,
Помаранчевий - хіт сезону
Чорні вітрила
Майстри сексу
Загрузка...

Енді Гарсія

Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія Енді Гарсія
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режиcер
Ім’я (лат.): Andy Garcia
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 12 квітня, 1956 | овен
Місце народження: Гавана, Куба
Жанри: Драма, трилер, кримінал
Дружина: Марія Вікторія «Марево» Лорідо Гарсія ... четверо дітей

Біографія:

Енді Гарсія (Андрес Артуро Гарсія Менендес) з'явився на світ 12 квітня 1956 року на Кубі, у місті Гавана, в сім'ї відомого адвоката.

У віці пяти років, він з батьками, які не підримали ідеї революції, емігрував до Майамі (США), де Енді з дитинства засвоїв, що вихідцю з Латинської Америки, непросто позбутися ярлика меншовартості. Спочатку він мріяв стати баскетболістом, але важка хвороба порушила ці плани і після школи Енді Гарсія одного разу вирішив випробувати свої акторські можливості в одному з місцевих театрів Флориди, що й визначило його долю раз і назавжди.

У 1978 році він переїхав до Лос-Анджелеса, де був задіяний в незалежних театральних трупах, інколи знімаючись в невеличких епізодах на телебаченні. Сім років Енді Гарсія провів в Голлівуді, беручись за будь-яку роботу в очікуванні цікавих ролей у кіно, відмовляючись від амплуа офіціанта з однією реплікою.

Здавалося, маючи яскраву зовнішність мачо він з легкістю може отримати ролі перших коханців, але першою помітною появою на великому екрані стала роль підлого продавця наркотиків у фільмі Хода Ешбі «8 мільйонів способів померти» (1986). Наступні десять років актор був задіяний в картинах переважно кримінального жанру, ролі злочинців змінювалися ролями представників закону («Чорний дощ», «Недоторканні», «Внутрішні справи»).

Енді Гарсія відомий в Голлівуді як чуйний партнер на знімальному майданчику, що не втрачає при цьому власної індивідуальності, він знімався разом з Майклом Дугласом і Річардом Гіром, своїм кумиром Шоном Коннері і Кевіном Костнером. «Зірковий час» актора пробив у 1990 році, з виходом останньої частини кримінальної саги Ф. Копполи «Хрещений батько З». Гарсія, який зіграв тут племінника дона Корлеоне Вінсента Манчіні, що прагне до влади і готового до жорстокої боротьби, був висунутий на Оскара за роль другого плану. Коппола, який помітив разючу подібність Гарсії з Аль Пачіно, сказав про свого нового виконавця: «Він актор не тільки красивий, але й тонкий, в його грі є ірраціональний і емоційний початок. І публіка його любить».

У 90-х роках актор знявся у декількох цікавих різнопланових ролях. У стрічці С. Фрірса «Герой» він створює образ самозванця, американського бомжа, який, скориставшись нагодою, видає себе за людину, що врятував пасажирів літака, що розбився (справжнього героя грає Дастін Гоффман). Лжегерой Гарсії без труднощів переконує всіх у своїй скромності, шляхетності та інших чеснотах, впиваючись увагою преси і телебачення, майже зовсім забувши про свій обман. Відомий своїм пуританським підходом до постільних сцен на екрані (цей актор жодного разу не знявся в оголеному вигляді), Гарсія прийняв пропозицію режисера Луїса Мандокі (мексиканця за походженням) виконати головну роль в мелодрамі «Коли чоловік кохає жінку», яка привернула його можливістю психологічного розкриття характеру. Його персонаж - льотчик Майкл - всіляко намагається врятувати свою дружину, шкільну вчительку, від алкоголізму, виявляючи терпимість і благородство. Благородство - основна домінанта іншого персонажа Енді Гарсії - колишнього гангстера, якому не вдається почати нове чесне життя, у досить оригінальній сучасній стилізації гангстерського фільму «Що робити мерцеві в Денвері» режисера Г. Фледера. Його герой на прізвисько «Джиммі Святоша» немов «біла ворона» серед гангстерів, він виглядає і поводиться як людина порядна, приваблива, вірний друзям, хоча в критичний момент впевнено демонструє навики професіонала. У вигляді Джиммі проступає приреченість людини, затаврованого темним минулим і усвідомлення неминучого фіналу додає особливу поетичність його короткому роману з дівчиною, яка нічого про нього так і не дізнається.

Енді Гарсія, який досяг міцного положення в Голлівуді, все ж відчуває свою відірваність від батьківщини, з культурою якої він вважає себе міцно зв'язаним. Не випадково давно задумана режисерська постановка Гарсії «Загублене місто» присвячена Гавані кінця 50-х років, напередодні революції на Кубі. Перший його режисерський досвід - документальна стрічка 1993 р. «Качао» ... ритм, як ні в кого іншого» - про кубинського музиканта Ісраеля «Качао» Лопеса, творця мамбо.

Прихильник міцної родини, актор одружений ось вже більше 15 років, його дружина Марія теж з кубинських емігрантів, у них четверо дітей.

Фільмографія:

2011 5 днів у серпні / 5 days of august ... Михайло Саакашвілі
2010 Вулиця мрії / Street of Dreams
2010 Остання межа / Last Full Measure, The ... Fred Navarro
2009 Рожева пантера 2 / Pink Panther 2, The ... Vicenzo
2009 Сіті Айленд / City Island ... Vince Rizzo
2008 Лінія / Linea, La ... Javier Salazar
2008 Classical Baby (I'm Grown Up Now): The Poetry Show (ТБ)
2008 Нью-Йорк, я люблю тебе / New York, I Love You ... Garry
2007 Тринадцять друзів Оушена / Ocean ... Terry Benedict
2007 Повітря, яким я дихаю / Air I Breathe, The ... Fingers
2006 Козирні тузи / Smokin 'Aces ... Stanley Locke
2005 Загублене місто / Lost City, The ... Fico Fellove
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean ... Terry Benedict
2004 Модільяні / Modigliani ... Amedeo Modigliani
2004 Дитя Лазаря / Lazarus Child, The ... Jack Heywood
2004 Амнезія / Twisted ... Mike Delmarco
2003 Зовсім як Мона / Just Like Mona
2003 Афера / Confidence ... Gunther Butan
2003 - 2005 Долина Вовків / Kurtlar vadisi (серіал) ... Amon
2002 - 2007 Джордж Лопез / George Lopez (серіал) ... Ray
2001 Одинадцять друзів Оушена / Ocean ... Terry Benedict
2001 Втеча з «Єлисейських полів» / Man from Elysian Fields, The ... Byron
2001 Гріхи батька / Unsaid, The ... Michael Hunter
2000 В ім'я кохання / For Love or Country: The Arturo Sandoval Story (ТБ) ... Arturo Sandoval
2000 Човен / Lakeboat ... Guigliani
1999 За і проти / Swing Vote (ТБ) ... Joseph Michael Kirkland
1999 Спекулянт / Just the Ticket ... Gary Starke
1998 Відчайдушні заходи / Desperate Measures ... Frank Conner
1998 - 2006 Вілл і Грейс / Will & Grace (серіал) ... Milo
1997 Гангстер / Hoodlum ... Lucky Luciano
1996 Зникнення Гарсіа Лорка / Disappearance of Garcia Lorca, The ... Lorca
1996 Ніч над Манхеттеном / Night Falls on Manhattan ... Sean Casey
1995 Somos un solo pueblo (ТБ)
1995 Gloria Estefan: Everlasting Gloria (відео) ... Waiter
1995 Один з двох / Steal Big Steal Little ... Ruben Partida Martinez, Robert Martin, Narrator
1995 Чим зайнятися мерцю у Денвері / Things to Do in Denver When You're Dead ... Jimmy 'The Saint' Tosnia
1995 Небезпечні мізки / Dangerous Minds
1994 Коли чоловік кохає жінку / When a Man Loves a Woman ... Michael Green
1992 Хрещений батько: Трилогія 1901-1980 / Godfather Trilogy: 1901-1980, The (відео) ... Vincent Mancini, хроніка
1992 Дженніфер 8 / Jennifer Eight ... Sgt. John Berlin
1992 Герой / Hero ... John Bubber
1991 Померти заново / Dead Again ... Gray Baker
1990 Хрещений батько 3 / Godfather: Part III, The ... Don Vincent 'Vinnie' Mancini-Corleone
1990 Демонстрація сили / A Show of Force ... Luis Angel Mora
1990 Внутрішнє розслідування / Internal Affairs ... Raymond Avilla
1989 Чорний дощ / Black Rain ... Det. Charlie Vincent
1988 Криваві гроші / Clinton and Nadine (ТБ) ... Clinton Dillard
1988 Американська рулетка / American Roulette ... Carlos Quintas
1988 Вистояти і зробити / Stand and Deliver ... Dr. Ramirez
1987 Недоторканні / Untouchables, The ... Agent George Stone, Giuseppe Petri
1986 8 мільйонів способів померти / 8 Million Ways to Die ... Angel Moldonado
1985 Поганий сезон / Mean Season, The ... Ray Martinez
1985 - 1989 Альфред Гічкок представляє / Alfred Hitchcock Presents (серіал) ... Alejandro
1984 Murder of Sherlock Holmes, The (ТБ) ... 1st White Tough
1984 Одинокий хлопець / Lonely Guy, The ... в титрах не вказаний
1984 - 1996 Вона написала вбивство / Murder, She Wrote (серіал) ... 1st White Tough
1983 Ніч на небесах / Night in Heaven, A ... T.J. The Bartender
1983 Guaguasi ... Ricardo
1983 Знову сині небеса / Blue Skies Again ... Ken
1981 - 1987 Блюз Хілл-стріт / Hill Street Blues (серіал) ... Ernesto
1979 - 1983 Archie Bunker's Place (серіал) ... Manuel

Продюсер:

2010 Hemingway & Fuentes
2010 Magic City Memoirs ... виконавчий продюсер
2009 Сіті-Айленд / City Island
2005 Загублене місто / Lost City, The
2004 Модільяні / Modigliani
2001 Втеча з «Єлисейських полів» / Man from Elysian Fields, The
2001 Гріхи батька / Unsaid, The
2000 В ім'я кохання / For Love or Country: The Arturo Sandoval Story
1999 За і проти / Swing Vote
1999 Спекулянт / Just the Ticket
1993 Cachao ... Como Su Ritmo No Hay Dos

Режисер:

2010 Clemente
2010 Hemingway & Fuentes
2005 Загублене місто / Lost City, The
2003 Ahora si!
2003 Nuestra Navidad 2003
1993 Cachao ... Como Su Ritmo No Hay Dos

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТВ («В ім'я кохання»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Номінації: Самий бажаний чоловік («Коли чоловік кохає жінку»)

Оскар, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Хрещений батько 3»)

Золотий глобус, 1991 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Хрещений батько 3»)
3848
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Американці
Пригоди Джекі Чана
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.