,
Аладдін
Уламки щастя
Життя з Луї
Загрузка...

Мег Райан

Мег Райан Мег Райан Мег Райан Мег Райан Мег Райан Мег Райан Мег Райан
Коротка біографія:

Рід занять: : Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Meg Ryan
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 19 листопада 1961 | скорпіон
Місце народження: Фейрфілд, (Коннектикут, США)
Чоловік/Дружина: Денніс Куейд (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Американська актриса, а з деяких пір ще й продюсер Мері Емілі Енн Хайра, вона ж Мег Райан, народилася 19 листопада 1961 в містечку Фейрфілд (штат Коннектикут, США). Вихованням Мег і ще трьох дітей займався їх батько, який працював викладачем математики, а за сумісництвом і фізкультури.

Вчилася на відмінно у вищій школі «Bethel». Закінчивши школу, поступила в Університет Нью-Йорка на факультет журналістики, навчання в якому поєднувала зі зйомками в рекламних роликах і телесеріалах. Зйомки спочатку розглядала лише як додаткове джерело доходу.

На великих екранах дебютувала з другорядною роллю в картині «Багаті і знамениті» (1981). Звернути на себе увагу актрисі вдалося ролями у двох кінохіта тих років «Кращий стрілець» (1986) з Томом Крузом і «Внутрішній простір» з Деннісом Куейдом (1987). Однак першим справжнім успіхом в її кар'єрі стала роль в картині Роба Рейнера «Коли Гаррі зустрів Саллі» (1989), за яку вона була номінована на премію «Золотий Глобус».

Відійти від іміджу доброї, відкритої і, звичайно ж, дуже сексуальної симпатяги актриса намагалася неодноразово. До невластивих для актриси ролей можна віднести її роботи в картинах «Дорз» (1991) Олівера Стоуна, «Коли чоловік любить жінку» (1994), «Королівська милість» (1995) і «Мужність в бою» (1996). Однак глядач до подібних експериментів поставився прохолодно, гаманцем голосуючи за картини в яких Мег з'являлася у звичному для неї амплуа.

У числі найбільш успішних картин за участю актриси: «Несплячі в Сієтлі» (1993) Нори Ефрон, «Французький поцілунок» (1995) Лоуренса Кесдана, «Місто ангелів» (1998) з Ніколасом Кейджем у головній ролі, «Вам лист» (1998 ) з Томом Генксом, «Доказ життя» (2000) з Расселом Кроу і «Кейт і Лео» (2001).

Близько десяти років прожила у шлюбі з Деннісом Куейдом, розлучившись з ним лише в 2000 році. З чуток, причиною розставання пари стала закоханість Мег в Рассела Кроу, з яким у неї так нічого і не вийшло. На даний момент Мег все ще незаміжня і поодинці виховує єдину дитину.

Фільмографія:

2012 Життя святих / Lives of the Saints
2008 Це розлучення! / Serious Moonlight ... Louise
2008 Жінки / The Women ... Mary Haines
2008 Новий хлопець моєї мами / My Mom's New Boyfriend ... Martha, Durand
2008 Угода / The Deal ... Deidre Hearn
2007 У країні жінок / In the Land of Women ... Sarah Hardwicke
2004 Наперекір долі / Against the Ropes ... Jackie Kallen
2003 Темна сторона пристрасті / In the Cut ... Frannie Avery
2001 Кейт і Лео / Kate & Leopold ... Kate McKay
2000 Доказ життя / Proof of Life ... Alice Bowman
2000 - ... Стримай свій ентузіазм / Curb Your Enthusiasm (серіал) ... Meg Ryan
2000 Відбій / Hanging Up ... Eve Mozell Marks
1998 Вам лист / You've Got Mail ... Kathleen Kelly
1998 Переполох / Hurlyburly ... Bonnie
1998 Місто ангелів / City of Angels ... Dr. Maggie Rice
1997 Анастасія / Anastasia ... Anastasia
1997 Дурман кохання / Addicted to Love ... Maggie
1996 Мужність в бою / Courage Under Fire ... Captain Karen Emma Walden
1995 Королівська милість / Restoration ... Katharine
1995 Французький поцілунок / French Kiss ... Kate
1994 Коефіцієнт інтелекту / IQ ... Catherine Boyd
1994 Коли чоловік кохає жінку / When a Man Loves a Woman ... Alice Green
1993 Плоть від плоті / Flesh and Bone ... Kay Davies
1993 Несплячі в Сієтлі / Sleepless in Seattle ... Annie Reed
1992 Прелюдія до поцілунку / Prelude to a Kiss ... Rita Boyle
1991 Дорз / The Doors ... Pamela Courson
1990 - 1996 Команда рятувальників Капітана Планети / Captain Planet and the Planeteers (серіал) ... Dr. Blight
1990 Джо проти вулкана / Joe Versus the Volcano ... DeDe, Angelica Graynamore, Patricia Graynamore
1989 - ... Сімпсони / Simpsons, The (серіал) ... Dr. Swanson
1989 Коли Гаррі зустрів Саллі / When Harry Met Sally ... ... Sally Albright
1988 Президио / The Presidio ... Donna Caldwell
1988 Мертвий після прибуття / D.O.A. ... Sydney Fuller
1987 Далекі мрії / Promised Land ... Bev
1987 Внутрішній простір / Innerspace ... Lydia Maxwell
1986 Озброєні та небезпечні / Armed and Dangerous ... Maggie Cavanaugh
1986 Кращий стрілець / Top Gun ... Carole Bradshaw
1984 - 1990 Чарльз у відповіді / Charles in Charge (серіал) ... Meagan Parker
1983 Амітивіль 3-D / Amityville 3-D ... Lisa
1981 Багаті і знамениті / Rich and Famous ... Debby Blake, 18 Years
1972 - 1995 ABC Спеціально після школи / ABC Afterschool Specials (серіал) ... Denise
1956 - 2010 Як обертається світ / As the World Turns (серіал) ... Betsy Stewart Montgomery Androp

Продюсер:

2011 Admissions ... виконавчий продюсер
2002 Шамани пустелі / Desert Saints
2001 Весільний переполох / Wedding Planner, The ... виконавчий продюсер
2000 заблукали душі / Lost Souls
1997 Північне сяйво / Northern Lights (ТБ) ... виконавчий продюсер
1995 Французький поцілунок / French Kiss

Нагороди та премії:

Золота малина, 2009 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Жінки»)

Золотий глобус, 1999 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Вам лист»)

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Місто ангелів»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Коли чоловік кохає жінку»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Несплячі в Сієтлі»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Номінації: Кращий екранний дует («Несплячі в Сієтлі»); Краща жіноча роль («Несплячі в Сієтлі»)

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Коли Гаррі зустрів Саллі»)

Посилання:

www.megryaninfo.com
4666
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Величне століття. Роксолана
«Найкращий» тиждень мого життя
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.