,
Краще подзвоніть Солу
Грімм
Касл
Загрузка...

Том Генкс

Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс Том Генкс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер, сценарист
Ім'я (лат.): Tom Hanks
Зріст: 1.83 м
Дата народження: 9 липня 1956 | рак
Місце народження: Конкорд, Каліфорнія, США
Жанри: Комедія, драма, документальний

Біографія:

Томас Джей Генкс народився 9 липня 1956 року в місті Конкорд (штат Каліфорнія). Його батько був шеф-кухарем місцевого ресторану, мати працювала офіціанткою у тому ж закладі. Томмі був у родині третьою дитиною. Через п'ять років після його народження Генкси розлучилися, і за американським законодавством, дітей (Тома, Ларрі і Сандру) забрав батько. Вже в юності Том Генкс проявив неабиякі акторські здібності та вміння завойовувати оточуючих винятковим почуттям гумору. Так що, вступ на акторський факультет Каліфорнійського університету стало для нього цілком логічним кроком. Том Генкс однак залишив навчання, як тільки отримав пропозицію увійти до складу невеликий акторської трупи, що виступала в Клівленді.

У кіно Том Генкс почав зніматися з 80-х років і першою його стрічкою стала «Він знає, як ви самотні». Але справжнє його «відкриття» відбулося лише через чотири роки, коли на екрани вийшла романтична комедія «Сплеск». Одна з найкрасивіших блондинок Голлівуду Деріл Ганна виконала роль русалки, яка випадково потрапила у величезне місто. У ту пору ще по-хлоп'ячому тендітний Том Генкс зіграв продавця, який закохався у дивну незнайомку. У фіналі закохані відправилися в океан, подалі від бездушного холодного світу.

Наступними ролями Генкса стали стрічки: «Вечірка холостяків», «Людина з одним червоним черевиком», «Волонтери», «Кожного разу ми прощаємося назавжди», «Нічого спільного», «Мережі зла». Проте минуло чотири роки, перш ніж Том Генкс знову змусив говорити про себе. Це трапилося у зв'язку з картиною «Великий», в якій він зіграв героя з тілом чоловіка і розумом дитини. Незвичайний сюжет дозволив акторові продемонструвати м'який гумор і теплоту, невід'ємні від його творчої індивідуальності. Чималий успіх випав і на долю фільму «Тернер і Гуч», де його партнером став чудовий пес.

Хоча в 80-і роки Том Генкс знявся більш ніж в десяти картинах, найбільш вдалі його ролі відносяться до 90-х років. Череда творчих перемог почалася стрічкою «Несплячі в Сіеттлі» (1993), де актор зіграв батька-одинака, який під впливом маленького сина знаходить нове кохання. Романтичність, душевність, чутливість, схильність до рефлексії - ось риси, з яких складалася індивідуальність його героя. Проте фільм «Їх власна ліга» показав зовсім інший бік його обдарування. Том Генкс був просто неперевершений у ролі грубого і вічно п'яного тренера жіночої бейсбольної команди.

Несподіваним виявився виступ Тома Генкса у фільмі «Філадельфія» (1993), в якому він зіграв вмираючого від СНІДу адвоката. Критики писали із захопленням, що Генкс як би повторив акторський подвиг Де Ніро, коли заради переконливості створюваного характеру схуд на 10 кілограмів. Ця роль принесла йому премію «Оскар».

Але головний тріумф чекав його попереду. Фільм «Форрест Гамп», у якому Том виконав головну роль, став справжньою сенсацією 1994 року. Його герой - простакуватий малий, з дитинства звик до глузуванням навколишніх. Досить глянути на обличчя Гампа із застиглим на ньому виразом тупої зосередженості, щоб зрозуміти, чому його звуть «лісним дурнем». І тим не менш, Форрест Гамп зумів з гідністю і спокоєм перенести всі випробування які на нього чекали. Напівінвалід з дитинства, він став видатним гравцем у пінг-понг, і переможцем чемпіонату світу який проходив у Китаї, героєм в'єтнамської війни, мільйонером, а також зразком для наслідування багатьом людям. Фільм отримав декілька «Оскарів», але своїм успіхом він був зобов'язаний саме Тому Генксу, який створив теплий і дуже людяний образ.

Отримавши поспіль два «Оскари», Хенкс перетворився на національного героя. З нетерпінням очікувався вихід на екрани фільму «Аполлон 13», присвяченого невдалому польоту на Місяць у 1977 році. Хоча фільм представляв собою точну реконструкцію цієї трагічної події, він вийшов нудним і статичним. Використана в ньому техніка «балакучих голів» не дозволила акторам розкрити себе.

У 1996 році Том Генкс дебютував у кіно як режисер, знявши в підкреслено документальній манері історію молодіжного ансамблю, що розпався після свого першого хіта. «Те, що ти робиш» не став великим одкровенням, хоч і заслужив доброзичливу оцінку з боку критики.

Том Генкс був двічі одружений. Має сина і дочку від актриси Саманти Льюїс і двох синів від актриси Ріти Вілсон.

Фільмографія:

Втрачений символ / The Lost Symbol ... Robert Langdon
В саду звірів / In the Garden of Beasts ... William Dodd
2015 A Hologram for the King ... Alan Clay
2014 Toy Story That Time Forgot (ТВ) ... Woody, озвучка
2013 Врятувати містера Бенкса / Saving Mr . Banks ... Walt Disney
2013 Іграшкова історія жахів / Toy Story of Terror ... Woody, озвучка; короткометражка
2013 Капітан Філліпс / Captain Phillips ... Captain Richard Phillips
2012 Веселозавр Рекс / Partysaurus Rex ... Woody, озвучка; короткометражка
2012 Хмарний атлас / Cloud Atlas ... Dr. Henry Goose / Hotel Manager / Isaac Sachs / Dermot Hoggins / Cavendish Look - a - Like Actor / Zachry
2012 Електричне місто (серіал) / Electric City ... Cleveland Carr ; короткометражка
2011 Моторошно голосно і несамовито близько / Extremely Loud & Incredibly Close ... Thomas Schell
2011 Мальки / Small Fry ... Woody , озвучка ; короткометражка
2011 Ларрі Краун / Larry Crowne ... Larry Crowne
2011 Історії іграшок: Гавайські канікули / Hawaiian Vacation ... Woody, озвучка; короткометражка
2010 Toy Story 3: The Gang's All Here (відео) ... грає самого себе / Woody; короткометражка
2010 Історія іграшок 3: Велика втеча / Toy Story 3 ... Woody, озвучка
2010 Тихий океан (міні-серіал) / The Pacific ... оповідач
2009 Поза межами / Beyond All Boundaries ... оповідач, озвучка; короткометражка
2009 Янголи та Демони / Angels & Demons ... Robert Langdon
2008 Великий Бак Ховард / Great Buck Howard, The ... Mr. Gable
2007 Війна Чарлі Вілсона / Charlie Wilson's War ... Charlie Wilson
2007 Сімпсони у кіно / The Simpsons Movie ... Himself
2007 Війна / War, The (серіал) ... Al McIntosh
2006 Код Да Вінчі / Da Vinci Code, The ... Dr. Robert Langdon
2006 Тачки / Cars ... Sheriff Woody
2005 Mark Twain Prize: Steve Martin, The (ТБ)
2004 Полярний експрес / Polar Express, The ... Hero Boy / Father / Conductor / Hobo / Scrooge / Santa Claus
2004 Елвіс покинув будівлю / Elvis Has Left the Building ... Mailbox Elvis
2004 Термінал / The Terminal ... Viktor Navorski
2004 Замочити бабцю / The Ladykillers... Professor G.H. Dorr
2004 Die Geschichte des erotischen Films (ТБ) ... хроніка
2003 - 2009 Руйнівники легенд / MythBusters (серіал)
2003 Концерт для Джорджа / Concert for George (ТБ) ... Mountie, в титрах не вказаний
2002 Ратлз 2 / Rutles 2: Can't Buy Me Lunch, The (ТБ) ... Interviewee
2002 Впіймай мене, якщо зможеш / Catch Me If You Can ... Carl Hanratty
2002 Проклятий шлях / Road to Perdition ... Michael Sullivan
2001 Брати по зброї / Band of Brothers (серіал) ... British officer
2000 Вигнанець / Cast Away ... Chuck Noland
1999 Зелена миля / Green Mile, The ... Paul Edgecomb
1998 Saturday Night Live: The Best of Mike Myers (відео) ... Barry the roadie, хроніка, у титрах не зазначений
1998 Вам лист / You've Got Mail ... Joe Fox
1998 Врятувати рядового Райана / Saving Private Ryan ... Captain John H. Miller
1996 Те, що ти робиш / That Thing You Do! ... Mr. White
1995 Історія іграшок / Toy Story ... Woody
1995 Аполлон 13 / Apollo 13 ... Jim Lovell
1994 Байки зі склепу / Vault of Horror I (ТБ)
1994 Форрест Гамп / Forrest Gump ... Forrest Gump
1993 Філадельфія / Philadelphia ... Andrew Beckett
1993 Ті, що не сплять у Сіетлі / Sleepless in Seattle ... Sam Baldwin
1992 Saturday Night Live: Presidential Bash (ТБ) ... Peter Jennings, хроніка, у титрах не зазначений
1993 - 1995 Занепалі ангели / Fallen Angels (серіал) ... Trouble Boy # 1
1992 Їх власна ліга / A League of Their Own ... Jimmy Dugan
1992 Best of Saturday Night Live: Special Edition (відео) ... Various Characters, хроніка
1992 Реклама на радіо / Radio Flyer ... Older Mike, в титрах не вказаний
1990 Багаття марнославства / Bonfire of the Vanities, The ... Sherman McCoy
1990 Джо проти вулкана / Joe Versus the Volcano ... Joe Banks
1989 Тернер і Гуч / Turner & Hooch ... Det. Scott Turner
1989 Передмістя / 'burbs, The ... Ray Peterson
1989 - 1996 Байки зі склепу / Tales from the Crypt (серіал) ... Baxter
1988 Родзинка / Punchline ... Steven Gold
1988 Великий / Big ... Josh
1987 Мережі зла / Dragnet ... Pep Streebeck
1986 Ми завжди кажемо до побачення / Every Time We Say Goodbye ... David Bradley
1986 Нічого спільного / Nothing in Common ... David Basner
1986 Прірва / Money Pit, The ... Walter Fielding, Jr.
1985 Волонтери / Volunteers ... Lawrence Whatley Bourne III
1985 Людина в червоному черевику / Man with One Red Shoe, The ... Richard Harlan Drew
1984 Мальчишник / Bachelor Party ... Rick Gassko
1984 Сплеск / Splash ... Allen Bauer
1982 Зловісна гра / Mazes and Monsters (ТБ) ... Robbie Wheeling
1982 - 1989 Сімейні узи / Family Ties (серіал) ... Ned Donnelly
1980 Він знає, що ви одні / He Knows You're Alone ... Elliot
1978 - 1983 Таксі / Taxi (серіал) ... Gordon
1977 - 1986 Човен кохання / Love Boat, The (серіал) ... Rick Martin
1974 - 1984 Щасливі дні / Happy Days (серіал) ... Dr. Dwayne Twitchell
1972 - 2009 Великі подання / Great Performances (серіал) ... Mountie

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Війна Чарлі Вілсона»)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ізгой»)

Золотий глобус, 2001 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Ізгой»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Ізгой»); Краща екранна команда («Ізгой»); Краща чоловіча роль («Ізгой»)

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Ізгой»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Історія іграшок 2»)

Оскар, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Врятувати рядового Райана»)

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Врятувати рядового Райана»)

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Номінації: Краща екшн-сцена («Врятувати рядового Райана»); Краща чоловіча роль («Врятувати рядового Райана»)

Британська академія, 1999 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Врятувати рядового Райана»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Історія іграшок»); Краща чоловіча роль («Аполлон 13»)

Оскар, 1995 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Форрест Гамп»)

Золотий глобус, 1995 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Форрест Гамп»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Форрест Гамп»)

Британська академія, 1995 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Форрест Гамп»)

Оскар, 1994 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Філадельфія»)

Золотий глобус, 1994 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (драма) («Філадельфія»)
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («що не сплять у Сіетлі»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Переможець: Краща чоловіча роль («Філадельфія»)
Номінації: Кращий екранний дует («що не сплять у Сіетлі»): Кращий екранний дует («Філадельфія»)

Берлінський кінофестиваль, 1994 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу чоловічу роль («Філадельфія»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Їх власна ліга»)

Оскар, 1989 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Великий»)

Золотий глобус, 1989 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Великий»)
20484
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Декстер
Стародавні
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.