,
Як козаки...
Чорний список
Таємниці Ґравіті Фолз
Загрузка...

Маріса Томей

Маріса Томей Маріса Томей Маріса Томей Маріса Томей Маріса Томей Маріса Томей Маріса Томей Маріса Томей
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Marisa Tomei
Зріст: 1.64 м
Дата народження: 4 грудня 1964 | стрілець
Місце народження: Бруклін, Нью-Йорк, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама

Біографія:

Талановита американська актриса Маріса Томей з'явилася на світ 4 грудня 1964 року, в родині громадського адвоката і вчительки англійської мови. Дівчинка народилася ву Брукліні, найбільшому районі Нью-Йорка (США), але її дитинство пройшло в сусідньому районі, Мідвуд. Тут Маріса закінчила школу у 1982 році, після чого поїхала вступати до Бостонського університету.

У Томей було щасливе дитинство, вона багато часу проводила з бабусею, дідусем і молодшим братом Адамом, який пізніше також став актором. Батьки дівчинки були справжніми театралами і часто брали дітей з собою на різні п'єси і постановки.

У Бостоні Маріса Томей провчилася менше року, перевелася у Нью-Йоркський університет. Але у 1983 році покинула і його, оскільки зрозуміла, що незабаром зможе здійснити дитячу мрію: дівчину запросили брати участь у телесеріалі «Як обертається світ». На зйомках вона проявила себе як талановита актриса, що подає великі надії, і за першою пропозицією незабаром пішли інші. Свої перші ролі Маріса Томей зіграла в малобюджетних комедіях «Дитина фламінго», «Токсичний месник», а через кілька років дебютувала і в «серйозному кіно» - фільм Джона Лендіса «Оскар».

Вже на наступний рік молода зірка була номінована на декілька популярних американських кінопремій і отримала свою першу нагороду - «Оскар» за кращу роль другого плану у кінокартині «Мій кузен Вінні». Після цієї знаменної події про Томей заговорили. Серед кращих її робіт того часу варто відзначити ролі у фільмах «Рівнодення», «Чаплін», «Дике серце», «Тільки ти» та «Чотири кімнати».

Крім того, серед останніх фільмів за участю Маріси Томей можна відзначити такі чудові картини, як «Спостерігач», «Чого хочуть жінки», «У спальні», «Альфі», «Рестлер», «Лінкольн для адвоката» і «Березневі іди». Слід зауважити, за участь у фільмі «У спальні» Томей була знову номінована на «Оскар», а «Рестлер» приніс їй номінації на «Золотий глобус», «Оскар» і «BAFTA».

На сьогоднішній день Маріса Томей залишається однією з найбільш затребуваних зірок Голлівуду. Поряд з участю в зйомках художніх фільмів, обдарована актриса грає в театрі і веде насичене, цікаве життя.

Фільмографія:

2015 Lemonade ... Robin
2015 Життя робота / Spare Parts ... Gwen
2014 Виправлений варіант / The Rewrite ... Holly Carpenter
2014 Чому зараз ?! / Loitering with Intent
2014 Любов - дивна штука / Love Is Strange ... Kate
2013 She Said, She Said ... Marishka; короткометражка
2012 Jason Alexander Joins the 99% ... короткометражка
2012 Обережно! Предки в хаті / Parental Guidance ... Alice
2011 Березневі іди / The Ides of March ... Ida Horowicz
2011 Це безглузде кохання / Crazy, Stupid, Love. ... Kate
2011 Лінкольн для адвоката / The Lincoln Lawyer ... Maggie McPherson
2011 Бульвар порятунку / Salvation Boulevard ... Honey Foster
2010 Родовід сім'ї / Who Do You Think You Are? (Серіал)
2010 Сайрус / Cyrus ... Molly
2009 Амстердам / Amsterdam (відео) ... Donna
2008 Рестлер / The Wrestler ... Cassidy
2008 Гра по-крупному / War, Inc. ... Natalie Hegalhuzen
2007 The Rich Inner Life of Penelope Cloud (ТБ) ... Penelope Cloud
2007 La Marato 2007 (ТБ) ... Caroline, хроніка
2007 Ігри диявола / Before the Devil Knows You're Dead ... Gina Hanson
2007 Реальні кабани / Wild Hogs ... Maggie
2007 Грейс більше немає з нами / Grace Is Gone ... Woman at Pool
2006 Даніка / Danika ... Danika Merrick
2005 Фактотум / Factotum ... Laura
2005 Улюбленець / Loverboy ... Sybil
2005 Школа танців і зваблювання Мерілін Хотчкісс / Marilyn Hotchkiss Ballroom Dancing & Charm School ... Meredith Morrison
2004 - 2008 Спаси мене / Rescue Me (серіал) ... Angie
2004 Алфі / Alfie ... Julie
2003 Управління гнівом / Anger Management ... Linda
2002 Гуру / The Guru ... Lexi
2002 Усього лише поцілунок / Just a Kiss ... Paula
2001 Дженіфер / Jenifer ... Nina Capelli
2001 Флірт зі звіром / Someone Like You ... ... Liz
2001 У спальні / In the Bedroom ... Natalie Strout
2000 Dirk and Betty ... Paris
2000 Behind the Scenes: Road to El Dorado (відео)
2000 Чого хочуть жінки / What Women Want ... Lola
2000 Король джунглів / King of the Jungle ... Det. Costello
2000 Спостерігач / The Watcher ... Dr. Polly Beilman
2000 Щасливі випадки / Happy Accidents ... Ruby Weaver
1998 My Own Country (ТБ) ... Mattie Vines
1998 Нетрі Беверли Хіллз / Slums of Beverly Hills ... Rita Abromowitz
1998 Тільки любов / Only Love ... Evie
1998 Де тебе носило / Since You've Been Gone ... Tori, в титрах не вказана
1997 Ласкаво просимо в Сараєво / Welcome to Sarajevo ... Nina
1997 Братський поцілунок / A Brother's Kiss ... Missy
1996 Відчепися від зірок / Unhook the Stars ... Monica Warren
1995 Чотири кімнати / Four Rooms ... Margaret
1995 Сім'я Перес / The Perez Family ... Dorita Evita Perez
1994 Тільки ти / Only You ... Faith Corvatch
1994 Газета / The Paper ... Martha Hackett
1993 Дике серце / Untamed Heart ... Caroline
1992 Чаплін / Chaplin ... Mabel Normand
1992 Рівнодення / Equinox ... Rosie Rivers
1992 Мій кузен Вінні / My Cousin Vinny ... Mona Lisa Vito
1991 Зандалі / Zandalee ... Remy
1991 Оскар / Oscar ... Lisa Provolone
1990 - 1998 Сейнфелд / Seinfeld (серіал) ... Marisa Tomei
1990 Parker Kane (ТБ) ... April Haynes
1987 - 1993 Інший світ / A Different World (серіал) ... Maggie Lauten
1986 Playing for Keeps ... Tracy
1985 Токсичний месник / The Toxic Avenger ... Health Club Girl, в титрах не вказана
1984 Хлопчина з Фламінго / The Flamingo Kid ... Mandy
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host
1972 - 1995 ABC Afterschool Specials (серіал) ... Noelle Crandall
1956 - 2009 Як обертається світ / As the World Turns (серіал) ... Marcy Thompson

Нагороди та премії:

Оскар, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Рестлер»)

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Рестлер»)

Британська академія, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Рестлер»)

Оскар, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («У спальні»)

Золотий глобус, 2002 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («У спальні»)

Оскар, 1993 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Мій кузен Вінні»)

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Переможець: Прорив року («Мій кузен Вінні»); Кращий поцілунок («Дике серце»)

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Оскар»)
3043
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чорні вітрила
Шерлок
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.