на актора. Адам працював на SNL, знімався в кіно «Клоун Шейкс», «Яйцеголові» і уклав контракт на запис альбому «They're All Gonna Laugh at You» з Warner Bros., За який згодом його номінували на Grammy. Критики нерідко відгукувалися про участь Сендлера на SNL негативно, але глядачі любили його.

Після випуску альбому він відчув себе незалежним від SNL. Незабаром актору пощастило знятися у двох дуже популярних фільмах - «Біллі Медісон» і «Щасливець Гілмор». У 1998 році Сендлер зіграв у комедії «Водонос» тупого 31-річного хлопця-водоноса, що живе з мамою, якій пощастило в житті. В основі фільму - американська мрія. І це, мабуть, принесло йому позитивні відгуки і хороші гонорари. У фільмі «Співак на весіллі» актор зміг проявити себе в більшій мірі. Розширюючи свій репертуар, Адам знявся у комедіях «Куленепробивний» та «Великий тато», які підкорили серця глядачів.

Компанія Сендлера Happy Madison продюсувала багато фільмів з його участю і за участю його друзів: «Чоловік за викликом», «Ціпочка», «Тварина» з Робом Шнайдером, «Ніккі, диявол - молодший», «Управління гнівом» і багато інших.

У 2002 році актор працюючи над музичним мультфільмом «Вісім божевільних ночей», знімався в «Мільйонері мимоволі» і «Любов, що збиває з ніг». В «Управлінні гнівом» із Джеком Ніколсоном Адам Сендлер показав себе в новій якості та отримав позитивні відгуки.

У 2003 року 22 червня Сендлер одружився на своїй подрузі, моделі і актрисі Джекі Тітоун. Вони зустрічалися вже 7 років і, нарешті, вирішили узаконити свої стосунки. Джекі можна було побачити у фільмі «Великий тато», де вона зіграла епізодичну роль офіціантки. Весілля відбулося на узбережжя океану, у числі 400 гостей були такі знаменитості, як Дженніфер Еністон, Дастін Гоффман, Рідні Данджерфілд, Шенон Осборн і Роб Шнайдер. Сендлер був одягнений за єврейською традицією, а його бульдог Фрикаделька виніс на спині обручку.

У 2004 році актор зіграв у фільмах «50 перших поцілунків» з Дрю Беррімор і «Спенгліш - іспанська англійська» з Теа Леоні, а у 2005 - в стрічці «Все або нічого» з Крісом Роком і Бертом Рейнольдсом.

У травні 2006 року у Сендлера і його дружини народилася дочка, яку назвали Седі Мадісон. Адам Сендлер підтвердив, що 2 листопада у нього народилася ще одна донька. «У Джекі і Адама народилася красива дівчинка на ім'я Санні Маделін 2 листопада. Всі здорові і щасливі», - написав він на своєму офіційному сайті.

42-річний актор раніше розповів, що виявив в цьому році, що його дружині дуже йде бути вагітною - це робить її неймовірно сексуальною і привабливою. Але ось викликати ідею вагітності 2-річної Сейді було важко. Сандлер пояснював дівчинці: «Мама не хвора нічим поганим. Просто у неї в животі росте щось, що одного разу вискочить з неї і забере половину твоїх іграшок».

Адама Сендлера можна любити чи ненавидіти. Але на нього не можна дивитися байдуже.

Фільмографія:

Три Міссісіпі / Three Mississippi ... чутки
2015 Монстри на канікулах 2 / Hotel Transylvania 2 ... Dracula, озвучка
2015 Пікселі / Pixels ... Sam Brenner
2014 Чоботар / The Cobbler ... Max Simkin
2014 Чоловіки, жінки та діти / Men, Women & Children ... Don Truby
2014 Змішані / Blended ... Jim
2013 - ... Бруклін 9-9 / Brooklyn Nine-Nine (серіал) ... Adam Sandler
2013 Однокласники 2 / Grown Ups 2 ... Lenny Feder
2012 Монстри на канікулах / Hotel Transylvania ... Dracula, озвучка
2012 Мій пацан / That's My Boy ... Donny
2011 Джек і Джилл / Jack and Jill ... Jack Sadelstein / Jill Sadelstein
2011 Мій хлопець із зоопарку / Zookeeper ... Donald the Monkey, озвучка
2011 Дружина напрокат / Just Go with It ... Danny Maccabee
2010 Однокласники / Grown Ups ... Lenny Feder
2009 Смішні люди / Funny People ... George Simmons
2008 Казки на ніч / Bedtime Stories ... Skeeter Bronson
2008 Не займайте Зохана! / You Do not Mess with the Zohan ... Zohan
2007 Чак і Ларрі: Запальні молодята / I Now Pronounce You Chuck & Larry ... Chuck Levine
2007 Спорожніле місто / Reign Over Me ... Charlie Fineman
2006 Клік: З пультом по життю / Click ... Michael Newman
2005 Showtime Special: The Longest Yard (ТБ) ... Paul Crewe; короткометражка
2005 Все або нічого / The Longest Yard ... Paul Crewe
2004 Спенгліш - іспанська англійська / Spanglish ... John Clasky
2004 50 перших поцілунків / 50 First Dates ... Henry Roth
2003 Квіти і кров (відео) / Blossoms & Blood ... Barry Egan; короткометражка
2003 Диван (ТБ) / Couch ... Couch Testing Man; короткометражка
2003 Полі Шор мертвий / Pauly Shore Is Dead ... Adam Sandler, озвучка
2003 Управління гнівом / Anger Management ... Dave Buznik
2002 Вісім божевільних ночей / Eight Crazy Nights ... Davey / Whitey / Eleanore / Deer, озвучка
2002 Ціпочка / The Hot Chick ... Mambuza Bongo Guy
2002 Мільйонер мимоволі / Mr. Deeds ... Longfellow Deeds
2002 Кохання, що збиває з ніг / Punch-Drunk Love ... Barry Egan
2001 Концерт для міста Нью-Йорка (ТБ) / The Concert for New York City ... Operaman
2001 Тварина / The Animal ... Townie
2000 Ніккі, диявол - молодший / Little Nicky ... Nicky
1999 Великий тато / Big Daddy ... Sonny Koufax
1998 Мамин синочок / The Waterboy ... Robert 'Bobby' Boucher Jr.
1998 Співак на весіллі / The Wedding Singer ... Robbie Hart
1996 Куленепробивний / Bulletproof ... Moses
1996 Щасливець Гілмор / Happy Gilmore ... Happy Gilmore
1996 The Making of «Happy Gilmore» (відео) / The Making of 'Happy Gilmore' ... Happy Gilmore; короткометражка
1995 Біллі Медісон / Billy Madison ... Billy Madison
1994 Абсолютно дурний / Mixed Nuts ... Louie
1994 Пустоголові / Airheads ... Pip
1993 Яйцеголові / Coneheads ... Carmine
1992 - 1998 Шоу Ларрі Сандерса / The Larry Sanders Show (серіал) ... Adam Sandler
1991 Клоун Шейкс / Shakes the Clown ... Dink the Clown
1989 Всіх за борт / Going Overboard ... Schecky Moskowitz
1984 - 1992 Шоу Косбі / The Cosby Show (серіал) ... Smitty
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Various
1972 - 1997 ABC Спеціально після школи / ABC Afterschool Specials (серіал) ... Drug Dealer

Нагороди та премії:

Золота малина, 2014
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Однокласники 2»)

Золота малина, 2013
Переможець: Найгірша чоловіча роль («Мій пацан»)

Золота малина, 2012 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль («Джек і Джилл»)

Премія каналу «MTV», 2011 рік
Номінації: Краща комедійна роль («Дружина напрокат»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Краща комедійна роль («Чак і Ларрі: Пожежне весілля»)

Золота малина, 2008 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Чак і Ларрі: Пожежне весілля»)

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Номінації: Краща комедійна роль («Клік: З пультом по життю»)

Премія каналу «MTV», 2006 рік
Номінації: Краща комедійна роль («Все або нічого»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Переможець: Краща екранна команда («50 перших поцілунків»)
Номінації: Краща чоловіча роль («50 перших поцілунків»)

Золотий глобус, 2003 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Любов, що збиває з ніг»)

Премія каналу «MTV», 2003 рік
Номінації: Краща комедійна роль («Мільйонер мимоволі»); Кращий поцілунок («Любов, що збиває з ніг»)

Золота малина, 2003 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Вісім божевільних ночей»)

Золота малина, 2001 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Ніккі, диявол - молодший»); Найгірший сценарій («Ніккі, диявол - молодший»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Переможець: Краща комедійна роль («Великий тато»)
Номінації: Кращий екранний дует («Великий тато»); Краща чоловіча роль («Великий тато»)

Золота малина, 2000 рік
Переможець: Найгірша чоловіча роль («Великий тато»)
Номінації: Гірший сценарій («Великий тато»)

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Переможець: Краща комедійна роль («Мамин синочок»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Мамин синочок»)

Золота малина, 1999 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Мамин синочок»)

Премія каналу «MTV», 1998 рік
Переможець: Кращий поцілунок («Співак на весіллі»)
Номінації: Кращий екранний дует («Співак на весіллі»); Краща комедійна роль («Співак на весіллі»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Куленепробивний»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Переможець: Найкраща бійка («Щасливець Гілмор»)
Номінації: Краща комедійна роль («Щасливець Гілмор»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Краща комедійна роль («Біллі Медісон»)
11921
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Сліпа зона
Надприродне
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.