,
Безсоромні
Цілком Таємно
Людина-Павук. Щоденник супергероя
Загрузка...

Х′ю Джекман

Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман Х′ю Джекман
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, Продюсер
Ім'я (лат.): Hugh Jackman
Зріст: 1.89 м
Дата народження: 12 жовтня 1968 | терези
Місце народження: Сідней, Новий Південний Уельс, Австралія
Жанри: Комедія, драма, трилер
Дружина: Деборра-Лі Фернесс ... двоє дітей

Біографія:

Х'ю Джекман народився 12 жовтня 1968 року в Сіднеї. У сім'ї з п'яти дітей він був наймолодшим. Батьки - Кріс Джекман і Грейс Уотсон - емігранти з Великобританії. До Австралії вони переїхали в 60-х роках минулого століття. Коли Х'ю було 8 років, батьки розлучилися, Грейс повернулася до Англії, а всі діти залишилися з батьком, який невдовзі одружився вдруге.

У юності майбутній актор захоплювався баскетболом і був капітаном шкільної команди.

Коли хью заківчив школу, він вирішив вступити до технологічного університету Сіднея на факультет журналістики. Закінчивши, отримав ступінь бакалавра в галузі комунікацій зі спеціалізацією в журналістиці. Проте, до кінця навчання він розуміє, що професія журналіста його мало цікавить, і захоплюється театром.

У 1991 році відвідував річні театральні курси «The Journey» в акторському центрі Саррей-Хіллз в Сіднеї.

У 1994 році після трьох років навчання в західноавстралийске Академії Образотворчих Мистецтв (WAAPA), Джекман майже відразу приймає участь у зйомках австралійського телесеріалу «Кореллі». Серіал розповідає про роботу жінки-психолога доктора Кореллі в чоловічій в'язниці. Х'ю зіграв роль самого складного її пацієнта - ув'язненого Кевіна Джонса.

З жовтня 1996 по червень 1997 року був зайнятий в австралійській постановці мюзиклу «Бульвар Сансет» (Sunset Boulevard) в ролі Джо Гілліс. За виконання цієї ролі Джекман двічі отримав премію Мо «Кращому акторові року» (австралійський аналог театральної премії «Тоні»). Також Джекман зіграв Гастона в мюзиклі «Красуня і чудовисько» (Beauty and the Beast).

З 1998 року грав на сцені Королівського національного театру в Лондоні. За виконання ролі Керлі Маклейна в мюзиклі «Оклахома!» (Oklahoma!) був номінований на театральну премію Лоуренса Олів'є.

У 2001 році Джекман разом з Мег Райан зіграв в романтичній комедії «Кейт і Лео». За роль чарівного дворянина Леопольда він був номінований на премію «Золотий глобус» у категорії «Кращий актор (комедія / мюзікл)»

У 2004 році в мюзиклі «Хлопчик з країни Оз» (The Boy from Oz) на Бродвеї Х'ю Джекман зіграв роль шоумена Пітера Аллена. За виконання цієї ролі він отримав театральну премію Тоні в категорії «Кращий актор мюзіклу".

У 2005 році Х'ю заснував продюсерську компанію «Seed Productions», його партнером став Джон Палермо. Першим проєктом став серіал «Віва Лафлін», в якому Х'ю зіграв одну з другорядних ролей.

У 2006 році Х'ю Джекман знався в одній з головнив ролей у фільмі «Престиж», до речі його партнерами по стрічці були: Скарлетт Йоганссон, Крістіан Бейл і Майкл Кейн. Окрім «Престижу», Х'ю взяв участь в озвученні двох мультфільмів - анімаційної комедії-мюзиклі «Веселі ніжки», який цього ж року виграв премію «Оскар» як найкращий мультфільм року, та мультфільму-пародії «Змивайся».

У 2008 році вийшов фільм «Австралія» разом з Ніколь Кідман у головній жіночій ролі і Х'ю у головної чоловічої ролі. Зйомки проходили в місті Бовен (Австралія).

У 2009 році Хью Джекман був ведучим церемонії вручення нагород кінопремії «Оскар».

У 2009 році вийшов спін-офф «Люди Ікс: Початок. Росомахаe», спродюсований компанією Джекмана «Seed Productions». У рамках рекламної кампанії цього фільму Х'ю Джекман відвідав Росію. Під час цього візиту Джекман брав участь у випуску програми «Прожекторперісхілтон».

У квітні 1996 року Хью одружився з акторкою Деборі Лі Фернесс.

У травні 2000 року пара усиновила новонароджену дитину - Оскара Максиміліана, а в 2005 році другу дитину - дівчинку Аву Еліот. В інтерв'ю Хью називає дружину «кращою мамою у світі».

Фільмографія:

Пригнічений хлопець / Rebound Guy
Найбільший шоумен Землі / The Greatest Showman on Earth ... PT Barnum
2017 Росомаха 3 / Untitled Wolverine Sequel ... Logan / Wolverine
2016 Люди Ікс: Апокаліпсис / X-Men: Apocalypse ... Logan / Wolverine, чутки
2015 Бродвей 4D / Broadway 4D ... Curly
2015 Пен / Pan ... Blackbeard
2015 Робот на ім'я Чаппі / Chappie ... Vincent
2014 Люди Ікс: Дні минулого майбутнього / X-Men: Days of Future Past ... Logan / Wolverine
2013 Полонянки / Prisoners ... Keller Dover
2013 Росомаха / Wolverine, The ... Logan / Wolverine
2013 Муві 43 / Movie 43 ... Davis (segment 'The Catch')
2012 Вартові легенд / Rise of the Guardians ... Bunnymund / The Easter Bunny, озвучка
2012 Знедолені / Les Miserables ... Jean Valjean
2011 Реальна сталь / Real Steel ... Charlie Kenton
2011 Як по маслу / Butter ... Boyd Bolton
2011 Сніжна квітка та заповітне віяло / Snow Flower and the Secret Fan ... Arthur
2009 Люди Ікс: Початок. Росомаха / X-Men Origins: Wolverine ... Logan / Wolverine
2008 Австралія / Australia ... Drover
2008 Список контактів / Deception ... Wyatt Bose
2008 Дядько Джонні / Uncle Jonny ... Uncle Russell
2007 Віва Лафлін (серіал) / Viva Laughlin ... Nicky Fontana
2006 Престиж / The Prestige ... Robert Angier
2006 Фонтан / Fountain, The ... Tomas / Tommy / Tom Creo
2006 Сенсація / Scoop ... Peter Lyman
2006 Люди Ікс: Остання битва / X-Men: The Last Stand ... Logan / Wolverine
2006 Таємниці заблукалих душ / Stories of Lost Souls ... Roger
2004 Ван Хельсинг / Van Helsing ... Van Helsing
2004 Making the Grade ... Mr. Slattery
2004 Кімната тільки для стоячих / Standing Room Only ... Roger
2003 Люди Ікс 2 / X2 ... Logan / Wolverine
2001 Кейт і Лео / Kate & Leopold ... Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten
2001 Пароль «Риба-меч» / Swordfish ... Stanley Jobson
2001 Флірт зі звіром / Someone Like You ... ... Eddie Alden
2000 Люди Ікс / X-Men ... Logan / Wolverine
1999 Оклахома! / Oklahoma! ... Curly McLain
1999 Ерскінвільскіе королі / Erskineville Kings ... Wace
1999 Герой її роману / Paperback Hero ... Jack Willis
1998 Профіль серійного вбивці / Profile of a serial killer ... Eric Ringer
1998 Hey, Mr. Producer! The Musical World of Cameron Mackintosh ... Curly McLain
1995 Кореллі (серіал) / Correlli ... Kevin Jones
1994 - 2006 Blue Heelers (серіал) ... Brady Jackson
1993 - 1996 Холодна ріка: Сага МакГрегора (серіал) / Snowy River: The McGregor Saga ... Duncan Jones
1975 - 2008 Суботнім вечором в прямому ефірі (серіал) / Saturday Night Live ... Host

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Краща бійка («Люди Ікс: Початок. Росомаха»)

Жорж, 2010 рік
Номінації: Кращий зарубіжний актор

Жорж, 2008 рік
Номінації: Кращий зарубіжний актор

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Краща бійка («Люди Ікс 2»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія / мюзікл) («Кейт і Лео»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Чоловічий прорив року («Люди Ікс»)
Краща екранна команда («Люди Ікс»)
8991
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Слуга народу
Секс і Каліфорнія
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.