,
Стріла
Пригоди Мерліна
Вікінги
Загрузка...

Том Харді

Том Харді Том Харді Том Харді Том Харді Том Харді Том Харді Том Харді
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Tom Hardy
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 15 вересня 1977 | діва
Місце народження: Хаммерсміт, Лондон, Англія
Жанри: Драма, трилер, бойовик
Дружина: Сара Харді (розлучення); Рейчел Спід ... одна дитина, Шарлотта Райлі

Біографія:

Том Харді народився 15 вересня 1977 року в Лондоні (Велика Британія). Його мати, Елізабет Енн, з родини ірландських католиків і працювала художником, а батько Едуард «Чіпс» Харді писав комедії і займався рекламою. Він єдина дитина в родині. Його ранні роки проходять у в Іст-Шині, в Лондоні.

Далі Харді йде в школу «Рідс», а після навчається в річмондської театральній школі. Після закінчення школи, Том відправляється в навчальний заклад Drama Centre London, де навчається у вчителя Ентоні Хопкінса.

Свою акторську кар'єру він починає з ролі Джона Яновеча, рядового армії США, в телесеріалі «Брати по зброї» (2001). Потім Харді з'являється в кіно, це була картина «Падіння Чорного яструба» (2001) Рідлі Скотта. Таким чином, він починав кар'єру, граючи виключно військові ролі.

У 2002 році Том знімається в незалежному фільмі «Точки над i», в цьому фільмі його колегою по проекту став Гаель Гарсіа Берналь. Після цього він перебирається в Північну Африку. Там він працює над кінопроектом «Симон: Англійський легіонер» (2002). І в цьому ж 2002 році він грає роль Реман претора Шинзон (клон капітана корабля) у картині «Зоряний шлях: Відплата». І ця була його перша роль, яка була високо оцінена шанувальниками кіно. Далі він вирушає назад в Лондон, щоб сняться у фільмі «LD50: Фатальна доза» (2003).

2003 рік був успішним для Тома на театральних підмостках. Він чудово виконав свої ролі в постановках Blood і In Arabia, We'd All Be Kings, поставлених театрами Royal Court Theatre і Hampstead Theatre, за що був нагороджений театральною премією London Evening Standard Theatre Award. У 2005 році актор знімається в телесеріалі «Королева-діва», де зіграв роль Роберта Дадлі, друга Єлизавети I. Далі в 2006-му, Харді грає образ Джона Флемінга в картині «Для Андромеди» (2006). У 2007 році працює над драматичною картиною «Стюарт: Минуле життя» (2007), де Том виконує роль бездомного Стюарта Шортера. Приблизно через рік Том Харді з'являється в кримінальній кінострічці Гая Річі «Рок-н-рольщик». У 2009 році він знімається у фільмі «Бронсон» і телесеріалі «Прикуп», де грає гангстера Фредді. За роль в серіалі «Прикуп», Том номінується на премію Crime Thriller Awards. У цьому ж 2009 році Харді знімається у «Грозовому перевалі», екранізації роману Емілі Бронте.

Світова популярність приходить до актора після роботи над суперхітом «Початок» (2010), де також знімався Леонардо ДіКапріо. Сам фільм Кристофер Нолана був приречений на успіх, проте Том Харді не дарма був затверджений на роль в ньому, в результаті він блискуче з нею впорався. У підсумку Том Харді завоював нагороду BAFTA-2011 в номінації «зірка, що сходить».

Із останніх стрічок його можна буде побачити в таких картинах, як: «Шпигун, вийди геть!», «Отже, війна», «Найп'яніший округ в світі» і неодмінно у фільмі «Темний лицар повертається».

Свого часу у актора були проблеми з алкоголем і наркотиками, але він зміг кинути небезпечні звички. У 1999 році Харді зіграв весілля з Сарою Харді. Однак сімейне життя не склалося і вони розішлись. Актор зустрічався з Рейчел Спід, в результаті чого у нього з'явився син Луї Харді, який народився 8 квітня 2008 року. Але і тут з сімейним життям не склалося. У 2009 році актор закрутив роман з Шарлоттою Райлі. І приблизно через рік він освідчився. Том Харді і Шарлотта Райлі побралися в 2010 році.

Фільмографія:

Еверест / Everest ... George Mallory
Ракетчик / Rocketman ... Elton John
2015 Божевільний Макс: Дорога люті / Mad Max: Fury Road ... Max Rockatansky
2014 Номер 44 / Child 44 ... Leo Demidov
2014 Порятунок тварин / The Drop ... Bob Saginowski
2013 Лок / Locke ... Ivan Locke
2012 Темний лицар повертається / The Dark Knight Rises ... Bane
2012 Найп′янкіший округ у світі / Lawless ... Forrest Bondurant
2012 Отже, війна / This Means War ... Tuck
2011 Шпигун, вийди геть! / Tinker Tailor Soldier Spy
2010 Воїн / Warrior ... Tom Conlon
2010 Mortician, The
2010 Початок / Inception ... Eames
2009 Прикуп / Take, The (серіал) ... Freddie
2009 Грозовий перевал / Wuthering Heights (ТБ) ... Heathcliff
2008 Бронсон / Bronson ... Charles Bronson
2008 Кодекс злодія / The Code ... Michaels
2008 Рок-н-рольщик / RocknRolla ... Handsome Bob
2008 Sucker Punch ... Rodders
2007 Олівер Твіст / Oliver Twist (ТБ) ... Bill Sikes
2007 Inheritance, The ... Dad
2007 Stuart: A Life Backwards (ТБ) ... Stuart Shorter
2007 Cape Wrath (серіал) ... Jack Donnelly
2007 WAZ: Камера тортур / w Delta z ... Pierre Jackson
2007 Повінь / Flood ... Zack
2006 Сцени сексуального характеру / Scenes of a Sexual Nature ... Noel
2006 Марія-Антуанетта / Marie Antoinette ... Raumont
2006 Для Андромеди / A for Andromeda (ТБ) ... John Fleming
2006 Мінотавр / Minotaur ... Theo
2006 Суїнні Тодд / Sweeney Todd (ТБ) ... Matthew
2005 Королева-діва / Virgin Queen, The (серіал) ... Robert Dudley
2005 Дочка Гідеона / Gideon's Daughter (ТБ) ... Andrew
2005 Втеча із замка Колдіц / Colditz (ТБ) ... 2nd Lt. Jack Rose
2004 Листковий торт / Layer Cake ... Clarkie
2004 EMR ... Henry
2003 LD50: Фатальна доза / LD 50 Lethal Dose ... Matt
2003 День розплати / Reckoning, The ... Straw
2002 Точки над I / Dot the I ... Tom
2002 Зоряний шлях: Відплата / Star Trek: Nemesis ... Praetor Shinzon
2002 Симон: Англійська легіонер / Simon: An English Legionnaire ... Pascal Dupont
2001 Падіння чорного яструба / Black Hawk Down ... Twombly
2001 Брати по зброї / Band of Brothers (серіал) ... Pfc. John Janovec

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2012 рік
Номінації: Краща бійка («Воїн»)

Британська академія, 2011 рік
Переможець: Зірка, що сходить

Сатурн, 2011 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Початок»)

Сатурн, 2003 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Зоряний шлях: Відплата»)

Посилання:

www.tomhardy.org
6706
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Картковий будинок
Сімпсони
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.