,
Чорний список
Пригоди Джекі Чана
Чужоземка
Загрузка...

Жюльєт Бінош

Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош Жюльєт Бінош
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Juliette Binoche
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 9 березня 1964 | риби
Місце народження: Париж, Франція
Жанри: Драма, мелодрама, комедія

Біографія:

Жюльєтт Бінош народилася 9 березня 1964 року в Парижі. Мати - Монік Стеленс - викладачка французької мови і актриса, батько - Жан-Марі Бінош - театральний режисер. Вже з 16 років Бінош часто з'являлася на театральних підмостках, виблискуючи в п'єсах Луїджі Піранделло та Мольєра, а в кіно дебютувала у 18 років. У 1985-му вона промайнула в епізодичній ролі у вічного кінореволюціонера Жана-Люка Годара в його гучній версії біблійного тексту «Я вітаю тебе, Марія!». Але реальну популярність у Франції Бінош принесла участь у вишуканій еротичній драмі «Побачення», знятої режисером Андре Тешіне.

У 1986-му Жюльєтт зіграла, мабуть, в головному "молодому" фільмі 80-х років фільмі Лео Каракса «Дурна кров». Епізод, в якому героїня Бінош ширяє у вільному падінні в блакитному піднебессі, став класичним - так само, як і пробіг її партнера Дені Лавана під пісню Девіда Боуї Modern Love.

Після «Дурної крові» Бінош на кілька років стала музою і коханої "молодого вовченя" і геніального самітника Каракса. Шокуюча роль одноокої бомжихи в його наступному фільмі - болісно створювалися і сплюндрувавши чотирьох продюсерів «Коханці з Понт-Неф» - принесла актрисі премію "Фелікс" (європейський аналог "Оскара"), але муки на знімальному майданчику не привели до радощів в реальному життя: Бінош і Каракс розлучилися. Каракс і через роки зберіг до Жюльєтт ніжну прихильність і на провокаційні запитання журналістів, як він ставиться до її діяльності в Голлівуді, відповідає з незмінною коректністю, що як і раніше вважає Бінош неймовірно красивою і талановитою актрисою.

Бінош було всього 23 роки, коли стався її американський дебют. Глядачі всіх країн і континентів прийшли в захват від її ролі у фільмі «Нестерпна легкість буття», конгеніальної екранізації роману опального чеського космополіта Мілана Кундери. Ця стрічка стала кращою в біографії Пилипа Кауфмана і зробила юну французьку жінку зіркою світового рівня. Навіть прискіпливі американські критики, не надто схильні до оспівування чужоземних красунь, писали, що Бінош виглядає неземним створенням завдяки своїй красі і невинності. Цю властивість актриси - бути по дівочому ніжною і в той же час хибно сексуальною - використав видатний французький режисер Луї Маль. Він запросив Жюльєтт на головну роль в скандальну любовну драму «Збиток», де головний герой, високопоставлений політик у виконанні британця Джеремі Айронса, став жертвою еротичного мани. Його пристрасть до подружки сина (саме цю роль і грала Бінош) губила ретельно вибудовану кар'єру і життя. Жюльєтт настільки самовіддано увійшла в роль фатальної спокусниці, що в ряді країн ця сексуально розкріпачена стрічка зазнала серйозних цензурних переслідувань.

В 1993-м Бінош зіграла головну роль у першій частині пафосною європейської трилогії великого Кшиштофа Кисловського «Три кольори: Синій». Її героїня втратила в автокатастрофі чоловіка і дочку - за іронією долі саме у вересні цього року у Жюльєтт та її тодішнього бой-френда, професійного підводного водолаза Андре Аллі, народився син Рафаель. Подарунком до народження дитини став Кубок Вольпі Венеціанського МКФ, вручений за роль у першому "триколорі" Кисловського. Справжнім міжнародним тріумфом Бінош став романтичний епос Ентоні Мінгелли «Англійський пацієнт» - вручення Жюльєтт "Оскара" за кращу роль другого плану виявилося сенсацією. Всі готували золоту статуетку 72-річній Лорен Беколл (за фільм Барбари Стрейзанд «У дзеркала два обличчя») - оголошення імені переможниці прозвучало громом серед ясного неба. Розгублена Бінош змогла вимовити тільки одну фразу: "Не підготувала промову! Я була впевнена, що переможе Лорен!".

Сам Спілберг розглядав її кандидатуру на головну жіночу роль в «Юрському парку», але горда француженка, яка звикла до більш витончених проектів, відмовилася від пригод з динозаврами. Зате з задоволенням вона грала в амбітному французькому історичному фільмі «Гусар на даху»; ця картина увійшла в історію не тільки як один з найдорожчих французьких проектів (бюджет - 35 мільйонів доларів) - після зйомок у Бінош і її партнера, красеня Олів'є Мартінеса, розгорівся пристрасний і багаторічний роман.

Одного разу Бінош порівняла фільми з відкритими дверима, "входячи у нові двері, - говорила вона, - я міняю свій образ і своє життя ... Я завжди живу по справжньому і не боюся ризикувати". Так у 2000 році Бінош спробувала свої сили в бродвейській постановці "Betrayal". А її зріла краса була вміло відіграна у фільмі шведа Лассе Халльстрема «Шоколад». Вдруге у своїй біографії Бінош номінована на "Оскар" - тепер уже в категорії "Краща жіноча роль".

Фільмографія:

2013 Orage d'une nuit d'ete ... Maria, чутки
2012 Мавпа на плечі / Un singe sur l'epaule ... Mila
2012 La Creatrice ... Camille Claudel
2012 Космополіс / Cosmopolis ... Didi Fancher
2012 Інше життя жінки / La vie d'une autre ... Marie Speranski
2011 Original Certified Copy
2011 Одкровення / Elles ... Anne
2011 Небезпечний квартал / The Son of No One ... Loren Bridges
2008 Ширін / Shirin ... Woman in audience
2008 Літній час / Heure d'еtе, L '... Adrienne
2008 Париж / Paris ... Еlise
2007 Закохатися в наречену брата / Dan in Real Life ... Marie
2007 Розрив / Disengagement ... Ana
2007 Політ червоної надувної кульки / Voyage du ballon rouge, Le ... Suzanne
2006 Вторгнення / Breaking and Entering ... Amira
2006 Кілька днів у вересні / Quelques jours en septembre ... Irеne
2006 Париж, я люблю тебе / Paris, je t'aime ... Suzanne
2006 Face 'Cachе' (відео)
2005 Марія / Mary ... Marie Palesi, Mary Magdalene
2005 Гра слів / Bee Season ... Miriam
2005 Приховане / Cachе ... Anne Laurent
2004 У моїй країні / Country of My Skull ... Anna Malan
2002 Louis Jouvet ou L'amour du thеаtre (ТБ)
2002 Історія кохання / Dеcalage horaire ... Rose
2000 Шоколад / Chocolat ... Vianne Rocher
2000 Код невідомий / Code inconnu: Rеcit incomplet de divers voyages ... Anne Laurent
2000 Вдова з острова Сен-П'єр / Veuve de Saint-Pierre, La ... Pauline
1999 Діти століття / Enfants du siеcle, Les ... George Sand / Baroness Aurore Dudevant
1998 Еліс і Мартін / Alice et Martin ... Alice
1996 Англійський пацієнт / English Patient, The ... Hana
1996 Кушетка в Нью-Йорку / Un divan а New York ... Beatrice Saulnier
1995 Гусар на даху / Hussard sur le toit, Le ... Pauline de Thеus
1994 Три кольори: Червоний / Trois couleurs: Rouge ... Julie Vignon
1994 Три кольори: Білий / Trzy kolory: Bialy ... Julie Vignon
1993 Три кольори: Синій / Trois couleurs: Bleu ... Julie Vignon
1992 Збиток / Damage ... Anna Barton
1992 Грозовий перевал / Wuthering Heights ... Cathy Linton, Catherine Earnshaw
1991 Коханці з Нового мосту / Amants du Pont-Neuf, Les ... Michеle Stalens
1991 Жінки і чоловіки 2: В любові немає правил / Women & Men 2: In Love There Are No Rules (ТБ) ... Mara
1989 Круг по манежу / Un tour de manеge ... Elsa
1988 Нестерпна легкість буття / Unbearable Lightness of Being, The ... Tereza
1986 Дурна кров / Mauvais sang ... Anna
1986 Мій зять убив мою сестру / Mon beau-frеre a tuе ma soeur ... Esther Bouloire
1985 Meilleur de la vie, Le ... Une amie de Vеronique au bar
1985 Побачення / Rendez-vous ... Nina / Anne Larrieux
1985 Прощай, борсук / Adieu blaireau ... Brigitte B., dite B.B.
1985 Сімейне життя / Vie de famille, La ... Natacha
1985 Дітлахи / Nanas, Les ... Antoinette
1985 Вітаю тебе, Марія / 'Je vous salue, Marie' ... Juliette
1985 Fort bloquе (ТБ) ... Nicole
1983 Dorothеe, danseuse de corde (ТБ) (1983)
1983 Прекрасна свобода / Liberty belle ... La fille du rallye

Нагороди та премії:

Каннський кінофестиваль, 2010 рік
Переможець: Срібна премія за кращу жіночу роль («Копія вірна»)

Європейська кіноакадемія, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Приховане»)

Сезар, 2003 рік
Номінації: Краща актриса («Історія кохання»)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Шоколад»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Шоколад»)

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Шоколад»)

Оскар, 1997 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Англійський пацієнт»)

Золотий глобус, 1997 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Англійський пацієнт»)

Британська академія, 1997 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Англійський пацієнт»)

Берлінський кінофестиваль, 1997 рік
Переможець: Срібний Ведмідь за кращу жіночу роль («Англійський пацієнт»)

Золотий глобус, 1994 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Три кольори: Синій»)

Венеціанський кінофестиваль, 1993 рік
Переможець: Кубок Вольпі за кращу жіночу роль («Три кольори: Синій»)

Берлінський кінофестиваль, 1993 рік
Переможець: Почесний приз Berlinale Camera Award
2838
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гра престолів
Безсоромні
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.